Merhaba arkadaşlar, ben Öykü. 4 yıldır foruma kayıtlıyım ama 2020 yazında forumda aktif olmaya başladım. Bu yazımda sizlere sınav sürecimden bahsetmek istiyorum. Öncelikle sınavı ilk mezun senemde, evden hazırlanarak kazandığımı belirteyim. 12. sınıfın sonuna kadar MF öğrencisiydim. Hukuka, politikaya, ekonomiye, anayasal sistemlere vs. küçüklüğümden beri ilgim vardı. Fakat zamanında MF seçtiğim için tam yoğunlaşamamıştım bu alanlara. Hatta çizime ilgim ve yeteneğim olduğu için uzun süre mimarlığı hedefledim. Lise Konuya liseden başlayacak olursak, 458 puan ile normal-iyi arası eğitimi olan bir lisede okuyordum. Lise hayatım boyunca sınavlara sınav haftası çalıştım, günü gününe tekrar yapan bir öğrenci değildim. Yine de verilen ödevleri zamanında teslim etmeye önem verirdim ve dersi dinlemeye özen gösterirdim. 11. sınıfta MF müfredatı gittikçe ağırlaşıyordu ve benim de ergenliğimin en zorlayıcı dönemleri 10-12. sınıf arasıydı. Derslerimiz bloktu, edebiyatta uyur kimyada uyanırdım. Okul beni mental ve fiziksel olarak çok yorardı. Spontane yaşayan ve bundan verim alan bir insan olduğum için de projeleri, planlı ödevlendirmeleri severek yapmazdım (BU KISMI ÖRNEK ALMANIZI TAVSİYE ETMEM :D) Kısaca 12. Sınıf Çoğu arkadaş 12. sınıfta MFci olup fen gördüğüm için mezun senemde "Sonuçta zamanında MFciydin, artık bir EAcı olarak TYT fende sıkıntı yaşamazsın." derdi. Ancak benim fenim pek de iyi değildi. Yalnızca 12. sınıfta TYT biyoloji fasikülü bitirmemin ve kimyayı sevdiğim için çalışmamın faydasını az da olsa gördüm. Fizik hakkında yorum dahi yapmayacağım. 12. sınıfta sınavın bilincine tam varamamış bir öğrenci olduğum için gerekli özeni göstermemiştim. Yine de hiç çalışmadım diyemem. Matematikte trigonometriyi, geometriyi ve problemleri 12. sınıfta tamamen halletmiştim (Analitik geo hariç) EAya Geçiş Ağustos 2020'de EAya geçmeye tamamen karar verip ufaktan çalışmalara başlamıştım. Coğrafya ve tarih bilgim 0'dı diyebilirim. Eylüle kadar TYT tarih ve TYT coğrafya çalıştım, düzenli paragraf çözdüm. Hedefimi (Ankara Üni. Hukuk) ilk kez Eylül ayında belirledim ve 20 Eylül'de düzenli çalışmalarıma başladım. Konular bitene kadar gün içine çalışmak istediğim dersleri ve konuları dengeli bir şekilde dağıttım. Evde Sistemi Nasıl Oturttum-Nasıl Çalıştım? Öncelikle her şeyi eksiksiz anlatan Youtube ders kanalları araştırmaya başladım. Dershaneye gitmediğimden dolayı takıldığım soruları sorabilmek için Kunduz'dan yararlandım. Kunduz ya da o tarz soru çözüm uygulamaları özellikle evden çalışanlar için faydalı oluyor. Sınav sürecinde yararlandığım kanallar:
Eyüp B. Eyüp hocanın TYT'de permütasyon-kombinasyon-olasılık-binom ve hız problemleri anlatımlarından yararlandım (Hız problemlerinde inanılmaz zorlanıyordum. Videoları izledikten sonra Apotemi'den Hız Problemleri kısmını çözdüm ve bir daha herhangi bir sıkıntı yaşamadım bu konuda.) AYT'de ise limit-türev-integrali tamamen Eyüp hocanın videolarından öğrendim. (2020'de LTİ pandemi nedeniyle müfredattan geçici olarak kaldırılmıştı ve hiç görmemiştim.) Limit-türev-integralin her birinin konu anlatımını bitirdikten sonra üç farklı test kitabından bu konuları taradım. (Karekök, 345, Hız-Renk) Totalde her bir LTİ konusundan ortalama olarak 85 test çözdüm diyebiliriz. Parabol, eşitsizlik gibi konuları da yine bu kanaldan hallettim. Eyüp hocanın "Kazandıran Üçlük Serisi" ve bu tarz sorulardan oluşan videoları da sorulara karşı bakış açımı geliştirdi. Gerçekten kendisine minnettarım, hocama teşekkürler :) Kenan Kara Kenan hocanın neredeyse tüm videolarını izledim diyebilirim. Genellikle herhangi bir konunun videosunu izledikten sonra basit-orta-zor şeklinde farklı kitaplardan soru çözerek konuyu pekiştiriyordum. Hocama teşekkürler :) Atölye Matematik Parabolde ve grafiksel konularda bu kanaldan fazlasıyla yararlandım. Hocama teşekkürler :) Benim Hocam Gelelim 0'dan başlayan bir EA öğrencisi olarak sözel alanda en çok yararlandığım kanala. Her bir dersinden faydalandım diyebilirim. Kategorize ederek bahsedecek olursam:
Hocalarıma teşekkürler :) Yararlandığım Kaynaklar Paragraf SORU BANKASI
TYT Türkçe-Dil Bilgisi SORU BANKASI
BRANŞ DENEMESİ
TYT Matematik SORU BANKASI
DENEMELER
Geometri SORU BANKASI
Geometride deneme çözmedim, genellikle soru bankalarında aynı konudan örneğin 5 test varsa 3'ünü süresiz, 2'sini süreli çözüyordum. TYT Fen Çok zaman alan konulardan ziyade çabuk kavranacak konulara çalışıyordum fende (kimyada periyodik cetvel, viskozite; biyolojide canlıların temel bileşenleri, ekosistem; fizikte madde, ısı, potansiyel-kinetik enerji, optikte perdeye yansıtma ve renkler gibi) Bu sene TYT fende tamamen 345'in 25'li fen denemesi üzerinden gittim. Bilmediğim ya da yapamadığım soruların cevabını video uygulamalarından izleyip üstüne not alıyor ve bir süre sonra az çok o konuyu kavrıyordum. Gelin görün ki sınavda TYT fene sadece son 5 dakika bakabildim ve 6 soru işaretledim :/ AYT Edebiyat
TYT-AYT Tarih
TYT-AYT Coğrafya
AYT Matematik SORU BANKASI
DENEMELER
TYT Felsefe ve TYT Din Bu derslerde yoğun konu çalışmaları yapmadım. Felsefe için internetteki kısa ders PDFlerini okudum ve TYT Benim Hocam Felsefe 40'lı Denemeler üzerinden gittim. Aynı şekilde dinde de PDFlerden faydalandım ve TYT Benim Hocam DKAB 40'lı Denemeler üzerinden gittim. Genel Denemeler Denemelerde yapamadıklarınızın üzerinde durmak/deneme ve soru analizi çok çok önemli. Net arttırmadaki önemli noktalar: konuyu anlamak, soru çözmek, eksikleri öğrenmek, bol bol branş+genel deneme çözmek ve denemelerin analizini doğru+eksiksiz bir şekilde yapmak. TYT
AYT
Genel denemelerden ve branş denemelerinden daha fazla çözmüş olabilirim arkadaşlar ama bunlar aklıma geldi. Eğer daha sonra hatırladıklarım olursa yazıya eklerim. Konularımı mayıs başında tamamen bitirmiştim. Yine de edebiyat ve tarihten haziran ayında dahi soru bankası çözdüm. Konularımı bitirdikten sonra deneme çizelgesi oluşturmuştum. Yoğundu ama inanılmaz faydası dokundu. Mayıs-haziran aylarında her gün 1 TYT+1 AYT+1 AYT Mat Branş ya da 1 TYT Mat Branş+1 TYT Sosyal denemesi çözüyordum. Tabii ki aralıksız deneme çözmedim. Bazı günler bunalıp ara verdiğim ve yalnızca konu çalıştığım/günlük temel şeyleri (problem+paragraf+konu) yaptığım da oldu. Sınav Anı ve Psikolojisi Sınav sürecinde istediğim netlere ulaşan bir öğrenci olarak bu sene sınava girip çıktığımda inanılmaz afalladım. Gerçekten ÖSYM sağ gösterip sol vurabiliyor arkadaşlar. İki oturumdan sonra da moralim çok bozulmuştu, parkta bir süre oturup kendime "Senden cübbe yaldızı bile olmaz." demiştim. Ancak sonradan anladım ki sınav bu sene gerçekten zormuş, tek zorlanan ben değilmişim. Sınav sonrasında sonuçlar açıklandığında şok geçirmiştim, sevinçten ne yapacağımı bilemedim. Gerçekten çalışınca insan bir şekilde emeklerinin karşılığını alıyor. Sınav Süreci Motivasyon Yazarak kendimi ifade etmeyi seven bir insan olduğum için bu süreçte "Sınav Sergüzeştnamesi" adını verdiğim bir defter tuttum. İçimden geldiği zamanlarda sınavla ilgili duygularımı, düşüncelerimi, isteklerimi bu deftere yazdım. Sonradan okuması çok keyifli oluyor. Çok bunaldığım ve gerçekten inanılmaz yorulduğum zamanlar da oldu. Böyle zamanlarda istediğim okulun videolarını izledim, okulun fotoğraflarına baktım, hukuki videolar izledim. Sonuç: İstediğim üniversite ve bölüm olan Ankara Üni. Hukuk Fakültesini kazandım. Teşekkür Başlığı :D Şu ana kadar forumda açtığım yardım konularında bana yararlı görüşlerini belirten tüm arkadaşlara ve DH YKS 2021 Partisi'ne teşekkür ederim. İyi ki varsınız. Umarım yazım faydalı olmuştur. Danışmak isteyen, yazıda değinmediğim noktalar varsa bu konularda sorusu olan arkadaşlar; sorularınızı konu altına beklerim. Ha bir de, c keyfi bir sabittir. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saintyku -- 3 Eylül 2021; 3:28:25 > |
0'DAN DERECEYE YKS SERÜVENİM ∽ EA 3482
-
-
Efsane bir başarı hikayesi,tebrikler hocam.2021 Partisi hizmetlerinizi unutmayacaktır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doyourenouncesatan -- 3 Eylül 2021; 0:55:49 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Sağ ol, var ol başkanım
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Okumadım ama çok özenli bir şekilde hazırlandığı belli. Sınava hazırlananlar güzel bir şekilde faydalansın , teşekkürler hocam.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Rica ederim hocam, ne demek
Destan yazmışsınız resmen tebrikler
Mf de kaç k yapmıştınız?
Kazandım ama yine de okudum,güzel bir konu olmuş.Up
-
Çok uzundu okumadım ama faydalı olduğuna eminim :)
Hayırlı olsun hocam bölümünüz
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hahahahshh sağ olun hocam
Hocam TYT 125k AYT 159k idi MF’de geçen sene
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saintyku -- 3 Eylül 2021; 11:8:29 >
Sağ olun hocaaaaam
Çok çok teşekkür ediyorum🙏🏻🙏🏻
Geçen yıl sayısal siralamaniz kaçtı?
edit: yukarıda yazmışsınız, 159k.
Tebrik ederim, başarılar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zamandayolculuketmişadam -- 3 Eylül 2021; 11:31:7 >
Tebrik ediyorum. Yolunuz açık olsun
Sağ olun🙏🏻✨
Teşekkür ediyorum, sizin de🙏🏻✨
tebrikler hocam çok güzel konu
-
Çok sağ olun hocaaam🙏🏻✨
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Babacan sana göre derece değilse konuyu niye bok ediyorsun ki direkt görme geç,bak yararlı şeylere gölge düşürüyorsun şu an.1 kişi bile derece olarak gördüyse tamam gardaş mesele orada bitmiştir(21 kişi fava atmış) daha sana göre öyle veya böyle fark etmez.Konuyu açan kişi demek ki girdiği yerden gayet memnun ve köklü de bir yeri kazanmış,birçok hukuk isteyen arkadaşın HAYALİ ve kendi görüşlerini anlatmış.Çok rahatsız oluyorsan eğer bu konunun karşına çıkmasından bloklama seçeneği de var yani tüm imkanlar mevcut ama bunlara rağmen burada toxic davranışlar sergilemeye devam edersen demek ki senin bir art niyetin var. |
Tüh hocam ya 2982 kişiyle kaçırdık kusura bakmayın😢🥴🤒 |
Benim gözümde derecedir,bak sen nasıl ortamlarda bulundun veya çok başarılı insanlarla bir arada mıydın bilmiyorum lakin şehrinde olur vs bir alt kademe okulun çıkışına gittiğinde o insanlara bunu sorduğun zaman o insanlar böyle sıralamaların hayalini kuramazlar yani dereceyi bırak gece rüyasında görse inanmaz şimdi çoğunluğa göre konuşuyorsak bu kesim çoğunlukta eğer bireysel soruyorsan dediğim gibi benim gözümde derecedir.Ankara ve İstanbul gibi 2 farklı sağlam hukuk fakültesine girmeni sağlar eğer hukuk hedefi yoksa ODTÜ ekonomi itü ekonomi gibi kapılar da açar.Bunlar da bence epey güzel yerler. Dediğim gibi çok iyi okullarda veya ortamlarda bulunmuş olabilirsin ama bu sıralamayı hedefleyen ve hayalini kuran alt kademeyi bırak orta üst kademede bile çok insan var,bırak konu daha fazla sabote olmadan amacına hizmet etsin. |
eada derece 500 den baslar bunu herkes bilir |
yazdığınız şey size mantıklı geliyor mu gerçekten? herkesin hedefi aynı mı olmak zorunda ya da herkes ilk 10 mu hedeflemeli her alandan? siz en tepeyi hedefliyor olabilirsiniz, buna saygım sonsuz ama ilk 5k'ya girmeyi isteyen bir sürü eşit ağırlıkçı var. kimin ne istediği de sizi ilgilendirmiyor diye düşünüyorum. iyi akşamlar |
Ilk 5bine girmek icin istemek yetiyor zaten ea'da tavsiyeye ihtiyac yok o yuzden Sayisalda da bu durum var 30k yapmis adam tavsiye konusu aciyo halbuki tavsiye konusu okumasi lazim acmak yerine. Simdi konuyu usulca silerseniz neredeyse hic yasanmamis gibi olur |
Hadi derece değil diyelim tamam (derece aralıklarını belirleyen yetkili merci kimse artık bilemedim) Şöyle ki bir sürü hukuk, iibf, psikoloji hedefleyen; ilk 5000’e girmek isteyen arkadaşlar var. Bu arkadaşlara yol gösterebilmek için, en azından kendimi yazıyla ifade etmek için böyle bir konu açtım. Beğenmiyorsan/ilgini çekmiyorsa konuya cevap vermeyebilirsin, okumayabilirsin. Umarım bir gün büyürsün ve insanların yazdıklarına saygı çerçevesinde yaklaşırsın, iyi günler dilerim. |
Konu saldırganlık içermediği için ve benim konum olduğu için silip silmeyeceğime de ben karar veririm, konuya girmezsiniz olur biter; iyi günler :] |
Hocam laf anlatmaya uğraşma herkesin çoğu tmcinin hayalidir Ankara hukuk seviyesinde sıralama yapmak(ben de dahil) sadece çalışana emek verene hak edene nasib olur.Baskasinin başarısını yermek sadece eziklik alametidir he de geç uzun uzun yazma cahille cahil gibi konuş usta
|
Benzer içerikler
- 50 bin sıralama ile alan bölümler sayısal
- puan yayınları zorluk derecesi
- concerta 18 mg yorumlar
- alttan ders varken yatay geçiş kabul eden üniversiteler
- ayt biyoloji kaynak önerisi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X