Şimdi Ara

Zincirleme kaza? Tartışalım lütfen. Fotoğraflı. SONUÇLANDI. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
0
Favori
5.476
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yaşayan ölü :) Oda iyiymiş :)

Maddi durumu var ama bu yaza düğün yapacaktı, düğün parasını artık naapsın kiralama firmasına verir :)

• Cloud Nine kullanıcısına yanıt
    Kurumsalın araç eğer ki araç onarılırsa;

Tüm onarım masrafları
    Araç değer kaybı
    Kazanın olduğu tarihten itibaren araç tamir edilip teslim edilene kadar geçen her gün icin günlük kiralama bedeli üzerinden yattı parası

Firmanin avukatlari tarafindan tahsil edilecektir.

Ki bence onarılacaktır. Bu kadar ufak bir hasar icin arac havayastigi acmis olsa bile perte ayrilmaz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu acmissin kazayi tartisalim demissin. Ama tartismak yerine kayinco icin para toplasak daha hayirli olacak gibi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cloud Nine

Bende bunu düşündüm inanın.

Öndeki araç kiralık evet hemde Avis gibi büyük ve kurumsal firmadan.

Avis kalkıpta araç 3 ay 5 ay yattı araç kira bedelini tarafımıza ödeyiniz gibi dava açabilir herhalde değil mi?

Birde araç perte çıkarsa atıyorum aracın bedeli 250 bin lira diyelim.

Sigorta kaza başına 50 bin lira ödüyor. Üzerini muhakkak tahsil ederler herhalde?

Sigorta kaza başına normalde 50 öder.
    Ayriyeten imm yaptırdıysa tümünü öder.

İmm yoksa 50 binin geri kalanını cebinden ödemek zorunda maalesef.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bire bir aynı kazayı yaşadım 2014 senesinde.

Kırmızı ışıkta ilk arabaydım. Yeşil yanmak üzereydi.
    Arkamda ticari taksi durdu.
    Onun arkasından gelen suriyeli gavat hiç frene basmadan taksiye patlattı, taksi de benim arabaya...

Tam arabadan indik suriyeliye dalıcaz yanımızdan geçen trafik polisi durdu. Yaralı var mı dedi? Yok dedik. Tamam aranızda tutanak tutun dedi
    3 araç var tutanağı nasıl yapıcaz dedim. A-B ve B-C şeklinde 2 tutanak tutun olayı anlatın yeterli dedi, gitti.

Sonra ticari taksi ve benim araba suriyeli denyonun sigortasından yapıldı.

Bende çok ciddi hasar yoktu ama ticari taksi neredeyse pert olmuştu, hava yastıkları açılmıştı, ve trafiğe çıkalı 1 hafta olmuş sıfır araçtı.

Adam suriyeliyi dövemedi diye sinirinden ağlamıştı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CihangirCanavarı -- 19 Nisan 2022; 19:36:47 >
  • takip mesafesi takip mesafesi

takip mesafe..

takip

taki

ta..

ttttt....

adam haklı kayınçonuz ise suçlu..

artık bilmiyoruz gerçekte bu roldeki kimse artık..

takiiip...

• TEPEE PREMİUM PACK kullanıcısına yanıt
    Ben değilim :) öz ve öz kayınçom benim kendime ait aracım Toyota Auris.

Saygılar.

• Bu arada bugun Sigorta Gözetim Merkezinden online işlemlerden kontrol ettik. Dosya açılmış DEĞERLENDİRME olarak yazıyor sanırım 3 güne belli olur.

• daha önce aynı olay başıma geldi. Bir arkadaş sol şeritte 3 araçlı kazaya karışıyor. ortadaki araç bizim arkadaşın.

öndeki ford torneo duruyor bizim arkadaşta duruyor arkadan gelen hyundai accent blue arkadaşın araca oda öndekine vuruyor.

Ben hemen olay yerine geldim tutanak tutmayı bilmedikleri için yazdım.

en öndeki trafik durunca durdum arkadaki araç bana vurdu yazdım

ortadaki araca trafik durunda durdum arkadan gelen araç duramadı bana çarptı bende çarpmanın etkisi ile öndekine vurdum

en arkadakine de öndeki araç durdu ben duramadım vurdum öndeki araçta onun önündekine vurdu yazdım.

sonuç herkes bahçivana. bahçivan en arkadaki =)))

böyle durumlarda ya en arkadakine veriyorlar yada herkes önündeki aracın hasarını karşılıyor.

en iyi ihtimal öndeki aracın arkasındaki hasarı yaptırır.

en kötü ihtimal öndeki aracın bütün hasarı ve en öndeki aracın hasarını yaptırır.

ikinci ihtimalde altındaki arabayı versede kurtaramaz. trafik sigortası 50 bin liraya kadar karşılıyor. Sizin akraba para toplamaya başlasın

• sonucu çok merak ediyorum

• Aynısını bende yaşadım. En arkadaki kusurlu bulunuyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kaygerya kullanıcısına yanıt
    Aynısı benim de başıma geldi. Yukarda saydığım maddeleri tek tek tahsil ettiler.

çok geçmiş olsun kayınçonuza

lütfen herkes dikkat etsin trafikte.

saygılarımla.

• tutanak düzgün tutuldu mu en önemli husus bu, birbirine bağlı tutanak tutulmuş olması lazım, tutanak düzgün tutulduysa ve B nin dediği gibi C bana çarpınca ben A ya çarptım yazdıysa Anın ve B nin tüm hasarı için C %100 suçlu.

tutanakta problem varsa (mesela 3lü değilse ve B, C bana çarptığı için çarptı yazdıysa) A suçsuz olmasına rağmen bir hak iddia edemiyor mesela.

• Kazayı bilemiyorum ama Eskişehir çevre yolu o yoğunluk için zayıf kalıyor ve yıllardır geliştirme yapılmıyor.

• Bugun sonuçlandı.

A-0

B-0

C-100

Yani tüm kusur C aracına verildi.

Öndeki araçta masraf yok denilecek kadar az hatta araba sahibi ben servise götürmedim bile boşver dedi.

Ortadaki araç AVIS'ten kiralık şirket aracı.

2 hava yastığı patladığı için servisle konuştuğumuzda maalesef perte ayrılır abi dedi.

Normalde ayrılmaz ama olaylar şöyle gelişiyor dedi;

AVIS = KOÇ

FORD = KOÇ

ALLİANZ = KOÇ

Dolayısıyla eksperi arayıp aracımızı PERTE ÇIKARTIN diyebilecek kabiliyette ve güçte bir firma olduğunu sokaktaki çocuk bile biliyor bu yüzden siz pert olarak değerlendirin dediler.

Yani öyle olmasa bile şahsi olarak bende hava yastıkları patlamış tamir edilmiş araca binmeyi istemezdim.

E firmada haklı olarak hava yastıkları tamir edilmiş aracı kiraya veremez belkide.

Çift taraflı düşünmek gerek her ne olursa olsun.

Trafik sigortasında İMM olmadığı ve kasko da olmadığı için.

Araç başı kaza tutarı 50.000 TL üzerini maalesef C aracı ödeyecek.

B aracı 2017 Ford Courier, rayiç bedeli sigortacının söylediğine göre 178.000 TL

Rayiçten hesaplanırsa 128.000 TL bizim kayınçodan çıkacak.

Ha katakulli yapıp fiyatı yükseltebilirler mi yada başka bi halt yiyebilirler mi bilemeyiz yine yukarıdaki sarmala geliyoruz herşeyi yapabilirler dedi.

Allahtan vurduğu araba fiyatı uçuk değil.

3-4 milyonluk Mercedes'e vursa ne olacaktı, atıyorum cebinde 5 kuruş yok ne olacak hapisemi girecekti?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cloud Nine -- 22 Nisan 2022; 7:46:57 >

• Burdan çıkarılacak özet;

TRAFİK SİGORTANIZE ÜÇE BEŞE BAKMADAN MUHAKKAK İMM EKLETİN.

Hatta kasko pahalı ya diyip KASKO yaptırmamazlık etmeyin.

Kasko için 5 bin liradak kaçarsınız hatta yahu 5 yıldır kasko yaptırıyorum ne işe yarıyorda diyebilirsiniz.

Ama başınıza böyle bir kaza gelir Allah korusun o 5 yıl boyunca kaskoya verdiğiniz para için ve kasko için ooohhh be dersiniz.

• Eskişehir çevre yolu, Ankara'daki mahalle arası cadde kadar genişlikte ve sürekli yan yollardan direk bağlantılı olduğu için anında trafik durabiliyor, yola araç atlayabiliyor.

Kayınçonuz keşke en azından trafik sigortasına ek 100-200 TL ödeyip İMM genişletme yapsaymış. Günümüzde artık en kötü arabanın bile perti durumunda sigortanın ödediği 50 bin tutar çok rahat aşıyor.

Kayinçonuzdan 128 bintl çıkmayacak. Pert araç ihalede satılacak. Hasar çok yok. Yaklaşık 100bin tl teklif gelir bu araca. Perti 100bintlye satılırsa, 28bintl kayinçonuzdan çıkacak.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.