Şimdi Ara

Zoom ADLS Modem Bağlantı Kesiliyor...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
3.084
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar evimde Etnhetrnetten Kullandığım ZOOM ADSL Modemimde sürekli bağlantı kesilmesi yaşıyorum.Her 15-20 dk da bir internet öyle bir ağırlaşıyor ki artık mecburen modemiş resetlemek zorunda kalıyorum ve sorun düzeliyor.Resetlemeden sonrada yine 20-30 dk güzel bağlanıyor ama yine ksaı bi süre sonra internet tekrar gidiyor.Artık dayanamıyorum modemi atacam camdan aşşağıya.Öyle morelimi bozuyor ki bu modem , ne yapacağımı da bilmiyorum bu konuda nasıl bir Modem Testi yapabilirim.Bu kesintiye sebep olan şeyler neler olabilir ve bunları nasıl bulabilir ve arayabilirm.Yardımcı olursanız çok memnun olurum , yoksa Zoom ADSL katili olacağım ....

• valla kardeşim virüs de olabilir modemde de arıza olabilir ve de hatta da arıza olabilir...eğer virüs programı filan kullanıosan bi tarat trojen virüs filan olabilir...arıza olup olmadığını da bi arkadaşında deneyebilirsin orda da aynı şeyi yaparsa demekki modemde sorun vardır eğer orda yapmazsa hattan şüphelenebilirsin....

kolay gelsin...
  • İnternetin bulunduğu hatta paralel bir telefon hattı yok di mi?
    Hat direk olarak modeme girmeli ondan sonra eğer telefonu kullanmak istiyorsan modem üzerinden dağıtmalısın?
  • whiteshark hocam ,
    makinede antivirüs programım var yani virüs yok ,MOdemi ilk aldığımda Link ışığı yanmıyordu, aynı arızadan 2 defa götürdüm servisine.Yani hattan nasıl olabilir onu anlamadım ?Hatta bu siteye ile biraz önce gireemdim yine reset attım modeme ve 1-2 sn de bağlandı hemen siteye.Belli bir süre sanki internet kullanmayınca mı gidiyor ne anlamadım ? yani bri web sitesine felan girmeyince masaüstü programları ile ilgilenirken felan yani ? gerçi pek sanmam ama yine de neyden şüpheleneceğimi anlamadım ?
    sbasol1981 hocam ,
    Paralel telefonda yok , mecburebn split var tabiki , 1 giriş direk hat splite girer sonra telefona ve Modeme dağılır.Halen ne olduğunu çözemiyiorum , acaba konuyla ilgili nerden destek almam durumun var bu ZOOM ADSL Modem için yada başka neler yapabilirim , bu durumu test edtmek için windows programları felan avr mı acaba , internetin neden kesildiğini bulmak için ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeyazCennet -- 25 Nisan 2007; 2:35:11 >

• aynı sorun bende war nete girerken 1 saat falan işini yapıyo sonra kaplumbağa hızına düşüyo akşam dl için bıraktığımda sabaha hiç ilerleme kaydetmemiş olarak buluyorum
    ısınmadan dolayı olabilirmi
    modem zoomX4
  • Bir hız testi yapsanıza..
  • Eger Zoom ADSL X6 ise direk firmware upgrade yapmalisin.www.zoom.com dan bulabilirsin en son versiyonu, daha sonra problemsiz calisacaktir..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Modemim zoomX4.Acaba egrçekten ısınmadan dolayı olabilir.Hem hızda ilk bağlandığında sorun yok hocam , önemli olan neden sonra hız düşüyor ve bazende kesiyor.Diğer arakdağın dediği gibi belli bi zaman sonra Dial-Up bile ondan daha hızlıı olur yani kaplumbağa hızına düşüyor.Tabi dayanamayıp reset atıyoz.Resetten sonra ilk 3-5 dk hız çok ii...
    LÜtfen bir çözümm arkadaşlar.....
    " Firmware Version: Zoom Ver 3.2.4 "

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeyazCennet -- 26 Nisan 2007; 1:29:06 >
  • ısınmadan doğan bi problem yok
    Zoom X4 modemimi denemek amaçlı olarak fan koydum üstüne
    firmware uptade tini yaptım nafile
    torrent DL programı açıkken nette geziyorum yarım saat 1 saat 1.5 saat sonra dl kesiliyo ve bir daha başlamıyo
    Ayrıca modem ethernet swich ten başka bir bilgisayara da bağlı
  • Arkadaşlar, zoom modemlerde sıkça rastlanan bir sorunla karşıkarşıyasınız. Bende de zoom X5 var, gerçi sizinki gibi bir sorunum yok çok şükür. Kendi sorunumu ve nedenini anlatırsam belki sorununuza cevap olur. Emule kullananlar bilirler, azami bağlantı (max. connections) denilen bir ayar vardır. Bu ayar modemin aynı anda yapacağı maksimum bağlantı sayısını ifade eder. Ben bu ayarı 100ün üzerine çıkarttığımda, bir gün sonra kaynakların sıfırlandığını görüyordum. Şuanda 75te kullanıyorum, yinede 2-3 gün sonra kaynaklar azalmaya başlıyor. Bu da modemin aynı anda belirli miktarda bağlantıyı kaldırmadığını gösteriyor. Torrentte de durum benzer. Tabi bu yarım saat sonra oluyorsa daha ciddi bir sorun var demektir. Bu durumda modemi değiştirmekten başka çare yok bence. Yeni modem alacaklara Zyxel modem tavsiye ederim. Ben değiştireceğim zaman Zyxel alacağım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: beren

Arkadaşlar, zoom modemlerde sıkça rastlanan bir sorunla karşıkarşıyasınız. Bende de zoom X5 var, gerçi sizinki gibi bir sorunum yok çok şükür. Kendi sorunumu ve nedenini anlatırsam belki sorununuza cevap olur. Emule kullananlar bilirler, azami bağlantı (max. connections) denilen bir ayar vardır. Bu ayar modemin aynı anda yapacağı maksimum bağlantı sayısını ifade eder. Ben bu ayarı 100ün üzerine çıkarttığımda, bir gün sonra kaynakların sıfırlandığını görüyordum. Şuanda 75te kullanıyorum, yinede 2-3 gün sonra kaynaklar azalmaya başlıyor. Bu da modemin aynı anda belirli miktarda bağlantıyı kaldırmadığını gösteriyor. Torrentte de durum benzer. Tabi bu yarım saat sonra oluyorsa daha ciddi bir sorun var demektir. Bu durumda modemi değiştirmekten başka çare yok bence. Yeni modem alacaklara Zyxel modem tavsiye ederim. Ben değiştireceğim zaman Zyxel alacağım.

arkadaşa katılıyorum fakat Zyxel konusunda airties öneririm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adem81 -- 27 Nisan 2007; 11:15:49 >

• kardeş bence önce bir cd den boot eden linux ile makinanı aç ve bir dene bakalım yine bağlantın kopacakmı bu arada tt deki portun alcatel değilse sorun yaşayabiliyor olabilirsin ısınması normal o modemlerde ısı var zyxel de bazen saçmalıyor ve test fail gibi bir sayfa açıyor ben asus kullanıyorum ve sorunsuz çalışıyor bundan önce benim tt portum sorunlu idi modem değiştirdim ve yine düzelmemişti tt ile baya bir dalaşa girdim ve sonunda alcatel porta geçtim iki yıldır sorunsuz kullanıyorum bence başka bir emanet modem bulabilirsen seninkini orada onunkini sende bir dene bakalım sonuç ne olacak
  • bu sorunun hemen hemen aynısı bende de var. bağlantı belirsiz aralıklarla kopuyor. bazen bir saat bazen 4 saat bazen de 10-15 dakika aralıklarında hattan anlık düşmeler yaşıyorum. akabinde yeniden bağlanıyor fakat bu anlık düşmeler çok sinir bozucu bir olay haline geldi.

kaç kere adsl şirketini aradım ama nafile mantıksız yaklaşımlarda bulundular. bi işe yaramadı söyledikleri yani. başka bir modem denemdim pc de. yenisini satın almadan önce başka bir modem denicem. bakalım aynısını ondada yapacakmı. umarım sorun modemdendir de yeni bir modemle halolur.

ama bazı forumlarda bu tür sorunları yaşayanları gördüm. belkide ADSL şirketinini kalitesis hizmetindende olabilir. bilemiyorum.
  • yaw arkadaşlar Ben dede aynı sorun var hatlarım 2 dk da bir kesiliyor tekrar bağlanıyor moıdemim zoom dur gerçi ben taktiğini çözdüm bakın
    Sistem loglarını temizleyince hat gitmiyor örneğin ben :s
    Güleceksiniz ama pcde sadecedurmadan sistem loglarını temizliyorum şuanda ve hiç hat kesilmedi ama temizlemediğimdede hat hemen kesilip bağlanıyor tekrar ney yapmalıyım ??
    Bu arada bilgisayar virüs dolu bi program indirmiştim 2 gün önce oun virüsleriyüzünden olabilir mi gerçi birazdan format atacam ama yiede bi sorayım dedim.
    Boş yere Modem Deyiştirmeyeyim dimi ama
    MSN Broofwas@gmail.com
    Yardımcı Olun Lütfen
  • Eee Yardım Edecek Kimse yok Mu???¿...
  • ben airties modemde de aynı sorunu yaşıyordum, şu an us robotics taktım onda da aynı sorunu yaşıyorum. hattan veya smileadsl den mi acaba
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.