Şimdi Ara

1.5 DCİ Yazılım ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
3.801
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar ufak bi sorum olacak sizlere....

Akrabamın aracı 1.5 dci megane 3 manuel şuan ki stock hali sanırım 110 beygir olması lazım tam bilemiyorum ama 100 ün üzerinde 105-110 arası olması lazım.

aracına yazılım yaptırmak istiyor. Bu motora daha önce yazılım yaparak güçlendiren varmı ? zararları varmı ? ve stock hali ile fark oldumu ? yakıt sorun değil artabilir fakat motora zarar veriyor mu yani aracın ömrünü kısaltıyormu sadece burada tereddütlü. Yapılırsa max kaç bg veya tork alınabilir ?

• evet yapiliyor yaptiran cok, megane forumunda fluence sevenler basligina yazin yazinizi. edc li degilse cok sorun olmuyor diye okudum zira tork 300 lere yaklasiyor yazilim sonrasi edc 250 ye kadar dayanikli.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam yanlış hatırlamıyorsam 130-140 bg arasına çıkıyordu torkuda artıyor, yakıt azalabiliyor bile ancak motor daha çabuk yıpranıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Timur hocam araç edc değil manuel vites den yana bi sıkıntı olacağını sanmıyorum. Tereddüt ettiği konu motorun ömrü yani dayanaklığı zarar verirmi acaba.

tasshelhoff hocam tavsiye edermisiniz yazılımı ? yani motor ömrü çabuk kısalır derken ne demek istediniz çok fazla zararı varmıdır ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: xOldof498

Timur hocam araç edc değil manuel vites den yana bi sıkıntı olacağını sanmıyorum. Tereddüt ettiği konu motorun ömrü yani dayanaklığı zarar verirmi acaba.

tasshelhoff hocam tavsiye edermisiniz yazılımı ? yani motor ömrü çabuk kısalır derken ne demek istediniz çok fazla zararı varmıdır ?

yazarlari karistirdiniz edc den bahseden benim, timur arkadas guc artisindan bahsetmis.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • xOldof498 X kullanıcısına yanıt
    Yok hocam bende zaten şanzumandan yana birşey demedim, lakin araçların motorlarını mühendisler dizayn ederken yakıt-performans-dayanıklılık üçlüsüne göre yapıyorlar,sizin bununla oynamanız bir diğerinden fedakarlık etmenize yol açar. Yani muhakkak motor ömrü azalır.

• quote:

Orijinalden alıntı: tasshelhoff

quote:

Orijinalden alıntı: xOldof498

Timur hocam araç edc değil manuel vites den yana bi sıkıntı olacağını sanmıyorum. Tereddüt ettiği konu motorun ömrü yani dayanaklığı zarar verirmi acaba.

yazarlari karistirdiniz edc den bahseden benim, timur arkadas guc artisindan bahsetmis.

Kusura bakmayın hocam karıştırdım dalgınlık..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1.3 TCE vs 1.5 TSI
    4 yıl önce açıldı
    1.4 hdi
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: timur_77_

Yok hocam bende zaten şanzumandan yana birşey demedim, lakin araçların motorlarını mühendisler dizayn ederken yakıt-performans-dayanıklılık üçlüsüne göre yapıyorlar,sizin bununla oynamanız bir diğerinden fedakarlık etmenize yol açar. Yani muhakkak motor ömrü azalır.

Mesajları karıştırdım hocam kusura bakmayın. anladım dediğiniz doğru fakat baktım ben 135 beygir gibi güç alınabiliyormuş +300 tork oluyor. Bence muthiş değerler fakat dediğiniz gibi motor ömrünü kısaltabilir. Sonuçta mühendisler belli bir güce torka göre motor yapmış üzerinde oynamak ne derece doğru olabilir bilmiyorum ama yaptıran da varmış baya herkes de memnun :) yani yaptırdığınıza değer diyolar.
  • Güncelleyelim belki farklı yorumlar gelir :)
  • xOldof498 X kullanıcısına yanıt
    Hralde yaptırmaya karar verdiniz hocam.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.