Şimdi Ara

1.0 - 1.2 TSI varken dizel almak mantıksız (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.649
Cevap
12
Favori
141.460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
113 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 80-100 kg genel olarak araba ağır, ilk mesajında motor bloğu diyodun. Aradaki ağırlık farkından ziyade etkilerinden bahset, mesela Civic dizel 89 kg daha ağır, sonuç? Performans olarak başa baş diyelim hadi zaten günlük kullanıyoruz, yakıt ekonomisinde dizel daha iyi. Peki ağır olduğu için benzinlinin çıktığı rampayı çıkamıyo mu, ne oluyo, yani kullanıcıya nasıl yansıyo?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cseyfe

civic si

Civic si, rs ile ayni degil.

Limitied slip dif var, ondeki tbone lar type r dan alinma, motor 10ps 20ps daha guclu, fren diskleri normal turbo dan daha buyuk..

Yani tr deki dandik RS ile uzaktan yakindan alakasi yok.

Hayirli geceler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• john mclane kullanıcısına yanıt
    :) 140 150 desen dicemki 1.6 motorun farkidir dogrudur.. 1.2 tsi sahibi olmasam inanicam ama ne diim :)

• Şehir içi dur-kalk trafikte yakıt tüketimi olarak sırasıyla en verimli motor tipleri ;

1) Elektrikli (Ülkemizde maalesef yaygın değiller, pahalılar, şarj sorunu vs...)
    2) Hibrit (Hala fiyat olarak diğer araçlara kıyasla pahalılar)
    3) Turbo Dizeller
    4) Turbo benzinli & lpg takılmış atmosferik benzinli
    5) Atmosferik benzinliler

Uzun yol tüketiminde bu listede bazı maddeler yer değiştirebilir ancak her halukarda günümüz turbo dizelleri, turbo benzinlilerden hem şehir içinde hemde şehir dışında daha az yakıyor.
  • motor guc anlaminda burdaki rs e en yakin bu vardi fuarda

baska da bi type r vardi zaten
  • quote:

Orijinalden alıntı: john mclane

Hangi araç 110’luk sen bana ondan bahset önce?

Nerde 110’luk araçtan bahsettim ben?

Okuduğunu anlamayanlar sınıfındaydın sen sanırım...

Şimdi üstünü başını düzelt, dersini iyi dinle Çalışkan öğrenci ol..
    Olurum hocam,

Sizce, bugunku enflasyon degerleri reel bazda tuketici endeksi ile bağdaşıyor mu ? Yoksa kırılgan bir yapıda olan dış siyaset ilişkileri bu endeksi yukarı doğru çekermi ?

Doktora tezimi yazıyorumda, bir hoca olarak yardiminiz dokunurmu diye merak etmistim.

Saygilar : )

• quote:

Orijinalden alıntı: orchidem

Kardes zorlamayin insani bi uzayin suradan. Ben kimseye civic rs sahane golf çöp mu dedim nerenden uyduruyorsun bunları sen??!!?? DSG saatli bombadir dedim! Yalan da degil dedigim gir bak sikayetvar a ogren aci gercekleri sen de yarin koyarsin arabani ilana acil satilik golf var diye!!

https://www.sikayetvar.com/dsg-sanziman

1.4tsi 150ps dsg desire kirmizi leon fr alacaktim beni de arkadasin biri uyandirinca sakin ha uzak dur diye ates Kirmizi rs aldim seklimden gecilmiyor donup bakan bir daha bakıyor halimden de memnunum diye suan diyorum. Sen al dsg golfunu yarin bı gün dediğim hatayi aldiginda oturur aglarsin 15-20 bini nereden bulucam diye. Ben Göçük civigimle gayet mutluyum en azindan korkulu ruya gormuyorum. Arkadasin 2017 dsg ibizasi sanzimandan takirtilar gelmeye baslayinca nasil okutacagini sasirdi. 5bin alttan verdi acil satilik diye..!! Servisler atar durur o sorun kalmadi 2017 den sonra 18 den sonra cart curt diye. Bizim gocukler icinde ayni senaryoyu yaziyorlar çünkü hep hikaye yalan dolan kimse yogurdum ekşi demez yoksa nasıl satacak araci??!! Senin gibi marka fanları hele hiç demez en iyisi hep sizdedir 2006 dan beri sizin gibi nicelerine laf yetiştirdiğim icin banlandi eski hesabim. Ben kimseye ne marka ne model belirtmedim senin gibi cik bir daha doğruca oku mesajimi oyle cvp yaz delikanlı gibi... Oyuzden bi uzayin baska yerde oynayin allah askina hadi. senin gibi bos muhabbeti arayip bulamayan bi ton çoluk çocuk var forumda, zaten yazmissin zaman bolluğundan sen onlara cvp yazmaya devam et anca yetisirsiniz birbirinize benim aracım ucak seninki teneke diye benim sizin kadar bos vaktim yok bos polemiklere girecek... bir halt ettim 40 yilin basi tecrubelerimi yazayim dedim yine ciktiniz piyasaya
    Hocam, bir tek seninmi hesap banlandi ? Niye hersey sadece senin basina gelmis gibi lanse ediyorsun ?

Ve karsidakini bu kadar kucuk gorme sebebi nedir ?

Sen diyorsunki 5bin kmde dsg patlyor bende diyorum ki 120 binde golf dsg aracimizda hicbir sorun yok.

Ben simdi bunu kafamdan uydursam, elime ne gececek? Niye yalan soyluyum ?

Ne vw babamin mali nede honda.. aliriz kullaniriz olmadi satariz. Alt tarafi bir araba. Ben fanatiklik yapmiyorum. Sahibi oldugumuz bir araba ve kendi aracim hakkinda sizin gibi deneyimlerimi paylasiyorum. Olabilir 35 bin tane dsg vw satildi 2018 de, kactane cvt honda satildi Turkiyede 2018 de ?

Sikayet vara bakacaksaniz, bunlarida goz onunde bulundurun. Hangi maldan cok satilirsa o maldan sikayet gelme olasiligi bi okadar artar.

Bu demek degilki, dsg sorunsuz bir sanziman, evet var sorunlari, her nekadar benim basima gelmesede, ancak bu kadar abartildigi kadar bile degil.

Hatta, yurt disi forumunda bir editor, bu konuyla alakali sunlari yazmisti, insanlar dsg ile alakali o kadar farkli bilgiler ve deneyimler paylasiyor ki, VW bile bazen bu durumlari ciddiye alip, kurumu yoksa islak sanzimanmi arasinda kalip zaman zaman araclarinda denemek zorunda kaliyor.

herneyse, siz baya sinirlisiniz, yatisinca cvp verirsiniz.

Ha bu arada, civic sport + alsaydiniz leon fr den iyi bir secenek derdim ancak sedan kasanin hic bir sansi yok. Bu da benim gorusum.

Hele cvt : (((

• quote:

Orijinalden alıntı: pbmax

Hocam, bir tek seninmi hesap banlandi ? Niye hersey sadece senin basina gelmis gibi lanse ediyorsun ?

Ve karsidakini bu kadar kucuk gorme sebebi nedir ?

Sen diyorsunki 5bin kmde dsg patlyor bende diyorum ki 120 binde golf dsg aracimizda hicbir sorun yok.

Ben simdi bunu kafamdan uydursam, elime ne gececek? Niye yalan soyluyum ?

Ne vw babamin mali nede honda.. aliriz kullaniriz olmadi satariz. Alt tarafi bir araba. Ben fanatiklik yapmiyorum. Sahibi oldugumuz bir araba ve kendi aracim hakkinda sizin gibi deneyimlerimi paylasiyorum. Olabilir 35 bin tane dsg vw satildi 2018 de, kactane cvt honda satildi Turkiyede 2018 de ?

Sikayet vara bakacaksaniz, bunlarida goz onunde bulundurun. Hangi maldan cok satilirsa o maldan sikayet gelme olasiligi bi okadar artar.

Bu demek degilki, dsg sorunsuz bir sanziman, evet var sorunlari, her nekadar benim basima gelmesede, ancak bu kadar abartildigi kadar bile degil.

Hatta, yurt disi forumunda bir editor, bu konuyla alakali sunlari yazmisti, insanlar dsg ile alakali o kadar farkli bilgiler ve deneyimler paylasiyor ki, VW bile bazen bu durumlari ciddiye alip, kurumu yoksa islak sanzimanmi arasinda kalip zaman zaman araclarinda denemek zorunda kaliyor.

herneyse, siz baya sinirlisiniz, yatisinca cvp verirsiniz.

Ha bu arada, civic sport + alsaydiniz leon fr den iyi bir secenek derdim ancak sedan kasanin hic bir sansi yok. Bu da benim gorusum.

Hele cvt : (((

Alıntıları Göster
    o kilometreye kadar dsgnin patlamamış olması mucize gerçekten...

• Sana doktora tezi yazma görevi verenlere acıyorum yazık..

Ben dedim Ankara sen gerisini anla..

Haydi bakalım az öte de kendi bahçende oyna..

110 falan kafan karışmasın senin mazallah Bakırköy’de yer yok

• Mr.Mechanic kullanıcısına yanıt
    Turbo benzinli ile lpg yanyana olamaz. Lpg fiyatı çok değişken olmakla beraber en kötü ihtimalle dizelin yanına yazılır. İstanbul gibi 3tl civarına alınıyorsa dizelin de üstüne.

Dizel 7, lpg 12 litre yaksa bile daha uyguna geliyor.
  • quote:

Sonuç ortada 32kmh ortalama hız ile 1.0tsi sizin aracınızdan 2 litre az yakıyor..

Pejo alan insanlarda nasıl bir arzu ve düşünce ile pejo alırlar, 30 yaşıma geldim hiç anlamamışımdır.

Niye pejo yani ? Nesi cezbediyor.. ilginç

Alıntıları Göster
    Niye Pejoya biniyorum söyleyeyim. Bugüne kadar alıpta en çok memnun kaldığım araç olduğu için biniyorum. Üstelik binme amacıylada almadım. 70.000 liraya 0, dizel. Kör noktasından, otomatik park asistanına kadar dolu bir araç aldım. Polo mu alsaydım 100.000 liraya ? Elimde kaldı öyle, kıyamadım.

• LEON 1.0 EcoTSI 115 HP DSG S&S Ecomotive STyle 116.000 TL
    LEON 1.6 TDI 115 HP DSG S&S Sty 149.200 TL

Aynı donanım, ayn hp.
    Aradaki fark 33 bin TL. TSİ motor km'de 20 lt yaksa sen satana kadar aradakini amorti edemezsin.1.0 motorun bakım ve MTV fiyatlarıda cabası
    Alırken 33 bin tl'nin hesabını yapmayan adam km'de 50 kuruşu neden hesaplar.
  • Adam 1.0TSI Polo almış, yakıt konusuna "Performans çok iyi" falan yazmış. Allah aşkına 95 beygirlik araba, performanslı olsa ne olur olmasa ne olur? Performanslı araba kullanmış olmasak bizi kandıracaksınız.

TSI konusunda hiç tartışmaya gerek yok, uzun yolda ya da düz yol-şehir içinde çok basmayan da biriyseniz dizelle kafa kafaya yakarsınız. Haricinde her türlü dizelden fazla yakar.
  • Yazılanların bir çoğunu okudum da açıkçası tek gördüğüm benim satın aldığım senin satın aldığını döver muhabbeti, gerçekten bir çok mesaj boş ve adam gibi bilgi veya düşünce içermiyor.

Dizel yada benzinli motor seçimi konusuna gelecek olur isek, dünyanın neresinde olur isek olalım dizel motor almak doğa katliamı yapmaktır. Benzin'in yanma sonrasında verdiği zararın esamesi bile okunmaz dizelin verdiği zararın karşısında.

Performans konusuna gelecek olur isek dizel motorlar her zaman için yüksek tork oranları ile güç gerektiren işler için üretilmektedir aslen ama sanırım bir çok kişi şehir içi kullanım için aldığı araçları ile yarışlara katılıyor yada sürekli olarak şehir içinde drift yada makas atma amacı ile kullanıyor aracını.

Amaç ulaşım ise iki motor türü de emin olun sizi güvenli bir şekilde bir yerden bir yere taşıma işini görecek kapasiteye sahip motorlardır.

Kişisel kullanımıma gelince; şahsıma ait aracım ne yazık ki bir dizel ama şu andaki parasal durumum dolayısı ile bir süre daha kullanmak zorundayım. Şirketim ise günlük kullanım için bana verdiği 1.0 motorlu aracım şehir içinde ve yer yer şehir dışı kullanımında hiç beni rahatsız etmedi ve zorda bırakmadı yakıt tüketimine gelince de öyle çok rakamlar olduğunu sarf edemem çünkü aracımın kapasitesini bilip ona kullanıyorum.

Sonuç itibarı ile altınızda ki araçlar sadece ulaşım amacı ile ürteilen araçlar arkadaşlar. Onlara süpersport araç muamelesi yapmayı bırakıp normal kullanım şartları altında karşılaştırma yaparsanız sanırım herkes için faydalı bir başlık olacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: cseyfe

burada tsi falan cok onemli degil aslinda. tsi avukati degilim.
    1.0-1.6 motor 3-4 silindirli bir aracla, herhangi bir benzinliyle, yuksek hizda basarak 14-15 litre ortalama fotosunu koyun, sizden ozur dileyip forumdan ayrilicam. iddia ediyorum goremeyeceginizi.

basinca her benzinli yakar deseniz anlarim, basinca zaten dizel de yakar. ne kadar performans o kadar yakit. ama tsi veya baska benzinli ile 15 ortalama absurd

boyle farazi yazarak olmaz bu isler. ustelik 2012den beri 1.4 tsi sahibiyim. kullanmadigim arac olsa neyse.

ornek foto ekte. 1 saat gitmisim, yarim saat sabit 100, yarim saat sabit 200 diyelim (max 235 gordum)

ortalama 151 km ile 10 litre yakmisim. hem de bahsettiginiz arac ile. siz bu ortalamayi bana 15 yapin, dileyin benden ne dilerseniz. hem de 1.2 falan ile :)

en başından beri anlamadığınız şey şu. performanslı kullanım hız yaparak olmuyor sadece. sizin performanslı kullanımdan anladığınız sadece hız yapmak. sadece hız yaparak alacağınız ortalama 10 lt civarıdır tabiiki.
    bunu dizelle yapsanız 7-8 lt ortalama görürsünüz. farazi yazmıyorum. alın 320i yi istanbul içinde şöyle en tehlikelisinden kullanarak ( yapılmaması ve dikkate alınmaması gereklidir. tavsiye niteliğinde bile değildir. tehlikeli kullanın yazısını görüp saldırmasın kimse :) ) sefaköyden girip kadıköyden çıkın bakalım ortalamanız ne olacak ???
    zamanında çok yaptık bu deneyleri. resim çekip saklamadığımız ve size ispatlayamadığımız için kusura bakmayın.

performanslı kullanımı sadece gaza basmak algılamayın....
    sizin mantıkla s350 mercedes te 12-13 lt yakıyor

• quote:

6 sene yurt disinda kaldim. 8 farkli arabam oldu.

Sirasiyla;

98 civic k20 typer swap

2002 civic ep3 k20 swap

2007 bmw z4 3.0si

2008 mercedes e350 sport

2007 mustang v6

2011 civic 1.8

2017 charger r/t v8

2016 civic 1.5turbo
    Bunlara ek olarak 2009 golf gti dsg aracimda vardi, ancak onu elimde cok tutamadim, cunku bir arkadasim guzel para verdi satmak zorunda kaldim, onun yerine z4 almistim.

Bahsettiginiz civic turbo ile uber yapiyordum, arabayi uber tahsis etmisti bana haftalik kota anlasmali.

Charger ise kendi arabamdi.

Turkiyeye donunce civici uber e teslim ettim.

Charger i ise sattim.
    Amerikada civic RS diye birsey yok. Yeni kasalar da 2.0 n/a ve 1.5turbo var ( turkiyede rs diye geciyor ). Yeni kasa 2016 da cikti ilk ciktigindada 1.5 turbo vardi. Turkiye ye gec geldiyse ondan haberim yok.
    Umarim aciklayici olmustur

Ayrica bir diger kullanci adimda nanoona, o hesabima giris yapamiyorum. Telefon kaydi uyusmuyor, mecburen bu uyeligi yeni almis oldum.

Alıntıları Göster
    Gerçekten bu araçları kullandıysanız ve arkasından 2 hava yastıklı Polo'yu ölümüne savunuyorsanız Allah size akıl fikir versin diyorum.

nanoona kullanıcı adı size ait ise durum daha da vahim. Eskiden Polo hakkında "3. Dunya ulkeleri icin yapilmis sehir ici arabasi oldugunu unutma.. Bu yuzden perde havayastigi bile konulmaz 3. Dunya ulkelerine gonderilen siparislerde.." diyordunuz. Ne oldu da bir anda 2 hava yastıklı Polo almadığınız için hiçbirşeyi haketmiyorsunuz demeye başladınız?
    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/134716005

Altındaki mesajda ise şu anda yere göğe sığdıramadığınız 1.0 tsi motoru gömmüşsünüz. Herkesin malı kendine göre kıymetlidir ama sahip olduğunuz mallara gereğinden fazla değer yükleyip sahip olmadıklarınızı ölümüne kötülerseniz gün gelir böyle karşınıza çıkar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Acil Stop -- 8 Ocak 2019; 10:3:59 >

• konu alakasız yerlere gelmiş
    herkes birbirine saldırmış
  • İster TSI olsun isterse bir başka turbo benzinli, aracını zorlamadığın anda ekonomik gibi görünse de biraz yüklendin mi benzini içer, bu kadar basittir. Dolayısıyla en iyi koşullarda (düz yol, tek yolcu, az yük, iyi bir yaz lastiği, klima kapalı, vb) elde edilen verilerle "bak dizellerden bile az yakıyoruz" tatavasını artık kimse yemiyor. Hele bilgisayar ekranındaki verileri paylaşan hem de bunların fabrika verileriyle uyuştuğunu iddia edenleri de görünce ayrıca üzülüyorum. O fabrika verilerinin ne kadar doğru rakamlar olduğunu bilimsel verilerle açıklayalım isterseniz. PSA Grup, 2017 yılında araçlarının AB standardı olan NEDC ölçümleriyle yayınlanan verilerinin dışında artık gerçek koşullarda yakıt tüketimi ve emisyon değerlerini de yayınlamaya başladı. PSA ölçümlerini şu şekilde yapmış;

-Ölçümler trafiğe açık yollarda yapılacak.
    -Şehir içi 25km, kırsal yollar 39km ve otoyol 31km olacak şekilde toplam 95km ölçüm yapılacak.
    -Ölçüm esnasında araçta yolcular ve bagajları tam kapasite olacak.

Bu şekilde yaptıkları ölçümşler sonucunda şu değerlere ulaşmışlar:

1.0 - 1.2 TSI varken dizel almak mantıksız

Kısaca katalog verileriyle gerçek koşullarda yapılan ölçümler arasında ortalama %30 civarında bir fark bulunmakta. Sonuçlarda elde ettikleri diğer bilgiler de şu şekilde (PSA grubu araçları için):

-Yol bilgisayarı güvenilir sonuçlar göstermekte.
    -Dizel araçlar benzinlilere oranla 1,5lt/100km daha az yakıt tüketiyor.
    -Dizel araçların yakıt sarfiyatı benzinli araçlara oranla sürüş stiline daha az duyarlı.
    -Manuel vitesli araçlarda yakıt tüketimi otomatik vitesli araçlara oranla daha düşük (- 0.4 l/100km).

Auto Express
    PSA Peugeot Citroen reveals real-world fuel economy for 30 cars
    https://www.autoexpress.co.uk/peugeot/94635/psa-peugeot-citroen-reveals-real-world-fuel-economy-for-30-cars

www.transportenvironment.org
    A real-world fuel consumption test protocol developed by Groupe PSA, T&E, FNE and Bureau Veritas provides accurate information for drivers | Transport & Environment
    https://www.transportenvironment.org/press/real-world-fuel-consumption-test-protocol-developed-groupe-psa-te-fne-and-bureau-veritas

https://www.groupe-psa.com/content/uploads/2017/09/Protocol_Technical_Insights.pdf

Yukarıdaki tüm bu bigiler ışığında hala TSI motorlu araçlarıyla 4lt/100km yaktığını iddia edenler klavyelerini yavaşça yerine bırakabilir. Çünkü tüm paylaştığınız o değerlerin gerçek fabrika değerlerinin bile altında olduğu resmi tablolarla ispatlanmış durumda.

• 3,5 sene 2015 Skoda Fabia Style 1,2 TSI 90 BG kullandım. Aracım cam tavanlı olması sebebiyle muadillerine göre de ağır bir arabaydı. Hiçbir zaman yakıtı üzmedi. Kullanmayıp, atıp tutan bir kitle mevcut gördüğüm kadarıyla. Şu an Hyundai Kona Elite 1.6 T-GDI 177 BG 4x4 kullanıyorum. Az yakmak nedir, çok yakmak nedir iyi bilirim. Örnek isteyenle de tecrübelerimi paylaşabilirim.
  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.