Bende bunu düşündüm inanın. Öndeki araç kiralık evet hemde Avis gibi büyük ve kurumsal firmadan. Avis kalkıpta araç 3 ay 5 ay yattı araç kira bedelini tarafımıza ödeyiniz gibi dava açabilir herhalde değil mi? Birde araç perte çıkarsa atıyorum aracın bedeli 250 bin lira diyelim. Sigorta kaza başına 50 bin lira ödüyor. Üzerini muhakkak tahsil ederler herhalde? |
Zincirleme kaza? Tartışalım lütfen. Fotoğraflı. SONUÇLANDI. (2. sayfa)
-
-
Trafik sigortasında ekstradan İMM eklenmediyse 45-50 bin civarında ödeme yapılıyor geri kalan tahsil edilir.
O yüzden perte çıkarsa büyük paralar ödenmek durumunda kalınır, kötü bir durum perte çıkmayıp yaptırılsa çok daha ucuza kurtulunabilir.
-
Yukarida mavi yol tabelası var. Ona bakacağım diye gereksiz yavaşlamış durmuş bile olabilir araç.
Cevre yolunda falan böyle saçma sapan beklenmedik sekilde yavaşlayan duranlar aslında suçlu olmalı (bence, mantıksız da olabilir) ama kanıtlaması zor.
Arkadaki adam takip mesafesini korusa bile şartlara bağlı olarak durmayabiliyor araba.
Şu senaryoyu merak ettim:
Pes pese otobanda 130 ile gidiyorsun diyelim sol şeritte birisi ile.
Aranda mesafe de var.
Adam bir anda frene asıldı. O hızda sen öyle bir hareketi beklemedigin icin (adam otobanda bos yolda sol seritte gidiyor yani) hem geç tepki veriyorsun hem de hızdan dolayı yeterince yavaslayamadan adama vuruyorsun.
Adam niye frenlemiş peki?
4 şerit Sağdaki yol ayrımına geçebilmek için.
Burada da arkadan vuran adam mı suçlu oluyor acaba?
Öndeki araba otobanda durmuyor bakınız . Fırsatı olsa belki duracaktı ama en sol şeritte ani frenledi ve arkasındaki adamın kendisine hareket halinde iken vurmasına sebep oldu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi general4242 -- 19 Nisan 2022; 11:56:15 >
-
Az önce öğrendim evet İMM eklenmemiş.
Perte ayrılırsa araç sıkıntı o halde C aracı için. -
En kötü senaryolardan biri gerçekleşmiş, zira hasar alan araç kurumsal bir firmanın. Bu durumda araya girip ortak noktada anlaşmak filan mümkün değil, bunlar sinekten yağ çıkarır. Kayınçoya söyleyin: Winter is coming. :)
-
Olur mu canım a aracı psikolojik hasta. Yolun ortasında durmuş. %50 az bile söylediniz. %100 suçlu.
takip mesafesini korumamayı haklı çıkarmak için, duran aracı suçluyorsunuz. psikolog olduğunuza göre kendinizin ne kadar pişkin bir insan olduğunuzun da farkındasınızdır umarım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ARES007 -- 19 Nisan 2022; 13:43:35 > -
Aynen.
Hayırlısı olsun.
:) -
Kayınçonun yerinde olsam kaza sonrası koşarak orayı terk eder sonra da aracım çalındı beyanında bulunurdum. Şimdiden geçmiş olsun. -
sigorta yapılırken 300 tl fazla verip sınırsız imm yaptırmak şart. benimde aracım eski kasko olmadığı için sigorta üzerinden imm yaptırıyorum. aklınızda olsun diye yazdım. geçmiş olsun
-
boşa tartışıyorsunuz, herkes öndeki aracı ödüyor. arkadan çarpanların tamamı takip mesafesini korumadığından asli kusurlu. isterse yirmi araç birbirine vursun fark etmez. öndeki araç kimseye bir şey ödemez, en arkadaki araç da kendi masrafını yapar. bu arada öndeki aracın akan trafikte olduğunu farz ediyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diatta1903 -- 19 Nisan 2022; 14:1:2 > -
Dakika 1:32'deki kaçış geldi aklıma :D
Car Crash - Driving failyoutubeCar Crash Compilation 2021, Idiots In Cars 2022, bad drivers, driving fails, car fails, car crashes, instant karma, car accidents, idiot drivers, dash cam crash in this video. #CarCrash #DrivingFails #DashCamhttps://www.youtube.com/watch?v=FXUiEN9W13c&feature=youtu.be -
:)
-
Evet çok haklısınız İMM muhakkak eklenmeli.
Kendi aracımda kasko var 2012'den beri her sene yaptırdım hiç aksatmadım.
2012'den beri sadece bir kere kaskoyu kullandım 2 sene önce.
Bu sene poliçeyi yenilemek için firmaya gittiğimde 3200 lira gibi fiyat çıkardılar.
Aman kalsın istemiyorum dedim bu ne kardeşim fiyata bak dedim.
1 saat sonra geri döndüm al kardeşim şu kartı 4 taksitle çek şurdan dedim.
Manyakmısın bi telefon bile alamıyorsun o paraya dedim kendi kendime.
Şu kazaya şahit olduktan sonra iyiki yaptırmışım.
Her an ne olacağı belli değil.
Allah beterinden korusun.
-
Kayinco gg
Gg= good game
-
Maalesef kayınçonuz için üzûldüm. Hatta başına gelecekleri düşününce içim daraldı. Üzgünüm ama şu saatten sonra eğer maddi gücü yok ise kayınçonuz yaşayan bir ölü. -
kesinlikle imkan varsa taksit vs ile yaptırılmalı.
-
Öncelikle geçmiş olsun, üzülerek yazıyorum eksper olsam ve fotoğraflara bakarak tarif edecek olsam a ve b nin şucu yok derim. Araçlarda alınan hasarlar çok belli ediyor olayı. Hem benzer kaza yaşadım hemde a-b arasındaki durumu yaşadım.
Hızım 20 lerde iken öndeki frene asılınca kayıp vurdum, ön tampon hafif çıktı plakalık düştü. Öndekinin arka tampon hafif göçtü biraz boyası attı.
Burada sizin araç 40 üstü 50 yakın bir hızla vurmuş gibi gözüküyor. Hem aldığı hem verdiği hasar fazla. Öndekini sürüklemeside muhtemel. Neden airbag patladı onu çözemedim, araçla ilgili bir şey olabilir öncesinde bir tamir vs olduysa ondan olabilir o araştırılmalı.
-
Courierin hava yastigi acmasi normal bizim sirkettede var 20-30 la vurduk direk patladi hafif ticariler biraz daha hassas. (Tabi yinede arastirabilirsiniz itiraz falan.)
Edit: Onarim yapildi perte cikarmadilar bizim aracı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fenool -- 19 Nisan 2022; 17:18:5 > -
Yolda arıza yapan araç olsaydı ve gerekli önlemi almadan sol şeritte bekleseydi olayın seyri değişebilirdi sizin kazada arıza yok trafik olağan akışında devam ediyorsa yapacak bir şey yok kural belli B ve C aracı takip mesafesine uymamış zincirleme kaza olmuş. Yine de kaza yerini gören kamera kayıtları varsa bir inceletin ama kimse keyfinden arıza hariç sol şeritte durmaz.
-
20-30 KM ile hava yastığı açması valla çok ilginç :)
Bizdeki şirket araçları egealar çok kağıt yahu :)
80 km ile köpeğe çarpmamak için bariyere vuruyor araba perte ayrılıyor ama hava yastığı açmadı :)
Allahtan arkadaşın burnu bile kanamadı :)
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X