Şimdi Ara

Zotac 9600GT problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar.. Kendime yeni bir ekran kartı aldım. ve yanında 550watt asus psu aldım..
    Zotac 9600 gt , anlamadığım bir durum var.. Pc yi açtıgımda ekran kartının fanı çok hızlı dönüyor. Ancak , windowsa geçtiği zaman fanın dönüş hızı çok yavaşlıyor ? Böyle bir durum normal mi ? Yoksa bir problem mi var... Yardımlarınız için şimdiden tşkler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi romeo_bora -- 21 Ekim 2008; 20:11:45 >

• normal ilk açtığında bilgisayarı fan yüksek devirde olur sonra düzelir forumda böle bi konu vardı
  • normal, için rahat olsun
  • yeni kartın hayırlı olsun güle güle kullan bendede 9600gt amp versiyonu var aynı olay bendede var bir sorun yok kartın sıcaklıgına göre fan devri otomatik olarak artar veya azalır riva tuner isimli programı yükleyip fan devrini istersen sende konrol edebilirsin ama bilgisayara güvenmeni tavsiye ederim..
  • 9600 GT'de böyle, gayet normâl. Fanın yavaşlaması için ekran kartı sürücüsünü kurmak gerekiyor (sürücü kurulmazsa, sürekli %100'de çalışıyor. Sürücüler de, Windows'la beraber etkin hâle geldiği için, biraz fazla beklemek gerekiyor. Format falan atarsanız, format ve işletim sistemi kurulumu anında uzun süre gürültü çekmek durumunda kalıyorsunuz, 9600 GT'de.)

Diğer modellerde, meselâ 8800 GT'de, 8800 GTS G80 - G92'de, GTX 260'ta falan sürücü yüklemeye gerek yok, kart açılışta anakarttan "biip" sesi geldiği anda fanını bios'u aracılığıyla yavaşlatıyor (olması gereken duruma getiriyor). Hatta GTX 260'ta, açılışta %100'de de dönmüyor, varsayılan olan %40 ile %100 arasında bir değerde dönüyor, birkaç saniye sonra %40'a düşüyor (açıldığı gibi 73 dereceyi geçtirecek bir fırında çalıştırmıyorsanız, tabii 73 dereceye kadar %40'ta çalışıyor da, o açıdan). Bu hiç yoktan iyi, zira açılış anında gereksiz gürültü kısmen önlenmiş oluyor.
    8800 GTS G80, 8800 GTS G92 gibi olanlarda, açılışta o birkaç saniye %100'de dönüyor, tabii G92 GTS gibi %100'de hayli gürültü çıkaran bir referans soğutması olan kartta, bu anlık bir aşırı gürültü demek. Geceleri pis bir durum bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 21 Ekim 2008; 22:54:49 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Tuğer

9600 GT'de böyle, gayet normâl. Fanın yavaşlaması için ekran kartı sürücüsünü kurmak gerekiyor (sürücü kurulmazsa, sürekli %100'de çalışıyor. Sürücüler de, Windows'la beraber etkin hâle geldiği için, biraz fazla beklemek gerekiyor. Format falan atarsanız, format ve işletim sistemi kurulumu anında uzun süre gürültü çekmek durumunda kalıyorsunuz, 9600 GT'de.)

Gayet güzel açıklamış @Tuğer.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PALIT gtx 1660 fan sorunu
    4 ay önce açıldı
    Hd 4770 oc sorunu
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.