Şimdi Ara

Zayıflamak İçin Günde Kaç KM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
1
Favori
808
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Konu Açık, Zayıflamak İçin Günde Kaç Km Bisiklet Sürmek Gerekiyor ?

LÜTFEN BİLGİSİ OLAN VARSA YARDIM :/ :/ :/

• sadece bisikletle zayıflayamazsın koşmanda lazım ayrıca belirli bir km yok ne kadar çok sürersen o kadar hızlı
  • PwaGG kullanıcısına yanıt
    Zaten Beslenmeme Dikkat Ediyorum. Ama Ne Kadar Sürmem Gerekli Bisikleti Zayıflamak İçin ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: aliunl96

Zaten Beslenmeme Dikkat Ediyorum. Ama Ne Kadar Sürmem Gerekli Bisikleti Zayıflamak İçin ?

ne kadar sürersen o kadar hızlı verirsin ayrıca 20kmh le 30dk gidiceğine 30kmh ile 20dk git daha çok kalori yakarısn mesela nabzını yüksek tutman lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: PwaGG

quote:

ne kadar sürersen o kadar hızlı verirsin ayrıca 20kmh le 30dk gidiceğine 30kmh ile 20dk git daha çok kalori yakarısn mesela nabzını yüksek tutman lazım

Alıntıları Göster
    Daha evvel bununla ilgili bir doküman okumuştum, kaynağı bayağı bir aradım ancak bulamadım. o yüzden aklımda kalanları aktarıyorum;

Sürüşün, ortalama ilk bir saatinde (performansa göre bu süreç değişebilir) vücuttaki henüz depolanmamış laktik asit, şeker gibi şeylerin tüketildiği, ilk saatin sonunda ise vücutta depolanmış olan yağların yakılmaya başlandığına dair bir bilgi vardı.

Kısacası kilo vermek için bisiklet kullanılacaksa bunu tempolu bir şekilde ve uzun soluklu olarak gerçekleştirmek gerekiyor. Bir de her bünyenin birbirinden değişik olduğunu ve metabolizma hızlarının farklı olabileceğini unutmamak şart. Bir bisikletli 45 dk sonra yağ yakmaya başlarken bir diğerinin yağ yakmaya başlaması için gereken süre 120 dk olabilir.

• KM hesabı yapıyorsan o iş zor..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yuyushi

Daha evvel bununla ilgili bir doküman okumuştum, kaynağı bayağı bir aradım ancak bulamadım. o yüzden aklımda kalanları aktarıyorum;

Sürüşün, ortalama ilk bir saatinde (performansa göre bu süreç değişebilir) vücuttaki henüz depolanmamış laktik asit, şeker gibi şeylerin tüketildiği, ilk saatin sonunda ise vücutta depolanmış olan yağların yakılmaya başlandığına dair bir bilgi vardı.

Kısacası kilo vermek için bisiklet kullanılacaksa bunu tempolu bir şekilde ve uzun soluklu olarak gerçekleştirmek gerekiyor. Bir de her bünyenin birbirinden değişik olduğunu ve metabolizma hızlarının farklı olabileceğini unutmamak şart. Bir bisikletli 45 dk sonra yağ yakmaya başlarken bir diğerinin yağ yakmaya başlaması için gereken süre 120 dk olabilir.

O dediğin konuda haklısın ama 1 saat değil bu çok uzun bir süreç. Benim bildiğim 20 dakika fitnesse gittiğimde hocadan duymuştum. Öyle hatırlıyorum. Ama spora başladığında en az 15 dakikasında yağ yakmadığından emin olabilirsin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dediğim gibi, okuduğum o kaynağı bulamadığım için sadece aklımdakileri yazdım. yağ yakma evresi 1 saat sonra mı başlar 30 dakika sonra mı başlar emin değilim o konuda. :)
  • çok teşekkür ederim :)
  • Kendi yontemimi anlatayim
    Ekmek makarna pilav gibi seyleri hayatindan cikar.
    Gunde 2saat bisiklete binme, pedal bas! Gittigin mesafe degil bastigin kadans onemlidir. Bisiklete kesinlikle ac binme. Yaninda sekerleme vb olsun.

Iki ayda 12 kilo garanti :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kymelria kullanıcısına yanıt
    3 Beyaz Hayatımdan Çıkalı 2 hafta Oldu :)

Ama bisiklet sürerken yanıma şekerleme vs, neden alayım onu anlamadım
  • quote:

Spor yaparken enerji ihtiyaci icin. arti Sekerin dusebilir. Boyle zamanlarda hizlica sindirilen besinler tasimak iyidir. illa ki ye demiyorum

Ben sekerlemefalan d3dim ama aslinda enerji bar deniyor :)

• kymelria kullanıcısına yanıt
    Anladım Teşekkürler :)
  • djoz kullanıcısına yanıt
    Hesap Derken Aşağı Yukarı Tahminden Bahsediyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yuyushi

Dediğim gibi, okuduğum o kaynağı bulamadığım için sadece aklımdakileri yazdım. yağ yakma evresi 1 saat sonra mı başlar 30 dakika sonra mı başlar emin değilim o konuda. :)

Yağların yanmaya başlaması için egzersiz hiç durmadan en az 15-20 dakika sürdürülmelidir.

Bir yerden alıntı yaptım. Bende böyle hatırlıyorum büyük ihtimal de bu civarlar.
  • yaşına ve kilona göre spor yapman için gerekli olan nabzını bul. ortalama 140 olarak tahmin ediyorum. bu nabızda 50-60 dakka sür. nabzın çoj yükselirse temponu düşür. nabzını ölçemiyosan ağzından hızlı hızlı nefes almaya başladığında temponu düşür.

• teşekkür ederim :)
  • quote:

Kuruyemişte alabilirsin. Özellikle kuru kayısının içerisinde çokça karbonhidrat olduğu için tavsiye edilir. Hem çikolatadan daha sağlıklıdır tercih edilebilir.
  • quote:

Hesap Derken Aşağı Yukarı Tahminden Bahsediyorum...

Anlıyorum..
    Fakat belli bir km gitmek yerine kendi sınırlarınızı zorlamak daha doğru bir yöntem olacaktır..

Benim bacaklarım eskiden iskelet gibiydi.. Bacak kası yapmam şarttı.. Çıkabileceğim uzun yokuşların muhasebesini yaptım kafamda..
    Beşiktaş yıldız yokuşunu seçtim ve her sabah bisikletle inip çıkmaya başladım..
    Her gün eve kendimi zor atıyordum, bacaklarımı hissetmiyordum.. Enerjisizliktem de elim ayağım boşanıyordu.. Resmen geberiyordum yani..

o şekilde bir yıl kadar çalıştım.. Sonunda hem güzel hem de güçlü bacaklarım oldu..
    Futbol oynayıp sporcu geçinen arkadaşlarım, beni yokuş yukarı koşuda geçemeyince çok şaşırıyorlardı..

Siz de alt limit belirlemek yerine, üst limitleri zorlayarak çalışmalısınız.. Güzel sonuçlar ancak bu şekilde elde edilir..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• djoz kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler Dostum :)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.