Bildirim
1.6 fsi hangi yakit
Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
95oktandan şaşma kardeşim biz aracı almaya gitdiğimizde depo haliyle boştu sakın 97-98almayın bişeyleri zararlı motorun ömrünü kısaltıyor demişti.Ogünden beri 95oktandan şaşmam
özellikle opet shell alırım -
1,6 fsı var. Geçen de benzinciye tekrar soruk 95 dedi. depo kapağında 98 te yazıyo ama gerek yok bence. opetten şaşma.. Geçende kütahya simavdan benzin alcaz. Hadi dedik po'dan alalım. uydudan yakıt kontrolü fln, iyidir
2,98 verdik ltresine. Araba çekişten düştü. Sözde uydudan kontrolmüş. Allahın dağında kakalıyorlar walla. Opetten şaşma. -
FSI motorlar için yüksek oktanlı yakıt daha uygundur. Fiyat farkı önemli değilse yanma verimi performans motorun ömrü açısından yüksek oktan tercih edilmeli...
Aslında 1.6 FSI hiç tercih edilmemeli bana göre vw bu işi yapamamış çünkü o yüzden kaldıracak...
edit:...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freestyle_ -- 12 Eylül 2007; 14:15:48 > -
Vw grubu turbo beslemeli Fsi motorlarla ödül aldı ancak 1.6 Fsi için birtakım problemlerin sıklığı ve artan rekabet yüzünden 1.4 turbo beslemeli motorlara geçiş yapacak.
Fsi motorlar bildiğim kadarıyla 98 oktana ayarlıdır. -
Fsı motor bizim ülkenin yakıt kalitesi ile anca 95 oktan gider -
95 oktan tabiiki -
97-98 çok ince benzin oLduğu için 95 oktana göre daha çabuk yanıp motorun biraz fazLa ısınmasına neden oLuyormuş.ben serviste sormuştum bunu 95 şaşmayın demiişti sende şaşma arkadaşım.keyifLi sürüşLer diLiyorum -
burada 95 oktan yazanların fsi golf kullanmadıkları belli oluyor..2004te aracımı aldm,98 oktanla başladım öyle gitti..ta ki bi gün fethiyede yol bilgisayarı 10 km yazna kadar..mecburen 95 oktan aldm,motoru çalıştırdm ve EPC ışığı yandı..stop ettm haliyle.. servisi aradm neden die...yakıt kalitenizle ilgilidir, ECU 98 oktana göre ayarldıır o araçta dediler...bi dahada yarm depoya düştümü gittm doldurdum... -
FSI motorlar gerçek performanslarını 98 oktan benzin ile gösterecek şekilde imal edilmişlerdir. Çok hassas bir sistem olduğu için daha düşük oktan kullanımında hem aracınızda sorunlar çıkabilir hemde alabileceğiniz optimum performansın yaklaşık 7-8 beygir altında bir performans alabilirsiniz. Zaten forumlarda dağ gibi biriken FSI sorunlarının çoğu da insanların 95 oktan kullanmasından ileri geliyor, çok sağlıklı ve verimli bir motor sayılmaz. -
quote:
Orjinalden alıntı: Soylukan
FSI motorlar gerçek performanslarını 98 oktan benzin ile gösterecek şekilde imal edilmişlerdir. Çok hassas bir sistem olduğu için daha düşük oktan kullanımında hem aracınızda sorunlar çıkabilir hemde alabileceğiniz optimum performansın yaklaşık 7-8 beygir altında bir performans alabilirsiniz. Zaten forumlarda dağ gibi biriken FSI sorunlarının çoğu da insanların 95 oktan kullanmasından ileri geliyor, çok sağlıklı ve verimli bir motor sayılmaz.
sanki buna soran oldu,fsi sağlıklımı verimlimi diye... -
quote:
Orjinalden alıntı: ua_tayfa_kapalı
quote:
Orjinalden alıntı: Soylukan
FSI motorlar gerçek performanslarını 98 oktan benzin ile gösterecek şekilde imal edilmişlerdir. Çok hassas bir sistem olduğu için daha düşük oktan kullanımında hem aracınızda sorunlar çıkabilir hemde alabileceğiniz optimum performansın yaklaşık 7-8 beygir altında bir performans alabilirsiniz. Zaten forumlarda dağ gibi biriken FSI sorunlarının çoğu da insanların 95 oktan kullanmasından ileri geliyor, çok sağlıklı ve verimli bir motor sayılmaz.
sanki buna soran oldu,fsi sağlıklımı verimlimi diye...
arkadaş saygı çerçevesinde fikirlerini söylemiş lütfen gerginlik yaratmayalım
-
98 oktan zaten artık kalmadı o 98 oktan benzin ithal benzindi ve oktan arttırımı bazı katkılarla yapılıyordu ondan motora zara veriyordu
artık 97 var tr üretimi tr yapılıyor ebnde eski golf 4 varken 98 kullanıyordum gercekten cekiş ve motor sesi değişiyordu daha sessizdi motor
yeni arabamda 8v golf ama garantiden 97 almıyorum ama garanti bitince 97 dusunebilirim
fsi motorların verimi için bencede 98 lazım bu motorların ayarı buna göre cunki (ama tr benzinlerin durumu malum) ben devamlı bp den benzin alıyorum hastalık baska marka almam mecbur kalmassam
ark 98 eski kasa 3.16 bmw si vardı depo kapagında 98 yazıyordu
kendis dediğine göre abi 400 km anca yapıyor diyordu 95 varken ama 98 cıktı depoyu fulledim 600 yaptı kayret ettim dedi uzun yolda daha cok yapar diye tahmin ediyorum demişti -
motora bağlı tabi ki....şimdi burada yazana göre herkes 98 alsın daha çok yol yapsın diye bi şey söylenemez.. aracınızın el kitapçığında,servisinde ne öneriliyorsa onu almanız lazm... yoksa 98le daha çok yapılıyorsa shell'den 100 oktan alırım 100km daha fazla yol yaparm die bi şey yok...tamamen aracınızın motor özelliklerine bağlı.. Dj Iceman sözüm sana değil,yanlış kanı oluşmaması açısından..... -
anladım kardes no problem
bu arada imzandaki 320 d ye bir chip dopingi ile 190 -200 ps arasına cıkıyor gucu garanti bitince deneyebilirsin -
aklımda...yinede sağol...
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X