Şimdi Ara

1.4-1.6 ARASI EN GÜÇLÜ MOTORLU FİYAT/PERFORMANS ARACI HANGİSİ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
1
Favori
4.127
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kriterler:2010 ve üstü en az 150 hp fiyatına göre en iyi performansı veren tabiri caizse az yakan çok kaçan araba hangisidir?
    Yukarıdaki listeyi auto-data.net ten çıkardım. Motor gücü ve motor hacmini oranlayarak böyle bir sıralama elde ettim.Ağırlık faktörünü de ekleyince işin içinden çıkamadım.
    Gözden kaçırdığım araçlar olabilir.Önerilirse eklerim.Listenin istisnaları var. 1.4-1.6 arası yazdım ama 1.75 lik Giuiletta yı listeye eklemezsem olmaz diye düşündüm.
    Genelde C sınıfı araçları yazdım. Bir istisnada burda var. Peugeot 208 1.6 THP sınıfının en güçlü aracı diye biliyorum. Liste benden yorumlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.

Edit: VAG Grubu araçlarında 1.4 TSİ 150 HP lik üniteyi kullanan araçları unutmuşum. VAGcılardan özür dilerim
    Audi A3,Volkswagen Golf,Skoda Octavia ve Seat Leon.
    Audi A3 ve Golfü listeye ekleyemeyiz çünkü fiyat performans aracı değiller. Aslında Leon ve Octaviada pek sayılmaz. Astra ile neredeyse aynı fiyata satılıyorlar. Astra dururken bunlar alınmaz.(Bence)

Son Edit:Listenin son hali

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Farfaraway21 -- 17 Eylül 2017; 11:38:14 >

• Buraya ekleyince liste kaydı biraz düzgün hali

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • F/p olarak bence şuanki piyasaya nazaran tabi. 1.6 200 opel astra diye düşünüyorum. Tabi ayağına hakim olmayanı üzer.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İplenmemekten Bıkan Adam kullanıcısına yanıt
    Konu pek iplenmedi. İplediğiniz için teşekkürler

• güzel konu da sayılarla napacağımı bilemedim
  • Accent Blue 👀

• Yakıt ekonomisi de istiyorsanız bunların arasında lpg uyumlu hangisiyse onu alırdım, yani giulietta 1.4 tb

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Gukama kullanıcısına yanıt
    Haklısınız hocam sayılar biraz karışık oldu. konu mesajı değilde sonradan artığım resime dikkat edin. HP/CC oranı motor gücü ve motor hacmini oranladım. Böylece 1 Cm3 motor hacmi başına üretilen hp gücü buldum. Sıralamayı buna göre yaptım. Çünkü motor hacimleri 1368 CM3 ile 1599 Cm3 arasında değişiyor her markada hacimler farklı. Mesela ikisi de 1.4 olan farklı marka biri 1368 Cm3 diğeri 1398 CM3.

• 36Boys kullanıcısına yanıt
    2. El olarak düşünürsek fiyat/performans olarak en mantıklı araç giulietta Sıfırda en iyisi opel astra 1.6 opc line. 170 lik giu sıfır olarak opel astradan daha pahalı

• 36Boys kullanıcısına yanıt
    Bu aracın ikinci elde üst donanım hangisidir
    Bunun D sınıfı olanları var mıdır f/p

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jubeii -- 13 Eylül 2017; 13:47:21 >
  • Daha önce sahip olduğum için Polo Gti 1.4Tsi diyeceğim.

Motor: 1390 cc, 4 silindir, turbo, supercharger,

180 bg 6200 d/dak, 250 Nm 2000- 4500 d/dak

Performans : 229 km/s Maksimum hız, 6.9 sn 0-100 km/s

Şanzıman : 7 ileri DSG, önden çekiş

Ortalama tüketim : 5.9 lt/100 km, 139 g/km

Boş Ağırlık :1194 kg

Güç/ağırlık oranı : Ton başına 151Hp

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Picasso11 -- 13 Eylül 2017; 17:4:56 >
  • Turbo motorların değerlendirilmesi güzel, fakat atmosferikler için de ayrı bir liste hazırlanabilir.

Fakat araç alacak insanların çoğu bu tarz listelere bakmaz hocam Foruma bir bakın, konuların kaç tanesi araç karşılaştırma, kaç tanesi bilgi konusu
  • En güçlü olan fp olmaz ki

• Picasso11 kullanıcısına yanıt
    Hocam bu aracı bahsettiğim sitede bulamadım ama başka sitelerde buldum. Stok motor ise iyiymiş. Bu durumda 7. Sıraya 208 in altına 308 in üstüne yerleşiyor.

• Mitsubishi Colt 1.5 CZT
    -150 HP.
    -210 NM.
    -1070KG.
    -0-100 8Sn.

Bence fiyat performans listesinde üst sıraları rahat zorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: msansertekin

Turbo motorların değerlendirilmesi güzel, fakat atmosferikler için de ayrı bir liste hazırlanabilir.

Fakat araç alacak insanların çoğu bu tarz listelere bakmaz hocam Foruma bir bakın, konuların kaç tanesi araç karşılaştırma, kaç tanesi bilgi konusu

Atmosferik motorlarda ne yazık ki fazla seçenek yok. Markaların C sınıfı araçlarında tek tük atmosferik var. Bazılarında hiç yok. Mesela VAG grubunda atmosferik yok. Opele astraya 1.4 atmosferik bu sene eklendi. Birde atmosferiklerden 150 hp den fazla olan yok. Genelde 1.6 lar 115-120-125 hp oluyor. 1.4 ler ise 100 hp. 150 hp den fazla olan bildiğim sadece bir araç var o da eski kasa civicler. O da zaten 2010 dan aşağıda olduğu için kriterlere uymuyor

• quote:

Orijinalden alıntı: earl2000

Mitsubishi Colt 1.5 CZT
    -150 HP.
    -210 NM.
    -1070KG.
    -0-100 8Sn.

Bence fiyat performans listesinde üst sıraları rahat zorlar.

https://www.auto-data.net/en/?f=showSubModel&modeli_id=1748

Listeyi HP/CC oranına göre hazırladım. 0,1021 çıktı yani maalesef listenin son sırasına yerleşiyor tabi ağırlık faktörü göz ardı edilemez. Listedeki bir çok araçtan daha iyi olacağı kesin Aslında B sınıfı araçiara yer vermek istmedim 208 gti dışında. Çünkü B sınıfı araçların yol tutuşu ve aerodinami konusunda yüksek hızlara dayanabileceğine inanmıyorum. B sınıfı araçlar yüksek hızlarda güven vermiyorlar. Tedirgin ediyorlar

• Fiat bravo 1.4 t 150

Lpg uyumuyla hepsinden az yakarsin

• V40 1.55 ton!

• quote:

Orijinalden alıntı: evil2302

V40 1.55 ton!

https://www.auto-data.net/tr/?f=showCar&car_id=17578

Otomatik versiyon 1297 kg gözüküyor. Manueli daha azdır

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.