Hayır sıfır ürün gönderiyoruz dememişler. Çözümün 48 saati aşmasından dolayı konsinye ürün gönderiyoruz demişler. Yani bu ürün sorun giderilinceye kadar tarafımızdan size bu süre içinde mağdur olmamanız açısından göndeirlen bir üründür demişler. tataroktay da mesajında bunu böyle açıklamış zaten. ancak ürün geldiğinde ürünün kutusunda ve sıfır ürün olduğunu düşündüğünü belirtmiş. Ya da umduğunu :D. Yani o ürün geçici bir üründü ve esas üründeki sorun giderilemediği takdirde gerçek sıfır bir ürünle değiştirilecekti. Ancak kullanıcı o üründe farklı sorunlarla karşılaşınca bu modeli kullanmak istemediğinden artık iade etme yolunu seçti. Ancak iade süresi geçtiği için sürecin iade ile sonuçlanıp sonuçlanmayacağını Zyxel'ın tutumu belirleyecek.
zulu hocam,benim bildiğim bir üründe sorun tespit edilşmişse tamir yoluna gidilir bildiğim kadarı ile modem firmaları tamir olayına girmeyip ürünü değiştiriyorlar, üründe yazılımsal bir sorun görülmüşse ve çözüm işlem uzun sürecekse yasalara göre müşteriye kullandığı ürün muadilinde yada üst modelinde konsinye ürün gönderilir gerçekten sorun olduğunu gördükleri ürünün sıfırını tekrardan müşteriye göndermeleri aptallık olur benim konudan anladığım kadarı ile tataroktay arkadaşımızın bir sorunu varmış bu sorun giderilmiş sonra arkadaş farklı bir sorunla karşılaşmış ve sıkıldığı için ürünü geri iade etmek istemiş belki bu yaşadığı son problemde giderilebilir severek aldığı modemden vazgeçmeyebilirdi ben bu modemin özelliklerini taşıyan başka bir ürün bulamadım inşallah bir problemle karşılaşmam çünkü şuan piyasada bu özellikleri tek bir cihazda taşıyan ürün yok.
"Dün itibariyle modemim elime ulaştı.. Ancak konsinye olan ürün değil.. Gönderdiğim modemi değiştirip yenisini yollamışlar.. Daha doğrusu ben yenisi olduğunu umuyorum 1 hafta boyunca zorlıcam modemi.. Bakalım sıkıntımı çözmüşler mi yoksa başlarından mı savmışlar.. "
quote:
Orijinalden alıntı: Elektrotek
Arkadaşlar ben de size bir tavsiyede bulunmak istiyorum. Forumlarda sürekli bir markayı övenlerin kullanıcı adıyla birlikte övdükleri markaları internet üzerinden aramanızı tavsiye ederim. Böylece daha doğru ve objektif karar verebilirsiniz.
Neyse arkadaşlar, sizi zyxel'inizle başbaşa bırakıyorum.. Bu modemi almak isteyenleri de naçizane uyarıyorum.. Ben başımdan geçenleri anlattım, paylaştım.. Hiç bir firmayla organik bir bağım yok.. Anlattıklarım birilerinin işine yararsa ne ala.. Yok ben illa sorun yaşamak istiyorum diyorsanız paşa gönlünüz bilir..
Ayrıca yukarıda alıntı yaptığım Elektrotek üstadın yazısını zamanında önemsemediğim için kendisinden özür diliyorum.. Mümkünse Elektrotek üstadın söylediğini bir yapın, bakın neler göreceksiniz
Selametle..
ne yani biz zyxel'i övdük diye zyxelcimi olduk? sende zyxel'i kötülüyorsun ozaman senide farklı bir firmadan mı olduğunu düşünmemiz gerekiyor? herkez burada istediği gibi yazamaz mı yeri geldiğinde övemesini yeri geldiğinde yermesinide biliriz.
aslında benim de aklıma gelmedi değil kendi donanımlarında sorun olabilme ihtimali. belki de farke edemediği bir hata yapıyor da olabilir. hepimizin başına gelmiştir. sorunla boğuşurken küçük bir ayrıntıyı gözden kaçırırız. sonra biri gelir bu niye böyle der :D. onu düzeltince herşey hallolur. bazen insan göremeyebiliyor. neyse arkadaş zaten iadeyi yapmış. ama türkiye'de satılan en iyi özelliklere sahip bir model için insanın kafasında yine de soru işaretleri kalıyor. sırf aklımı kurcalamasın diye gidip bir 661HNU alıp iyice test etmeyi bile düşünüyorum.
Merhaba Arkadaşlar, Ben bir kamu kurumunda çalışıyorum. 8 Mbit ADSL kullanıyoruz. İşyeri ağımızda 20 tane kablolu 5 tane kablosuz bağlantı kuran bilgisayar var. Ben herhangi bir kullanıcın en fazla 2 mbit ile bağlamasını istiyorum. Bunu yapabileceğim bir Adsl modem var mı? Çünkü işyerinde bazı arkadaşlarımız mesai vaktinde film indiriyor ve bu bizim bağlantımızı çok etkiliyor. Bu yüzden ilgili kişi film indirse dahi 2 m bit kullanacağı için bizede bağlantı kalmış olur. Zyxel lerde bandwidth management diye bir özellik olduğunu okuduğum için konuyu buraya yazdım. Veya bunu yapmak için başka bir şey mi gerekli? Bu özellikte bir modem varsa, bizimle paylaşırmısınız. Asus DSL-N12U özelliklerinde kablosuzu 4 farklı hıza bölebildiğiz belirtiliyor. Lan bağlantı içinde böyle birşey acaba mevcut mu?
Teşekkürler...
quote:
Orijinalden alıntı: trlizard
Merhaba Arkadaşlar, Ben bir kamu kurumunda çalışıyorum. 8 Mbit ADSL kullanıyoruz. İşyeri ağımızda 20 tane kablolu 5 tane kablosuz bağlantı kuran bilgisayar var. Ben herhangi bir kullanıcın en fazla 2 mbit ile bağlamasını istiyorum. Bunu yapabileceğim bir Adsl modem var mı? Çünkü işyerinde bazı arkadaşlarımız mesai vaktinde film indiriyor ve bu bizim bağlantımızı çok etkiliyor. Bu yüzden ilgili kişi film indirse dahi 2 m bit kullanacağı için bizede bağlantı kalmış olur. Zyxel lerde bandwidth management diye bir özellik olduğunu okuduğum için konuyu buraya yazdım. Veya bunu yapmak için başka bir şey mi gerekli? Bu özellikte bir modem varsa, bizimle paylaşırmısınız. Asus DSL-N12U özelliklerinde kablosuzu 4 farklı hıza bölebildiğiz belirtiliyor. Lan bağlantı içinde böyle birşey acaba mevcut mu?
Teşekkürler...
Bunu modem veya modeminize bağlayacağınız bir router ile bunu yapabilirsiniz.
Ve bu işi eğer modem ile yapacaksanız ust seviye bir modem olması gerekir. Orn. bu konudaki modem gibi. Daha ucuz modellerin bazılarında bu özellik var olsa bile bahsettiginiz kadar kullanıcı bağlandığında bağlantı isteklerini yerine getirirken zorlanabiliyor.
yapmak istedeğin işlemi en sağlıklı olarak bir firewall cihazında gerçekleştirebilirsin kullanıcı sayın 25 üzerine çıkmayacaksa ZyXEL USG 100 firewall cihazını önerebilirim, modemlerde hem istediğini hemde performansı tam anlamıyla yakalayamazsın.
quote:
Orijinalden alıntı: scandelos
yapmak istedeğin işlemi en sağlıklı olarak bir firewall cihazında gerçekleştirebilirsin kullanıcı sayın 25 üzerine çıkmayacaksa ZyXEL USG 100 firewall cihazını önerebilirim, modemlerde hem istediğini hemde performansı tam anlamıyla yakalayamazsın.
o üç anten için eirp değeri 20 dBm diyor özelliklerinde. doğrusu anten tipi ve wireless grafiklerini inceleyesim gelmedi. en azından 27 felan olsaydı diyesim geldi de FCC veya ETSI standartları var sonuçta. max değere mi uyuyorlar acaba. şimdi biri çıkar yine antenleri sökülebilir daha güçlü antem takılabiliyor der..
Doğru, derler dediğin gibi Yeni modem alıcam 2 si aklıma yattı kararsız kaldım bide çok anlamam bana tp-link olanı daha iyi geldi gibi ama diğeri de üstün olabilir Siz hangisini önerirsiniz ?
quote:
Orijinalden alıntı: stronger941
Doğru, derler dediğin gibi Yeni modem alıcam 2 si aklıma yattı kararsız kaldım bide çok anlamam bana tp-link olanı daha iyi geldi gibi ama diğeri de üstün olabilir Siz hangisini önerirsiniz ?
Tp-Link olan yanlızca router yani onunla internet kullanmak için minimum bir kablolu modem alıp onunla birbirine bağlamak gerek. ZyXEL'in buradaki modeli ise ADSL Modem + router. Hangisi iyi tartışılır açıkçası ama ikisi de ev için üst seviye ürünler. Sizin yerinizde olsam eğer modemim yoksa veya iyi çalışmıyorsa kolay kullanımını da göze alarak Zyxel'in bu ürününü tercih ederim.
Evet bitane eski bir modemim var ama bağlantı çok gidip geliyor bazen 5 10 dk bekliyorum gelmesi için. Doping adsl hattım. Peki zyxel ile tp-link arasındaki wireless çekme gücü aynımıdır.
quote:
Orijinalden alıntı: stronger941
Evet bitane eski bir modemim var ama bağlantı çok gidip geliyor bazen 5 10 dk bekliyorum gelmesi için. Doping adsl hattım. Peki zyxel ile tp-link arasındaki wireless çekme gücü aynımıdır.
Aşağı yukarı aynıdır bu konudada benim sorularımı kablosuz bağlantıdaki başarım araştırmamı bakarsanız görürsünüz....
Araştırdığım kadarı ile belli bir standartın üstüne çıkmıyor modemler diğerlerini pek bilmem ama zyxelinkiler airtiesinkiler tp-link falan öyle(müşteri hizmetlerini arayıp sormuşluğum vardır yani..).Modemlerde belli bir kablosuz gücün üstüne çıkmıyorlar sebebini ise sağlığa zararlı olması olarak belirtiyorlar..VE EKLİYORLAR bu tip güçlü bağlantıyı modemi + bir tanede iyi model access point vs ile (Her marka kendi ürününü söylüyor tabii ki) kurabileceğimi belirtmeden edemiyorlar.
Bende diyorum ki madem bu kadar insan , çevre sağlığını düşünüyorsunuz neden bu güçlü sinyal yayan acces point'i üretiyorsunuz...
BENCE ekstra ürün satıp daha fazla kar etmek için tabii ki , tamamlayıcı ürün olarak satıyorlar... Ama bu tamamen benim yorumum ,doğru olmayabilir hatalı düşünüyor olabilirim....
Ayrıca not, Asus 'un bir kaç modem modeli standartın bayağı üstünde bağlantı gücü sunduğunu iddia ediyor sadece gözüme çarpmıştı , onların yalancısıyım ne kullandım ne bizzat gördüm denedim.Alternatif olarak aklıma geldi sadece
Geçen hafta Perşembe günü aldığım ZyXEL P-661HNU modemimi 1 haftadır kullanıyorum ancak bir sıkıntım var. Ben modemi hiç kaptmıyorum, Modem uzun süre çalıştığında Ör: Sabah kapatıp atım akşam 22:00-23:00 gibi yada sabah sayfa açmıyor download yapmıyor yada çok düşük yapıyor. Modemi kapatıp açıyorum canavar gibi şak diye açıyor sayfaları ama kşam olunca şişiyor açmıyor bi yeri. Neden olur fikri olan varmıdır.
ZyXEL P-661HNU modemını bugun aldım bağlantıları kitapçıktan gösterdigi gibi hepsini ayarladım.
3G USB Modem bağlantı desteği sayesinde Internet’e 3G şebEkesi üzerinden erişim veya ADSL2+/Fiber/Kablo Internet bağlantısını 3G şebekesi üzerinden yedekleme ile kesintisiz Internet olanağı demiş... bu 3g için ne yapmamız gerekiyo herhangi bi şubeden ayrı üyelıkmı alıcaz yoksa bu kullandıgım ttnet internetım üzerinde 3g bağlantısı oluyormu oluyorsa nasıll. bi yardımcı olurmusunuz.
quote:
Orijinalden alıntı: ahmeta
Geçen hafta Perşembe günü aldığım ZyXEL P-661HNU modemimi 1 haftadır kullanıyorum ancak bir sıkıntım var. Ben modemi hiç kaptmıyorum, Modem uzun süre çalıştığında Ör: Sabah kapatıp atım akşam 22:00-23:00 gibi yada sabah sayfa açmıyor download yapmıyor yada çok düşük yapıyor. Modemi kapatıp açıyorum canavar gibi şak diye açıyor sayfaları ama kşam olunca şişiyor açmıyor bi yeri. Neden olur fikri olan varmıdır.
Aynı sorunları ben de yaşıyorum ...
quote:
Orijinalden alıntı: truecupper
quote:
Aynı sorunları ben de yaşıyorum ...
Hocam Zyxel ile görüşerek modemi onlara gönderdim, bana 15 gün sonra modeme yeni firmware yükleyerek geri göndermişler T.S. Notunda da 10 takip ettik sorun görülmedi demişler sonra ben modemin firmwere'ini kontrol ettim ben yolladıktan 2 gün sonra yeni bir firmware çıkmış onu yüklemişler, internet sitesinde de vardı. Şimdi eskisi kadar olmasa da hala problem var önceden gün aşırı modemi kapatıp açıyordum şimdi 2-3 günde bir. Bana göre değişen bir şey olmadı :( Dünya kadar para verdik üstünede rezillik çekiyoruz! Bin pişmanın Zyxel aldığıma benim 8 yıllık Asus modemim hala buna göre daha iyi Boğzaiçi adam gibi yeni modellerini getirseydi şimdi bu hallere düşmezdim. Neye kulağıma küpe oldu bi daha da Zyxel mi töbee Asus'tan şamam abi....
quote:
modemin arayüz ekranında Ağ Ayarları> Nat> Oturumlara gel oradaki Sunucu başına maksimum NAT Oturumu 4096 yap kaydet bi test sonucu bildirirsen sevinirim.