Şimdi Ara

ZyXEL VMG8623-T50B İnceleme (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.167
Cevap
42
Favori
189.248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
32 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Okuyun bir zahmet. Siz iki bandı aynı ayarlarda kullandığınız için geçiş diye birşey söz konusu. Benim bahsettiğim şekilde ayarları ayırıp kullanırsanız ve karışıklık olmaması için isimlerinide farklı yaparsanız o zaman sizin modemde 5ghz bandında sorun var mı yok mu gözlemleyebiliriz. Çünkü ayarları ayırdığımızda bu sorun ortaya çıkıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Raven kullanıcısına yanıt
    benim wifi ayarlarım zaten ayrı 5 ghz ve 2.4 ghz ayrı band ve 5 ghz de sorun yaşamıyorum

ZyXEL VMG8623-T50B İnceleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mertcan-39 -- 1 Ekim 2020; 19:50:27 >
  • altuntepe2 kullanıcısına yanıt

Valla bu.bağlanma işi garip bu cihazın. 5 GHz li alrı 2.4 Ghz li ayrı yayın yapıyor cihazım. TP lirk Wd9970 300 Mb de 144 mb Asus Dsl 12 E de yine 144 Mb gösteriyor telimin bağlantı hızı.Ama bu cihazın 2.4 Ghz inde ne ettiysem olmadı.Sadece N 40 Mhz vs para etmedi 72 Mbps e takılı kaldı değişmiyor.

5 Ghz de bir sorun yok 866 Mbps inet gösteriyor.Telim Mimo destekliyor buda var.Ama 2.4 Ghz garip

• burak_yksl kullanıcısına yanıt

5 ghz ve 2.4 ghz alrı yayın yapıyorlar bende. 5 gnsde modemin olduğu odada 866 Mbps hız kesin bir yan odada 270-390 veriyor.araya 2 oda girmezse sorun olmuyor pek.Bende 75 Mbps hızda net var bir odaya kadar net 75 Mbps hızı ülıyorum testlerde 5 ghzde. Ama 2.4 Ghz de 52 Mbps i yanında olsa bile geçmiyor çünkü 72 Mbpsle bağlanıyor telim ne hikmetse ?

• Şu varki herkes bu sorunu yaşıyormuş belli oldu. 5 GHz sorun var.Tahminen 12 24 saat arasında 5 Ghz sinyali kayboluyor aniden.Cihazı yada arayüzden 5 ghz aç kapa yaharak geri getirebililorum 5 GHz i.Ağ taramaları yapan programda 5 ghz sinlami görünmüyor.
    Bir sorun var ve soğudum modemden.Yoksa ağ kaynaklı hiç kopma vs sorun yaşamıyorum.
    Bilinen tüm yazılımları denedim.
    Üzerinde (APBM.2)GO yazılım vardı orjinal.
    Ben (APBM.0)CO Eng
    (APBM.2)CO TR yazılımlarında yükledim.
    Şu anda da üzerinde (APBM.3b2)F0 Türknet için olan yazılım var.
    Aralarında kullanıcı açısından hiçbir fark yok.Türknet te Voip yokmuş diyorlar.Orjinal sürümlerdede gözüme ilişmedi Voip midir nedir ..
    Benim için 5 ghz önemli.Ben okadar paralı 5 ghz uğruna verdim.Yoksa 100 tl ye 2 el modem alırdım.Hepsi aynı işi görüyordu. Sonuçta ben eski modemlerimi router olarak 300 mbpsle zaten kullanıyorum

• Yattım kalktım 5 ghz yine yayın yapmıyor.

• aklınyolubir kullanıcısına yanıt

siz modemi türknetten mi aldınız ? sizin ve diğer arkadaşların yazdıklarına göre evet b modemde 5 ghz ile ilgili bir problem var belliki. bende modem arayışında idim ve ya bunu ya da extra dsl yi alacaktım. ama şimdiki modemim şimdilik düzeldi gibi. beklemede kalalım bakalım.

• Türknete başvurmuştum. Hattım Türktelekom fiber hatt. Modemi Türknet sağlıyor. İptal durumunda iade edecekmişim veya 250 TL ödeyecekmişim. Türktelekomun gelip bağlantı yapmasını bekliyorum. Sormak istediğim husus şu. Türktelekom Türknet hattını bağlamaya geldiğinde ZyXEL VMG8623-T50B modemini mi veriyor yoksa başka bir modem mi veriyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mertbal -- 4 Ekim 2020; 19:18:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aklınyolubir

Şu varki herkes bu sorunu yaşıyormuş belli oldu. 5 GHz sorun var.Tahminen 12 24 saat arasında 5 Ghz sinyali kayboluyor aniden.Cihazı yada arayüzden 5 ghz aç kapa yaharak geri getirebililorum 5 GHz i.Ağ taramaları yapan programda 5 ghz sinlami görünmüyor.
    Bir sorun var ve soğudum modemden.Yoksa ağ kaynaklı hiç kopma vs sorun yaşamıyorum.
    Bilinen tüm yazılımları denedim.
    Üzerinde (APBM.2)GO yazılım vardı orjinal.
    Ben (APBM.0)CO Eng
    (APBM.2)CO TR yazılımlarında yükledim.
    Şu anda da üzerinde (APBM.3b2)F0 Türknet için olan yazılım var.
    Aralarında kullanıcı açısından hiçbir fark yok.Türknet te Voip yokmuş diyorlar.Orjinal sürümlerdede gözüme ilişmedi Voip midir nedir ..
    Benim için 5 ghz önemli.Ben okadar paralı 5 ghz uğruna verdim.Yoksa 100 tl ye 2 el modem alırdım.Hepsi aynı işi görüyordu. Sonuçta ben eski modemlerimi router olarak 300 mbpsle zaten kullanıyorum

Yaşadığımız sorun birebir aynı, evet durduk yere 5ghz kayboluyor ve iki bantta 2.4ghz'e verdiğim isimde 2.4/5 olarak birleşiyorlar. Sorun büyük ihtimalle yazılımsal ve zyxel bunu ne zaman düzeltir hiç belli değil. Ben daha fazla uğraşmak istemediğim için tekrar vatan bilgisayara gidip değişim istedim üste para verip tp-link archer vr2100 aldım. Sonuç olarak 2 katı para vermiş oldum ama uzun süre kafam rahat olur en azından.

• quote:

Orijinalden alıntı: fotografya

siz modemi türknetten mi aldınız ? sizin ve diğer arkadaşların yazdıklarına göre evet b modemde 5 ghz ile ilgili bir problem var belliki. bende modem arayışında idim ve ya bunu ya da extra dsl yi alacaktım. ama şimdiki modemim şimdilik düzeldi gibi. beklemede kalalım bakalım.

Halır Vatan bilgisayar dan aldım.Keyke almasaydım.Parasına göre iyi geldi ama modemin Türknet içun yapıldığını düşünüyorum.Buda yazılım olarak salla gitsin modunda davranacaktır Zyxel demektir. Keşke AsusAc 750 yada Tplink VR 300 alsaydım. Pişmanım sinir oldum.Yoksa 2.4 ghz ve hat SNR 8 ile rahat hiç kopmadan gidiyor.

• V550ABPM0C0.bin olan yazılım dışındaki diğer yazılımlarda bağlantı sorunu yaşadım.

• quote:

Orijinalden alıntı: aklınyolubir

Halır Vatan bilgisayar dan aldım.Keyke almasaydım.Parasına göre iyi geldi ama modemin Türknet içun yapıldığını düşünüyorum.Buda yazılım olarak salla gitsin modunda davranacaktır Zyxel demektir. Keşke AsusAc 750 yada Tplink VR 300 alsaydım. Pişmanım sinir oldum.Yoksa 2.4 ghz ve hat SNR 8 ile rahat hiç kopmadan gidiyor.

Alıntıları Göster

asus ile snr 8 ile bağlı kalmanız çok zor şahsen ac 750 ile 12 snr altında çok seri kopmalar oluyordu bende.

onun dışında asus hepsinden iyi.

• Selam arkadaşlar VMG8623-T50B modemden aldım türknetten fakat kullanıcı adı ve şifresini girdiğim anda tüm gelen giden hız vs. değerler gidiyor ama ama modemi sıfırlayıp kullanıcı adını falan girmediğimde internet almaya başlamadığımda tüm değerler gösteriyor. Nerde hata var??

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Modemi fabrika ayarlarına al bence ilk önce.Sonra anasayfadaki kurulum sihirbazını kullan. Sihirbaz bazen bağlanmama gibi bur durum yapabiliyor.Ölleyse sihirbazdan çık sag menü tıkla Ağ ayarları geniş band üzerinden vdsl2 düzenleyi tıklayarak değerleri gir. Vlan düğmesinide aktif et değirk ilki o ikincisi 35 olsun

• 5 Ghz ile alakalı ben gibi sorum yaşayan arkadaşlar acaba QoS sizde açıkmı ? Ben QoS u kapadım 7-8 saattir 5 ghz sinyalim kaybolmadı.Sizde bir deneyin bakalım sorum kaynağı burasımı

• Yalnız şu.var ! Bu modemin arayüzünün yazılıma mütahelesinde sorum var gibi geliyor bana.Bir defa hız kısıtlı konuk oturumu açtım deneme amaçlı.Sonra onu arayüzden kapattım. Arayüzde kapalı göründüğü halde korynuk oturumu wifi taramada açık gözüküyor adımı kalmış diye tıklıyorum bağlanıyor.Arayüze girdiğimde ise kapalı gözüküyor.Tekrar aktif et tekrar kapa yeniden başlat dedikten sonra kayboluyor yayın.

• Raven kullanıcısına yanıt

5ghz durduk yere kayboluyor,kronik bir sorunu var anlaşılan.

Geçen hafta vatan bilgisayar mağazasından aldım değişim ya da iade olur mu?

Yeni aldığınız modemden memnun musunuz verdiğiniz paraya değdiği mi? 5 ghz çekim gücü nasıl?

• quote:

Orijinalden alıntı: altuntepe2

Merhaba, VR1200 modeli elimde olmadığı için internette araştırdığım kadarıyla fazla bir bilgiye ulaşamadım. Tahminime göre VR1200 içerisinde Broadcom BCM63168 veya BCM63381 işlemcisi var çok fazla kullanılan eski bir işlemcidir. Çok düşük bir ihtimalde olsa belki Mediatek Econet EN7513 işlemcide kullanılmış olabilir. Bu kanıya nereden vardınız derseniz üretici sayfasında vdsl 30a desteği var görünüyor yani bu iki işlemciden birisi olmalı. Şahsen ben ZyXEL VMG8623-T50B tercih ederim çünkü tp-link firmware konusunda çok yetersiz sitesine girin bakın en üst modellerine bile "en fazla" 4 güncelleme verip unutulmaya bırakıyor. Zyxel bu konuda biraz daha iyi diyebilirim. Wifi konusuna gelecek olursak her ikisininde kağıt üzerinde n ve ac hızları aynı. Menzil kapasitesi de zaten günümüzde standartların dışına çıkılmıyor yasal olarak, yani benzer sonuçlar verecektir.

2020 yılı itibari ile artık bu eski işlemciler yerine yeni 35b destekli işlemcileri kullanan modemleri tercih etmek daha mantıklı olabilir. Piyasada dsl çipi üreten fazla marka yok zaten seçim yapmak kolay olacaktır. Bağlı olduğunuz saha dolabınızdaki kullanılan çiple modemin aynı olması en iyi uyumu sağlar, ama tabiiki bu zorunluluk değildir. Bu sebepten aşağıda önereceğim en son model çipleri kullanan modemleri tercih edebilirsiniz. Hepsinin Vdsl 35b desteği vardır, bazılarının G-Fast desteği de vardır.

Kaynak:http://en.techinfodepot.shoutwiki.com/

Broadcom: BCM63138, BCM63139, BCM63158, BCM63178
    Örnek Modeller: ASUS DSL-AC87VG, ASUS DSL-AC88U, Netgear D7000, ZyXEL VMG9827-B50A,

Lantiq: PSB 80318 (VRX318), PSB 80320 (VRX320), PSB 80517 (VRX517), PSB 80518 (VRX518), VRX618, VRX619, VRX620, VRX621
    Örnek Modeller: FRITZ!Box 7530, FRITZ!Box 7590, FRITZ!Box 7583

Mediatek Econet: Şimdilik 35b destekli tek yongası var: EN7516 - EN7556N
    Örnek Modeller: ZyXEL VMG8623-T50B

Son olarak en önemli şey sorunsuz Firmware'dir bence. Modemi performans canavarıda yapabilir, sürekli sıkıntı çıkartan bir çöpte yapabilir
    Üstad vmg3912-b10k nasıl bir cihazdir bilginiz var mı acaba? Zira alt yapısı pek iyi olmayan ilcedeyim. Bahsettigim cihazın yonga seti hakkında bir bilgiye ulaşamadım maalesef. Cihaz hakkında bilginiz var mı acaba?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.