Bildirim
1.2 tsi leon tüketim danışma
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
normal genelde araçlar teknik verilerinden 1 litre fazla yakıyor bende 1.6 polo dizelle 180 krş yaktım fabrika verisine göre 150krş yakmam lazımdı fabrika verileri araç boşken tek sürücü ile düz yolda yapılan en ideal duruma göre hesaplanıyor -
leonla iligli degil bu durum. leon ne kadar yakar hiç bilmiyorum ancak yeni alınan araçlar yani 0 km araçların motoru açılana kadar ki bu 2 ila 3 bin km civarında bir yol yapmak demektir, çok yakarlar. bu eşiği geçtikten sonra 1 litre kadar yakıt tuketimi düşebilir. -
Bu km yi sehir içindemi yaptınız. -
quote:
Orijinalden alıntı: ahmeta60
Bu km yi sehir içindemi yaptınız.
180km si izmir çeşme otabanında.kalan km ise şehir içi izmiri bilenler için yeşildere yolunda ve çevre yolunda yapıldı.sabah trafik cok sıkışıktı akşam ise rahat bir trakte yaptım.fabrika verisine göre karışıkta 5.2 yakmam gerekiyor.1 litre fark olsa 6.2 olması lazım ama ben 7.1 ile 7.4 arasında yakıyorum ki aracı sakın kullanıyorum.eski aracım 1.4 8v 206 ile 150 tl benzinle 700 km yol yapıyordum klima acık halde.leon daha yeni teknoloji oldugu için az yakması lazım değil mi -
quote:
Orijinalden alıntı: arıcan
quote:
Orijinalden alıntı: ahmeta60
Bu km yi sehir içindemi yaptınız.
180km si izmir çeşme otabanında.kalan km ise şehir içi izmiri bilenler için yeşildere yolunda ve çevre yolunda yapıldı.sabah trafik cok sıkışıktı akşam ise rahat bir trakte yaptım.fabrika verisine göre karışıkta 5.2 yakmam gerekiyor.1 litre fark olsa 6.2 olması lazım ama ben 7.1 ile 7.4 arasında yakıyorum ki aracı sakın kullanıyorum.eski aracım 1.4 8v 206 ile 150 tl benzinle 700 km yol yapıyordum klima acık halde.leon daha yeni teknoloji oldugu için az yakması lazım değil mi
Öncelikle hayırlı olsun yeni aracınız.
Aracınız şuan rodaj bölümünde biraz fazla yakması normal parçalar birbirlerine uyum sağlamaya çalışıyor fabrika verilerindeki yakıt tüketimini net olarak 5000 kmden sonra görmeye başlayabilirsiniz
Tekrar hayırlı olsun güzel tercih
-
Bende 1.4 tsi var alırken rodaj dıye bısey yok dedıler yanı cok bı dusus bekleme yakıtta benım arac 4000de sehır arası 20kr karısık 24.7 kurus yakıyor lıtre olarak bılmıyorum -
quote:
Orijinalden alıntı: hard_hacker
Bende 1.4 tsi var alırken rodaj dıye bısey yok dedıler yanı cok bı dusus bekleme yakıtta benım arac 4000de sehır arası 20kr karısık 24.7 kurus yakıyor lıtre olarak bılmıyorum
benim araç 1.2 olmasına rağmen şehir içinde 26kr yakıyor seninki 1.4 24.7kr -
hocam performans nasıl ? seri bir araçmı yoksa 1.6 motorlar gibi gaza bastıgın zaman araç yıgılıp kalıyormu ? -
Bir VW kullanıcısı olarak size söyleyeceğim VW grubu araçlar malesefki emsallerine göre çok yakıyor. Benim aracım 1.6 FSI motor yaklaşık 10 lt yakıyor km ye şehir içinde. Yani 0.38 kr yapar.Şehir dışında 6 cı vitese bağladın mı o zmn gzl sonuç elde ediyorum ama şehir içi kesinlikle tavisye etmiyorum. Satıp Dizel bişiler almayı düşünmeye başladım. -
quote:
Orijinalden alıntı: Fletch
hocam performans nasıl ? seri bir araçmı yoksa 1.6 motorlar gibi gaza bastıgın zaman araç yıgılıp kalıyormu ?
arac cok seri bende zaten test edip aldım arabayı performansından memnun kaldıgım için aldım yoksa bende 1.4tsi düşünüyordum.ama 1.6 ile arasında dağlar kadar fark var.yokuş yukarı giderken 6.vites ile cok rahat cıkabiliriyorum -
Bence çok normal 26 krş hatta iyi bile diyebilirim... Benim 115 hplik benzinli focus şehir dışında ancak görüyor o rakamları... -
quote:
Orijinalden alıntı: herby
Bence çok normal 26 krş hatta iyi bile diyebilirim... Benim 115 hplik benzinli focus şehir dışında ancak görüyor o rakamları...
sizin focus kaç motor benim leon 1.2 tsi oldugu için düşük olmasını beklıyorum zaten -
Sanki bu teknoloji durdu kaldı ilerlemiyor 15-20 sene öncesinin araçlarıyla şimdiki araçlar arasında çokta bir fark yok örneğin bendeki 92 model broadway ş.içi 0,21krş ş.dışı 0,14krş yakıyor (lpg1.95 tl) ama şirket teki fiesta 1.4 motor o daha fazla yakıyor .. -
quote:
Orijinalden alıntı: matrix22
Sanki bu teknoloji durdu kaldı ilerlemiyor 15-20 sene öncesinin araçlarıyla şimdiki araçlar arasında çokta bir fark yok örneğin bendeki 92 model broadway ş.içi 0,21krş ş.dışı 0,14krş yakıyor (lpg1.95 tl) ama şirket teki fiesta 1.4 motor o daha fazla yakıyor ..
fiesta ile sizin araçın performansı aynı değil sanırım
1.2 Tsi yeni teknoloji 1.6 benzinlilerden kağıt üzerinde iyi duruyor lpg li 1.6 larda ortalama 200 krş yakıyor .lpg kullanmak istemeyen kişiler 1.2 tsi yı tercih edebilirler.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X