Şimdi Ara

ZyXEL VMG8623-T50B İnceleme (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.162
Cevap
43
Favori
188.587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
32 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    bugün aldım , son turknet guncellemesini yukledim,2,4-5ghz ayni isim olmasina ragmen 5ghz en basta göstermedi, sonra ayri isimle acildi daha sonra tek isimde birlesti ,duzelmesi icin 3 5 dak gecti, ilk geldigi yazilim dahami iyiydi bilemedim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende 2.4 ile 5 ghz ayrı isimle yayın yapıyo ve şimdilik sorun yok. türknetin son sürümü yüklü.
    tek isimle yayın yapınca modeme yakınsan 5 ghz uzaksan 2.4 e geçiyor ama 2.4 te hız tabiyki azalıyor. özel bir ayarla modemin içinden şu mac a 5 ghz ata her zaman gibi bir mod olsa iyi olurdu.
  • yasinemrah Y kullanıcısına yanıt
    Bende ilk aldığım gün ayrı isimle yayın yaparken sorun olmamıştı sonra gün içinde 5ghz bağlantı kopunca format atıp sadece 5ghz çalıştırmıştım ki bugün yeniden 5ghz koptu. Şuanda tek ssid olarak ikiside açık bakalım yine kopma olursa teknik servisle görüşeceğim. Gerçi çözebilecekleri birşey olduğunu sanmam, zyxel türknet versiyonuna verdiği gibi global versiyonada güncelleme vermeli. Benim sürüm V5.50(ABPM.2)G0 olarak görünüyor.
  • Raven kullanıcısına yanıt
    normalde ya sizin modemden ya da keenetic extra dsl almayı düşünüyordum. ZYXEL VMG3625-T50B yi gigabit ethernet olduğu için daha cazip gelmişti. ama bu kopma sorunlarını okuyunca tereddüte düştüm şimdi. dediğiniz gibi iss nin vermediği modemlere güncelleme desteği sunmuyorsa zyxel daha kötü olur.

keenetic de her hafta güncelleme veriyormuş diyorlar da her hafta güncelleme alması bir şeyler eksik ya da yanlış gidiyorsa verilir öyle değil mi ?
    ayni cihaz olduğu icin turk.net yazilimi sizede uyması lazim degil mi

• fotografya kullanıcısına yanıt
    Zaten bende araştırınca fiyatına göre en iyi seçenek olduğu için tercih etmiştim ama işte bu 5ghz bandında bir sıkıntı var. Öyle sık sık sürekli kopmuyor. Bir kere koptumu tam kopuyor 3 gündür iki kere koptu, şuanda 2.4/5 aynı ayarlarda kullanıyorum. Modemle aynı ortamda bulunan laptop 5ghz'de bağlanıyor. Telefonda 5ghz'de bağlanıyor ama modemden uzaklaştığımda 2.4ghz'e geçiyor, modemin yakınına gelince tekrar 5ghz'e geçmiyor geçse bu şekildede kullanırım, o yüzden ayrı ayrı kullanmak istedim ama işte sorun var, güncellemeyle düzeltilir belki. Birde bu modeme sahip diğer arkadaşlarda bu gıcık 5ghz bandı konusunda deneyimlerini paylaşırlarsa sorunumuz ortak mı değil mi anlarız. Extra dsl konusundaki son mesajlarda herkes aynı sorundan bahsetmiş, demekki güncellemeyle bile çözülmüyor.

• burak_yksl kullanıcısına yanıt
    Evet aslında uyması lazım ama yinede işi şansa bırakmam verecekleri güncelleme direk 3625 t50b olarak gelmeli.

sorun olduğuna emin misiniz ben 2 4 ile 5 ghz ayrı olarak kullanıyorum neredeyse evin her yerinde 5 ghz çekiyor balkonda 0 a düşmeye başlayınca tek sorun 2.4 e geçmemesi geçse her şey güzel olacak :)
  • Mertcan-39 kullanıcısına yanıt
    Yok emin değilim durduk yere modeme çamur atıyorum 5ghz bandında yaşadığım sorunu kaç mesajdır tane tane anlatmışım yani laf mı bu şimdi. Benim çekim gücüyle ilgili bir şikayetim olmadı ki hatta modemi aldığım ilk gün çekim gücünden çok memnun olduğumu yazmıştım. Bak sizin modemde 2.4'e geçmiyormuş benim ki geçiyor peki siz sorun olduğuna emin misiniz?
  • Mertcan-39 kullanıcısına yanıt
    demek ki frekanslar arası geçişle ilgili bir sorun var bu modemde kesinlikle.
    hocam bu modemde frekanslar arası geçişle ilgili bir sorun olduğu belli gibi baksanıza diğer arkadaşta sizin sorunun tam tersini yaşıyor. 2,4 ghz ye geçmiyor.
  • fotografya kullanıcısına yanıt
    Dünden beri iki bandıda aynı ayarlarda kullanıyordum sorun yoktu, bugün tekrardan ikisini ayırdım ve 1 saat sonra 5ghz yine koptu. Bundan önce asus modemle dark access point kullanıyordum 5ghz 80mhz bandında ve bir kere bile kopmamıştı. Dark'ın yazılımda 2017'de destek kesilmiş buna rağmen hiç sorun yaşatmamıştı. Teknik servisle konuştum bugün sorunu anlattım işte anydeskle bağlandı kurcaladı falan sanki biz bilmiyoruz... Bir mail adresi verdi oraya bu elemana anlattığım şekilde yazacakmışımda iade formu talep edecekmişimde ölme eşeğim ölme. Modem gidecek taa istanbul'a onu bekle orda doğru düzgün kontrolde etmezler sorun yok deyip yollarlar. Vallahi 3 günde yoruldum.

Düzenleme: Tekrar fabrika ayarlarına sıfırladım ve arayüzü Türkçe seçmedim, alakasızda olsa belki işe yarar

Ağları şifreleri aynı isimleri farklı olacak şekilde ayarladım. Bakalım ne zaman kopacak

ZyXEL VMG8623-T50B İnceleme

ZyXEL VMG8623-T50B İnceleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Raven -- 1 Ekim 2020; 16:6:4 >

sonuçtan haberdar ederseniz modemi alacaklara rehberlik etmiş olursunuz :)

bu modem de soğumaya başladım en iyisi interneti kapattırmak :)
  • Arkadaşlar modem kadar wifi alıcısıda önemli. Sürücülerin sorunlu olup olmaması bile çok büyük bir etken bahsettiğiniz kopma meselesinde. Modem kusursuz demiyorum yanlış anlaşılmasın ama modem ile bağlantı yapılan cihazın wifi alıcısı uyumu bazen sıkıntılı olabilir. Mesela ben en son çıkan en iyidir mantığı ile intel ax200 aldım ama seneler önceki intel ac7200 ile hiç bir fark göremedim. Apple için üretilmiş olan broadcom bcm94360cs2 kullanıyorum şu anda bence intelden daha stabil çalışıyor dalgalanma yok. Bu arada modemin wifi'ını değil unifi access point kullanıyorum atheros çipsetli onlarda uap hd ve uap ac lr size tavsiyem farklı alıcıya sahip laptoplar ile modemden uzaklaşıp test edin, en son sürüm driver kurun, aygıt yöneticisinden wifi ayarlarına gidip gezinme zorlaması ayarını kurcalayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altuntepe2 -- 1 Ekim 2020; 16:43:24 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • altuntepe2 kullanıcısına yanıt
    Kopma durumu sadece laptop'a özgü birşey değil, redmi note 8 pro telefonumda 802.11ac desteklemesine rağmen kopuyor. Sürücüler vs herşey güncel. Bundan önce kullandığım Dark Rangemax WRT1210 bir kere bile kopmamıştı. Hadi anlık olarak kopup geri bağlansa yine idare ederimde bağlantı gidince geri gelmiyor hatta wifi taramasında bile çıkmıyor. Bir süre sonra taramada çıkmaya başlıyor ama bu seferde bağlanmıyor öyle garip bir durum. Siz 2.4ghz ve 5ghz ayrı ayarlarda kullanıp 5ghz'nin koptuğuna hiç denk geldiniz mi?
    Ben modemi kullanmıyorum dediğim gibi unifi ap kullanıyorum 2.4ghz ve 5ghz geçişlerinde sıkıntı olduğu zamanlar oluyor laptopta sadece 5ghz kullan seçeneğini seçtim telefonda ise bantlar arası geçişlerde bazen 2.4ghz hiç görmediği oluyor xiaomi mi 8 se telefon. İlerde firmware güncellemesi ile düzeltilebilir tabii güncelleme vermek isterlerse.. memnun değilseniz düzgün bant geçişi sağlayan cihazlara geçin ama ben unifilerde bile bazen sorun yaşadıysam modem üreticilerinden pek beklentim yok

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • altuntepe2 kullanıcısına yanıt
    Sorun bantlar arası geçiş değil hocam, sadece 5ghz bandındada kullansam bir süre kullandıktan sonra bağlantı kopuyor ve 2.4ghz kapalı olmasına rağmen wifi taramasında ismi çıkıyor 5ghz açık olmasına rağmen ismi çıkmıyor. Benzin döküp yakıcam artık modemi

Düzenleme: Yahu aranızda VMG3625-T50B modelini kullanan yok mu konu pek aktif değil. Önceki sayfalarda vatan'dan satın alan bir arkadaş var aynı modem aynı sürüm ama tek mesajı var başkada yazmamış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Raven -- 1 Ekim 2020; 17:19:5 >
    Öncelikle tek tek sizin mesajlarınızı okumadığımı söylemek isterim diğer sorun modemle ilgili değil telefon yazılımı ile ilgili uzak bir yerde wifi açtığımda otomatik 2.4 ghz bağlanırken modemin yanında wifi açtığımda 5 ghz bağlanıyorsa uzaklaştığımda otomatik olarak sinyal kalitesi güçlü olan ağa bağlanmasını telefon sağlar modem değil

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.