Şimdi Ara

1.4 Punto Evo Fire 77 hp yakıt verilerim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
17.442
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar şubat 10 dan bugüne kadar 1000 km yol devirmişim aracımla aracımın km si 24.500 oldu artık . Ben 1000 kmdir yol bilgisayarını 0 lamadım ve ortaya çıkan veriler şöyle

Yapılan yol 1098km

Ortalama tüketim 7.5 lt

Ortalama hız = 29km

1000 km karma tüketim tam anlamıyla şehir içi dışı karışık. şehir içi bolca yokuş ve hız tümsekli bir yolda kullanıyorum aracımı.
    benzini daima opet ten alırım
    bugün ki fiyatlarla benzin 4.6 tl den km de tüketim 35krş.
    1090kmde 360 tl yakıt kullanmışım. fişleri mevcut bende 450 tllik fiş var 10 şubatatan bu yana araç yarım depoya yakın şuanda

50 gün boyunca 1000km günlük 20km yapmışım ortalama. yani aracım günlük 7 tl benzin yemiş

veriler havalar ısındığında 1 litreye yakın düşebilir.

• Aracınız hayırlı olsun, kazasız belasız kullanın inşallah
    Bilgilendirici mesajınız için teşekkürler
    Böyle istatistikler çok işe yarıyor
    Ben de benzinli gezt'imi yeni punto evo dizel ile değiştirdim

Asla kıyas için yazmıyorum, bilgilendirme için yazıyorum, nitekim getz kışın kısa mesafelerde çok yakıt harcıyordu

Toplam kilometrelerimiz yakın, farklı olarak ben daha çok şehir dışı sürdüm

İzmir-Urla-İzmir
    İzmir-Uşak-Simav
    Simav-Eskişehir-Simav
    Ve 1 hafta Simav ilçe içi kullandım

Genel ortalama 4.8, geçen hafta ilçe içi toplam 70-80 km ortalama 6.2, çoğu dur kalk ve çok kısa mesafeler
    6 iler vitesin avantajı olduğu için Eskişehir-Simav arası 4.3 ile gelmiştim (Toplam 220 km'yi)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elektra -- 31 Mart 2012; 13:44:15 >
  • Fire motorun çok yaktığı yönündeki yanlış düşünceleri değiştirebilir
    Ben çok sakin kullanımda yazın şehiriçi ortalama 7 litreyi yakalamıştım.O zamanın benzin fiyatlarıyla(Geçen yaz) 21-22 liralık benzine 100 km şehiriçi yapıyordum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Klise Adam -- 31 Mart 2012; 13:46:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: eylülnisaeyvaz

Arkadaşlar şubat 10 dan bugüne kadar 1000 km yol devirmişim aracımla aracımın km si 24.500 oldu artık . Ben 1000 kmdir yol bilgisayarını 0 lamadım ve ortaya çıkan veriler şöyle

Yapılan yol 1098km

Ortalama tüketim 7.5 lt

Ortalama hız = 29km

1000 km karma tüketim tam anlamıyla şehir içi dışı karışık. şehir içi bolca yokuş ve hız tümsekli bir yolda kullanıyorum aracımı.
    benzini daima opet ten alırım
    bugün ki fiyatlarla benzin 4.6 tl den km de tüketim 35krş.
    1090kmde 360 tl yakıt kullanmışım. fişleri mevcut bende 450 tllik fiş var 10 şubatatan bu yana araç yarım depoya yakın şuanda

50 gün boyunca 1000km günlük 20km yapmışım ortalama. yani aracım günlük 7 tl benzin yemiş

veriler havalar ısındığında 1 litreye yakın düşebilir.

Polemik yaratmak gibi olmasında 2002 model 140.000 kmdeki 1.6 120hp Alfamla aynı yakıyor
    Aynı aracın 2008 grande punto dualogic olanı 7 litre lpg yakıyor Erzurum kişi ve şehir içinde.. Eğer aşırı sıkışık trafik değilse çok yakıyor gibi geldi bana

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Benzinli bir motor için çok güzel değerler. 1.4 zaten çok güzel motor.Ocak soğuğunda 2011 model 10 bin kmde albea 1.4 benzinli nerdeyse benim 1.3 multijetle aynı litreyi yakıyordu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ForteVeloce
    Aynı aracın 2008 grande punto dualogic olanı 7 litre lpg yakıyor Erzurum kişi ve şehir içinde.. Eğer aşırı sıkışık trafik değilse çok yakıyor gibi geldi bana

Polemik yaratmak gibi olmasında
    Hem otomatik,hem erzurumun soğuğunda,hemde şehiriçinde 7 litre LPG yakıyorsa,bu araç aynı şartlarda düz vites,yaz aylarında ve ferah trafikte benzinde 4.5 litre şehirlerarasıda 3 litre yakar.Yani 3 litrelik benzine 100 km ötedeki Antalyaya gidebilirm
    Hesaparı yanlış yapıyorsunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Klise Adam -- 31 Mart 2012; 13:53:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: arjen553

quote:

Orijinalden alıntı: ForteVeloce

Polemik yaratmak gibi olmasında
    Hem otomatik,hem erzurumun soğuğunda,hemde şehiriçinde 7 litre LPG yakıyorsa,bu araç aynı şartlarda düz vites,yaz aylarında ve ferah trafikte benzinde 4.5 litre şehirlerarasıda 3 litre yakar.Yani 3 litrelik benzine 100 km ötedeki Antalyaya gidebilirm
    Hesaparı yanlış yapıyorsunuz

hesapları ben yapmıyorum, yol bilgisayarı yapıyor. Ben sadece 6.6 litrenin üstüne yarım litre daha ekliyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1.5 dCi 80 hp Vs. 1.6 HDI 90 hp
    11 yıl önce açıldı
    Mondeo 1.6 125 Hp Lpg Uyumu Hk.
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 2009 Grande Punto (1.4 fire dualogic) şehir içi hep kısa mesafe, günlük ortalama 3-4km bol dur kalk ve yokuş iniş çıkış..
    ortalamam 10lt civarı... Ankara'daki arkadaşlar birlik mh ile gaziosmanpaşa arasını bilirler.. genelde sadece bu güzargahta kullanıyorum..

fikir vermesi açısından şunu da yazayım; geçen yaz Antalya'ya 5.4 ortalama ile gittim..(klima hep açık,2 yetişkin 1 çocuk, bagaj full)

şehir içinde biraz daha uzun güzargahlarda kullanınca ortalama 7'ye kadar düşüyor.
  • Arkadaşlar ben gerçek verilerimi yazdım tüplü 7 litre otm yaktıran arkadaşa da helal olsun arabam az yakıyor veya çok yakıyor demek için değil ortalama bir fikir sahibi olması için herkesin paylaştım. Bu kadar benzin zammı ile az yakan araç kalmamıştır ona eminim. :)

bu sadece bir istatiksel paylaşımdır.
  • İyide benim 160 ps 1.6 cc motorum bu şekilde sakin kullanımda 7-8 litre yakıyor. Bence 70 ps için yakıt değerleriniz fazla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: *President*

İyide benim 160 ps 1.6 cc motorum bu şekilde sakin kullanımda 7-8 litre yakıyor. Bence 70 ps için yakıt değerleriniz fazla.

O ne harika bir motormuş öyle aracı çok merak ettim.Şu an Clio 1.2 kullanıyorum kış günlerinde kasa kasa 7 litreye düşürdüm.Ya bizim arabalar bozuk ya sizin arabalar ileri teknoloji
  • quote:

İyide benim 160 ps 1.6 cc motorum bu şekilde sakin kullanımda 7-8 litre yakıyor. Bence 70 ps için yakıt değerleriniz fazla.

1.6 125 hp civic te 7.6 yakiyor.

Her araba aybi yakiyor :D

Demek ki benzli motorda en gucluyu almak lazim :p :)))
  • quote:

quote:

O ne harika bir motormuş öyle aracı çok merak ettim.Şu an Clio 1.2 kullanıyorum kış günlerinde kasa kasa 7 litreye düşürdüm.Ya bizim arabalar bozuk ya sizin arabalar ileri teknoloji

Kac tane 1.6 160 hp araba var ki? :)

Tabi ki o bir vti :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Phantoka

quote:

quote:

yahu beni vtisi falan ilgilnedirmiyor.Hakikaten 1.6 bu kadar az yakıyorsa 1.2 ile aylardır uğraştığım için kendimi enayi gibi hissediyorum.Cidden inandırıcı gelmiyor.Toyotanın motorları en az yakan benzinlilerden birisi diyorlar 1.6sı 9 litre yakıyor şehiriçinde.Keza arkadaşımın 1.6 Meganesi 10 litre yakıyor.Diğer bir arkadaşımın LPGli Astrası 11 litre LPG yakıyor.Şu işi bi açıklığa kavuşturalım.Ne ypaıyorsunuz ne ediyorsunuzda 1.6 motor şehiriçinde 8 litre yakıyor

• quote:

quote:

quote:

quote:

yahu beni vtisi falan ilgilnedirmiyor.Hakikaten 1.6 bu kadar az yakıyorsa 1.2 ile aylardır uğraştığım için kendimi enayi gibi hissediyorum.Cidden inandırıcı gelmiyor.Toyotanın motorları en az yakan benzinlilerden birisi diyorlar 1.6sı 9 litre yakıyor şehiriçinde.Keza arkadaşımın 1.6 Meganesi 10 litre yakıyor.Diğer bir arkadaşımın LPGli Astrası 11 litre LPG yakıyor.Şu işi bi açıklığa kavuşturalım.Ne ypaıyorsunuz ne ediyorsunuzda 1.6 motor şehiriçinde 8 litre yakıyor

Motoru, sanzimani tanimak, en az hiz degisimi ile gitmek.

i30 basliginda benim surusumu izleyin.

Ayrica evet motor hacmi kuculdukce araba az yakcak diye bir durum yok. :)

1.3 multijetle 4.2 litre yakarak gittigim yeri 320d ile gittigimde 5.8 litre yaktim.

Aci gercekler :)

Ha ama soyle bir fark var;

1.3 mj e en fazla 7 8 litre yaktirilir

20d ye 14 15 litrelere kadar cikar bu rakam.

• quote:

1.3 multijetle 4.2 litre yakarak gittigim yeri 320d ile gittigimde 5.8 litre yaktim.

Mantık çok yanlış.O zaman alalım bi X5 4.4i zaten yakıtta motoru tanıyınca alt sınır hep 7 litre.Basarsan çıkıyor galiba 20 litrelere
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Bu forumda ben rodaj süresindeki cruze'a 8.2 litre yaktıranı gördüm şehir içinde gerisini var sen düşün,senin 7 litrene herkes inanır 1.2 motorla lakin 1.6 motorla 8 litreye kimse inanmaz bu forumda kendilerini kandırırlar :)

• quote:

quote:

Mantık çok yanlış.O zaman alalım bi X5 4.4i zaten yakıtta motoru tanıyınca alt sınır hep 7 litre.Basarsan çıkıyor galiba 20 litrelere

Abartmanin alemi yok.

Verileri verdim, artik nasil yorumlarsan.

Hatta bir tane daha vereyim.

Alfa giulietta;

1.4 170 hp olani en fazla 16.3 litre yakiyor

1.8 235 hp olani en fazla 17.6 litre yakiyor.

• bu veriler benim gerçek kullanım verilerim bana göre benzinli bir araç için ideal eğer tüp takılırsa %40 tasarruf doğruysa 22 krş a düşer yakıt ben memnunum ama şuan için
  • quote:

quote:

quote:

Abartmanin alemi yok.

Verileri verdim, artik nasil yorumlarsan.

Hatta bir tane daha vereyim.

Alfa giulietta;

1.4 170 hp olani en fazla 16.3 litre yakiyor

1.8 235 hp olani en fazla 17.6 litre yakiyor.

nereyi abarttım

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.