Şimdi Ara

07 - 2012 FORMULA 1 GRAND PRİX DU CANADA (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
312
Cevap
0
Favori
8.328
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dünki yarışı bence özetleyecek tek cümle vardı (Bir Ferrari taraftarı olarak):

Sabaha kadar yarışsalar Hamilton alırdı
  • quote:

Orijinalden alıntı: eozen81

Dünki yarışı bence özetleyecek tek cümle vardı (Bir Ferrari taraftarı olarak):

Ferrari'de adam gibi kenar yönetimi olsa Alonso normal pitini yapar yarışı da 1. bitirirdi.
  •  07 - 2012 FORMULA 1 GRAND PRİX DU CANADA

• quote:

Orijinalden alıntı: Erwin

quote:

Ferrari'de adam gibi kenar yönetimi olsa Alonso normal pitini yapar yarışı da 1. bitirirdi.

hamilton her stintte en hızlı isimdi. pitte kaybettiği zamanı da bir şekilde geri alırdı, sonuçta bu pistte drs ile geçiş çocuk oyuncağı.

hamilton'ın yarışı kazanacağı ilk pitlerden sonra belli oldu zaten. 2. pit aksiyon getirdi o kadar :)

@eaglemania

ps3 bana göre değil hocam, ben makinem ile mutluyum :P

şu yayın bugün çıksa da izlesek, reklamdan yarışı tam göremedik.

bir ara tam reklam dönüşü 3 aracın yan yana geldiğini gördük, o neydi öyle yahu kim kimi geçti ?

• quote:

Orijinalden alıntı: tylor

quote:

quote:

hamilton her stintte en hızlı isimdi. pitte kaybettiği zamanı da bir şekilde geri alırdı, sonuçta bu pistte drs ile geçiş çocuk oyuncağı.

hamilton'ın yarışı kazanacağı ilk pitlerden sonra belli oldu zaten. 2. pit aksiyon getirdi o kadar :)

@eaglemania

bir ara tam reklam dönüşü 3 aracın yan yana geldiğini gördük, o neydi öyle yahu kim kimi geçti ?

Massa, Rosberg, Perez arka arkaya gelmişti.Tabii ki Massa'nın ikisine de geçildiğini tahmin etmişsindir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sercann35

quote:

quote:

quote:

@eaglemania

Massa, Rosberg, Perez arka arkaya gelmişti.Tabii ki Massa'nın ikisine de geçildiğini tahmin etmişsindir.

reklam dönüşü daha ekran karşısına tam geçmemişken görmüştüm, keşke isimleri verip tahmini bana bıraksaydın

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Sercann35

quote:

quote:

quote:

@eaglemania

reklam dönüşü daha ekran karşısına tam geçmemişken görmüştüm, keşke isimleri verip tahmini bana bıraksaydın

İşin içinde Massa olunca tahmin pek işe yaramıyor sonuç genelde tek seçenek.

• quote:

yine sıfır çekmişiz. nerden bileyim lewis uçacak böyle sıfıra can kurban.

Hami ye ne zaman versem beni ters köşeye yatırırdı. bu sefer vermem dedim karaoğlan olaa.
  • Raikkonen yine alemlerde

07 - 2012 FORMULA 1 GRAND PRİX DU CANADA
  • Yarışı dün izleyebildim Kanım dondu vallahi. Bir sürücü istediği kadar iyi bir pilotaja sahip olsun lastik batırıyorsa yarışta alaşağı oluyor.
    Bir sürücü istediği kadar virajları diğerlerinden hızlı dönsün o kadar kassın etsin uzun br düzlükte DRS ile çoooook rahat geçiliyor.

F1 mekanik ve pilotaj sporu olmaktan çıkmış iyice lastik savaşına dönmüş. Perez'in lastikler Alonso'dan sadece 2 tur daha yeni ama 3 saniye fark atabiliyor. Ben Ferrari'nin yerinde olsam Pirelli'yi bir köşeye çekerdim aga bu nedir???

Bu arada imzamı güncelledim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DXM06

Yarışı dün izleyebildim Kanım dondu vallahi. Bir sürücü istediği kadar iyi bir pilotaja sahip olsun lastik batırıyorsa yarışta alaşağı oluyor.
    Bir sürücü istediği kadar virajları diğerlerinden hızlı dönsün o kadar kassın etsin uzun br düzlükte DRS ile çoooook rahat geçiliyor.

F1 mekanik ve pilotaj sporu olmaktan çıkmış iyice lastik savaşına dönmüş. Perez'in lastikler Alonso'dan sadece 2 tur daha yeni ama 3 saniye fark atabiliyor. Ben Ferrari'nin yerinde olsam Pirelli'yi bir köşeye çekerdim aga bu nedir???

Lastiklerin pilotajin bu kadar onune gecmesi, gercekten cok rahatsiz edici olmaya basladi.
    Ancak Perez'in 2 tur yeni lastiklerle 3sn iyi derece yapmasini, aracin ya da pilotun surus stilinin lastiklerin yipranmasina ne kadar etki ettigi ile aciklayabiliriz. Bir de lastiklerin tukenme esigini de iyi anlamak lazim. 2012 Cin'de Raikkonen'in lastiklerinin üç turda Onu 2.likten 14.luge dusurmesi gibi...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: tinki vinki

Raikkonen yine alemlerde

07 - 2012 FORMULA 1 GRAND PRİX DU CANADA

• quote:

Orijinalden alıntı: odyle

quote:

Orijinalden alıntı: DXM06

Yarışı dün izleyebildim Kanım dondu vallahi. Bir sürücü istediği kadar iyi bir pilotaja sahip olsun lastik batırıyorsa yarışta alaşağı oluyor.

Lastiklerin pilotajin bu kadar onune gecmesi, gercekten cok rahatsiz edici olmaya basladi.
    Ancak Perez'in 2 tur yeni lastiklerle 3sn iyi derece yapmasini, aracin ya da pilotun surus stilinin lastiklerin yipranmasina ne kadar etki ettigi ile aciklayabiliriz. Bir de lastiklerin tukenme esigini de iyi anlamak lazim. 2012 Cin'de Raikkonen'in lastiklerinin üç turda Onu 2.likten 14.luge dusurmesi gibi...

evet lastik konusunda değişkenler çok fazla

- aracın ağırlık dağılımı, lastiklere yün bindirişi
    - pilotun lastikleri idareli kullanıp kullanmadığı
    - kanada gibi bir pistte frenlerin büyük önemi

daha da çoğaltılabilir...

FIA'nın istediği de aslında bir anda 2.nin 14.olabilmesi gibi atraksiyonlardu. Şimdilik bu lastik olayı bunu sağlıyor. Ama ne derece adil tartışılır.

Açıkçası eski zamanları çok özledim. Tek lastik var, benzin stratejik husus.

Schumacher her saniye Hakkinen'den yarım saniye hızlıyken farkı 20 saniye açardı. Sonra bir bakmışsın Hakkinen kopmuş gelmiş Schumi'yi geçmiş. Ya da tam tersi. İşte yarış buydu.

Kanada'da baktım Hamilton geliyor arkadan farkı kapatıyor. Ne güzel dedim farkı kapatabiliyor. Ben sanıyorum ki pilotajdan kapatabiliyor. Meğer Alonso resmen bitmiş lastikleri sürünüyor.

• zaten artık F1 yarışı izlemiyoruz.
    kim lastiğini koruyacak olayı izliyoruz.

izlediğimiz şey bir yarış bile değil.

en hızlı sürmek, en kısa sürede tur atmak....
    yarış budur ve buna odaklanmak lazım.

Viraja 35 mt. kala fren yaparak o virajı 150 km ile dönmek ile, viraja 60 mt kala fren yapmaya başlayıp yine 150 ile dönmek arasında 25 mt mesafe ve tur zamanında 0.15 oynama vardır.

saniyenin binde 1 nin hesaplandığı bir yarışta bu önemlidir.
    35 mt kala fren yapacaksın ki tur zamanını daha kısa tutabilesin.
    ama lastikler yüzünden hızlı gidebilecek potansiyeli olan biri artık yavaş gitmek zorunda.
    Yarış bunun neresinde ben onu anlayamadım.

F1 = sürat yarışıdır.
    Lastik koruma yarışı değil ki?

Artık insanlar F1 deyince sürat, hız, adrenalin, rekabet kelimelerine odaklanmıyor.
    Tek odaklandıkları şey "lastik"
    biz lastikle ilgili bir yarış izlemiyoruz. bu bir MOTOR SPORU....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Öner -- 13 Haziran 2012; 11:36:52 >

• Kanada GP'nin tüm yarışı trf1.net adresinde var.İzlemeyenler oradan izleyebilirler.
  • quote:

quote:

quote:

@eaglemania

Hocam yarışı S.Acar anlatımı ve 720p kalitedeki sky sport hd görüntüsü ile (gerçi görüntü FOM'dan dağıtıldığı için tüm yayınlayan kanallarda aynı) buradan indirebilirsin

• quote:

Orijinalden alıntı: eaglemania

Hocam yarışı S.Acar anlatımı ve 720p kalitedeki sky sport hd görüntüsü ile (gerçi görüntü FOM'dan dağıtıldığı için tüm yayınlayan kanallarda aynı) buradan indirebilirsin

evet az önce gördüm ve sövüyorum. üyelik isteyen bir siteye koyacaklarına, magnet'i başka bir siteye upload edip öyle yayınlasalardı ya. davetiye kodu olan ya da magnet'i direkt yollayabilecek kimse var mı acaba ?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: eaglemania

evet az önce gördüm ve sövüyorum. üyelik isteyen bir siteye koyacaklarına, magnet'i başka bir siteye upload edip öyle yayınlasalardı ya. davetiye kodu olan ya da magnet'i direkt yollayabilecek kimse var mı acaba ?

Evet, daha öncelerden part halinde r.share gibi sitelere koyarlardı ama bu yıl bu sisteme geçmişler ne yazık ki...

• quote:

Kanada GP Teknik Değerlendirme

Ferrari F2012 - Yeni Egzoz Düzenlemesi

Red Bull, Sauber, Force India ve Toro Rosso'nun ardından McLaren tarzı egzoz sistemi kullanan takım kervanına Red Bull, Sauber, Force India ve Toro Rosso'nun ardından McLaren tarzı egzoz sistemi kullanan takım kervanına Ferrari de katıldı.de katıldı.

@the cantan

bı gel hacı konusucaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MMX 166 -- 13 Haziran 2012; 16:54:57 >
  • bu f1 i ne yapmaya çalışıyorlar anlamadım. rezil ettiler . 10 yıldır izlerim izlemek içimden gelmiyorartık. bir de schumi nin akıl almaz tarihe geçecek sorunları tuzu biberi o luyor.
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.