Arkadaşlar merhaba selamlar; Size ufak bir yağ kaçağımdan bahsedeceğim. Araç : 2014 model polo 1.6 TDİ 66kW 90 lık - EA 189 motor ailesi (namı diğer emisyon skandallı vw motoru)(23R7 servis aksiyonu yapılmadı)Araç orijinal. Aracım 87.500 km de . En son 77.500 de yağ değiştirdiğimde bu kaçağı görmüştük ama üstüne fazla düşmemiştik.Bölgeyi balata spreyi ile temizledik. Aradan geçen 10.000 km de durum yine aynı. İşaretlediğim yerden turboya doğru bir boru çıkıyormuş. O noktadan ufak ufak yağ kaçıyor. Araç yağ eksiltecek kadar yağ kaçağı yok. Aracım yağ da yakmıyor. Aracın yağ filtre bakımını dsg şanzıman üzerine ustalaşmış bir yere değişttiriyorum.Mekanikte yapıyorlar ama asıl işleri DSG şanzıman. Ama bu problemi çözmek istiyorum. İstanbulda önerebileceğiniz işinin ehli mekanikçi var mı ? Ufak bir oring ile çözülebilecek bir sorun mu acaba ? O yeri sıktık ama yine de kaçak devam ediyor. Ekstra olarak fotoğraflarda fark ettiğim aks körüğü sizce normal mi ? Aracın altındayken fark etmedim. Fotoğrafları incelerken gözüme ilişti. Körüğüm de bi siyahlık var neden öyle olur ? Yardımlarınız ve yönlendirmeleriniz için teşekkür ederim. Saygılarımla ![]() ![]() ![]() |
Bildirim