androidler bilinenin aksine ekran kartını kullanmazlar oynatırken oyun filan kurar da gamepadlerle oynarsanız o zaman fps artışı yapar maliler o üstünlük s928 işlemcinin hızından işlemci hızlandıkça görüntü kalitesi artar bir de dune kendi linux işletim sistemini kullanır her zaman görüntü dune'da çok net olur zaten merak ettiğim asıl zidoo 8k ile nokia |
Zidoo Z9X,Z10 Pro Z1000 Pro 4K UHD Media Player Kullanıcıları (Realtek 1619DR Chipsetli) (290. sayfa)
-
-
Androidde anakarta tümlesik ekran karti var. Dunenin isletim sistemi degisik ama android 11 kullaniyor. Android 14 de alicak. İslemcinin gücüde goruntü isleme acisindan önemli tabi.
Zidoo 8K goruntu, dune ile ayni olur tahminim. Nokia, 8k cihazlarla göruntu olarak kıyaslanamaz hocam. Bende ikiside var, goruntuye ônem verene nokia tavsiye etmem.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bitsede gitsek mi -- 24 Ağustos 2024; 14:49:25 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
var ekran kartı yok demedim donanım hızlandırma yok hiçbirisinde duydunuz mu hiç? nvidia hariç
-
Boxların bazılarında android hızlandırma var aslında. Ekran kartı veya gpu dan donanim hızlandirmaya nasıl geldik bu arada. Nvidiada artık demode oluyor en buyuk eksisi autoframe olmaması. Autoframe cihazlar cıkıp kullandıkca aslinda ne kadar farkettigini anladim.
Nvidia netflix de torrent filmlerde akmıyor. Av1 kodec yok en basitinden youtube hdr bile yok. Yeni cihaz cikarmayada niyetleri yok. Efsane yavaş yavas ölüyor artık.
Donanım hızlandırma overclock değil görüntüyü ekran kartının işlemesi demekquote:
Orijinalden alıntı: bitsede gitsek miBoxların bazılarında android hızlandırma var aslında. Ekran kartı veya gpu dan donanim hızlandirmaya nasıl geldik bu arada. Nvidiada artık demode oluyor en buyuk eksisi autoframe olmaması. Autoframe cihazlar cıkıp kullandıkca aslinda ne kadar farkettigini anladim.
Nvidia netflix de torrent filmlerde akmıyor. Av1 kodec yok en basitinden youtube hdr bile yok. Yeni cihaz cikarmayada niyetleri yok. Efsane yavaş yavas ölüyor artık.
Konuya gelme nedenimiz sensin sen dedin ekran kartları yeni 8klarda daha iyi filan diye o yüzden yazdım androidler görüntü işlerken ekran kartını kullanmaz diye sadece nvidia ve zidoo kullanır onlar da android üstüne kendi işletim sistemlerini kullanır dune da böyle o yüzden çok daha iyi gelmiş olabilir size görüntü ama yine iddia ediyorum asla 20.000 tl etmez
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Bu seferde senli benli olduk.
Dune de görüntünün daha iyi olmasi bana özgü birsey değil. Başka kullananlarda aynı fikirde. Z9x i satmadan emin olmak icin birkac defa test ettim.
Mali g57 goruntu icin kullanilan bir gpu. Daha önceki versiyonları Nvidia haric butun boxlarda kullaniyor. (Nokia, zidoo, zappiti, homatics vs )
Fiyat konusuna birsey diyemem ama bu cihazin yurtdisi fiyati 500 euro. 3.5 Hdd dock da oldugu icin fiyat biraz daha yuksek olmus. 2.5 hdd docklu versiyonuda var 100 euro daha ucuz.
Kardeş engelle gitsin çok kastırmaquote:
Orijinalden alıntı: bitsede gitsek miBu seferde senli benli olduk.
Dune de görüntünün daha iyi olmasi bana özgü birsey değil. Başka kullananlarda aynı fikirde. Z9x i satmadan emin olmak icin birkac defa test ettim.
Mali g57 goruntu icin kullanilan bir gpu. Daha önceki versiyonları Nvidia haric butun boxlarda kullaniyor. (Nokia, zidoo, zappiti, homatics vs )
Fiyat konusuna birsey diyemem ama bu cihazin yurtdisi fiyati 500 euro. 3.5 Hdd dock da oldugu icin fiyat biraz daha yuksek olmus. 2.5 hdd docklu versiyonuda var 100 euro daha ucuz.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Birsey sordun cevap verdik.
Tesekkür edecegine olayi garip yerlere çekiyorsun.
Aslında karşılıklı yazışıyordunuz ve ben de teknik konularda cahil olan biri olarak kendi adıma takip ediyordum. Yazışmanın bir bölümünde @sadays size sen olarak ifadede bulununca ortamı gerici "senli benli" olma ifadesini siz kullandınız. Yani bilgi akışı haricinde ortamı gerecek bir durum yoktu aslında.
Her iki bilgi aktarma gönüllüsi kişi tarafından konunun daha fazla uzamayacağını düşünüyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spinmaster -- 28 Ağustos 2024; 14:41:22 > -
Şimdiye kadar açtığım konu başlıklarındaki mesajlarda bazı kullanıcıların bana da senli-benli hitap ettiği olmuştur.Hatta bazen bende hitap etmişimdir.Ama ben şimdiye kadar bunu hiç dert etmedim , etmemde.
Geçmişte yazdıklarımı okuyanlar , açtığım konu başlıklarını takip edenler Sadays ile olan yakın dostluğumu zaten bilir , bunu inkarda etmem zaten.Hatta daha da ötesini yazayım “ can dostum “ diyebilecek seviyede bir dostluğumuz-arkadaşlığımız vardır kendisi ile.
Ama tüm bu yakın dostluğu bir kenara bırakıp yazılanları tarafsız olarak okuduğumda bile ; sizin mesaja giriş şekliniz ve bakış açınız gerçekten hoş olmamış.Çünkü ortada birşey yokken “ Şimdide senli-benli mi olduk “ diyerek konuyu başka yere çeken sizsiniz aslında.
Dolayısıyla bence burada özür dilemesi gereken birisi varsa bana göre bu kişi sizsiniz…
Her daim yazarken sizli bizli yazarım. Bazen istemeden sen diye hitap ettiğim de olmuştur olacaktır. İnsanız sonuçta makine değiliz. Hakaret içeren bir ifade veya karşıdakini küçük düşürecek bir şey de değil sonuçda. Bunlara takılmadan fikir alışverine devam etmek lazım.
-
Merhaba zidoo cihaz almayı düşünüyorum. Stremio stabil çalışıyormu ? Kullanan varmı acaba (zidoo 9x 8k düşünüyorum)
Teşekkür ederim
Yanlış hatırlamıyorsam Zidoo’nun Z9X modelinde bir ara deneme amacıyla yükleyip kullanmıştım ama ben hiçbir Android uygulamasını yükleyip kullanmak için herhangi bir Zidoo modelini tavsiye etmem.
Ha ben alıp HDD’imdeki filmleri seyredeceğim ama yanında Stremio’yu da yükleyip kullanayım derseniz onu yapabilirsiniz.Ama Stremio gibi uygulamaları yükleyip kullanmak için Zidoo almayın.Nvidia Shild , Nokia 8010 , Mibox gibi Google lisanslı cihazlar daha çok keyif verir o tarz uygulamaların kullanımında.
Ama ben yükleyip kullanmada bir sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum şahsen.
arkadaşlar selam,
z8k aldığım için z9x'i satıyorum, ilgilenen olursa mesaj atabilir. teşekkürler.
https://forum.donanimhaber.com/zidoo-z9x-4k-media-player--160052674
-
İyi fiyat ihtiyacı olan kaçırmasın
Merhaba Dostlar, dün akşam zidoo Z9x ten, Samsung S95B Oled TVimde film seyretmeye başladığımda sol üst köşede, Dolby Vision ibaresi çıktı. Zidoo Z9x, tv ye Virtual Machine ile Dolby Vision sinyal gönderse bunu benim Samsung Oled'in Dolby Vision olarak gösterme kabiliyeti var mıdır? Yoksa Zidoonun ayarlarından eskisi gibi TVnin kabiliyetine bırakıp HDR seçeneğini mi seçeyim? Hangisinde daha iyi görüntü kalitesi alabilirim?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cole Trickle -- 22 Kasım 2024; 15:28:38 > -
Virtual Machine ne onu anlamadım doğrudan hdmi bğlı değil mi?
normal dolby vision film mi açtınız öyleyse eğer vs10 motoru onu hdr yapmıştır size bilgi veriyordur sol üst köşede
remux filmleriniz hdr10+ olarak indirin artık her film dolby vision ve hdr10+ olarak çıkıyor markswift hdr10 a ilave dinamik meta verilerini de ekler diyor vs10 motoru için ama ben olsam işimi şansa bırakmazdım doğrudan tvye hdr104 sinyali gönderse z9x daha iyi
hdr10 rakibi değil maalesef dolby vision'ın
-
Virtual Machine'le vs10 motorunu kastetmiştim. Aklımda ismi yanlış kalmış, o yüzden uydurmuşum :) Doğrudan hdmi ile Q990D ye bağlı şu anda Zidoo... Zidoo, Soundbarı almadan önce direk tvye bağlıydı ve görüntü ayarlarından yanlış aklımda kalmadıysa tv'nin kendi kapasitesine göre seçeneği ile devamlı Hdr yada Hdr10 gösteriyordu tv ekranında.. Dün ilk defa ayarlardan seçeneği değiştirince Zidoo'dan, tv ekranında Dolby Vision yazdı. O yüzden sordum Samsung Oled Tv dolby vision'u zidoo vasıtasıyla gösterebilir mi diye. Akşam eve gidince ekran resmini çekip, tekrar atarım, daha net anlatabilmek için...
Cevap için teşekkürler..
-
dolby vision vs10 motorunu seçme o zaman kaynakların hdr ise vs10 motoru ne yapacak kaynakların dolby vision ise zaten yanlış film indirmişsin
-
Tüm kaynaklar için vs10 motoru seçili... (1080p, hdr, dolby vision vs.) örnek olarak bahsettiğim film de bu: DogMan.2023.UHD.BluRay.2160p.HEVC.DV.HDR.TrueHD.7.1.Atmos.DL.Remux-TvR.mkv
Ve Oled tv ekranında film başladığında, Dolby Vision yazıyor.. Yani filmi seyrediyorum ama filmin başlangıcında ekranda Dolby Vision yazıyor. O yüzden soruyorum: Oled tv, Zidoo vasıtasıyla (sayesinde) filmi hakikaten Dolby Vision olarak gösterebilirmi diye... Yoksa ekran da dolby vision yazar ama Oled Tv'nin böyle bir kapasitesi olmamasından dolayı, ben filmi aslında Hdr yada Hdr10 olarak seyretmeye devam mı ederim?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cole Trickle -- 22 Kasım 2024; 16:37:57 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X