hadi bakalım tatar hocam...inş. yüzünü güldürür...
bide kablosuz olarak tel notebook vs gibi mümkün olduğunca çok istemciyle dene bakalım kopma oluyomu?
quote:
Orijinalden alıntı: bekirtanis
bide kablosuz olarak tel notebook vs gibi mümkün olduğunca çok istemciyle dene bakalım kopma oluyomu?
Madem öyle bana bir adet "HTC Rhyme" yollamanızı talep ediyorum Çünkü bendeki telefonun wireless özelliği yok
@tataroktay hocam bu modem Modem üzerinden istediğimiz kadar yetkili veya yetkisiz kullanıcı hesabı açıp usbden taktığımız hard diske ulaşımı sınırlaya biliyormuyuz ? Bilgisayarınızda tanıttığınız en eskisinden en son modele kadar tüm printerleri tanıyormu ?
quote:
Orijinalden alıntı: tataroktay
quote:
Orijinalden alıntı: bekirtanis
Madem öyle bana bir adet "HTC Rhyme" yollamanızı talep ediyorum Çünkü bendeki telefonun wireless özelliği yok
tatar hocam sizde direk marka model istiyorsunuz
ben daha adını telaffuz edemem o telin.......
sıradan bi tane wifili tel yollasak olmazmı ?
Sizde beni iyice zyxel ürün sorumlusu yaptınız beyler
Ne yazık ki haberler iyi değil.. Daha önceden de söylediğim gibi, gönderdiğim modemi yenisiyle değiştirdiler.. Ama bu seferde başka sorunlar hortladı ve beni zyxel den usandırdı!!
Modemi alalı 2 hafta oldu ama 2 haftadır adam gibi kullanamadım arkadaş! Daha önceden de pek çok markanın modemini kullandım.. usrobotics, tp-link, linksys vs.. zulu123 bunu pek sevmez ama airties'ın modemini alırdım, yapacağım ayarı yapardım, ondan sonra yerini unuturdum.. Anca çok uç durumlarda yanına uğrardım.. Ama bu zyxel'i nerdeyse koynuma alıp uyucam.. Bir modem hiç mi stabil çalışmaz yaa.. Resmen sabır testi..
Şimdide, üzerine bağladığım 3g modemin internetini bana vermiyor iyi mi.. Zyxel'in web arayüzünden heryeri pingliyorum.. Ama kendi makinemden ne mümkün.. Kablolu da bağlandım kablosuz da.. Ama nafile.. İnternet zyxel'e geliyor, ben zyxel'e erişiyorum.. Ama internet bana gelmiyor..
Bunu hep yapsa tamam dicem.. Ama bi yapıyor bi yapmıyor.. Mesela 3 saattir bu sorunla uğraşıyorum ve bi türlü düzelmediı.. En sonunda reset attım 56832. kere.. Şu anda zyxel üzerindeki 3g modem üzerinden net'e çıkıyorum.. Ömrümde hiç bu kadar reset çekmemiştim bir modeme
Yine teknik servis yolu gözüküyor.. Aradım 444 1 150'yi.. Ben modemi vatan bilgisayar'a iade edicem ve ürün size gelecek bilginiz olsun dedim.. Artık değişim meğişim istemiyorum.. Boru değil yaa 270 lira.. Yazık günah.. Teknik servistekilerle kanka olduk.. Kadir, Emrah, Mümin, Baha, Mustafa, Emre ve daha niceleri.. Akrabalarımı bu kadar aramıyorum ben yaa..
Sonuç olarak iletişim bilgilerimi bıraktım.. Teknik birime durumu bildirecekler.. 2-3 gün beklicem geri dönüşlerini.. Bi dönüş olmazsa vatan bilgisayar'ın yolunu tutucam.. Büyük ihtimalle ürünü alıp istanbul'a yollıcaklar.. Sonrası meçhul..
@Bebel
Modem üzerinde paylaştırdığın harici disk için kullanıcı bazlı sınırlama yapabiliyorsun ama "istediğin kadar" yapabilirmisin onu bilemem.. Yazıcım olmadığı için takıp deneme şansım olmadı..
anlattığınız sorunlar gerçekten çok ilginç. bu arada merak ettim, binanızda elektrik dalgalanması gibi sıkıntılar var mıdır?
661 serisini henüz sürekli kullanmadım. birkaç defa test etme imkanım olmuştu, ama bahsettiğiniz sorunlarla karşılaşmamıştım. hala 660 HN serisi ile devam ediyorum. acaba bir NAS mı alsam yoksa 661 HNU ile harici HDD ile mi gidersem ihtiyacımı diye değerlendirme yapıyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: zulu123
anlattığınız sorunlar gerçekten çok ilginç. bu arada merak ettim, binanızda elektrik dalgalanması gibi sıkıntılar var mıdır?
661 serisini henüz sürekli kullanmadım. birkaç defa test etme imkanım olmuştu, ama bahsettiğiniz sorunlarla karşılaşmamıştım. hala 660 HN serisi ile devam ediyorum. acaba bir NAS mı alsam yoksa 661 HNU ile harici HDD ile mi gidersem ihtiyacımı diye değerlendirme yapıyorum.
Bence ne binanın elektiriğiyle ne de bilgisayarımın donanımıyla ilgili bu durum.. Tamamen zyxel'in kendi saçmalaması.. Önceki mesajımda belirttiğim ürünleri de şu an oturduğum evde kullandım.. Ama bu tür saçma sapan sıkıntılarla uğraşıp, sinir harbi yaşamadım.. Şu aşamadan sonra tek yapacağım, severek ve isteyerek aldığım zyxel modemi iade etmeye çalışmak ve paramı kurtarmak olacak..
Sabah zyxel'deki bir arkadaştan mail gelmiş.. Modem 3g modemi tanıyor mu diye sormuşlar.. Pes artık.. Yani zyxel modem kusursuz mükemmel hiçbir hatası yok ve olamaz, ama kullanıcı olarak ben aptalım ve daha iki modemin birbirini tanıyıp tanımadığna bakmayı akıl edemiyorum.. İlk defa zyxel'in bir ürününü kullandım ve tek kelimeyle pişmanım!! Tamam, ben önceki mesajlarımda "kul yapısıdır, olabilir" dedim ama bu kadarda olmaz..
Ne yazık ki vatan bilgisayar'ın koşulsuz ürün değişim süresi olan 15 gün geçti.. Artık teknik servisin vereceği onaydan sonra değişim ya da iade yapacaklardır haklı olarak.. Şimdilik paketleyip kutusuna koydum.. Çünkü uğraştıkça sinirlerim yıpranıyor.. Zyxel'in mailine yazdığım cevabı bekliyorum.. Cevaba göre yarın vatan bilgisayar'a gidip iade sürecini başlatacağım.. Umarım çok uğraştırmadan bu sorunu çözerler.. Zira bilinçli bir tüketici olarak daha önceden de bu tür durumlarla uğraştım ve her türlü yolu deneyerek sonuca ulaştım.. Ama yaşadığım sinir harbi yanıma kaldı..
Tüm bu yaşadıklarımdan sonra bu ürünü tavsiye eder miyim? Valla paşa gönlünüz bilir.. İster alırsınız ister almazsınız.. Ben yaşadıklarımı paylaştım.. Bende alırken bunları yaşamayı planlamıyordum.. Ohhh bee demiştim ilk başta.. Ama gelin görün ki yaşadığım 2 haftalık süreç ortada.. İade işlemi gerçekleştikten sonra bi süre modem almamayı planlıyorum şimdilik.. 3g modemi bilgisayarlar arasında ihtiyaç durumuna göre gezdiricem.. Daha sonra elbet bir modem alıcam ve bu modem daha önceden kullanıpta sıkıntı yaşamadığım markalardan biri olacak.. Ve bu kesinlikle zyxel olmayacak..
zyxelden vazgeçtiyseniz siz yine de öncelikli olarak diğer markalara nazaran Linksys'e bakın derim. ama yeni x ve e serilerine bakın. usrobotics artık eski usrobotics değil. adamlar modem üretimini durdurdular. ama türkiye'deki usrobotics markalı modemler nasıl geliyor hala anlamış değilim. 4 yıl önce modem üretimi ve tasarımından çıktı firma. 9108'ler falan efsaneydi biliyorsunuz. hala bir adet 9108 kullanıyorum, son firmware güncellemesinde VPN özelliğini açmışlardı. VPN server oluşturabiliyor. bu işten çıkmadan önce usrobotics kullanıcılarına veda hediyesi gibi birşey olduydu. 9108 hala taş gibi ve bazı arkadaşların sorduğu her türlü yazıcıyı destekliyor mu konusunda üzerindeki printer server de şu ana kadar kullandığım her türlü yazıcıya destek verdi. windows'da sürücüsünü yüklemen yeterli yani. neyse yukarıdkai mesajında kullandığını söylediğin markalardan zyxel ve usrobotics çıkınca geriye zaten Linksys kalıyor. TP-Link ve Airties benim açımdan listeye alınabilecek cihazlar değil zaten.
X3000 ile ilgili kendi sitesinde olumsuz (reboot tarzında) yorumlar mevcut.. Sadece bilgi amaçlı paylaşıyorum..
Ama bu Cisco'nun kötü olduğunu göstermez bence.. Cisco'cu biri olarak, Cisco ve sorun dendiğinde, durup bir daha düşünürüm..
Önceki mesajımda da belirttiğim gibi şimdilik modem almayı düşünmüyorum.. Çünkü ciddi anlamda sıkıldım bu işten.. Aldığım her türlü ürünü sonuna kadar ve tüm özellikleriyle kullandığım için, şimdilik bekliyip, zyxel'in sunduğu özelliklere sahip ama üreticisi farklı bir modem beklemek daha akıl karı sanırım.. Belki bir pci wireless kart alıp, masaüstü bigisayarıma da pfSense yükleyip onu modem olarak kullanırım.. Tabii 3g modemi de pfSense'e takarak..
quote:
Orijinalden alıntı: tataroktay
X3000 ile ilgili kendi sitesinde olumsuz (reboot tarzında) yorumlar mevcut.. Sadece bilgi amaçlı paylaşıyorum..
Ama bu Cisco'nun kötü olduğunu göstermez bence.. Cisco'cu biri olarak, Cisco ve sorun dendiğinde, durup bir daha düşünürüm..
Önceki mesajımda da belirttiğim gibi şimdilik modem almayı düşünmüyorum.. Çünkü ciddi anlamda sıkıldım bu işten.. Aldığım her türlü ürünü sonuna kadar ve tüm özellikleriyle kullandığım için, şimdilik bekliyip, zyxel'in sunduğu özelliklere sahip ama üreticisi farklı bir modem beklemek daha akıl karı sanırım.. Belki bir pci wireless kart alıp, masaüstü bigisayarıma da pfSense yükleyip onu modem olarak kullanırım.. Tabii 3g modemi de pfSense'e takarak..
tatar hocam emeğinize sağlık gerçi olan size oluyor ama nabalım şans artık...
Bu arada hocam bende bu bu 661-HNU ya alternatif arıyorum ama yok gibi piyasada alternatifi yahuu anlamadım gitti
HA tel de yollayacaktım size wifi li denemek için tüh modem çalışmadı (Bkz:1 nisan).....
Neyse
bende ciddi ciddi bu modemin özlliklerinde modem arıyorum ama durun bakalım airties ta bir ürün var ama çok da sağlıklı bişi benzemiyor.....
Bu sabah itibariyle modemi Vatan Bilgisayar müşteri hizmetlerine teslim ettim.. İade prosedürü gereği, ilk önce modem İstanbul Zyxel'e, yani geldiği yere gidecek.. Eminim Zyxel teknik destek birimindekiler kutuyu görünce "Allah belasını versin, yine mi o herif!" diyecekler..
Umarım en kısa sürede ve gerginlik yaşamadan para iademi gerçekleştirirler.. Aksi durumda geçmişte olduğu gibi yine hakem heyeti ve avukatın yolunu aşındırıcam..
Eğer router + modem seklinde bir çözüm düşünürseniz size linksys e3200 gibi bir router + ucuzundan kablolu bir modem tavsiye ederim. Linksys in ADSL modellerinin Türkiye standartlarına tam olarak uyumlu olmadıgı ve sıkıntı çıkarabildiği söylendiği için böylesi daha uygun olur. Tabi 2 cihaz kullanmanın yaratacağı görüntü kirliliği ve elektrik tüketimi eksisini de göz önüne almak lazım. :)
arkadaşlar ben çok aradım fakat 661hnuf1 özelliğine sahip hiç bir modem bulamadım yaklaşık 8-9 aydır tüm özelliklerini kullanarak cihazı kullanıyorum toplam 20 kişilik ofisimizde adsl hattımız var turkcell 3g backup ile destekleyerek cihazı sorunsuz olarak kullanıyoruz, hem kablolo hemde kabloosuz bağlanan kişilerde herhangi bir sorun yaşanmadı ürünü almak isteyen arkadaşlara önerebilirim sorunsuz bir ürün.
cihazın normal şartlarda çok iyi bir cihaz olduğunun herkes farkında da, sorunlu cihaza denk gelen arkadaşın değiştirilen cihazında da başka bir sorun çıkması çok ilginç geldi bana. sanırım ellerindeki iade edilen bir ürünü geçici olarak sorun çözülünceye kadar müşteri kullansın diye göndermişler.
Arkadaşlar benim için bu cihaz sorunludur.. Kim ne derse desin.. Sorunsuz bir cihaza, sırf markayı veya ürünü kötülemek adına "sorunludur" diyecek halim yok! Ki bu konudaki ilk mesajıma bakarsanız ne kadar olumlu bir yorum yaptığımı görürsünüz.. Ben verdiğim paranın karşılığını alamadım.. Böyle bir durumda da "Aman zyxel şöyle iyidir, böyle hoştur" dememi kimse beklemesin..
Ayrıca bana geri gönderdikleri cihaz geçici olarak gönderilen bir cihaz değil, güya yenisiyle değiştirilip gönderilen cihazdır.. Servis süresi olan 48 saat bugün doluyor.. Gün içerisinde zyxel tarafından aranıp, mağduriyetimin giderildiğine dair bir cevap alamazsam asıl eğlence o zaman başlayacak..
Uzun süredir ZyXEL kullanıcısı olarak nazara gelmeyelim çokta memnunum ZyXEL gibi bir firmanın senin söylediğin gibi değiştirilen başka bir modemi diğer müşteriye vereceğini zannetmiyorum hatta düşünmek bile istemiyorum.
Neden? zyxel'in hata yapma ihtimali yok mu? zyxel'de çalışanlar insan değil, insan üstü bir varlık mı dostum?
dostum böyle bir olayın hatası olamaz sana sıfır modem gönderiyoruz deyipte başkasından geri iade alınan ürün gönderilemez böyle bir durum varsa bu olay hataya girmez kandırmacaya girer ki bende zyxel firmasının böyle birşey yapacağını düşünmüyorum ve özelliklede ekliyorum düşünmek bile istemiyorum.