Şimdi Ara

0 km VW Golf alinmali mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.162
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yaklasik 1 senedir 2012 model 6 kasa golf kullanmaktayim. Arac 1.6 TDI DSG Trendline. Gayet memnunum. Ancak km artmasi ve muhtemel bakim masraflarinin artabilecegi endisesiyle vw nin son zamanlarda yaptigi %8'e lere varan indirim cazip gibi gorunuyor..

Aracimi 52-53 gibi bir fiyata versem ve almayi planladigim arac 1.4 TSI 125 Comfortline+surus paket indirimle beraber 65 civarlarina geliyor yani yaklasik 10 bin fazlasina Golf 7 almis olacam.

Ne dersiniz? TDI+DSG kombinasyonundan sonra?

• Yeni model araç her zaman iyidir. Hem de DSG ile ilgili kaygılarınız kalmaz. TDI konusuna gelince, bu tamamen sizin aracı ne kadar kullandığınızla alakalı, eğer çok yol yapıyorum derseniz benzin üzebilir. Bunun dışında eğer durumunuz müsaitse alın gitsin bir kere geldik dünyaya.
  • 1 depo ile şehir içi kaç km gidiyor aracınız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nemésis

Yeni model araç her zaman iyidir. Hem de DSG ile ilgili kaygılarınız kalmaz. TDI konusuna gelince, bu tamamen sizin aracı ne kadar kullandığınızla alakalı, eğer çok yol yapıyorum derseniz benzin üzebilir. Bunun dışında eğer durumunuz müsaitse alın gitsin bir kere geldik dünyaya.

Cok fazla sehir ici yol yapmiyorum genelde uzun yolda arac kullaniliyor. Yilda 10-12.000 km arasi yapiliyor.
  • worldwar kullanıcısına yanıt
    Ben de yaklaşık o kadar yol yapıyorum yılda ve benzinli araç kullanıyorum. Bu kilometreler için dizeli gerekli görmüyorum.
  • Ekonominiz musaitse neden olmasin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aybars Mert

1 depo ile şehir içi kaç km gidiyor aracınız?

Acikcasi oyle bir olcumum olmadi. Ancak Rakamlari vermek gerekirse 650 km uzun yolda yol bilgisayari 5.3 gosterirken depo hesabi 4.7-4.8 gibi birseydi. Ortalama hiz (yol bilgisyari) 90-95 km gibi. Genelde 100-120 civari hizla. Biraz sehir ici trafikde buna dahil.

Sehir icinde pek kullanmiyorum ancak yol bilgisayarina gore 6.5-7.5 arasi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi worldwar -- 17 Aralık 2015; 21:08:52 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: worldwar

quote:

Acikcasi oyle bir olcumum olmadi. Ancak Rakamlari vermek gerekirse 650 km uzun yolda yol bilgisayari 5.3 gosterirken depo hesabi 4.7-4.8 gibi birseydi. Ortalama hiz (yol bilgisyari) 90-95 km gibi. Genelde 100-120 civari hizla. Biraz sehir ici trafikde buna dahil.

10-12 bin km yapıyorsanız yılda benzinli almanız daha mantıklı, gerek ekonomi gerekse performansı düşünürsek
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nemésis

Ben de yaklaşık o kadar yol yapıyorum yılda ve benzinli araç kullanıyorum. Bu kilometreler için dizeli gerekli görmüyorum.

Evet hesap yapildiginda dizelin gerekliligi tartisilir..Ancak dizelde surus keyfi icin tork degerlerinin yuksek olmasi benim icin oldukca onemli. Ozellikle kullandigim uzun yolda ramplarin bol olmasi sebebiyle :)

250 nm den 200 nm tork degerine dusmus olacam. Bunun pratikte ne kadar dezavantajini gorurum kestiremiyorum :/
    Pratikte hiç bir fark göreceğinizi sanmam, 20 beygir kazanmış olacaksınız ayrıca. Ayrıca o hissiyatı yaşatan şey turbo zaten.
  • Araçtan sıkılıp değişiklik istiyorsanız olabilir, neden olmasın
  • quote:

quote:

TDI+DSG kombinasyonu diye belirttiğiniz için sordum.

Bu şartlarda bence çekinceniz olmasın, geriye dönuk arayacağınız pek bir şey yok o zaman.
  • Bence alın yeni kasa sıfır araç 10 bin liraya

• Premium markalara geçiş yapın derim.
  • quote:

Herkese merhaba,

Yaklasik 1 senedir 2012 model 6 kasa golf kullanmaktayim. Arac 1.6 TDI DSG Trendline. Gayet memnunum. Ancak km artmasi ve muhtemel bakim masraflarinin artabilecegi endisesiyle vw nin son zamanlarda yaptigi %8'e lere varan indirim cazip gibi gorunuyor..

Aracimi 52-53 gibi bir fiyata versem ve almayi planladigim arac 1.4 TSI 125 Comfortline+surus paket indirimle beraber 65 civarlarina geliyor yani yaklasik 10 bin fazlasina Golf 7 almis olacam.

Ne dersiniz? TDI+DSG kombinasyonundan sonra?

Hangi indirim acaba o ya da karıştırıyor olmayasınız?normal indirimlerle 1.2 tsi + Comfortla anca o alınabiliyor o dediğiniz araba.1.4 tsi Comfort + konfor paketi 65 ise durduğunuz kabahat,hemen alın gayet ucuz.

Tsi in her anlamda daha performansli olacagina adiniz kadar emin olun dizelde daha kisa ve anlik tork patlaması olur. Ancak turbo benzinlide daha uzun ve lineer tork değeri sunulur. Katalog verilerine bakip dedigimi anlayabilirsiniz.

1.6 tdi in karsiligi 1.2 tsi 105 hp lik kombinasyondur. 1.4 125 hp ona bir gomlek ustun gelir.

• 1.2 tsi comfor sürüş paketi ekim ayında 62 ye aldım 1.4 tsi ler o zaman 65 ti...vw önce zam bindirip sonra indirim yaptı fiyatlar 3 aydır aynı
  • quote:

Orijinalden alıntı: zamir84

1.2 tsi comfor sürüş paketi ekim ayında 62 ye aldım 1.4 tsi ler o zaman 65 ti...vw önce zam bindirip sonra indirim yaptı fiyatlar 3 aydır aynı

Anahtar teslim mi?bende daha geçen 63 fiyat aldım ama buna plaka sigorta falan dahil değil anahtar teslim 64 e geliyordu.sürüş konfor paketi de yok.üstte arkadaşın dediği fiyata göre 1.2 tsi fiyatına 1.4 tsi alınıyor.Üstüne sürüş konforda geliyorsa fiyat mükemmel ötesi.

• Dizel otomatik aracini verip ustune bi de para verip benzinli manuel olanini almak... Sonra neden fiyatlar artiyor, az bile artiyor.

Mis gibi araciniz var, binmeye devam edin bence.

• evet anahtar teslim fiyatıydı... opsiyonsuz 1.2 tsi confortline 60.500 dü. tabi bu dediğim fiyatlar ekim ayındaydı.aldığımdan beri forumda fiyatları takip ediyorum aşağı yukarı hep aynı 3 aydır değişmedi fiyatlar yani
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.