Şimdi Ara

0 Araba Tercihi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Daha önce de araba tercihi ile ilgili bir kaç konu açmıştım. İnanın çok kararsızım. 50.000 TL civarında sıfır araba arıyorum. Bu fiyatın da üzerine çıkmak istemiyorum. Hyundai i30 dizel tercihi ve donanımı ile aklımdaki modellerden. Gene Citroen c4 de alınası bir model. Fakat hem bagajından dolayı hem de kişisel zevkten dolayı sedan arabalar daha çok hoşuma gidiyor. C sınıfı dizel o fiyata bulmak çok zor. Dün Toyota Corolla baktım. Fiyatlar bütçemi epey zorladı. Benzinli en dolu olan modeli 48.500 fiyat verdiler. Araba benzin tüketimi hariç her açıdan çok hoşuma gitti. Dizel olan bir alt donanıma da 54.500 Tl fiyat verdiler. Sizce benzin çok can yakar mı? Yılda ortalama 16000km yol yapacağım. Bütçemi çok aşmak istemiyorum. Sizce 0 olmak kaydıyla bu arabalardan hangisini tercih etmeliyim.
    (Corolla sanırım kasa değiştirecek, bu benim için önemli bir kriter değili. Arabanın görüntüsü benim açımdan güzel denebilecek seviyede.)

Çok uzun oldu okuyup sıkılanlardan özür dilerim.

• HB düşünürseniz Opel Astra 'yı da listenize ekleyin.
    Ama herkesin 1.3 turbo dizel için beklentileri farklı olabiliyor, test sürüşü yapmadan önerimi değerlendiymeyin.
    Tatmin edici bir donanım ile 45.976 TL 'den başlıyor, bayisine göre 50-52 aralığında orta donanımı Enjoy bulunuyor.
    Sport ve Cosmo gibi üst donanımlar ve sedan versiyonu bu modelde oldukça pahalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: iGroN

HB düşünürseniz Opel Astra 'yı da listenize ekleyin.
    Ama herkesin 1.3 turbo dizel için beklentileri farklı olabiliyor, test sürüşü yapmadan önerimi değerlendiymeyin.
    Tatmin edici bir donanım ile 45.976 TL 'den başlıyor, bayisine göre 50-52 aralığında orta donanımı Enjoy bulunuyor.
    Sport ve Cosmo gibi üst donanımlar ve sedan versiyonu bu modelde oldukça pahalı.
    kaç sene kullanacaksınız ? uzun seneler kullanım söz konusu değilse dizel şart değil 16 bin km ile, o paraya avensis alınır arabaya binilir :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: hunter06

kaç sene kullanacaksınız ? uzun seneler kullanım söz konusu değilse dizel şart değil 16 bin km ile, o paraya avensis alınır arabaya binilir :)

Alıntıları Göster
    avensis mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: iGroN

HB düşünürseniz Opel Astra 'yı da listenize ekleyin.

Tavsiyeniz için teşekkürler. Astra düşünmüyorum.

hunter06 aldığım aracı uzun süre kullanmayı düşünüyorum. Ama garanti bitiminde tüp taktırabilirim diye düşündüm. Avensis tabiki Corollaya göre üst sınıf bir araba. Fakat 48.500 TL Corolla için full donanıma ödeniyor. Benzinli olduktan sonra bundan daha fazla vermem herhalde. Bütçemi sadece dizel için zorlayabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karpuz-cekirdegi -- 5 Eylül 2012; 15:29:09 >

• quote:

Orijinalden alıntı: hunter06

Alıntıları Göster
    Dizel ve sedan olarak pek bir seçeneginiz yok...
    Yeni Fiat Linea 1.6multijet lounge 44.600TL Bagaj hacmi 500LT
    Skoda Octavia 1.6TDİ active 49.700TL Bagaj hacmi 560LT
    Seat Altea XL 1.6TDİ style 51.500TL Bagaj hacmi 532LT (Sedan degil ama bagaj olarak hb'den daha büyük diye yazdım)
    Focus sedan'da var ama bagaj neredeyse hb kadar çok küçük gelir...
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Benzinlide olabilir...
    Ford Mondeo 1.6i Trend 52.230TL corollayla fabrika verisi olarak aynı yakıyor,d sınıfı bir araba... arabalar.gen.tr ye bir bakın...

• quote:

Orijinalden alıntı: faith_388

Seat Altea XL 1.6TDİ style 51.500TL Bagaj hacmi 532LT (Sedan degil ama bagaj olarak hb'den daha büyük diye yazdım)
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Benzinlide olabilir...
    Ford Mondeo 1.6i Trend 52.230TL corollayla fabrika verisi olarak aynı yakıyor,d sınıfı bir araba... arabalar.gen.tr ye bir bakın...

Alıntıları Göster
    Yakında skoda rapid gelecek. Opel astra sedan da geliyor. Seat toledo geliyor. Ama şuan sedan dizel C sınıfı işe yarar model yok. Lineayı B sınıfı sayıyorum ben. Fluence ise ederinden pahalı bence. Zaten makyaj yiyecek. HB olur derseniz orta veya üst donanımda megane ya da biraz boş olmak kaydıyla golf öneririm. C sınıfı dizel deyince bu iki model aklıma gelir ilk önce. Aslında megane ST sedandan da, HBden de kullanışlı olur ama en boş dizeli (benzinlisi yok zaten) 51den başlıyor. Ama 1.6 dci gelmiş buna hiç haberim yoktu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesbi -- 5 Eylül 2012; 15:53:42 >

• Eger donanim istiyorsaniz corolla iyidir gerci tam olarak neler var bilmiyorum, yok 16.000 km icin benzinli arac alinabilinir jetta 1.4 tsi comfortline de dusunebilirsiniz,
  • quote:

Benzinlide olabilir...

Tavsiyeleriniz için teşekkürler. Linea dış tasarımı hoşuma gitti. Ama içi çok hoş değil gibi. Skoda-Seat-Lancia-Mitsubishi-Mazda bulunduğum şehirde ne satış yeri ne de servisi mevcut. Focus olabilirdi ama mağazaya gittiğimde 5 bilinmeyenli denklem gibi geldi satıcının söyledikleri. Şunda şu var bunda şu yok en sonunda hiç bir şey anlamadan çıktım.

quote:

Orijinalden alıntı: enpisagor

Eger donanim istiyorsaniz corolla iyidir gerci tam olarak neler var bilmiyorum, yok 16.000 km icin benzinli arac alinabilinir jetta 1.4 tsi comfortline de dusunebilirsiniz,

Peki Corolla benzin tüketimi kendi belirttiği değerlerde midir acaba? Jetta için bayiye gittiğimde ellerinde bir adet jetta vardı. Ve 3-4 ay sonraya gün yazıyorlardı.

• quote:

Orijinalden alıntı: egemenbalci

Şu an bu sınıftaki en iyi araçlar:
    Honda civic,Focus,octavia,Elantra
    Corolla yenilenecek bulaşmayın.
    Sedan olarak Bu saydığım seçenekler üzerinden hareket edin.
    Ben olsam octavia tsi alırım.
    Hem içi kaliteli,hem oturaklı hem prestijli bir görüntüsü var.
    Octavia düşünmezseniz 1.0 litrelik 123hp focus bu fiyata iyi donanımla alınabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

quote:

Octavia düşünmezseniz 1.0 litrelik 123hp focus bu fiyata iyi donanımla alınabilir.

Alıntıları Göster
    Dostum corollayı beğendiysen git benzinlisini al taktır lpg yi bin. Dizelle aynı yakıyo ve lpg ye uyum konusunda hiç sıkıntı yok tam uyumlu. BRC kitle.. Garanti dışı kalma sorunu da yok..

• quote:

Orijinalden alıntı: mgug028

Dostum corollayı beğendiysen git benzinlisini al taktır lpg yi bin. Dizelle aynı yakıyo ve lpg ye uyum konusunda hiç sıkıntı yok tam uyumlu. BRC kitle.. Garanti dışı kalma sorunu da yok..

Alıntıları Göster
    chevrolet cruze düşünebilrisn harika bir araç inanın dışardan bakmayın ön yargılı olmayın Ch nin kalitesi tam anlamı ile belli etmiş kendisini benzinldie harika eger dizel düşünürsen 55 den başlıyor. kesin test sürüşü yap.

olmazsa c4 den yana tercihim

chevrolet cruze
    6 İleri Düz Vites 5.4 lt/100km ve euro hantcap dan 5 Yıldız....

• quote:

Orijinalden alıntı: doqan1akbas

chevrolet cruze düşünebilrisn harika bir araç inanın dışardan bakmayın ön yargılı olmayın Ch nin kalitesi tam anlamı ile belli etmiş kendisini benzinldie harika eger dizel düşünürsen 55 den başlıyor. kesin test sürüşü yap.

chevrolet cruze

Alıntıları Göster
    jetta 1.2 tsı da bak forumda jetta kullanıcı plaformunda çok az yaktığı ve güçlü bir araç olduğu söylenmiş aracı taşıma diyenlerin aksine iyi olduğunu söylemişler kullanıcıları

• quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

quote:

Bulunduğum şehirde Skoda bayisi ve servisi olmadığı için Octavia düşünmüyorum. Ama focus çok iyi bir alternatif. Onu tekrar inceleyeceğim. Focus da tek sinir bozucu olan her şeyin opsiyonel satılması. Corollanın kasa değiştirecek olmasını çok önemsemiyorum. Uzun süre bineceğimden sanırım ben satana kadar daha çok kasa değiştirir ya da makyajlanır.

quote:

Orijinalden alıntı: mgug028

Bana tüpten kaynaklı arıza olursa garanti dışı kalacağını söylemişlerdi. Bir de tüp taktırınca yol bilgisayarını çok randımanlı kullanamıyoruz o biraz sinir bozucu. (Ortalama tüketim, vb) Ama gene de en güçlü adaylardan birisi benim için.

quote:

Orijinalden alıntı: DoGaN0047

chevrolet cruze

Cruze inceleme şansım oldu. Ama bana iç dizaynı çok hoş gelmedi. Ama bu tamamen kişisel bir mevzu. Yoksa çok tutulan bir araç olduğunu biliyorum. Sakın yanlış anlama olmasın kötü araba olarak görmüyorum. Sadece kişisel zevkler.

Sanırım 2-3 yıl sürecek araba araştırmam

• quote:

Orijinalden alıntı: arlper

jetta 1.2 tsı da bak forumda jetta kullanıcı plaformunda çok az yaktığı ve güçlü bir araç olduğu söylenmiş aracı taşıma diyenlerin aksine iyi olduğunu söylemişler kullanıcıları

Bulunduğum ildeki bayi sıraya girmem gerektiğini söyledi. 3-4 ay beklemem gerektiğini belirttiler. Bu nedenle düşünmüyorum. Yoksa ilk aklıma gelen modellerden birisiydi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: karpuz-cekirdegi

quote:

Orijinalden alıntı: arlper

Bulunduğum ildeki bayi sıraya girmem gerektiğini söyledi. 3-4 ay beklemem gerektiğini belirttiler. Bu nedenle düşünmüyorum. Yoksa ilk aklıma gelen modellerden birisiydi.

Alıntıları Göster
    Ford Focus 1.0L Ecoboost style 125beygir 49.170TL tercih edilebilir... Vergi avantajı,az yakar turbo oldugu için performansı iyidir...Dün Mondeo'larda kasa değiştirecek diye iyi indirim yapıyormuş diye forumda okudum trend ama yeterli donanıma sahip kontrol edin...Civic'te alternatif olabilir...

• quote:

Daha önce de araba tercihi ile ilgili bir kaç konu açmıştım. İnanın çok kararsızım. 50.000 TL civarında sıfır araba arıyorum. Bu fiyatın da üzerine çıkmak istemiyorum. Hyundai i30 dizel tercihi ve donanımı ile aklımdaki modellerden. Gene Citroen c4 de alınası bir model. Fakat hem bagajından dolayı hem de kişisel zevkten dolayı sedan arabalar daha çok hoşuma gidiyor. C sınıfı dizel o fiyata bulmak çok zor. Dün Toyota Corolla baktım. Fiyatlar bütçemi epey zorladı. Benzinli en dolu olan modeli 48.500 fiyat verdiler. Araba benzin tüketimi hariç her açıdan çok hoşuma gitti. Dizel olan bir alt donanıma da 54.500 Tl fiyat verdiler. Sizce benzin çok can yakar mı? Yılda ortalama 16000km yol yapacağım. Bütçemi çok aşmak istemiyorum. Sizce 0 olmak kaydıyla bu arabalardan hangisini tercih etmeliyim.
    (Corolla sanırım kasa değiştirecek, bu benim için önemli bir kriter değili. Arabanın görüntüsü benim açımdan güzel denebilecek seviyede.)

Çok uzun oldu okuyup sıkılanlardan özür dilerim.

Corolla 1.6 Elegant a mı o fiyatı aldınız? yoksa 1.6 Elegant VSC+Xenon A/T ye mi?

• quote:

Ford Focus 1.0L Ecoboost style 125beygir 49.170TL tercih edilebilir... Vergi avantajı,az yakar turbo oldugu için performansı iyidir...Dün Mondeo'larda kasa değiştirecek diye iyi indirim yapıyormuş diye forumda okudum trend ama yeterli donanıma sahip kontrol edin...Civic'te alternatif olabilir...

Alıntıları Göster
    Focus için yarın bayiye gidip inceleme yapacağım. Ama donanımsal eksiklikler can sıkıcı. Yardımın için teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: karpuz-cekirdegi

Focus için yarın bayiye gidip inceleme yapacağım. Ama donanımsal eksiklikler can sıkıcı. Yardımın için teşekkürler.

Alıntıları Göster
    sonuçta sıfır km araç alıyonuz yılda birkez bakıma gidersiniz en yakın yetkili servise,hergün arıza çıkarcak değil ya sıfır araç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saruhan33 -- 5 Eylül 2012; 20:09:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: saruhan33

sonuçta sıfır km araç alıyonuz yılda birkez bakıma gidersiniz en yakın yetkili servise,hergün arıza çıkarcak değil ya sıfır araç.

Özür dilerim hangi araç için söylediniz tam anlamadım
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.