-yarım kilo taze fasülye -3 elma büyüklüğünde domates -1 büyük kuru soğan -2 diş sarımsak (isteğe bağlı) -2 yemek kaşığı sızma zeytin yağı -tuz, karabiber
Yapılışı: taze fasülyeleri yıkayıp, patetes soyacağı ile kılçıklarını soyarak çıkarıyoruz(bunu yapmazsak pişen yemekten çıkan kılçıklar oldukça rahatsız edici oluyor). fasüleyeleri önce boyuna sonrada eninbe bölerek doğrayarak tencereye koyuyoruz üzerine yıkanmış soyulmuş dımatesleri tavla zarı böyüklüğünde küpküp doğruyoruz, bunlarıda tenceredeki fasülyelerin üzerine bırakıyoruz soğanına aynı domates gibi soyup doğrayıp domatesin üzerine bırakıyoruz isteğe göre 2 diş soyulmuş sarımsağı koyuyoruz(piştikten sonra bu sarımsakları bulunca tabağımızdan, tenceremizden çıkarıyoruz, amaz sadaece aromasının ve tadının bi miktar yeğe geçmesi, ben çoğu yemeğimde kullanırım, damak tadına bağlı) zeytinyağını tuzu karabiberi üzerine döküyoruz yarın su bardağı suyuda üzerine döküp(annem salçalı yemeklere alışkın olduğundan bir yemek kaşığı bir bardak suda sulandırıp döker ama bence hiç bir zeytinyağlı yemeğin salçaya ihtiyacı yoktur, ama damak tadınıza görer ekleyebilirsiniz) ağzını kapatıp ocağın en küçük gözünde önce açıkta 5 dk sonra en kısıkta yaklaşıkyarım saat pişiriyoruz fasülyenin körpeliğine göre değişen bu süreyi emin olmak için fasüylenin rengine ve yumuşamasına göre uzatıp kısaltabilirsiniz, afiyet olsun piştikten sonra kalan yemeği dolapta sakladığınızda tekrar servis ederken ısıtmanıza gerek oktur, zeytinyağlılar aslında soğuk servis edilir
(piştikten sonraki resminide pişince ekleyeceğim)
servise hazır
Benim annem icine şeker de atiyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Süperr
Canım çekti be :)))
İlk defa bugün zeytinyağlı taze fasulye yaptım fakat doğaçlama; belli bir tarife bağlı kalmadım. Akşam tadına baktıktan sonra yeni konu açıp tarif ve fotoğrafları paylaşırım. Şu an soğuma faslına geçti.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme