Şimdi Ara

ZOTAC GTX680 AMP, oyunlarda beyaz kareler + çökme sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.127
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Başlıkta yazdığım ekran kartını 1 ay önce vatanbilgisayar'dan aldım. İlk başlarda cızırtılı çalışıyordu. Cızırtının ekran kartından geldiğinden emin olduktan sonra ekran kartını farklı bir PCI 3.0 x16 slotuna taktım. Cızırtı sorunu ortadan kalktı. Fakat bu kez de oyunlarda, belirli bir süre oynadıktan sonra (yaklaşık 35-40 dakika) bir anda ekranda beyaz kareler belirmeye ve oyun kilitlenmeye başladı. Assassins Creed ve Empire Total War oyunlarında bu kilitlenme 15-20 sn. sürüp oyun kaldığı yerden devam ediyor. Ama NFS The Run, FIFA 13, Mafia II oyunlarında ise kilitlenmenin ardından oyunlar da çöküyor.
    NVIDIA'nın son driver'ını kurdum fayda etmedi. HWMonitör programını oyun sırasında açık bıraktım. Bahsettiğim beyaz karelenme sorunu olup oyun çökünce değerlere baktım. Max sıcaklık 69C fanlardan birinin min dönüş hızı ise 0 RPM görünüyordu. Anladığım kadarıyla fanlardan birisi durmuş. Sorun bununla alakalı olabilir mi bilemiyorum.

Ekran kartı ilk baştaki slota takılıyken, cızırtılı da olsa oyunlarda kilitlenme olmuyordu. Tekrar o slota mı taşımalıyım ekran kartını?
    Ürünü garantiye versem, uzun süre ekran kartsız kalacağım dahası garantiden sorun yok diye geri gelme ihtimali yüksek. O yüzden, belki benim yanlış yaptığım bir şey vardır diye buraya konu açtım. Benzer sorun yaşayan ya da çözümü konusunda yardımcı olabilecek arkadaşlardan yardım bekliyorum.

• Bende bu kartı alalı bir hafta olmuyor oyunlarda sorun yaşamıyorum ama videolarda dalgalanma kırılma sorunları yaşıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lucien Lachance

Bende bu kartı alalı bir hafta olmuyor oyunlarda sorun yaşamıyorum ama videolarda dalgalanma kırılma sorunları yaşıyorum.

Bendeki durum da tam tersi. Videolarda hiçbir sorun yok, player olarak Splash ProEx kullanıyorum. 1080p filmler sorunsuz bir şekilde izleniyor.
  • birader anakartın px16 slounu bir temizle üfle püfle toz haşerat felan kalmasın ekran kartının pc16 giriş yerinide güzel bir toz sil ince bir pamuk veya onun gibi bir şeyle aynı şeyleri ramler ile yap pc çalıştır bak bakalım çalışıyormu düzgün yazılım olarakta nvidia sürücü ile ilgili hepsiniz sil yeniden driver kur
  • baska bir pc de deneme imkanin varsa bir de oyle bak o zaman kesin olarak anlarsin sorunun nerde oldugunu

kendi anakart icinde slot degistikce sorunlar giderilip farkli sorunlar ortaya cikiyorsa anakart tan kaynaklanma ihtimalide yuksek geldi bana
  • Zotac'ın en sorunlu kartları amp serisidir. Saat hızlarını düşürüp deneyin.
  • Başka pc'de deneme şansım olmadığı için bu öneriyi yapamadım. Ancak ekran kartının kasa ile bağlandığı yerdeki vida biraz gevşek gibi geldi bana söküp daha sıkı bir şekilde tekrar taktım. Bir de windows 7 ayarlarından Veri yürütme engellemesini kaldırdım. Dün daha önce çökme sorunu yaşadığım oyunlarda herhangi bir sorun olmadı.
  • Kolay gelsin aynı sorunu aynı kart ile bende bir süredir yaşıyorum ve çıldırmak üzereyim bir çözüm bulabildiniz mi acaba ? Çokta uzun zaman olmuş ancak fikir verebilirseniz çoksevinirim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Av_Tezcan kullanıcısına yanıt
    Hiçbir çözüm bulamamıştım ne yazık ki.

Son çare olarak servise göndermiştim, test yapıp arızayı servis de tespit edince iade/değişim raporu vermişlerdi. O raporla aynı modelin yenisini almıştım o sorunsuz çıkmıştı. Kolay gelsin.
  • Nvdia farki muhahahahaha.gift

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • whitelighter W kullanıcısına yanıt
    Benim takıldığım nokta şu madem ekran kartına o kadar para vereceksin neden 3 sene öncesinin kartını alıyorsun bende kullanıyorum bu kartı 2 yıldır artık değiştirme zamanı geldi sen tutup satın almışsın bu arada kullanım süresi içinde bahsettiğin sorunların hiçbirini yaşamadım ne kadar nvidia driveri varsa hepsini sil sonra son çıkan gta 5 driverini yükle sorun devam ederse format at hala olmadıysa ekran kartı veya anakartta sıkıntı var demektir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Chosniel_TR C kullanıcısına yanıt
    Ben ekran kartını 3 sene önce almıştım zaten. İlk aldığımda sorun çıkmıştı ve sonra da iade/değişim raporu ile yenisini aldım ve sorunsuz kullandım 2 yıl. Konu epey eski bir konu tarihine bakarsan, sorun yaşayan arkadaş sorunca cevap verdim.
  • whitelighter W kullanıcısına yanıt
    Kusura bakma hocam konuyu hortlatmışlar tarihe dikkat etmedim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • millet birbirine girmiş konu nerelere gelmiş
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.