Şimdi Ara

Zotac 9600 GT de donma problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
936
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Ekran kartımla ilgili olduğunu düşündüğüm bir sorunu sizinle paylaşmak istiyorum

Zotac marka 9600 gt model ekran kartımla oynadığım bütün oyunlarda kitlenme yaşıyorum ne yaptıysam bir çare bulamıyorum. Sürücüyü güncelledim ayarları kıstım vs vs . Ancak bir çözüm bulamadım. Command&Conquer Generals ta 1-1.5 saat içinde Test drive unlimited ta 20 dakika içinde Ra 3 te ise 1 saat içinde oyun bi şekilde donuyor veya oyunun ortasında kendi kendine oyundan atıyor.

Sistemim:
    AMD phenomII X3 720 2.80
    4 GB ddr 3 ram
    ZOTAC 9600 GT 1 Gb ddr 3 ekran kartı

İşletim sistemi olarak ta Win 7(32bit) kullanmaktayım

günlerdir uğraşmama rağmen bir çözüm bulamadım yardımcı olursanız çok sevinirim arkadaşlar

• guc kaynagın kac watt guc kaynagı sorun yaratabılır....

ıkıncı olarak kartın sıcaklık degerlerıne bak..muhtemelen kart cok ısındıgından oyundan atmaya baslıyor bellı bı sure sonra....

sana tavsıyem evga precısıon programını bulup o program aracılıgıyla sıcaklık degerlerıne bakıp fan hızını ayarlaman
  • geç oldu ama teşekkür ederim. Güç kaynağı önerinden sonra gittim 550 w lık bi kaynak aldım . ancak kilitlenme ne olursa olsun devam etmekte:(
  • bu arada evga programında gpu sıcaklığı 48 derece olarak gözükmekte.
  • arkadaşlar yardım edicek kimse yokmu, bir sürü yöntem denedim. olmadı. kafayı yedirtecek bu iş bana. bir süre geçtikten sonra donup kalıyo oyunlarda ekran hiç bir şekilde geri dönüşü de olmuyor. reset atmak durumunda kalıyorum.
  • Bence ekran kartında problem yok yazılımsal problemin var.1:30 saat oyundan sonra kilitlenmesi donanımsal değil yazılımsaldır

Donanımda yapabileceğin en iyi şey kasanın içini temiz tutmaktır.En temiz olarak format atıp sistemi yeniden kurmayı önerebilirim.

XP-vista win7 (modlu olmayan) işletim sistemlerini teker teker kurup donma vs. varmı bakabilirsiniz

Birde oyundan atma sonrasında hata mesajı olarak ne görüyorsunuz ? Mesela en çok karşınıza gelebilecek hata xxx.xx sürücüsü çalışmayı durdurdu'dur.

Eğer bu hatayı alıyorsanız saat hızlarını düşürün Eğer formattan sonra aynı hata devam ederse buraya yazın bişiler yaparız

• sorun belleklerde de olabilir. sanıyorum 2x2 dir ramlerin . tek 2 gb olarak dene sırayla. bi de öyle dene. ram slotlarını da değiştir olmazsa.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    9800 gt psu sorunu
    15 yıl önce açıldı
    msi 6600 gt sorun
    20 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • öncelikle ilginize teşekkür ederim. win 7 32- bit i sildim 64 bit yükledim. ram slotlarını değiştirdim. volt ayarlarıyla oynadım. işlemcinin çekirdeğini açtım kapattım. aklınıza gelebilecek tüm bios ayarlarına baktım.
    Isı değerleri 60-65 derece arasında kilitleniyor. çare bulamıyorum. win7 32- bitteyken mavi ekran da çıkıyodu ancak şimdi direk donuyo ve kalıyo. bu dediğim senaryo anti-alising 2x açıkken oluyor. onu kapattığım zaman oyun atıp masaüstüne geliyo. yani ben anlamadım arkadaş kırdırtacak bana bu makineyi bu sorun.
  • ayrıca masaüstüne attığı zaman battlefield da, generalsta, ra3 te hiçbir hata ile karşılaşmıyorum direk olduğu yerden devam ediyo bilgisayar. sadece HAWX adlı oyunda hawk.exe.dmp hatası verdi o kadar.
  • Bana göre iki ihtimal var.
    1) Ramlerinden birisi arızalı ve diğerlerine uyum sağlamakta zorlanıyor.
    2) Muhtemel olması daha yüksek bir ihtimal olan, ekran kartı bellekleri arızalı.
  • RAM ve akran kartını test programlarıyla test et.

Yazılımsal bir sorun da olabilir. Anladığım kadarıyla çok kurcalamışsın. Windows öyle fazla kurcalamaya gelmez hemen su koyverir.
  • direk program adını verebilirmisin? son çare sorunu anlamak için ekran kartını söküp on board ekran kartı ile oyun oynamak geldi aklıma eğer yine yaparsa ramdir heralde.
  • Ekran kartı için Video Card Stability Test veya Video Memory Stress Test programlarını kullanabilirsin. İkiside kiçük boyutlu. Arama motorundan bulabilirsin.

RAM için ise MemTest programı var çok küçük boyutludur. İşini görür.
  • Memtesti tavsiye ederim.Linux kullanıyorsan onun açılışında da var memory test programı.Eski anakartlarda oluyordu memtest'ler
  • 9600GT Sorun Kesin çözüm
    Arkadaşlar 9600gt ve 9600gt AMP edition için yaşanan donma, takılma, ekran kapanma, restart atma v.b her türlü sorunun çözümü şu şekilde:

Win 7 32 bit işletim sistemi kurun.
    Rivatuner programını yükleyin.
    Seçenekler kısmından fan ayarlarını son seviye %100 yapın (nasıl yapılıcağıyla ilgili google da zilyon tane resimli yazı var)
    Oyununuzu açın ve gönül rahatlığıyla ne bir kapanma, ne bir restart sorunu olmadan 9600GT veya 9600GT AMP edition ekran kartınızla rahatça oynayın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.