Şimdi Ara

Zorunlu dersler gerçekten gerekli mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle amacım "abi biz sayısalcıyız Türkçeyi falan ne yapacaz ya" demek değil, bu dersler zorunlu olsa bile sisteminin farklı olması gerekiyor bence.

Türkçe: Bizde onlinedı ve ödev yoktu, ama saat olarak tam da en aktif saatlere (5 ya da 7) koymuşlardı, yaptığımız şeyse ilk ders gidip kendi başımıza video izlerdik ikinci ders hoca aynı şeyleri bir daha anlatırdı (kendimiz izleyeceksek neden zoomda toplanıyoruz?). Üstelik ODTÜ'de bu ders kredisizmiş (?) ama bizde ortalamayı etkiliyor, 2 AKTS de 2 AKTSdir

İş Sağlığı ve Güvenliği: Bu da online'dı ve yoklama zorunluydu (?). Buna çok bir şey diyemem çünkü her ne kadar yazılım odaklı gitsek de ilk yardım gibi konular genel kültür olarak güzeldi, ama derste sırf slayt oku geç dersiydi bence bunu da haftalık kendimiz okuyabilirdik.

Tarih: Bu yıl görüyoruz, sevenler var ben de kendim bir şeyler okumayı seviyorum tarih hakkında ama bu dönem sadece tarih dersinin olduğu bir gün var ve sabahın 9una koymuşlar, yani zaten bildiğim şeyleri 1 saat tekrar dinleyecem diye niye okula geliyorum, en azından online olsaydı (Hocaya göre değişiyor sanırım da bu dönem büyük ihtimalle yüzyüze ve devam zorunlu olacak) Bu da ortalamayı etkiliyor, bölüm derslerinden daha düşük not almayı nasıl başardım bu derste halen düşünüyorum, final de iyi geçmişti :) (Evet Hacettepede bölüm dersleri dışında final notlarınız açıklanmıyor...)

Fizik: Gelelim işin CS kısmına, gömülü yazılım ve logicte bile birkaç temel volt kavramı dışında bir şey bilmemiz gerekmeyen bir bölümde tekerin açısal momentumunu hesaplıyoruz , labını almamız ise bence sırf "Mühendislik" altında olmamızla açıklanabilir bir şey, yoksa ben eğik düzlem aracılığıyla g değerini bulup hata payını da hesaplayıp ne yapacam tam olarak? Bizim zamanımızda bunda çan da yoktu olsa şu an notlar daha da yükselirdi. Şu an ne hatırlıyorsun diye sor çoğunu da hatırlamıyorum, buna da gitti mi 10 civarı kredi?

Edit: 3 4 derslerinde tahminimden çok kullanımı varmış ama bilemedim ya yine de katalog olması hoş değil

Bu noktada bizim bölümün yeni bir bilişim fakültesi kurma haberiyle beraber acaba kendi fakültemiz olacağı için fizik dersleri vs kaldırılır mı diye düşünüyorum. Bize yetişmez büyük ihtimal ama Hacettepe Bilişim Fakültesi hayırlı olsun . Bakalım bu neleri değiştirecek ama genel olarak bu dersler olsa bile bir şeylerin değişmesi lazım diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 8 Şubat 2025; 1:11:51 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Biraz herkesin bildiği şeyler de yazmış olabilirim de maksat muhabbet olsun çok ciddiye almayın xd

• Bilişim fak. ne la ctis mi açıyolar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yani, iyi işlenirse faydalı dersler. Ama anladığım kadarıyla iyi işlenmiyor.

Hepsinin taktiği vardır muhtemelen, onları uygulayıp çalışmak lazım, köprüyü geçene kadar

• Yok itü modeli gibi Hacettepe cs ve Hacettepe ai'ın kendi fakültesi olacak, belki ileride yeni bilgisayar bölümleri gelirse buranın altına girer.

• Tarih ve Türkçenin olmasını anlamış değilim nedense. Yaklaşık 12 yıl bu dersleri aldik zaten, tekrar tekrar islemenin gereği var mıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diamante35 -- 7 Şubat 2025; 18:33:5 >
  • diamante35 kullanıcısına yanıt

tarihini unutan bir millet yok olmaya mahkumdur

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Haklısınız, onu inkar etmiyorum zaten. Ben onun ayrı bir mesele olduğunu düşünüyorum ama.

• Önce ODTÜ adına duruma bakalım

Türkçe: Kredisiz. Yoklama konusunda sıkıntı yaşama dersi geçersin, biter.

OHS: Online, kredisiz. Online quizler, final sınavı.

Tarih: Yok. Yani var ama yok sayabilirsiniz. (Son dönemde değişmiş olabilir, onu yeni alanlar yazsın.)

Fizik: idk, iyi. Buna bir yorumum yok. Bu zorunlu olur, kalır.

Şimdi,

Problem zorunlu olmalarında değil, düzgün işlenmemelerinde.

OHS dersine işlerin nasıl kötü gidebildiğini tecrübe etmiş bir değiş 5-10 kişi getireceksin, anılarını anlatacak.

Türkçe dersini ciddiye alacaksın.

Bilgili bir hocadan almıştım ama youtube shorts gibi tam anlamıyla hayatıma katabileceğim bilgiler anlatmadı, eksik kaldı, unuttum gitti.

Potansiyeli gördüm, çok daha iyi işlenebilir.

Tarih de benzer iş.

Ek yapıyorum, İngilizce dersleri (ODTÜ) daha iyi olabilir.

• trdeki butun cengleri cs ceng diye ayirsinlar

• Bizde edebiyat tarih vardi
    Dersler teams üzerinden olunca bir kisi fln giriyordu
    Sinavlar ztn gereksiz
    Ama bu sene yuzyuze yapmışlar

• HenryKissinger kullanıcısına yanıt
    Yoklama takıntısı yüzünden her online bile olsa derse giren ben

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.