Şimdi Ara

1.1.2 numara formatı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
3.108
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • telefonu 1.1.2 ye update ettim ve sorunsuz bi sekilde kırdım. iworld ü yukledim ve turkey i sectim. fakat numaraları 0532 1234567 seklinde kaydedince smslerde kayıtlı isim gözükmüyor ve gelen sms numarası +90 532 1234567 seklinde cıkıyor. arama yaparken ve arama geldiginde sorun yok kayıtlı isim gözüküyor.
    numaraları +90 532 1234567 seklinde kaydedince de bu sefer arama geldiğinde isim cıkmıyor , sms geldiğinde kayıtlı isim gözüküyor. 1.1.1 de böyle bir sorun yasamamıştım.

• aynı sorun bende de var bu ve sms sorunu ıcın 1.1.2 ye gecmeyı dusunuyordum ama onda da sorun varmıs ..

szılerde durum nedır ?
    cozumu bılen duyan ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mimaron

aynı sorun bende de var bu ve sms sorunu ıcın 1.1.2 ye gecmeyı dusunuyordum ama onda da sorun varmıs ..

szılerde durum nedır ?
    cozumu bılen duyan ..
    ben 1.1.1 kullanırken böyle bir sorun yasamıyordum 1.1.2 update edip unlock ettikten sonra oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cematalay

ben 1.1.1 kullanırken böyle bir sorun yasamıyordum 1.1.2 update edip unlock ettikten sonra oldu.

Alıntıları Göster
    aynı kişiye hem +90 532 1234567 hemde 0532 1234567 olarak 2 numara ekleyip bu sorunu en basit sekilde giderebiliyorum fakat bu oldukca sacma ve gereksiz bi işlem. listedeki herkese tek tek bi numara daha eklemek oldukca zahmetli olur heralde...
  • quote:

aynı kişiye hem +90 532 1234567 hemde 0532 1234567 olarak 2 numara ekleyip bu sorunu en basit sekilde giderebiliyorum fakat bu oldukca sacma ve gereksiz bi işlem. listedeki herkese tek tek bi numara daha eklemek oldukca zahmetli olur heralde...

Alıntıları Göster
    bu konuyla ilgili çok makale okudum ama henüz bende tam çözümünü bulamadım.numarayı kaydederken başına 0532 yazmadıysanız tanımıyor arayanı.bunun çözümü telefonu komple formatı değilde sadece son 7 haneyi kontrol etmeye zorlamak.biraz daha araştırıp sonuç elde edince yazacağım inşallah buraya.

• quote:

Orijinalden alıntı: coupe96

bu konuyla ilgili çok makale okudum ama henüz bende tam çözümünü bulamadım.numarayı kaydederken başına 0532 yazmadıysanız tanımıyor arayanı.bunun çözümü telefonu komple formatı değilde sadece son 7 haneyi kontrol etmeye zorlamak.biraz daha araştırıp sonuç elde edince yazacağım inşallah buraya.

Alıntıları Göster
    1.1.2 kullanan ve installer ile iworld uygulamasını yukelen arkadaslar var mı acaba? varsa telefon ayarlarında settings>general>international>region format da ne yazıyor.

• quote:

1.1.2 kullanan ve installer ile iworld uygulamasını yukelen arkadaslar var mı acaba? varsa telefon ayarlarında settings>general>international>region format da ne yazıyor.

Alıntıları Göster
    cematalay arkadaşım, bende böyle bir sorun yok. region format olarak US var bende.
  • quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: cematalay

ben kullanıyorum u.s. region yazıyo. burdan regionı değiştirerek de denedim ama değişmedi durum.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: cematalay

ben kullanıyorum u.s. region yazıyo. burdan regionı değiştirerek de denedim ama değişmedi durum.

Alıntıları Göster
    1.1.1 ve 1.1.2 için
    /System/Library/Frameworks/UIKit.f­ramework/Ph­oneFormats/UIPhoneFor­mats.plist

dosyasını açıp US kısmında numara formatını ayarlarını değiştirebiliyorsunuz henüz denemedim ama deneyen olursa ve sonucu buraya yazarsa iyi olur

not : .plist uzantılı dosyayı editlemek için ibrick ile pc ye çekip,
    http://140.124.181.188/~khchung/cgi-bin/plutil.cgi adresine girip upload edin ve convert edilmiş dosyayı download edin

• quote:

Orijinalden alıntı: ozgurdonanimhaber

1.1.1 ve 1.1.2 için
    /System/Library/Frameworks/UIKit.f­ramework/Ph­oneFormats/UIPhoneFor­mats.plist

dosyasını açıp US kısmında numara formatını ayarlarını değiştirebiliyorsunuz henüz denemedim ama deneyen olursa ve sonucu buraya yazarsa iyi olur

not : .plist uzantılı dosyayı editlemek için ibrick ile pc ye çekip,
    http://140.124.181.188/~khchung/cgi-bin/plutil.cgi adresine girip upload edin ve convert edilmiş dosyayı download edin

Alıntıları Göster
    sonuç harika
    us kısmını değiştirdim heşey harika oldu
    0 (###) ### ## ## falan gibi

• quote:

Orijinalden alıntı: cosmonot

sonuç harika

Alıntıları Göster
    ibirckr la ılglılı 1.1.1 versıyonda sorun cıkmaz ısalal ben kırılmıs alet aldım ama

bı yuklııp denıım barı..
  • quote:

ibirckr la ılglılı 1.1.1 versıyonda sorun cıkmaz ısalal ben kırılmıs alet aldım ama

bı yuklııp denıım barı..

Alıntıları Göster
    quote:

bplist00ß'

!"#$%&'(,/47:>ADIKPU[_afiknrtw}ƒˆ�‘—› ¥«®°³µ½ÁRcnRgrRukRnoRinRatRbrRluRbeRfiRauRplRruRseRzaRjaRidRsgRtrRieRisRsvRdeRitRmxRchRglRusRhkRtwResRkrRptRnlRfrRnzRilRarRdk£)*+_+86 ### ########T00 $\### ########£-*.Z##########^+30 ##########¥0*123_0### - ### ####_0## - #### ####^+44 ##########^0#### - ######£5*6X########\+47 ########£8*9](0##) #######^+91 ##########¤;*<=\### ### ####_+43 (1) ### ## ##_+43 ############¤8?@*_+55 ## #### ####W#######£B*C[###########_+352 ###########¥EFGH*Y# #######^+32 # ### ####Y## ######Y### #####¤8@*J_+358 #############¤LMNOY#### ####_+61 # #### ####_(61) (0#) #### ####V0011 $¥Q*RST\(011#) #####\(012) ######_+48 ############\(0###) #####¥VWXYZ](8###) ######V######](8####) #####U#####_+7 ############¤\]^*Z### ### ##_+46 ### ### ###[### ### ###¤8@*`]+27 #########¤bcde^(0#) #### ####_+81 ############\(0#) #######U001 $¤-egh^+62 ##########[0##########£5je\+65 ########¤l*@m^(0###) #######_+90 ### #######¤op*q\(##) #######[(###) #####_+353 ##########£@*s^+354 #########£uv*^+503 #### ####Z#### #####§x*yz{G|V## ###^+49 ## #######W## ####X## #####Z## #######¦~*€�‚X0# #####X0## ####[0# ########\0# #########]+39 #########¦l„…*†‡_+52 81 ########_+52 ### #######_+52 55 ########_+52 33 ########¥‰Š*‹Œ[0## #######Z01 #######]+41 1 #######^+41 ## #######¤Ž�*�V49####]+299 ## ## ##X## ## ##¥’“”•–_+1 (###) ###-####_1 (###) ###-####^(###) ###-####X###-####U011 $¤5˜™š\############U00# $]+852 ########¦œ5�WžŸ\(#) ########[(##) ######U002 $_+886 ##########¥¡¢*£¤Z9 1 ######Z9 # ######]+34 #########^+34 9#########§d¦§¨©eª\(03#) ######\(04#) ######\(05#) ######\(06#) ######_+82 ###########£¬­*Y#########^+351 #########£8*¯^+31 ##########£±*²^0# ## ## ## ##_+33 # ## ## ## ##£d*´]+64 #########©¶·¸¹ºœ»¼*^(5#) #########U012 $_+972 # ########U013 $_+972 5# #########^(7#) #########_+972 7# #########¤¾¿*À_+54## #### ####\## #### ####Y18 ### $ ¨ÂÃÄÅÆG*ÇZ901 ######Z902 ######Z903 ######Z701 ######Y3# ######]+45 ## ######  Y \ _ b e h k n q t w z } € ƒ † ‰ Œ � ’ • ˜ › ž ¡ ¤ § ª ­ ° ³ ¶ ¹ ¼ ¿ Â Å È Ë Î Ò å ê ÷ û-?N]ajw{‰˜�ª¾ÑÖéñõ$3=GLafp‚˜Ÿ¥²¿Òßåóú %0BNSafuˆ•› ¯»¿ÌÑàò÷"&59HS[bqy‚�”�¦²¿ÍÔæø
    ".9GV[bpy“¦µ¾ÄÉÖÜêñþ
    "(3>L[cp}Š—©­·ÆÊÙÝì +1CI]l€…—¤®·ÂÍØãí  È û

iste plist dosyasının acılımı sımdı bırı bana burda us gosterebılırse ne mutlu..

edit: windows ıcın plist edıtor yokmus bu sebeple windowsta dosya edıtlenemıyo..

Edıtleyen bır arkadastan dosyayı bı yere yuklemesını rıca edıorum..

Bazı forumlarda belırtılen ınternatıonal settıngsı aktıf hale getırmeyı denemeyın arkadaslar tr destegı yok zimbabwe var ama bız yokuz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mimaron -- 27 Kasım 2007; 3:33:58 >

• quote:

sonuç harika

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: cosmonot

sonuç harika
    tam olarak ne yazdığını mümkünse ekran görüntüsü ile belirtirmisin?

birde Türkiye için gerekli format listesini nerden bulabiliriz?nedir tam olarak bizim formatlarımız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coupe96 -- 27 Kasım 2007; 11:39:32 >

• quote:

quote:

bplist00ß'

!"#$%&'(,/47:>ADIKPU[_afiknrtw}ƒˆ�‘—› ¥«®°³µ½ÁRcnRgrRukRnoRinRatRbrRluRbeRfiRauRplRruRseRzaRjaRidRsgRtrRieRisRsvRdeRitRmxRchRglRusRhkRtwResRkrRptRnlRfrRnzRilRarRdk£)*+_+86 ### ########T00 $\### ########£-*.Z##########^+30 ##########¥0*123_0### - ### ####_0## - #### ####^+44 ##########^0#### - ######£5*6X########\+47 ########£8*9](0##) #######^+91 ##########¤;*<=\### ### ####_+43 (1) ### ## ##_+43 ############¤8?@*_+55 ## #### ####W#######£B*C[###########_+352 ###########¥EFGH*Y# #######^+32 # ### ####Y## ######Y### #####¤8@*J_+358 #############¤LMNOY#### ####_+61 # #### ####_(61) (0#) #### ####V0011 $¥Q*RST\(011#) #####\(012) ######_+48 ############\(0###) #####¥VWXYZ](8###) ######V######](8####) #####U#####_+7 ############¤\]^*Z### ### ##_+46 ### ### ###[### ### ###¤8@*`]+27 #########¤bcde^(0#) #### ####_+81 ############\(0#) #######U001 $¤-egh^+62 ##########[0##########£5je\+65 ########¤l*@m^(0###) #######_+90 ### #######¤op*q\(##) #######[(###) #####_+353 ##########£@*s^+354 #########£uv*^+503 #### ####Z#### #####§x*yz{G|V## ###^+49 ## #######W## ####X## #####Z## #######¦~*€�‚X0# #####X0## ####[0# ########\0# #########]+39 #########¦l„…*†‡_+52 81 ########_+52 ### #######_+52 55 ########_+52 33 ########¥‰Š*‹Œ[0## #######Z01 #######]+41 1 #######^+41 ## #######¤Ž�*�V49####]+299 ## ## ##X## ## ##¥’“”•–_+1 (###) ###-####_1 (###) ###-####^(###) ###-####X###-####U011 $¤5˜™š\############U00# $]+852 ########¦œ5�WžŸ\(#) ########[(##) ######U002 $_+886 ##########¥¡¢*£¤Z9 1 ######Z9 # ######]+34 #########^+34 9#########§d¦§¨©eª\(03#) ######\(04#) ######\(05#) ######\(06#) ######_+82 ###########£¬­*Y#########^+351 #########£8*¯^+31 ##########£±*²^0# ## ## ## ##_+33 # ## ## ## ##£d*´]+64 #########©¶·¸¹ºœ»¼*^(5#) #########U012 $_+972 # ########U013 $_+972 5# #########^(7#) #########_+972 7# #########¤¾¿*À_+54## #### ####\## #### ####Y18 ### $ ¨ÂÃÄÅÆG*ÇZ901 ######Z902 ######Z903 ######Z701 ######Y3# ######]+45 ## ######  Y \ _ b e h k n q t w z } € ƒ † ‰ Œ � ’ • ˜ › ž ¡ ¤ § ª ­ ° ³ ¶ ¹ ¼ ¿ Â Å È Ë Î Ò å ê ÷ û-?N]ajw{‰˜�ª¾ÑÖéñõ$3=GLafp‚˜Ÿ¥²¿Òßåóú %0BNSafuˆ•› ¯»¿ÌÑàò÷"&59HS[bqy‚�”�¦²¿ÍÔæø
    ".9GV[bpy“¦µ¾ÄÉÖÜêñþ

iste plist dosyasının acılımı sımdı bırı bana burda us gosterebılırse ne mutlu..

edit: windows ıcın plist edıtor yokmus bu sebeple windowsta dosya edıtlenemıyo..

Bazı forumlarda belırtılen ınternatıonal settıngsı aktıf hale getırmeyı denemeyın arkadaslar tr destegı yok zimbabwe var ama bız yokuz..

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Creapure

quote:

bplist00ß'

".9GV[bpy“¦µ¾ÄÉÖÜêñþ

dostum .plist d osyasını açmak için aşağıdaki adrese gir oraya upload et dosyayı editlebilen hale dönüşüyor içindeki ayarlamaları yapıp tekrar ibrick ile iphone a upload et adres şu

http://140.124.181.188/~khchung/cgi-bin/plutil.cgi

• quote:

sonuç harika

Alıntıları Göster
    dostum format olarak ne kullandın ? normal aramalarda ve sms lerde isim gözüküyor mu artık ?

quote:

sonuç harika
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozgurdonanimhaber

dostum format olarak ne kullandın ? normal aramalarda ve sms lerde isim gözüküyor mu artık ?

quote:

sonuç harika

Alıntıları Göster
    arkadaşlar bu iş mesaj gönderirkende sıkıntı oluşturuyor!örneğin turkcellin 2277 numarasına mesaj atmaya çalışıyorum otomatikman 22772277 yapıyo numarayı dolayısıyla gitmiyor mesaj!bu sıkıntıyı çözmemiz lazım.

• quote:

arkadaşlar bu iş mesaj gönderirkende sıkıntı oluşturuyor!örneğin turkcellin 2277 numarasına mesaj atmaya çalışıyorum otomatikman 22772277 yapıyo numarayı dolayısıyla gitmiyor mesaj!bu sıkıntıyı çözmemiz lazım.

Alıntıları Göster
    bende böyle bir sorun yok 2277 ye msj gönderebiliyorum.

/System/Library/Frameworks/UIKit.f­ramework/Ph­oneFormats/UIPhoneFor­mats.plist dosyasınıda acıp içindeki gerekli değişiklikleri yaptım ama yinede sorun çözülmedi. numaralarım telefon defterinde 05321234567 seklinde kayıtlı karşı taraf arayınca isim cıkıyor fakat mesaj gelince isim çıkmıyor...

tam bi çözümü olan yok mu arkadaşlar?

firmware version 1.1.2

• quote:

bende böyle bir sorun yok 2277 ye msj gönderebiliyorum.

/System/Library/Frameworks/UIKit.f­ramework/Ph­oneFormats/UIPhoneFor­mats.plist dosyasınıda acıp içindeki gerekli değişiklikleri yaptım ama yinede sorun çözülmedi. numaralarım telefon defterinde 05321234567 seklinde kayıtlı karşı taraf arayınca isim cıkıyor fakat mesaj gelince isim çıkmıyor...

tam bi çözümü olan yok mu arkadaşlar?

firmware version 1.1.2

Alıntıları Göster
    bu konuda mobıl operatorlerde yazılım ısıyle ugrasan bırını bulmamız lazım kı
    buldugumuz kısı numaraların hangı esaslara gore kodlandıgını soylesın ve burdakı degısklıklerı ona gore yapabılelım ..

Yada bunu bılen cıkarsa aramızdan bırı anca o zaman ...

• quote:

bu konuda mobıl operatorlerde yazılım ısıyle ugrasan bırını bulmamız lazım kı
    buldugumuz kısı numaraların hangı esaslara gore kodlandıgını soylesın ve burdakı degısklıklerı ona gore yapabılelım ..

Yada bunu bılen cıkarsa aramızdan bırı anca o zaman ...

Alıntıları Göster
    arkadaslar kimsede hatasiz calisan bir plist dosyası varsa ve biyere yuklerse seviniriz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: misterjoni

arkadaslar kimsede hatasiz calisan bir plist dosyası varsa ve biyere yuklerse seviniriz..

Alıntıları Göster

<key>us</key>
    <array>
    <string>+1 (###) ###-####</string>
    <string>1 (###) ###-####</string>
    <string>(###) ###-####</string>
    <string>###-####</string>
    <string>011 $</string>
    </array>

bu kodun her satırında belırtılen stringler neyı ıfade edıyor ?
    Acaba msj sorunu da bu strınglerden bırıyle cozulebılır mı ?

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.