Şimdi Ara

ZyXEL P-661HNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
113
Cevap
1
Favori
15.317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar ZyXEL P-661HNU ürün almaya karar verdim, fakat kullanan arkadaşlar varsa değerli düşüncülerini alamadan satın almak istemiyorum. ürünü inceledim ihtiyaçlarımı karşılıyor gibi duruyor bu ürünü kullanan var mı?

P-661HNU-F1

Kablosuz 802.11n ADSL2+/FTTx/ Modem/Router

Ev ve İşyeri Kullanıcıları için Çok Fonksiyonlu, Yeni Nesil, Gelişmiş ADSL2+/FTTx/ Modem/Router

- ADSL2+ & Ethernet Port üzerinden FTTx-Fiber Internet/Kablo Modem Desteği (Dual WAN)

- 3G USB Modem bağlantı desteği sayesinde Internet’e 3G şebekesi üzerinden erişim veya ADSL2+/Fiber/Kablo Internet bağlantısını 3G şebekesi üzerinden yedekleme ile kesintisiz Internet olanağı

- 802.11n tekonolojisi ile 300Mbps Kablosuz Bağlantı Hızı

- IPSec VPN tünel sonlandırma desteği ile Internet üzerinden noktadan noktaya hızlı ve güvenli bağlantı imkanı

- USB portu üzerinden güvenli dosya paylaşımı ve bu dosyalara Yerel Ağ ve Internet üzerinden güvenli erişim

• Kesinlikle bir çok yönlü ve güzel bir ürün 3g backup olayı zaten tüm isteklerimi karşılıyor yeni arayüz son kullanıcıya daha çok hitap ediyor kullanımı kolay ve zevkli bir ürün tavsiye ederim :)))
  • delisin cihaz bana göre özellik olarak gelmiş geçmiş en iyi modem diyebilirim menüsünde gezinirken gördüm url bazlı filtre bile yapabiliyorum sayı olarak fazla giriş yapamıyorsun ama bana şuan için yetiyor 3g backup olayı zaten tercihimin en büyük sebebi, ee bide ZyXEL markası üzerinde varsa gözüm kapalı önerebilirim :))))
  • cihaz maem o kadar iyi, bu gülüş niye? beni de güldürdünüz şimdi..

bişi soracağım, nasıl zevk veriyor acaba? kaldı ki nasıl zevk alınıyor bir de bu var..
  • gülme kötü anlamda değil mutlu olduğumu ifade etmek içindi, zevk alma konusuna gelince zevkler zevk alana göre değiş genlik gösterir nasıl zevk verdiğini zevk alana soracaksın..
  • Merhaba,

661hnu ürünün kullanıyorum, bulunduğum bölgede yeni bir altyapı olduğundan ve henüz hazır olmadığımdan, Internet'i şimdilik 3G üzerinden paylaşıyorum. 10 gün içinde Telekom bağlantıyı yapacağını söylüyor, bu durumda modemin 4. LAN portuna daireye gelen cat6 kabloyu bağlayarak Internet'e çıkacam. Çünkü burda ADSL değil Ethernet olarak veriyorlar Internet'i.

İleride bulunduğum yerden ADSL olan bir yere taşınırsam modemi değiştirmeden kullanmaya devam edeceğim.

tavsiye ederim.
  • ZyXEL P-661HNU-F1 bu modemi kablo nette kullanabilirmiyim?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bildiğim kadarı ile o modemde wan portu var ( LAN 4 Portu ) modem arayüz ekranında geniş band bağlantısına gel orada yeni wan arayüzü ekle olmalı oraya girip WAN modunu değiştir kısmını ether wan yap sonra kablonet modemden gelen kabloyu modemin lan4 portuna tak sorunsuz kullanabilirsin.
  • Arkadaşlar merhaba. Bu modemle ilgili şu anda çok daha fazla bigiye sahipsinizdir diye düşünüyorum. Ben işyerimde superonline fiber internet hizmeti alıyorum. Beraberinde Tılgın marka bir modem verdiler şu an bu modemi kullanıyorum. İnternetle ilgili sıkıntım yok. Tek sorunum şirkette bulunan toplam 11 bilgisayardan istediklerimin ip numarasını girip o ip' ye sahip olanları facebook gibi sitelere erişimlerini kapatmak. Tek tek olmasa da hepsini de facebook a kapatsam yine olur. Bu Tılgın modemle kelime ile yada web adresi ile engelleme yapılamıyor. Bu sorunumu gidermem lazım ve Zyxel in bu model cihazıyla bunu başarabilir miyim bilmiyorum.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim...
  • bildiğim kadarı ile superonline mac filtreleme yapıyor ve siseminde kayıtlı mac numaralı modemlerin internete çıkmasına izin veriyor P-661HNU model cihazda mac clone özelliği yok bu sebeple bu modem superonline da kullanamazsın, ZyXEL P-661HNU-F1 modemde kelime bazlı yasklama yapabilirsin ve bu cihazı route modda alarak tılgın modemden çıkan kabloyu P-661HNUF1 model modemin 4 portuna takarak kullanabilirsin ama şunu bilmeni isterimki modemlerde site yasaklama işlemleri her şekilde son kullanıcı tarafından kırılabiliyor benim sana önerim bir firewall cihazı alarak kısıtlamaları yapabilirsin ZyXEL USG serisi firewall cihazları mevcut bunları araştırmanı öneririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: monatim

Arkadaşlar merhaba. Bu modemle ilgili şu anda çok daha fazla bigiye sahipsinizdir diye düşünüyorum. Ben işyerimde superonline fiber internet hizmeti alıyorum. Beraberinde Tılgın marka bir modem verdiler şu an bu modemi kullanıyorum. İnternetle ilgili sıkıntım yok. Tek sorunum şirkette bulunan toplam 11 bilgisayardan istediklerimin ip numarasını girip o ip' ye sahip olanları facebook gibi sitelere erişimlerini kapatmak. Tek tek olmasa da hepsini de facebook a kapatsam yine olur. Bu Tılgın modemle kelime ile yada web adresi ile engelleme yapılamıyor. Bu sorunumu gidermem lazım ve Zyxel in bu model cihazıyla bunu başarabilir miyim bilmiyorum.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim...

ZYXEL P660HN-F1ZU modem var arayüzdeki bu sayfa ile sanırım dediğini yapabilrsin. yasaklı kelimeyi buraya yazarak oluyor. Bence bu modem şuan için alınacak en iyi modemlerden bir tanesi diyebilirm. Alacak arkadaş hiç düşünmeden alabilir, gönül rahatlığı ile.

ZyXEL P-661HNU

• ZyXEL P-661-HNUF1 model modem gerçekten çok güzel özellikleri olan ve kaliteli bir modem ADSL - Fiber - 3G sonlandırılabiliyor Printserver ve Dosya paylaşımı desteği bulunmakta USB slotu sayesinde herhangi bir external Diskinizi paylaşıma açabiliyorsunuz Şiddetle tavsiye edebilirim.
  • Beyler modem özellik olarak 4-4'lük gözüküyor ama kullanımda nasıldır onu bilgilendiren olursa süper olur.Örnek vermek gerekirse Gene zyxel'in p-660HN-F1Z modeli vardı (kasası P-661HNU-F1 ile aynı gözüküyor internette) ve forumda sayfalar dolusu şikayet vardı.O modemde 300 mbitsdi ve güzel özelliklere sahipti ama millet markadan soğumuştu bu model yüzünden.Zaten bi dünya firmware çıkardılar herhalde.Konusu forumda hala mevcuttur isteyen araştırıp bakabilir...

Yani demem o ki ; özellik açısından güzel olabilir ama kullanıldığı zaman problemsizmi , reset atma sorunu varmı , torrent vb. uygulamalarda yüklenince durum noluyor , ping süreleri saçmalıyormu , ısınma sorunu varmı , kablosuz çıkış gücü ne kadar kaç mw?

Ve alıp kullanan arkadaş varsa bu ve benzeri konularda yorumlarını , cevaplarını beklemekteyim

En önemlisi , fikri modemi şahsen test eden kullanan arkadaşlardan işitmemizdir BENCE!

Herkeze teşekkürler iyi forumlar.....

• quote:

Orijinalden alıntı: bekirtanis

Beyler modem özellik olarak 4-4'lük gözüküyor ama kullanımda nasıldır onu bilgilendiren olursa süper olur.Örnek vermek gerekirse Gene zyxel'in p-660HN-F1Z modeli vardı (kasası P-661HNU-F1 ile aynı gözüküyor internette) ve forumda sayfalar dolusu şikayet vardı.O modemde 300 mbitsdi ve güzel özelliklere sahipti ama millet markadan soğumuştu bu model yüzünden.Zaten bi dünya firmware çıkardılar herhalde.Konusu forumda hala mevcuttur isteyen araştırıp bakabilir...

Yani demem o ki ; özellik açısından güzel olabilir ama kullanıldığı zaman problemsizmi , reset atma sorunu varmı , torrent vb. uygulamalarda yüklenince durum noluyor , ping süreleri saçmalıyormu , ısınma sorunu varmı , kablosuz çıkış gücü ne kadar kaç mw?

Ve alıp kullanan arkadaş varsa bu ve benzeri konularda yorumlarını , cevaplarını beklemekteyim

En önemlisi , fikri modemi şahsen test eden kullanan arkadaşlardan işitmemizdir BENCE!

p-660HN-F1Z kullanıcısı olarak ki 3 yıldır kullanıyorum. şikayet konusu olacak bir sorun yaşamadım. son 2 yıldır 16mbit kullanıcısıyım ve 15 mbit altında hız aldığımı hatırlamıyorum. yerel ağ zaten 300mbit. 1920x1080p filmleri bile DTS olarak sorunsuzca real time olarak TV'me veya Home Theater'ıma gönderebiliyorum. yani sorun var diyenler ya maksatlı olarak buralarda yazıyorlar ya da bilgi ve tecrübe eksikliklerinden dolayı basit müdaheleleri yapamıyorlardır. bence Zyxel'in gelmiş geçmiş en başarılı modemidir. Zaten bu başarısının ardından HN serisi üzerine yeni teknolojiler eklenerek yeni modeller oluşturuluyor. zyxel başarısız bir modeli baz alacak kadar salak ve tecribesiz bir firma mı sizce. evet kesinlikle değil. türkiye'de satılan modem markalarından Zyxel ve Linksys'ten kesinlikle şaşmayın. Bir ara kapanmadan önce US Robotics vardı. O modemler de muhteşemdi. Ama kapandı sonra tekrar bu aralar US Robotics markalı garip garip modemler dolaşıyor ortalıkta ama kesinlikle eski US Robotics değiller. bir sürü firmware çıkarıldı diye bir bilgi vermişsiniz. şu anda 2009 tarihli firmware ile sorunsuz olarak çalışmaktadır. ve türkiye dışında en son firmware 2009 tarihlidir. türkiyede ise 2011 haziranında çıkan bir firmware en son tarihlidir. türkiyeye özel birkaç firmware çıkarmak zorunda kalmıştır firma. bunun nedeni telekom tarafından türkiye için geliştirilen bazı standartlara uyumluk istenmesidir. ama siz avrupada kullanılan ilk firmware ile de sorunsuz olarak kullanabiliyorsunuz. türkiyedeki internet standartlarının ne işe yaradığı da ayrı bir muamma zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zulu123 -- 16 Mart 2012; 10:15:32 >

• zulu1234 isimli arkadaşımıza kesinlikle katılıyorum P-660HN-F1Z model modemi yaklaşık 3-4 senedir kullandım gerçekten forumlarda yazan sorunlara rastladığımı hatırlamıyorum, P-661HNUF1 model modemi kullanıyorum her özelliğini test etme şansım oldu ADSL, EtherWan, 3G modlarda sorunsuz çalışıyor Print server ve external disk paylaşımında da hiçbir sorun yaşamadım, VPN hiç bahsetmiyorum çünkü ZyXEL VPN konusunda gördüğüm en kalite ve sorunsuz çalışan marka, cihaz üzerinden 7/24 torrent download yapıyorum NSA cihazımla kablosuz özelliği iled e hiçbir sorun yaşamadım, özelliklerine bakıp konuşmuyorum gerçekten çok başarılı bir ürün, kesinlikle tavsiye ederim.
  • Arkadaşlar ben de size bir tavsiyede bulunmak istiyorum. Forumlarda sürekli bir markayı övenlerin kullanıcı adıyla birlikte övdükleri markaları internet üzerinden aramanızı tavsiye ederim. Böylece daha doğru ve objektif karar verebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zulu123

quote:

Orijinalden alıntı: bekirtanis

Beyler modem özellik olarak 4-4'lük gözüküyor ama kullanımda nasıldır onu bilgilendiren olursa süper olur.Örnek vermek gerekirse Gene zyxel'in p-660HN-F1Z modeli vardı (kasası P-661HNU-F1 ile aynı gözüküyor internette) ve forumda sayfalar dolusu şikayet vardı.O modemde 300 mbitsdi ve güzel özelliklere sahipti ama millet markadan soğumuştu bu model yüzünden.Zaten bi dünya firmware çıkardılar herhalde.Konusu forumda hala mevcuttur isteyen araştırıp bakabilir...

p-660HN-F1Z kullanıcısı olarak ki 3 yıldır kullanıyorum. şikayet konusu olacak bir sorun yaşamadım. son 2 yıldır 16mbit kullanıcısıyım ve 15 mbit altında hız aldığımı hatırlamıyorum. yerel ağ zaten 300mbit. 1920x1080p filmleri bile DTS olarak sorunsuzca real time olarak TV'me veya Home Theater'ıma gönderebiliyorum. yani sorun var diyenler ya maksatlı olarak buralarda yazıyorlar ya da bilgi ve tecrübe eksikliklerinden dolayı basit müdaheleleri yapamıyorlardır. bence Zyxel'in gelmiş geçmiş en başarılı modemidir. Zaten bu başarısının ardından HN serisi üzerine yeni teknolojiler eklenerek yeni modeller oluşturuluyor. zyxel başarısız bir modeli baz alacak kadar salak ve tecribesiz bir firma mı sizce. evet kesinlikle değil. türkiye'de satılan modem markalarından Zyxel ve Linksys'ten kesinlikle şaşmayın. Bir ara kapanmadan önce US Robotics vardı. O modemler de muhteşemdi. Ama kapandı sonra tekrar bu aralar US Robotics markalı garip garip modemler dolaşıyor ortalıkta ama kesinlikle eski US Robotics değiller. bir sürü firmware çıkarıldı diye bir bilgi vermişsiniz. şu anda 2009 tarihli firmware ile sorunsuz olarak çalışmaktadır. ve türkiye dışında en son firmware 2009 tarihlidir. türkiyede ise 2011 haziranında çıkan bir firmware en son tarihlidir. türkiyeye özel birkaç firmware çıkarmak zorunda kalmıştır firma. bunun nedeni telekom tarafından türkiye için geliştirilen bazı standartlara uyumluk istenmesidir. ama siz avrupada kullanılan ilk firmware ile de sorunsuz olarak kullanabiliyorsunuz. türkiyedeki internet standartlarının ne işe yaradığı da ayrı bir muamma zaten.

Hocam haklı olabilirsiniz.Ama dediğiniz gibi bazı kişiler kasti olarak bazı markaları övüyor ya da kötülüyor , sorun şu ki kimin olduğunu anlayamıyoruz...Bİ tarafta siz aynı modemi övüyorsunuz diğer tarafta sayfalar dolusu şikayet...

yanlış anlamayın ama bizde kime inanacağımızı şaşırdık....

• bizim insanımızın en büyük eksikliği okuma alışkanlığı yok. o nedenle aldıkları bir cihazın kullanım kılavuzunu bile okumadan kullanmaya çalışırlar. sonra bir sorun yaşadıklarında yine bu başvuru kitabına bakmadan forumlara gelip çok bilmiş şekilde döşenirler. Valla benin yeni bir modeme ihtiyacım olsa Zyxel HN serisit veya Linksys E ya da X serisinden bir modem seçerdim. artık ev teknolojisindeki gelişmeler sadece modem değil aynı zamanda router özelliklerininde çok üstün olmasını gerektiriyor. o nedenle 3 kuruş fazla verin iyi bir modem, iyi bir router, iyi bir dosya sunucu, iyi bir vs. vs. satın alın. forumlarda çok bilmişlik taslayanlara övdüğü veya yerdiği bir cihazı neden övdüğünü veya yerdiğini tam olarak açıklayamıyorsa he he deyip geçceniz! . akis takdirde buralarda o kadar bilgisizce ve bir o kadar da yanıltıcı yorumlar yapılıyor ki kafasındaki sorulara yanıt bulmak için foruma giren birisi kafası daha da karışmış olarak çıkıyor.

• Hocam 1 haftadır araştırıyorum bu modemin kablosuz gücü hakkında tek bilgi üstündeki antenlerin 2dbi olması...
    2 gün önce zyxel destek hattını aradım bu soruyu sordum bi bayan çıktı 8dbi a kadar anten takabilirsiniz dedi...
    İçime sinmedi bu akşam tekrardan aradım sordum bu sefer bi bey çıktı telefona ve 2dbi üstü sıkıntı yaratabilir dedi , 2. telefonda 8 dbi lafı bile geçmedi

İŞTE bu tip şeyler benim gibi pimpirikli adamları üründen soğutuyor......
  • bu modelin antenleri değiştirilebilir olduğundan isterseniz değiştirebilirsiniz. en triplex evde kullanıyorum. modem en alt kaltta. en üst kattan sorunsuz kullanıyorum. 2 dbi anten ile. aslında bu kablosuz mesafesi sadece modem değil kullandığınız aygıtın kablosuz adaptörünün kalitesiyle de ilgili. ayrıca bulunduğunuz bölgedeki sinyal yoğunluğu da oldukça etkilemektedir. modemi otomatik kanalda ayarlarsanız modem en uygun kanalı sinyal kalitesine göre otomatik seçer sürekli olarak. önce 2 dbi ile deneyin. sonra 5dbi ile deneyin. en son seçenek olarak 8dbi kullanın. bu sinyaller ne kadar güçlü olursa sağlığınız için o kadar kötü unutmayın. o nedenle standart olarak 2dbi kullanılır. gereksiz yere yüksek güçte sinyal dolaşımını önlemek için. 2. telefondaki beyin sıkıntı yaratabilir açıklaması aslında teknik olarak değil sağlık olarak sıkıntıdan bahsetmiş olabilir. teknik olarak bir sıkıntı yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zulu123 -- 16 Mart 2012; 21:46:49 >

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.