Şimdi Ara

Zotac GTX 670 Donanımsal Sorun - SS'li (Uzmanlar Bekleniyor)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.079
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, her şey ekranda noktalar belirmesiyle (ölü piksel gibi) başladı. Bir süre sonra da ekran kartı tamamen görüntü vermeyi kesti. Ekran kartını taktığımda yalnızca Intel grafik sürücüsüyle görüntü alabiliyorum, aygıt yöneticisinde "Windows bu aygıtta bir sorun tespit etti ve durdurdu" tarzında bir uyarı çıkıyor. Bilgisayar tanıyor yani, ama icraat yok. Zotac'ın yetkili servisi olan Servis Point'e gitti cihaz, garantisi dolduğu için bakılmadan geri gönderildi.

Ya İzmir'de bu işi bilen birilerini bulmam gerekiyor, ya da fırınlama yapacağım. Fikirlerinize ihtiyacım var.

Şunlar da kartın resimleri belki sorunu gören çıkar:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RainyDream -- 25 Haziran 2015; 12:13:35 >

• kardeş sorun büyük ihtimalle vramlerde fakat çözümünü bilmiyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • yukarıdaki arkadaşın dediği gibi ise, yani Ramlerinde ise 2 çeşit çözümü var.

1-) reballing (youtube dan izleyebilirsiniz)
    2-) Reflow (yine youtube)

Fırınlama sakat iş, nette başarılı olanlardan daha çok olamayanlar da var. Ayrıca Fırınlama sonrası Vram lehimlerinde temas sağlandı diyelim, başka bir yeri bozup-bozmadığını bilemeyiz.

Tavsiyem varsa tamir edebilecek etrafınızda, önce reballing, sonra reflow yaptırtın.

Fırınlama için yazık edersiniz karta.

kartın ilk sahibi misiniz?
  • ironblood19 kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkür ederim, fırınlamayı aradan çıkarıyorum o halde. Peki bahsettiğiniz uygulamaları yaptıktan sonra kısa sürede tekrar sorun çıkma ihtimali var mıdır? Tahmininizce ne kadara mâl olur?

Sizce sorun vram den dolayı gibi mi, eğer değilse başka yapılabilecek uygulamalar var mıdır?

Evet ilk sahibiyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RainyDream

Cevabınız için teşekkür ederim, fırınlamayı aradan çıkarıyorum o halde. Peki bahsettiğiniz uygulamaları yaptıktan sonra kısa sürede tekrar sorun çıkma ihtimali var mıdır? Tahmininizce ne kadara mâl olur?

Sizce sorun vram den dolayı gibi mi, eğer değilse başka yapılabilecek uygulamalar var mıdır?

Evet ilk sahibiyim.

Tahminimce 100 liradan aşağıya reballing yapmazlar.

Kısa sürede tabiki sorun çıkarabilir. Ama çoğu reballing yapanlar 6 ay aynı hataya karşı garanti veriyor.

İlk sahibi olmanızı şundan sordum, aldığınızda ilk iki hafta içerisinde zotac international a kayıt ettiridiniz mi? Ettirdiyseniz +3 yıl daha limitli garantisi vardır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Merhabalar, her şey ekranda noktalar belirmesiyle (ölü piksel gibi) başladı. Bir süre sonra da ekran kartı tamamen görüntü vermeyi kesti. Ekran kartını taktığımda yalnızca Intel grafik sürücüsüyle görüntü alabiliyorum, aygıt yöneticisinde "Windows bu aygıtta bir sorun tespit etti ve durdurdu" tarzında bir uyarı çıkıyor. Bilgisayar tanıyor yani, ama icraat yok. Zotac'ın yetkili servisi olan Servis Point'e gitti cihaz, garantisi dolduğu için bakılmadan geri gönderildi.

Ya İzmir'de bu işi bilen birilerini bulmam gerekiyor, ya da fırınlama yapacağım. Fikirlerinize ihtiyacım var.

Diotlatda şişme varmı bakarmisin? Pil gibi gözüken seyler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Merhabalar, her şey ekranda noktalar belirmesiyle (ölü piksel gibi) başladı. Bir süre sonra da ekran kartı tamamen görüntü vermeyi kesti. Ekran kartını taktığımda yalnızca Intel grafik sürücüsüyle görüntü alabiliyorum, aygıt yöneticisinde "Windows bu aygıtta bir sorun tespit etti ve durdurdu" tarzında bir uyarı çıkıyor. Bilgisayar tanıyor yani, ama icraat yok. Zotac'ın yetkili servisi olan Servis Point'e gitti cihaz, garantisi dolduğu için bakılmadan geri gönderildi.

Şu fotoğrafları Allah rızası için "simage" yapar mısınız?

Benden alıntı yapın, alıntı kısmında iken kopyala yapıştır yapın.

• @ironblood19

Anladım hocam teşekkürler. Maalesef kayıt yaptırmadım.

@ULTRASLAN_06

Şişme yok gibi hocam, normal gözüküyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RainyDream -- 25 Haziran 2015; 12:13:00 >
  • Arkadaşlar fırınlama yöntemi ile kart yüzeyindeki parçalar bozulabiliyor vede anakartınıza zarar veriyorsunuz .

Bga Rework cihazında yapılan işlem sadece çhip bölgesi ısıtma işlemidir . ısıtırken ve işlem yaparken flux kullanarak lehimleri soğuk lehim posizyonuna düşürmeden sağlıklı temas eden lehim olması gerekmektedir.
    işlem sonrası chip yüzeyine baskı için ince bakır plaka kullanmak - fan bakımını yapmak arıza olasılığını azaltacaktır.

Kısacası fırınlayıp anakartınızı riske atmak yerine BGA - REWORK cihazı olan bir yerde flux destekli ısıtmak dahada mantıklıdır.
  • Fırın işine girişme dostum ben 7970 te yapmıştım kart stabil çalışıyordu görüntü yoktu. ilk fırına 15 dakika attım görüntü geldi ama bir kaç yer de kırmızı noktalar vardı. Tekrardan fırına attım bir 15 dakika daha ayarladım benim ufak kardeş bu ne dercesine fırının dakikasını 40 dakikaya çekince kart güzelcene kızarmıştı :)
    Hiç riske etme ver 100-150 tl garantili yaptır kartını.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Architecth

Fırın işine girişme dostum ben 7970 te yapmıştım kart stabil çalışıyordu görüntü yoktu. ilk fırına 15 dakika attım görüntü geldi ama bir kaç yer de kırmızı noktalar vardı. Tekrardan fırına attım bir 15 dakika daha ayarladım benim ufak kardeş bu ne dercesine fırının dakikasını 40 dakikaya çekince kart güzelcene kızarmıştı :)
    Hiç riske etme ver 100-150 tl garantili yaptır kartını.

hocam stabil çalışıyordu görüntü yoktu ne demek? resmen bozulmuş işte

geçmiş olsun.
  • RainyDream kullanıcısına yanıt
    Çıkan ölü pixel gibi dediklerin bunun gibi şeyler miydi? başka renk de olabilir yerine göre:
  • Flyingpig kullanıcısına yanıt
    Buna benzerdi hocam, ekranın bir kısmına hafif yayılmış haldeydi ve beyaz-pembe karışık renkler vardı.
  • RainyDream kullanıcısına yanıt
    bende de gtx 670 var bendeki de aynı sorun sanırım ramlerden ama emin değilim
  • Furmark-OCCT yaptınız mı?

Sıcaklıklar ne seviyede?
  • ironblood19 kullanıcısına yanıt
    sıcaklıklar normal sanırım çok dikkatli incelemedim. Occt yaptım ama error check yapınca test donup kalıyo başlamıyor
  • sanırım ile iş yapmayın,

Hwmonitor kurun, Gpu-z dan kontrol edin, furmark ile yüke bindirin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.