Selam arkadaşlar; İnanın hemem hemem 2 aydır aradığım sorunun cevabını yine bulamadım :( Acil yardım istiyorum. Şimdiden yardım edecek arkadaşlara teşekkür ederim.
Problemim şu: Zoom x4 modemim ve 81.214.xxx.xxx li bir statik ip adresim var. Yapmak istediğim şu ki ben sabah iş yerime gittiğimde, iş yerimdeki bilgisayarımdanftp://81.214.xxx.xxx yazıp evdeki bilgisayarıma girip dosyalarımı alayım. veyahttp://81.214.xxx.xxx yazdığımda evdeki IP numarası 10.0.0.3 olan makinemin C:\localhost\wwwroot\ dizininde hazırladığım sitem karşıma gelsin.
Lütfen arkadaşlar çok şeymi istiyoruz.....
80 numaralı portu 10.0.0.3 numaralı makinene yönlendirmen lazım....
1- modem ayarları sayfasından (http://10.0.0.2) Advanced settings'e gir. 2- Virtual Server a gir tesimdeki gibi yaz ve ekle.. 3- Konfigurasyonu kaydet modemi yeniden başlat...
burcak ilgine teşekkür ederim ama bunu zaten yapmıştım. Hatta hem 80 nolu portu hemde 21 nolu portu yönlendirdim ama olmadı. Daha farklı birleyler olmalı herhalde. Yinede ilgine teşekkür ederim.
abi aynı sorun bende de var bir türlü yapamadım bir yardım ederseniz çook sevinirim...
Arkadaşlar; Oluşum bilgisayara bir mail ile bu olayı sormuştum. Sağolsunlar cevap yazmışlar, bu tür problemleri olanlar için aynen yayınlıyorum.
Zoom ADSL X3 , X4 ve X5 modemler firewall korumalıdır ve tüm portlar kapalıdır. Modem üzerinden dışarıdan erişim istiyorsanız(Online Oyun, NetMeeting, Uzaktan Erişim gibi..) modemin portlarını kullanacağınız uygulamaya göre açmalısınız. Bunu 3 şekilde yapabilirsiniz.
Virtual Server
ADVANCED SETUP ekranından, VIRTUAL SERVER ı seçin.
1. Public Port Start ,Public Port End ve Private Port alanına port no’sunu girin( Mesela 80 no’lu port) 2. Port Type’ını seçin (TCP veya UDP) 3. Bilgisayarınızın IP adresini Host IP Address alanına girin (EX: 10.0.0.20) 4. Add This Setting e basın 5. Write Settings to Flash and Reboot a basın 6. Aynı zamanda Ethernet kartının IP sinede (EX:10.0.0.20) verin 7. Ağ geçidi ve DNS ‘ede modemin IP(10.0.0.2) sini verin IP Adres :10.0.0.20 Alt Ağ Maskesi : 255.255.255.0 Varsayılan Ağ Geçidi :10.0.0.2 DNS :10.0.0.2 DMZ Bu fonksiyonu enable yaptığınız zaman tüm portlar açık olacağı için modeminiz ve bilgisayarınız tamamiyle korumasız olacaktır. ADVANCED SETUP ekranından, DMZ yi seçin. 1. Gelen menüden Enable yapın 2. Bilgisayarınızın IP adresini Host IP Address alanına girin (EX: 10.0.0.20) 3. Save Changes e basın 4. Write Settings to Flash and Reboot a basın 5. Aynı zamanda Ethernet kartının IP sinede (EX:10.0.0.20) verin 6. Ağ geçidi ve DNS ‘ede modemin IP(10.0.0.2) sini verin IP Adres :10.0.0.20 Alt Ağ Maskesi : 255.255.255.0 Varsayılan Ağ Geçidi :10.0.0.2 DNS :10.0.0.2
Aşağıdaki linkte portlarla ilgili bilgi var. Faydası olabilir.
Alt tarafada Amerikadan gelen orijinal mesajları ekliyorum.
------------------------------------------------------------------ If you have a Server on the LAN to be accessed from outside (WEB) then you will need to setup the X4 to allow this. >Virtual Server Go to ADVANCED SETUP, VIRTUAL SERVER. Enter in the port number the application on the LAN Server will be using. (EX: FTP = 21, HTTP = 80) Enter the IP address of the Server (EX: 10.0.0.20) Save changes, write to flash and reboot. Any outside (WEB) users will need to access the WAN IP address of the modem, not the LAN erver IP address. The modem will then forward the packets to the correct LAN Server that was setup.
Please try the following to open ports (MS Netmeeting) in virtual Server: 1-Enter port 389 and host IP 10.0.0.20. 2-Enter port 522 and host IP 10.0.0.20. 3-Enter port 1503 and host IP 10.0.0.20. 4-Enter port 1720 and host IP 10.0.0.20. 5-Enter port 1731 and host IP 10.0.0.20.
or
>DMZ Go to ADVANCED SETUP, DMZ. Enable DMZ and enter in the IP address of the LAN Server. Any "unsolicited" packets from the WEB will be forwarded to this DMZ machine. NOTE: All "unsolicited" packets will be forwarded to this machine. A firewall of some type should be used to protect it. ---------------------------------------------------------------------------In our testing here, the XP "Remote Desktop" app can be used through the Zoom X3,X4 or X5 modem. The LAN machine running the Remote Desktop app needs to be setup as a DMZ machine or a Virtual Server. Both of these solutions will mean that only one LAN machine will be able to be accessed. To access a different machine then you would need to change the DMZ machine setting or the Virtual Server machine setting for thees ports. XP's Remote Desktop uses ports 80 and 3389. For the modem's Virtual Server (Port Forwarding) setup you will need to direct both of these port numbers to one machine (one IP address) on the LAN. (These ports can only be directed to one machine) Or, if a DMZ machine is enabled you will need to enter the LAN machine's IP address. (only one DMZ machine can be setup) Another solution would be to use the PPP Half Bridge (if PPPo_ encapsulation is being used). This again would allow just one machine to use the modem. If other LAN machines need to be accessed then you will need to change the IP address in the modem's Virtual Server entry pointing to this other machine or will need to change the DMZ machine's IP address. The PPP Half Bridge allows only one machine at a time to use the modem by assigning the modem's WAN IP address to just one machine. To allow multiple machines you would need to perform a DHCP release on one LAN machine to release the modem's WAN IP information And then run DHCP renew on another machine to get assigned the modem's DHCP (WAN) information. --------------------------------------------------------------------------
Zoom Boston NetMeeting i X4 ve dialup modem kurarak kendi ortamlarında test yapıp bize sonuçları yolladılar. Ben tercüme etmeye çalışacağım.. Aşağıdaki ortamda TT ayarları kendi Servis Sağlayıcılarının ayarları. Ben onları TT ayarlarıyla değiştirdim.
TEST ORTAMI İÇİN KURULUM 1- TT ADSL hattına X4 modem takacaksın 2- X4 ile LAN PC arasında Ethernet bağlantısı yapacaksın 3- PC nin Ethernet kartına X4’ün LAN IP’sini(10.0.0.2) Ağ geçidi olarak ve Statik IP vererek(mesela 10.0.0.20) DNS e X4’ün LAN IP’sini(10.0.0.2) vereceksin 4- X4 de TT geniş bant ayarlarını yapacaksın (PPPoA VcMUX , 8, 35) 5- X4 ün DMZ ayarlarını enable yap Statik IP gireceksin (mesela 10.0.0.20)
TEST ORTAMI 1- X4 ün link ışığı sürekli yanmalı 2- Ayrıca bir Dial_Up Modem ile Internet bağlantısı yapılır ve X4 ün WAN IP si ping edildiği test edilir 3- Dial_Up PC’den NetMeeting i kullnarak WAN IP Adresiyle X4 e bağlanın 4- X4 ün DMZ ayarları tüm NetMeeting paketlerini bağlı olduğu LAN PC ye aktarır 5- Audio,Vidoe, Chat ve NetMeeting in Whiteboard özellikleri başarıyla test edilmiştir.
SONUÇLAR Hepsi başarıyla çalıştı . Her iki makinedede Audio,Vidoe,Chat ve NetMeeting in Whiteboard özellikleri başarıyla test edilmiştir.
ÖNERİLER: 1- X4ün HTML menulerinde DMZ yi enable yaptığınızdan emin olun. 2- Buraya LAN makinesinin IP sini muhakkak girdiğinizden emin olun 3- LAN PC nizin IP sinin değişmemesi için Statik tanımlandığından emin olun 4- LAN PC nizin Statik IP tanımlarında Ağ geçidinde ve DNS inde X4ün LAN IP sini tanımlayın 5- Tüm NetMeeting ekranlarında tüm ayarların NetMeeting özelliklerini kullanacak şekilde ayarlandığından emin olun