Şimdi Ara

1.3 multijet e Race Chip aldım. (Yakıt değerleri içerir)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
53
Cevap
2
Favori
6.582
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 1.3 multijet 90 hp doblo aracıma race chip siparişi verdim Hepsibburadadan.
    Malum kasa boşken 1400 kilo civarı 1.3 haliyle biraz kasayı kaldırmada zorlanıyo gibi özellikle doluyken.
    Genelde şehir içi kullanıyorum. Amacım alt devirleri biraz daha iyileştirmek ve yakıt ekonomisi yapabilmek.
    3000 devir üstüyle ve hızla pek işim yok.

Şimdi sorum şu gerçekten race chip i kullanıp etkisini gören varmıdır. Çok bi para da vermedim ama paramın karşılıgını alabilirmiyim sizce
    www.hepsiburada.com
    Fiat Doblo 1.3 Multijet 16V RaceChip One Chip Tuning - [ Fiyatı
    http://www.hepsiburada.com/fiat-doblo-1-3-multijet-16v-racechip-one-chip-tuning-1248-cm3-84-hp-200-nm-p-OTRC101781

Güncelleme:Dün akşam chip geldi takıp hemen denedim.
    Bariz bi şekilde arabada hızlanma oldu.Alt devirler hissedilir şekilde canlandı. 190 km ye kadar rahat bi şekilde çıktım sonrasında yol müsait değildi zorlamadım.
    Ayar slotlarını 1-2 olarak ayarladım. 114hp civarına denk geliyo.

Güncelleme 2 :
    Chipi takıp denedikten sonra depoyu fullemiştim. Bugün depo azaldı tekrar fulledim. Komple şehir içi (çevreyolu bile yok). Ekstra bişey çıkmadıgı taktirde 3km gidiş 3km geliş soğuk motor. Chip var diye bir iki ufak gazlama dışında genelde sakin kullanım.

Verileri paylaşıyorum

Gidilen yol : 613 km
    Tüketilen litre : 47,48 lt
    Alınan yakıt fiyatı 150 TL
    litre fiyatı : 3,16
    100km/lt : 7,7
    km de yakılan : 0,245 krş
    Ortalama hız: 23 km

1.5 tonluk bi araç için bence güzel değerler. Şehirdışında deneyebilirsem onuda paylaşıcam.
    0 | |

Son Güncelleme
    Şehir dışı yogunluklu son deponun verilerini paylaşıyorum

Gidilen yol : 858km (305 km si ağır şehir içi)
    Tüketilen litre: 52,12
    Alınan yakıt fiyatı: 170tl
    litre fiyatı: 3,26tl
    100km/lt: 6.Lt
    km de yakılan: 0,198 tl

İlk 305 km sıkışık şehir içi 22 km hızda ortalaması. kalan 553 km Kastamonu-Samsun ve dönüş yolu ortalaması. Giderken 120km hızda dönüşte 100 km hızda 2 kişi sonuçlarıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi legendboxer -- 25 Nisan 2016; 12:01:43 >

• Box lar beyni kandırarak turbo basıncıyla oynar manifoldla oynayarak yapar işlemi. Yazılım her zaman her açıdan daha sağlıklıdır. Ha çok kötü birşey mi hayır tabiki de . Race chip ultimate de kullandım yazılım da yazılımı işini iyi yapan birine yaptırmak lazım.onun dışında race chip üzmez ancak ürün max ayarlarda gelir internette biraz gezerek size uygun modu bulup aygıtınız ona göre ayarlarsanız hem ekonomi yapabilir .hemde alt deviri canlandırabilirsibiz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgisi olan arkadaşlar daha net bilgi verecektir ancak siz yinede yazılım üzerine yoğunlaşın,
  • işe yarar ama verdiğin para önemli, 1.3 lere yazılım yaptırmak çok da pahalı bir iş değil çünkü
  • Yazilim daha iyi olur.

• aracın 1 yıl daha garantisi oldugu için yazılımdan biraz çekindim. Hemde bizim şehirdeki kasap yazılımcılara güvenemiyorum.
  • 2013 jetta ya taktım ben baya fark etti performans da.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • O motordan adam olmaz hiç yürümüyor performansına göre çok yakıyor bi de fiatın dizellerini hiç sevmiyorum çok fazla turbo boşluğu var

• legendboxer kullanıcısına yanıt
    Ecufast varsa tavsiye ederim hocam. Benim sıfır aracıma da yaptırdım henüz 5 bin km de . Birşey olursa orjinal yazılımı atabiliyorlar.Ama dedigim gibi dikkat etmek lazım.heryerde yaptırmayın ucuzluguna filan aldanmayın bilindik kaliteli yerlere yaptırın sorun olmaz

• Race chip Türkiye'ye mail attım. 1-1 Ayalarında kullanmamı tavsiye etti.
    Yani bu demek oluyoki 104,5 bg güç alıp chip i devreden 4000 devirde çıkarmış olacağım.

http://forum.donanimhaber.com/m_43940391/mpage_20/tm.htm
    Üstteki konuda uzunca araştırmalar yapılmış. Aynı motorda 3-4 yıl kullanan kullanıcılar oldukça memnun. Dyno testleride var. Şiddetle tavsiye etmişler. Bende denemek için sabırsızlanmaya başladım. Bakalım nasıl olacak.
  • Bendim geri de olurum?

• quote:

Orijinalden alıntı: Mnr980

Bendim geri de olurum?

Anlamadım
  • Yazılım daha sağlıklı ama onda da öyle 30-40 hp güç artışı yok söylenildiği gibi.Ben yaptırdım 15-20 hp %10 gibi artış hissettim.
  • Dün akşam chip geldi takıp hemen denedim.
    Bariz bi şekilde arabada hızlanma oldu.Alt devirler hissedilir şekilde canlandı. 190 km ye kadar rahat bi şekilde çıktım sonrasında yol müsait değildi zorlamadım.
    Ayar slotlarını 1-2 olarak ayarladım. 114hp civarına denk geliyo.
  • paranın karşılığını bilmem ama dobloyla190 a çıkmanın karşılığını alabilirsin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

paranın karşılığını bilmem ama dobloyla190 a çıkmanın karşılığını alabilirsin

Deneme amaçlı ufukcum
  • quote:

Orijinalden alıntı: legendboxer

quote:

Deneme amaçlı ufukcum

Çok iyi bir değer..
    Fazlasını denememen tVsiyem hocam, yazılım da atılıyor mu chipden sonra?

• quote:

Orijinalden alıntı: DevrimSeven60

quote:

Orijinalden alıntı: legendboxer

quote:

Deneme amaçlı ufukcum

Çok iyi bir değer..
    Fazlasını denememen tVsiyem hocam, yazılım da atılıyor mu chipden sonra?

Tabiki bu araçlar hız için uygun değil amacı farklı.
    Chipten sonra yazılım olmaz bence hem küçücük motoru çok zorlamış oluyor hemde yazılım yapılacaksa chip takmaya ne gerek var diye düşünüyorum ama emin değilim.
    Zaten chip üzerindeki ayarı biraz daha arttırabilirim ama o zamanda dediğim gibi motor biraz daha zorlanıyor. Race chip Türkiye bu ayarları önerdi.

• Bu tarz iyileştirmelerin mahsum olduğunu bir türlü inanamıyorum nedense

• Turbo gecikmesinde düzelme var mı?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.