< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
Bildirim
Tork fakiri atmosferik motor normal. Motorun yapısı bu yani sorun yok.
|
Tatil zamanlarında bu konular çoğalıyor gerçekten.
Araçların gerçek performansını uzun yolda görüp şaşırıyorlar. |
Atmosferik motor ile rampa çıkmaya başladığınızda rampaya girerken ya hızlanarak girin ya da vites düşürüp yüksek devir çevirin. Aksi taktirde turbosu olmayan her araç rampa çıkarken bayılır. Benim aracım da atmosferik motorlu, tork yok denecek kadar az, az olan torku da yüksek devirde veriyor araç. Turbo dizel araçtan sonra cehennem azabı gibi gelmişti ama artık araca alıştım, durum neyi gerektiriyorsa o şekilde kullanıyorum, sorun kalmıyor ama yakıtı da o oranda etkiliyor. Yapacak bişi yok malesef.
|
Tdci focus alarak bu sorunu çözebilirsiniz.
|
Kullanıp tarzınız nasıl rampaya 5. viteste 2- 2,5 bin devirle girip araç bayılınca vites düşürmeye başlıyorsanız araçta bir sıkıntı yok kullanım tarzınız yanlış. Rampanın eğimine göre hızınızı alıp daha rampa başlamadan vites düşürüp 3,5 - 4bin devirle çıkarsanız bayılmak bir yana hızlanabilirsiniz de. Devirli gittiğiniz halde bayılıyorsa araçta bir sıkıntı vardır.
|
Honda Civicimi alır almaz uzun yola çıktım
Turbo dizel motorlardan atmosferike döndüğüme bin pişmanım! Rampalarda motorun anirmasi beni deli ediyor. Rampa çıkamayan arcin Torku yoktur bu kadar basit |
15 sene benzinli ve tüplü araç kullanan ve 1 sene önce turbo dizel focus almış biri olarak diyorumki dizel in gözünü seveyim.sollamalar rampalar vız geliyor.
|
Hadi yine sizin aracınız 2012 model.
2020 yılında bu aracın tüp takılmışına 200bin verenler var asıl şaşırtıcı olan o. Edit: sarı siteye şimdi baktım 230binden başlıyormuş sıfır civicler. Allahım sen bu arkadaşlara şifa ver! |
Yıllar önce 500 km yi 4000 devir üstünde geldiğimiz araç hala kapının önünde,biniyoruz. 200k oldu km si hala conta yaptırmadık? 100 km hızı 3000 devirde yapan atmosferik biraz hızlı gideyim derseniz mecburen yol boyu 4000 üstünde kalıyor...
Konuya gelirsek küçük hacimli atmosferiklerle rampa çıkacaksanız vitesi daha rampa başlamadan düşürün yavaşlamadan çıkabilirsiniz. Araç dolu ve rampada sollamaya vs çıkacaksanız redlineda gezerek şansınızı deneyenilirsiniz. Vergi sistemi sağolsun. 1400 kg araçlar 1.6 atmosferik motorla geliyor. Mtv aynı olsa 2000cc altı atmosferik araç almam. Hacim arttıkça max. Torkun verildiği devir bandıda düşüyor. Mevcut koşullarda çare +150hp turbo benzinli motorlar. |
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burakk0131 -- 8 Ağustos 2020; 14:12:27 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Süleyman Çakır. -- 8 Ağustos 2020; 17:47:55 > < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|