Şimdi Ara

ZyXEL VMG8623-T50B İnceleme (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.168
Cevap
41
Favori
190.655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
32 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Jacktheyoghurt

Letgoda Huawei hg658c v2 modemler var. Bunlar da Isimi gorur mu? 100-150tl arasinda fiyatlar ortalama.

Vodafone baglantisinda kullanilmis.
    Ne dersiniz?
    evet iş görür sağlam ise

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ATIF HODJA

Wifi extender (ağ genişletici) tavsiye edebilecek var mı?
    Xiaomi Pro yu denedim (bağlantı tamam ama sorunlu), Keenetic Air denedim (Teknik servisi bile çözemedi).
    WiFi kopmaları yaşıyorum bu modem ile.
    bende türknetin en son güncellemesi yüklü hiç kopma yaşamadım hocam. keenetic dsl extrada access point olarak bağlı sorun yok şuan
  • yasinemrah Y kullanıcısına yanıt
    cihazda ısınma var mı, eski adsl modem cok isiniyordu 2 3 kisi baglanip kullanmasakta
  • Modemde wireless security olarak sadece wpa2-psk var. Masaüstü bilgisayara taktığım usb wifi dongle bu şifreleme ile çalışmıyor, kablosuz ağı şifresiz yapınca bağlanabiliyor ancak. Ne yapabiliriz firmware güncelleme falan var mı?
  • bu modem tekrar peşin olarak satışa sunulmuş online işlemlerde. vdsl modem almam lazım ama kararsızım. türk netten modlu bu modemi mi alsam yoksa dışardan aynı benzer özelliklerdeki bir vdsl modemi mi ? bu modemde gigabit internet denilen şey var mı ?
  • fotografya kullanıcısına yanıt
    Ben de Ayni durumdayim. Keenetic Omni DSL N300 iyi diyorlar. Diger arkadaslarin yorumlari ne olur?

• Selam;

Zyxel VMG8623-T50B modem/yönlendiricisini bir arkadaşımdan uygun fiyatla satın alma durumuna binaen sormak istediklerim var. Yardımcı olursanız karar alma - araştırma sürecim oldukça kısalacak

- Halihazırda Airties Air 5760 modem/yönlendirici cihazımı kullanıyorum. Başlıca donanım özellikleri:

Cpu: Broadcom BCM63168 400mhz dual-core cpu

Wi-Fi Chip: Broadcom BCM4360

RAM: 256MB

- İSS: Turknet 77 mbps indirme / 8 mbps yükleme

- Kullanım senaryosu: Benden hariç hane ahalimden 3 kişi aktif olarak günün büyük bölümünde video izlemekte. Bu da anlık ping zıplamalarına (bufferbloat) sebep olduğu için FPS oyunlarında 'yumurcak' olup çıkıyorum. Twitch-Youtube canlı yayın senaryosu da değerlendirildiğinde:

Anlık ping yükselmelerine SQM (Smart Queue Management) ile çözüm getirmek istediğim için OpenWRT forumlarına baktım. Henüz OpenWRT desteği olmasa da Xiaomi'nin iki AX yönlendiricisinden birini (AX3600 - AX1800) en geç 11 Kasım Yalnızlar Günü'nde satın almayı düşünüyorum.

Elimdeki Airties 5760'ı köprü moduna alıp sadece modem olarak kullanmak, cihazın donanım bileşenleri düşünüldüğünde uzun saatler boyunca yoğun veri trafiğinin altından kalkar mı? Yoksa 900MHz saat hızlarındaki çift çekirdekli işlemciye sahip VMG8623-T50B daha uygun bir seçim mi olur?

• quote:

Orijinalden alıntı: SanaLSeyyaH

Selam;

Zyxel VMG8623-T50B modem/yönlendiricisini bir arkadaşımdan uygun fiyatla satın alma durumuna binaen sormak istediklerim var. Yardımcı olursanız karar alma - araştırma sürecim oldukça kısalacak

- Halihazırda Airties Air 5760 modem/yönlendirici cihazımı kullanıyorum. Başlıca donanım özellikleri:

- Kullanım senaryosu: Benden hariç hane ahalimden 3 kişi aktif olarak günün büyük bölümünde video izlemekte. Bu da anlık ping zıplamalarına (bufferbloat) sebep olduğu için FPS oyunlarında 'yumurcak' olup çıkıyorum. Twitch-Youtube canlı yayın senaryosu da değerlendirildiğinde:

Anlık ping yükselmelerine SQM (Smart Queue Management) ile çözüm getirmek istediğim için OpenWRT forumlarına baktım. Henüz OpenWRT desteği olmasa da Xiaomi'nin iki AX yönlendiricisinden birini (AX3600 - AX1800) en geç 11 Kasım Yalnızlar Günü'nde satın almayı düşünüyorum.

Elimdeki Airties 5760'ı köprü moduna alıp sadece modem olarak kullanmak, cihazın donanım bileşenleri düşünüldüğünde uzun saatler boyunca yoğun veri trafiğinin altından kalkar mı? Yoksa 900MHz saat hızlarındaki çift çekirdekli işlemciye sahip VMG8623-T50B daha uygun bir seçim mi olur?
    Hic bisey Anlamadim 😄

• quote:

Orijinalden alıntı: SanaLSeyyaH

Selam;

mu mimo, g.vektor, misafir ağları oluşturup hiz sınırları koyma,beamforming gibi ozellikleri var, ping yükselmelerine çare olabilir,

• SanaLSeyyaH kullanıcısına yanıt
    Cihaz köprü modunda herhangi bir kasma donma yapmaması lazım sonuçta sadece dsl çalışıyor olacak geri kalan tüm özellikler kapalı olacak. Openwrt ile sqm kullanmanız bahsettiğiniz sorunları çözer bizzat bende kullanıyorum ama bahsettiğiniz xiaomi routerlar openwrt desteklemiyor henüz bu sebepten destekleyen iyi bir donanıma sahip cihazlara bakın derim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: altuntepe2

Cihaz köprü modunda herhangi bir kasma donma yapmaması lazım sonuçta sadece dsl çalışıyor olacak geri kalan tüm özellikler kapalı olacak. Openwrt ile sqm kullanmanız bahsettiğiniz sorunları çözer bizzat bende kullanıyorum ama bahsettiğiniz xiaomi routerlar openwrt desteklemiyor henüz bu sebepten destekleyen iyi bir donanıma sahip cihazlara bakın derim
    Cevaplar için hepinize teşekkürler.

@altuntepe2 üstadın verdiği cevaba binaen, benim soru başka bir mecraya kayıyor. Modem odaklı konunun şirazesini kaydırmadan, konu sahibi ve katılımcılara da saygısızlık etmemek adına ben Network bölümüne doğru seyirteyim.

Hepinize iyi forumlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yasinemrah

Modemde 5 ghz ile 2.4 ghz tek ayar yapilinca su cihat 2.4 ghz ile baglansin telefon 5 ghz ile baglansin gibi ozel bir atama yapabiliyormuyuz?
    Evet 2.4ghz ve 5ghz ayrı ayrı isimlendirip kullanabiliyorsunuz. Modem üzerinden atama olarak değilde örneğin 5ghz'e farklı bir isim-şifre oluşturup ona göre bağlantı sağlanabilir. Ancak şöyle bir durum var. İlk kurulum yaparken 2.4ghz ve 5ghz ayırmıştım fakat ikisi ayrı ayrı çalışırken laptopta 802.11ac kart ve mu mimo olmasına rağmen 5ghz olarak bağlanmak isteyince bağlantı sağlayamadı ama iki bandı aynı ayarlarda çalıştırınca modemin yakınındayken 5ghz olarak bağlandı fakat uzaklaşınca 2.4ghz'e geçiş yaptı, tekrar modemin yakınına gelince 5ghz'e geçiş yapmadı. Ben daha çok 5ghz'de kullanacağım için tekrar ağları ayırıp 2.4ghz'i kapattım ve şuanda 5ghz sorunsuz bağlanıyor. İkisi aynanda ayrı ssid olarak çalışırken 5ghz'de sorun oluyor.

• Raven kullanıcısına yanıt
    evdeki her cihaz 5 ghz i desteklemiyorsa nasıl olacak ?
    Kurulum yaparken zaten varsayılan olarak iki band aynı ayarlarda geliyor yani siz ağları ayırmayı seçmezseniz tek ssid olarak 2.4/5ghz aynanda çalışır. Bağlantı yapan cihazda 5ghz yoksa 2.4ghz olarak bağlanır sorun olmaz.

türknet bu cihazı gönderirken bazı yerlere müdahale edilmesin diye modlayıp öyle gönderiyor değil m tüm iss ler gibi ?
    voip kapalı olarak geliyor
  • Mertcan-39 kullanıcısına yanıt
    sadece voip mi ?
    Ben vatan'da satılan global versiyonu kullanıyorum.
    vatandakinin modeli nedir ? ben dün vatanda ZYXEL VMG3625-T50B Modem gördüm 420 tl ye. sizdeki de aynı modem mi ?
    Evet o modem.

Bu modemin 5ghz bandında sorun var sanırım. Yukarıdaki yazdıklarıma ek olarak bugün sadece 5ghz açıkken kablosuz bağlantı koptu. Modemi kapatıp açtığımda yine 5ghz bandı geri gelmedi. Şöyleki ağ isimlerini örnek olarak SSID 2.4G ve SSID 5G olarak ayırıp 2.4ghz bandı kapatmıştım sadece 5ghz açıktı. Bağlantım koptuğunda modemi kapatıp açınca ayarı kapalı olmasına rağmen sadece 2.4ghz bandın ismi çıktı ve 5ghz açık olmasına rağmen ismi çıkmadı. Hata belki kayıt olmuştur diye sistem günlüğüne bakmak istedim ama orayada girmedi.
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.