Şimdi Ara

Zidoo Z9X,Z10 Pro Z1000 Pro 4K UHD Media Player Kullanıcıları (Realtek 1619DR Chipsetli) (286. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5.814
Cevap
59
Favori
196.936
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 284285286287288
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sevgili dostlar, Dune HD Premier 4K Pro bizim Zidoo Z9X ten daha iyi midir sizce? Epeydir piyasayı takip edemedim de bilgi sahibi olan varsa yazabilir mi? Z9X cihazımı bu Dune ile değiştirmeye değer mi bilemedim, teşekkürler.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • akancaym kullanıcısına yanıt
    Kullandığı chipset Amlogic S905X olarak gözüküyor ve şu an için bu chipsetin görüntü kalitesini bilemiyorum.Kullanıcı yorumlarına bakmak ve okumak lazım.

Şahsen Zidoo’nun Realtek chipseti kadar kaliteli bir görüntü vermez diye düşünüyorum ama tabii ki kesin böyledir diyemem.Benimkisi sadece bir tahminden ibaret.

Diğer yandan bahsettiğiniz Dune modelinin Netflix ve diğer platformların kullandığı Google lisansına sahip olduğunu görüyorum ve öyle ise bu büyük bir avantaj.Ama tabii ki bu lisans olayı hâlâ devam ediyorsa geçerli bu.

Toparlarsak ; eğer ki Streamer platformlarına ihtiyacınız yoksa ben olsaydım böyle bir değişime gerek görmezdim.Ama karar tabii ki sizin…

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 29 Haziran 2024; 18:53:15 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Papirus P kullanıcısına yanıt
    Gayet aydınlatıcı bilgilerinizden dolayı teşekkür ederim üstad. Streamer zaten tercih etmiyorum daha çok harici hdd den bağlantıyla 4k film izliyorum. İlerde Z9X chipsetinden daha iyisi olursa onu alırım ki aldığıma değsin. Saygılar

• Elimde boşa çıkan, çok temiz, kumandası ve hdmi kablosu hiç kullanılmamış.

Bütün aksesuarları kutusuyla birlikte eksiksiz Z9X var.

İlgilenen özelden yazabilir.

Cihaz satılmıştır.

Zidoo Z9X,Z10 Pro Z1000 Pro 4K UHD Media Player Kullanıcıları (Realtek 1619DR Chipsetli)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bitsede gitsek mi -- 17 Temmuz 2024; 1:33:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bitsede gitsek mi B kullanıcısına yanıt

Mrblar.. istanbul'da mısınız ? ve fiyat nedir acaba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kdh -- 5 Temmuz 2024; 20:14:34 >
  • Zidoo Z9X,Z10 Pro Z1000 Pro 4K UHD Media Player Kullanıcıları (Realtek 1619DR Chipsetli)
    Civil.War.2024.UHD.BluRay.2160p.TrueHD.Atmos.7.1.DV.HDR.x265-Z@X

Merhaba arkadaşlar,
    Film 4K ama bilgiler kısmında 1080p görünüyor, DV görünüyor ama HDR10 olarak açılıyor.

• kdh kullanıcısına yanıt

Evet istanbuldayım fiyatı özelden yazdım.

• The Electro-Man kullanıcısına yanıt
    Afişleme de zaman zaman böyle farklılıklar olabiliyor.Ama bu gibi durumlarda bazı ufak dokunuşlar işe yarayabiliyor.

Mesela detaylardaki UHD ifadesini silme , 2160p çözünürlüğünü senenin arkasına yazma v.b değişiklikler afiş bilgilerini de değiştirebiliyor.

Diğer yandan bu tür dosyalarda hem DV , hemde HDR yazıyorsa ben Samsung TV’de HDR destekli seyrederken ; bazıları ( mesela Sony yada LG marka TV paneli olanlar diyelim ) Dolby Vision olarak seyredebiliyor.

Tabii ki bu dediklerim tamamıyla indirilen dosyadaki Rip’in kalitesi ile alakalı.Bazen torrent sitelerinde öyle uydurma Ripler oluyor ki görüntü kalitesi bile düşük olabiliyor.

Son olarak Zidoo oynatmaya başladığında sol üst köşede filmin kalitesini ( mesela bende HDR ) yazıyordu diye hatırlıyorum.

İndirdiğiniz dosya ile de alakalı olabilir bu gariplikler.Başka dosyalarla da denemek lazım…

Test edince yazacağım. Görüntü kalitesi baya iyiydi ama.

• The Electro-Man kullanıcısına yanıt
    TV Paneliniz ne bu arada ?

Sony Bravia 55XF9005, Dolby Vision ve HDR10 var, sadece HDR10+ yok.

Filmin adını da söylediğiniz gibi değiştirip refresh yaptım, bir şey değişmedi.

Filmin özellikleri:

Complete name              : Civil.War.2024.2160p.BluRay.TrueHD.Atmos.7.1.DV.HDR.x265/Civil.War.2024.2160p.BluRay.TrueHD.Atmos.7.1.DV.HDR.x265.mkv

Format                 : Matroska

Format version             : Version 4

File size                : 29.5 GiB

Duration                : 1 h 48 min

Overall bit rate mode          : Variable

Overall bit rate            : 38.8 Mb/s

Frame rate               : 23.976 FPS

Movie name               : Civil War (2024)

Encoded date              : 2024-07-05 06:36:25 UTC

Writing application           : mkvmerge v84.0 ('Sleeper') 64-bit

Writing library             : libebml v1.4.5 + libmatroska v1.7.1

Cover                  : Yes

Attachments               : cover.jpg

IMDB                  : tt17279496

TMDB                  : movie/929590

Video

ID                   : 1

Format                 : HEVC

Format/Info               : High Efficiency Video Coding

Format profile             : Main 10@L5.1@High

HDR format               : Dolby Vision, Version 1.0, dvhe.08.10, BL+RPU, HDR10 compatible / SMPTE ST 2086, HDR10 compatible / SMPTE ST 2086, HDR10 compatible

Codec ID                : V_MPEGH/ISO/HEVC

Duration                : 1 h 48 min

Bit rate                : 35.2 Mb/s

Width                  : 2 160 pixels

Height                 : 1 168 pixels

Display aspect ratio          : 1.85:1

Original display aspect ratio      : 1.85:1

Frame rate mode             : Constant

Frame rate               : 23.976 (24000/1001) FPS

Color space               : YUV

Chroma subsampling           : 4:2:0 (Type 2)

Bit depth                : 10 bits

Bits/(Pixel*Frame)           : 0.581

Stream size               : 26.7 GiB (91%)

Title                  : HSaber <-|-> Z@X

Writing library             : x265 3.6+1-aa7f602f7:[Windows][GCC 13.2.0][64 bit] 10bit

• Arkadaşlar selam... eskiden direkt olarak subtitles.org'a bağlanıp türkçe altyazı indiriyordu... bir süredir üyelik vs yapmanız gerek diyor altyazı indirmiyor... bu konuyu çözebilen oldu mu?

• Arkadaşlar merhaba, cihaz değişikliği sebebiyle elimdeki zidoo z9x boşa çıkmıştır. İlgilenen olursa yardımcı olurum.

• Mettfrost kullanıcısına yanıt
    Sorunun çözümü linkteki beta yazılımı kurmak.

http://apidl.zidoo.tv/Z9X/v6.4.65/Z9X_P_v6.4.65_202311211410_ota-package.zip

Google play versionu:

http://apidl.zidoo.tv/Z9X/v6.4.65/Z9X_P_v6.4.65_G_202311211820_ota-package.zip

Yada isterseniz buradan da indirebilirsiniz. Fw sürümü V6.4.65 olmalı.

https://www.mcbluna.net/wp/zidoo-model-overview/zidoo-z9x-firmware-download/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dousk -- 7 Temmuz 2024; 21:43:50 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Zidoo Z9X,Z10 Pro Z1000 Pro 4K UHD Media Player Kullanıcıları (Realtek 1619DR Chipsetli)

• Evet , bu sabah kendi forum sitesinde yapılan bir duyuruya göre Zidoo tarafında Amlogic ( AML S928X Chipsetli ) yeni bir model geldiği gözüküyor.

Böylelikle Zidoo’da yıllardır süre gelen Realtek Chipset furyası değişiyor galiba.

Neyse bekleyelim , görelim bakalım Zidoo’nun 8K modeli nasıl bir cihaz olacak ?

Done 8k modeli gibi olur sanirim hemen hemen.

ChatGPT'ye '8K ne zaman standart olur?' diye sordum, şartlara göre(İnternet hızları, depolama kapasiteleri, streaming servisler vb...) 5-10 yıl arası dedi; eğer bu kadar uzun sürecekse, 8K standart olduğu zaman bu cihaz o günün 8K cihazlarına göre demode kalacaktır, muadilleri ile fiyatı aynı olursa veya az bir fiyat farkı olursa alınabilir, yoksa parası çöpe gider bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Electro-Man -- 8 Temmuz 2024; 13:7:16 >

realtekin yapamayacağı belliydi z9x prodan tüm sektör amlogice endeskli olacak çok kötü bu durum 8k filan hikaye aldanmayın böyle şeylere avrupa kupasını hd yayınlamış bir uefadan söz ediyoruz ne 8ksı yahuu

ellerinizdeki aletlerle mutlu mesut devam edin bunların hepsi pazarlama stratejisi 5-10 yıla ne cihazlar çıkar bugün 8k diye aldıklarınız çöp olur hele amlogice asla bu paraları vermem ben şirketler ucuzlatmıyor ki sadece kârlarını yükseltiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 8 Temmuz 2024; 12:42:56 >
  • 
Sayfa: önceki 284285286287288
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.