Şimdi Ara

Zyxel modem kurulum sorunu !Imdat!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
9.410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Eve modem ve adsl hat aldık. Diğer iki ev arkadaşım direkt hiç ayarlama yapmadan nete bağlanırken benim bilgisayarımda olmuyor. Modem Zyxel 600 modeli. CD yanında gelen kurulum sihirbazını çalıştırıyorum. Beş aşamalı bir setup çıkıyor. İlk aşamayı geçiyor ama ikincide cörtlüyor (Detecting Device Internet Access Settings). Modemden gelen kablo direkt onboard ethernete bağlı. Nvidia sürücüler kurulu. Saat yanındaki internet bağlantı sekmesi bazen ayarlamay çalıştığımda "Low or limited connection" diyor. Kablodan kaynaklanan bir sorun değil (LED'ler yanıyor).

Yardımlarınız için şimden teşekkürler.

• Selam

Şimdi zaten diğer 2 arkadaşın hiçbir ayar yapmadan internete girdiyse senin cd'lerle ilgili hiçbir işin yok. Bir sebepten dolayı ethernet kartın Modemden ip çekemiyor. Sınırlı bağlantı demesinin sebebi bu.
    Bunun birkaç nedeni olabilir. Öncelikle sen kendi bilgisayarına taktığın kabloyu sök ve arkadaşının makinasına bağla. Arkadaşının bilgisayarı bu şekilde de internete çıkabiliyorsa demek ki kablo sağlam. Bu durumda ya ethernet kartında bir sorun vardır yada bazı programalar ip almanı engelliyor. O zaman şunları kontrol et.

Windows Güvenlik duvarını kapat. Bazen kapatsan da devrede kalabiliyor. En iyisi Servislerden Windows Firewall'u stop et. Ardında virüs programalarına bak. Norton İnternet Security ya da Trend Micro falan kullanıyorsan onların Personel firewall'ları sorun yaratır çoğu zaman.

Sen bunları bir dene yine konuşalım.

Kolay Gelsin.
  • Dediklerin hepsini zaten uyguladık ve sonuç yine aynı.
  • Tüm söylenenleri yaptıysanız o zaman geriye sadece Ethernet kartın kalıyor. Deneyebiliyorsan PCI bir kart tak makinana ve öyle dene. (Arkadaşının kablosunu senin makinana taktığında da giremedin değil mi)
  • Evet giremedim. Driverdan sanırım ama hangisi lazım olabilir ki nvidia dışında (onboard sonuçta). Modemde led ışıkları yanıp sönüyor ama sonra yine hata veriyor. Windowsu bile tekrar kurdum.
  • windows'u tekrar kurana kadar farklı bir ethernet kartıyla deneme yapman daha kolay ve mantıklı idi bence.
  • Peki modemin içine girip ayarlarını kontrol etmeyi düşündünmü veya yaptınmı.Çünkü bu sorunlar devamlı karşımıza çıkıyor.Yapman gerekn modemin içine girip ayarlarını kontrol etmektir.Sabit ip yi explorera yaz.Karşına çıkan kullanıcı adı ve şifre bölümüne küçük harflerle "admin" yaz.Oradan kullanıcı adı ve şifre ayarlarına gel bakalım.Ya ppoe lerde sorunn vardır yada kullanıcı adı ve şifrende
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşım zyxel kulanıcısıyım alakasız yerlerle ugraşıyorsun önce cd yi boşver dediklerimi yap başlat / çalıştır /cmd yaz
    gelen satıra ipconfig yaz gelen bilgilerde varsayılan ag geçidindeki ip yi ie ye yaz modemin arayüzü gelecektir daha önce şifre koymadı isen 1234 yaz ve modeme gir
    Wizard Setup - a gir
    mode ruting
    Encapsulation pppoa

Multiplex vc

Virtual Circuit ID
    VPI 8
    VCI 35
    next de
    Network Address Translation : suaonly

kulanıcı adını şifreni gir
    tekrar next de ayarları kaydet bukadar
  • birde
    sifre girerken altta connection kısmı war oradaki bolumdeki " Nailed-Up Connection " ısaretli olucak
    daha sonra baglantını test edıcek eger test ederken alttan 2 secenekler fail olursa modemıne restart yap sora hıc bı ayar yapmadan yenıden dene sorun olmaması gerekior

not: bu arada paket gonderme alma ısıgınn hangı renkde oldugunuda soolermısın :) benım ıcın onemli d:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aeny -- 11 Ocak 2007; 12:37:18 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Penthesilia

windows'u tekrar kurana kadar farklı bir ethernet kartıyla deneme yapman daha kolay ve mantıklı idi bence.

Yardım için sağol ama bendeki XP 20 dakikada kendini kuruyor. Neyse ilk postunu sayemde yapmış oldun.
  • Selam

Arkadaşlar ADSL kurulumuyla ilgili bir sürü ayarlamadan bahsetmişler ama zaten o ayarlarda bir sorun olsa diğer 2 arkadaşının da internete çıkamaması lazım. Bence sen kesinlikle Ethernet'i değiştir Psychopompus. Sorunun çözülecektir.

Kolay Gelsin.
  • Aynı olayı ben de yaşadım. Modemin Zyxel. Telekomun 1 senelik abonelik karşılığı verdiği zımbırtı. Saatlerce uğraştım herşeyi denedim olmadı. Sonunda evarkadaşımın pcde denedik ve direkt küt diye bağlandı. Ve sorunun benim ethernet kartında olduğunu anladık. Yeni kart alıp ta deneyince kurulum cdsine dahi ihtiyaç olmadan direkt bağlandım ben de..
  • bir format at sonra duzelir..
  • Yok sanırım gatewat'i manuel ayarlamam gerekiyor ama biraz atıp tutma işine benziyor.
    Messengerda troubleshoot'u denedim orada gateway (ikinci sekme) hatası verdi.

IP
    Subnet Mask
    Gateway

Preferred DNS Server

Bunları bir şekilde doğru girmem gerek

Bilen varsa ve paylaşırsa şimdiden teşekkürler.
  • www.clubzyxel.com adresinden tüm bilgilere ulaşabilirsiniz arkadaslar çok profösyöneller soru cevap bölümü var her gün online direk cevap geliyo yani
    bu adresten kolay yanıt alabilirsin ;) kolay gelsin
  • quote:

Orjinalden alıntı: emre_35

Selam

Arkadaşlar ADSL kurulumuyla ilgili bir sürü ayarlamadan bahsetmişler ama zaten o ayarlarda bir sorun olsa diğer 2 arkadaşının da internete çıkamaması lazım. Bence sen kesinlikle Ethernet'i değiştir Psychopompus. Sorunun çözülecektir.

Kolay Gelsin.
    ,

Büyük ihtimal onboard ethernet i bozuk arkadaşın yada sürücülerinde bir sorun var. Telekomun verdi zyxel modemi bende kullanıyorum nat ve firewall ayarlarında( port açmak filan)sorun olursa yardımcı olabilir kendim zar zor çözdüğüm için başkalarıda bu konuda zorlanabilir diye düşünüyorum.
  • ya arkadaşlar benim modem de zyxel, bu modemin firewall ı varmış, heralde o aktif olduğu için ben hotmaile giremiorumm, msn hata verio.. yani bu sorunlarımın kaynağı modemmiş. acaba firewall ını nası kapatabilirm.. lütfen yardım edin..
  • quote:

Orjinalden alıntı: zwieg

ya arkadaşlar benim modem de zyxel, bu modemin firewall ı varmış, heralde o aktif olduğu için ben hotmaile giremiorumm, msn hata verio.. yani bu sorunlarımın kaynağı modemmiş. acaba firewall ını nası kapatabilirm.. lütfen yardım edin..

Forumda araştırma yapınız lütfen :

http://forum.donanimhaber.com/m_15383287/tm.htm

Bu konu hakkında açıklamalı bir topic var zaten.
  • ZyXEL adsl modemleri WEB Arayüzü Üzerinden basitçe kurmak ve gerekli ayarlara ulaşmak için ihtiyaç duyduğunuz herşey bu makalede anlatılmış.
    konuya gitmek için buraya tıklayabilirsiniz
  • thepatroit77 son noktayı koymuş
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.