Şimdi Ara

1.3 CDTI opel corsa bilgi vs seat ibiza 1.4 style

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
1.159
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar, 35.000-40.000 tl arası dizel araç arıyorum. genel olarak fiesta bakarken şimdi corsaya da yöneldim ancak pek bilgim olmadığı için bilgisi olan arkadaşlara birkaç sorum olacak. ben biraz araştırdım bulamadım, yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
    üretimde olan modeller aşağıdadır.
    2011-devam ediyor
    2012-devam ediyor
    2013- devam ediyor (16' J)
    2013- devam ediyor (15' J)

anladığım kadarıyla aynı motoru kullanamaya devam ediyor. boyut olarak da değişen bir şey yok. 4 aracın da kasası farklı mı? bu araçların genel olarak farkı nedir? en tutulan modeli ya da tutulmayan modeli var mıdır?

seat ibiza 1.4 style 2013 model değişensiz boyasız 15000 km.de çok temiz bir araç buldum, fiyatı da 37.000 tl, bilen ya da kullanan arkadaşlar araç hakkında yorum yapabilirler mi? araç vw kalitesinde ve artıları çok olduğu için ilgimi çekti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi typhoon89 -- 11 Mart 2016; 23:52:48 >

• 2011 model ve 2012 model corsa d'lerin bir kısmı euro4 motorlu olup 75 bg 170nm. dir.
    2012 modellerin bir kısmı ve corsa e ye kadar olan cdti motorlar ise 75 bg 190 nm. dir.

Kasa olarak 2011 yılının sonlarına göre makyajlanan corsa d nin, makyajlı ve ya makyajsız modellerinde en ufak ebatsal farklılık yoktur.

Donanımına göre jantları 14-15-16 inch olabilir.

Size tavsiyem euro 5 motorlu enjoy yada active donanımlı 2012 veya daha genç bir araç almanızdır.

Şahsi görüşüm, donanımı çok fazla olmasa da fiestadan daha iyi bir araçtır.
  • Merhaba dostum.ayni fiyat aralığında B segment araç bende arıyorum. 40a çok yaklaşmak istemiyorsan.donanimli olarak 1.3 mjet punto evo dynamic modeline bir göz at.ondan biraz daha az donanımlı corsa 1.3 enjoy 111.yil modelide 2.sırada gelir.bu segmentte hyundai i20 ye pek yanasma derim.ama 40lara yetisirim diyosan titanyum fiesta cazip.

Opelin 1.3 motorunda sıkıntı yasamazsin fakat torku puntoya göre az.kasa da ağır biraz hantal kalacaktir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ayy A kullanıcısına yanıt
    şu araç nasıl peki hocam, sizce ederi nedir?

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-2013-corsa-1.3-cdti-279766899/detay/
  • corsa fiesta i20 üçlüsünü bizzat denemiş birisi olarak sana önereceğim araç arkadaşın yaklaşma dediği bastığında ibreyi 195e dayayan 6 ileri vitesi olan sınıfındaki diğer araçlardan daha fazla bagaj ve arka diz mesafesine sahip olan şehir içinde düşük hızda çok yumuşak fakat hızlandığında sertleşen ve 1200 kg ağırlığıyla da diğerlerinden yere daha sağlam basan İ20 1.4 CRDİ'dir.Koltuğuna bile oturmadığı araçlar hakkında insanların boş yorumlarına kulak asmayın.
  • typhoon89 T kullanıcısına yanıt
    siz parayı kolay kazanıyorsunuz galiba 70bin km çok fazla o fiyatta boş bir corsa için o fiyata enjoy paket 40-50binlerde bir araç bulabileceğinize eminim sadece biraz sabır
  • @divapan Arkadaşım, 3 aracı da kullanma fırsatım oldu. ( 2011 Ford Fiesta MyFiesta 1.4 TDCI yaklaşık 10000 km. , 2012 Corsa D Enjoy 1.3 CDTI yaklaşık 6000 km, 2012 i20 Team 1.4 cdti-kiralık 1200 km) . İ20'nin son hızının diğerlerinden daha yüksek olması onu iyi bir araç yapmaz. Tanımadığın bir insanın; koltuğuna dahi binmediği araçlar hakkında yorum yaptığına kanaat getirmen yanlış yönlendirmedir. Benim şahsi görüşüm corsa fiestadan, fiesta ise i20 den daha iyidir.

@taypoon89 linkte gönderdiğin aracın donanımı düşük, km.si biraz fazla ve fiyatı yüksek, bence ederi 35-36 civarında olmalıdır.

Daha detaylı teknik bilgiye ihtiyacın olursa, sorabilirsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1,6 vvti corolla vs 1,4 TSI Golf
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşlarında dediği gibi 2012 ve sonrası euro 5 motorlu olanlardan almaya çalışın.

2011 euro 4 motorda havalandırma borularında yağ terleme sorunu var kaputu açınca direk ecotec yazılı kapağın ön kısmındaki borularda yağ terlermesi görülüyor.

fiesta'ya bindim sadece ancak koltukları benim corsa dan daha konforlu geldi.

Enjoy corsa donanım bakımından çok boş maalesef, arka camlar manuel ve usb yok. Fiesta donanım bakımından iyiyse tercih edilebilir. Ayrıca corsa nın iç mekanı daha geniş fiestaya göre. Fiesta biraz daha dar. Hemen hemen aynı araçlar.

15" lik jant ölçüsünün lastik ebadını bilmiyorum belki daha ucuzdur ancak 16" in lastik ebadı 195 55 16 tır ve lastikleri pahalıdır ör : kışlıkların tanesi 325 350 gibi fiyatlar çıkıyor. Ancak 205 55 16 ebat takılabiliyor uygun fiyata. 16 jantlarda füme renkli olan jantlar güzel. Benim aracımda bulunan açık gri ve çok kollu olan jantlar dışarı doğru olduğu için park ederken kaldırıma sürtüp çizdirme şansınız var.

ayrıca 95 hp olan motordan bulursanız 75 e göre daha iyi olur. 75 lik klima da yokuşlarda sıkıntı yaşatabiliyor. Devri verirseniz güzel gidiyor ama yinede kalkışta filan hantal.

• seat ibiza 1.4 style 2013 model değişensiz boyasız 15000 km.de çok temiz bir araç buldum, fiyatı da 37.000 tl. araç fiyatına göre çok dolu bir model. bilginiz var mıdır araç hakkında?
  • ön konsolunun isuzu kamyon konsolu gibi olması dışında bence bir kusuru yok yol tutuşunu ben çok beğeniyorum 2. eli de artık hareketli bence tutulmuyo falan diyenlere aldırış etme insanlar artık bilinçli yoldaki dayıya sorsan ww üretiyo der zaten ama tüp taktırmazsan üzer bence seni yakıt olarak füme renkli refence paketi 2013 model hatasız 36binde arkadaşım 32.5e sattı daha 1 hafta önce lpg de vardı araçda biraz daha pazarlık yapabilirsin fakat ülkemizdeki 2. el piyasası kanserli olduğu için 1 2ye bakmayıp uzun yıllar bineceksen temiz araç bulduğunda al bence ha 37ye ben onu alır mıydım ben olsam almazdım tüp takacan işletecen 2 milyar gidecek zaten
  • Hocam 5 aydır araba bakıyorum bi türlü temiz bir araç bulamadım, akhisarda oturuyorum çok uzağa gidip araba alma imkanım yok. Polo 1.6 tdi baktım 100k üstü araçlar 43-44ten başlıyor. 1.4 benzinli km düşük olanlar 42-43ten başlıyor. Bunda da aynı motor var ve ekstrası daha çok Poloya göre. Eski kasa Fiesta baktım dizel, km'si düşük araç yok gibi çoğu şirket aracı, düşük olanlar da değişenli boyalı ya da boş model. Onlar bile 36-37 istiyorlar. Corsa desen aynı hiçbir farkı yok fiestadan. Geriye bi i20 kalıyo benim düşünceme göre. Onu da pek beğenmediğim için ilgilenmedim. Evet buna bi de tüp ekleyince fiyat artacak ama o zmn en kötü dizel araç gibi olacak yakıtı bakım maliyeti de benzinlinin dizele göre daha ucuzdur oradan yırtarız diye düşündüm. Siz 40a kadar alacak olsanız ne alırdınız peki??

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende sizinle aynı durumdaydım i20 aldım 6 ileri 90 bg olandan dizel 2011 model dizel 33.5e hatasız 50bin km de gri renkli servis bakımlı ilk sahibinden 4 cam otomatik dijital klima park sensörü vs. dolu olan pakedi yedek parça ve bakım masrafları sınıfındaki diğer araçlardan ekonomik hemde o yüzden biraz bekleyin araştırın size bir taktik vereyim aracını değiştecek satıcılar kafalarındaki aracı bulduğunda 1e 2ye bakmıyor uygun veriyor.
  • typhoon89 T kullanıcısına yanıt
    benim 40 milyar param olsaydı hb 2005 model üstü ford focus alırdım.dizel araca bakmak kolay değildir. 6 aylıık vergisi bi kere 375 tl yıllık 10bin km falan yapacaksanız dizel almanızda hiç bir mantık yok bahsettiğiniz segmentle araçların 1.4 motorlu ve tüplüleri de zaten dizelle hemen hemen aynı oranda yakarlar bakım masrafları,vergileri dert dizelin çalıştıracaksın 1 dk bekleyecen devir 2000 geçmeyecek ayrıca da şunu da belirtiyim kısa mesafe gidip gelmek için dizel alınmaz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.