Şimdi Ara

Zenfone 2 şarjı yüzde 20 ye geldiğinde kapanma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
6.013
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 64 gb lık olan model zenfone 2 telefon şarjı %20 ye geldiğinde hiç bir uyarı olmaksızın çat diye kapanıyor ve üzerinden saatlerde gecse tekrar açılmıyor sonrasında şarja takınca %20 den şarj etmeye devam ediyor ve %80 lik kısmı 2 saatte şarj ediyor. Birkaç kerede bu kapanma sorununu belki çözerim diye telefonu sarja taktım 2dk sonra cıkardım ve % 12 lere kadar kullanabildim sonra yine çat diye kapandı, telefonu resetledim, güvenli modda kullandım ama değişen bir şey olmadı, bazı siteler yazılımla düzelebilir diyor, işin ehli arkadaşlar yardımcı oöabilirlerse sevinirim. telefonu amerikadan bir arkadaşım getirdi ve garantisi sadece amerika'da geçerli, asus Türkiye ile görüştüm sorunlu parça yurtdışından geleceği için yapımı 1 ayı geçebilir ve ücreti ne kadar olur söyleyemiyorlar, eğer bir ay içinde bir çare bulamazsam telefonu amerikaya göndereceğim, yardımcı olabilecek, yazılımsal mı yoksa pilmi sorunlu nasıl anlayabiliriz varmı bir yöntemi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bana kalırsa bataryadan kaynaklanan bi problem li-po piller bazen bu tur sorunlar ortaya çıkarıyor batarya değişim sonrası sorun ortadan kalkar

• Kqpeli kullanıcısına yanıt
    Süreçle ilgili bilginiz varmı?

• Sorunun kaynağının bataryadan kaynaklandığı ve değişim istediğinizi iletirseniz daha kısa sürede değişim yapacaklarını sanıyorum en azından şansınızı bi deneyin

Ben Ankaradayım, zenfone için ise , asus sadece İstanbulda hizmet veriyormuş, asus Türkiyemi yoksa telefonu amerikaya gönderip oradamı yaptırmak daha mantıklı olur acaba?

• Arkadaşlar yokmu yardımcı olabilecek?

• Bende s3 te bu sorunla karşılaşmıştım garantiye götürtüp bataryayı değiştirdim çözüldü

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İphone 15 ısınma sorunu
    11 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kotbycb K kullanıcısına yanıt
    bende 16gblık versiyonu var, aynı problemi ben de yaşıyorum. internetten araştırdım ettim 'batarya kalibrasyonu' (http://zenfoneasus.com/zenfonelarda-pil-derdine-son-verin-sarjiniz-cabuk-bitmesin/) diye bi şey okudum bi umut dedim denedim. telefon yaklaşık 1 aydır bende şarjı 15 ile 30 arası iken sürekli kapanıyordu batarya kalibrasyonunu yaptıktan sonra %3'te kapandı. tabi bu da kesin çözüm değil gibi duruyor. bi dene derim
  • Gökayhz G kullanıcısına yanıt
    Denedim ama fayda etmedi

• kotbycb K kullanıcısına yanıt
    Asus turkiyeye gönder göndermeden iletişime geç batarya ellerinde varmı diye sor batarya varsa ellerinde hızlı bi şekilde hallederler

2 kere aradim ikisinde de cozum olmadi parca disardan gelecekmis telefon usa de garantiliymis , biz mudahale edemeyiz diyorlar, Ankaradayim, istanbulda olsam giderim asus servisine sunun bataryasini ucreti karsiliginda degistirin derim ama burada oyle bir sansim yok maalesef.

• bugun gelen 3 yazılımı yukledim ve sarj aniden %25 den %12 ye %6 ya %3 e ve sonra telefon kapanıyor dedi bu ekranı ilk kez gördüm ve kapandı şimdi kapalı şekilde şarja taktım ve yine ilk kez sıfırdan şarj etmeye başladı sabaha kadar kapalı şarj edicem sonra da şu kalibrasyon için 5 dk aç kapa bir daha 2 saat şarj et denemesini yapacağım umarım yazılımsaldır ve düzelmiştir.
  • Dun yuzde 55 de iken yeniden baskta dedim bir daha acilmadi titriyor kirmizi seviye batarya resmi geliyor 8 sn sonra yarisi dolu batarya reami geliyor ve kapaniyor, 2dk sarja taktim actim sarjdan cektim yuzde 55 , 13 , 6 , 3 ve 0 oldu kapandi 30 saniye icinde yani guncellemede cozmedi benim problemi.

• Bu yeni cikacak modelin 5000 lik bataryasi acaba olculeri acisindan bizimkilerede uyarmi? Benim batarya problemli, garantiye amerikaya gonderene kadar batarya satislarinin baslamasini beklesem nasil olur?

• Dostum telefona format atmayı dene. Sonra dediğin gibi şarjı yap. Virüs kapmış, yada yüklü bir uygulamadan dolayı batarya boşalıyor olabilir. Birde, simkartı sök tak yap.

Zenfone 2 Max 5000'lik batarya, bizimkilere uymaz diye düşünüyorum. Sonuçta 3000'lik batarya ile neredeyse 2 katı kapasitedeki 5000'lik batarya aynı boyutta olmaz... Zenfone 2 Max. farklı bir fiziksel yapıda zaten, kavisli değil.
  • rubytuesday R kullanıcısına yanıt
    Format attım ama degişen bir şey olmadı güncellemeden sonra iyice bozuldu %50 lerde bitmeye basladı

• Konu takip.
    Telefonun ilk tam dolu şarji %15 de telefon kapandi.
    Suan ikinci sarjim. Bakalim ne olacak.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Umarim duzelir ya da hep %15 de kalir, benim ilk sarjda %3 de, 2. De 15 de, 3. de 20de su ise %50 civarinda kapaniyor ama gunu cikariyor allahtan. Siz nerden aldiniz telefonu, Turkiyedense hic ugrasmayin 2. Sarjdada aniden kapanirsa verin yenisini alin.

• Her yolu denedim kalibre, güvenli mod, format, baska kablo, baska adaptor, dunde power bankla sarj ettim belki dedim sehir ceryanindandir bakalim ne olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kotbycb -- 10 Ağustos 2015; 9:52:53 >
  • Degisiklik yok ayni, zentalkdan ultra saving modela sarj edin yazmis bir japon yada cinli arkadas bakalim aksama da onu deneyecegim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.