Arkadaşlar Türkiye'de ADSL bağlantılarda kullanılan PPP over ATM (PPPoA) - VC-MUX PPP over Ethernet (PPPoE) - LLC diye iki ayar var. Türkiye'de Türk Telekom tarafında PPPoA olarak ayarlanmış port ile karşı taraftaki ADSL modemde PPPoA olarak ayarlanmış 1 Mbit ADSL bağlantıda şöyle bir deneme yapabilirmisiniz ? Dosya indirirken tüm bant genişliği kullanılarak windows ile (getright veya dap gibi başka download programları olmadan) kaç Kilo Byte'da dosya indiriliyor ? Türk Telekomunhttp://speedtest.turktelekom.com.tr/ adresinde 1 Mbit bağlantıda maksimum yani tüm bant genişliği kaç kilo bit ölçülüyor ? Tabi bu denemelerde ADSL bağlantısının hiçbir kimse veya uygulama tarafından kullanılmaması gerekir. "PPPoA ile PPPoE'ye oranla daha çabuk download yapıyor." diye yazılar okuyorum bir çok sitede. PPPoA'nın headerlerı daha az. Ama Türk Telekom ve ADSL modemde de PPPoA ayarlarının yapılması gerekiyor. Türkiye'de çoğunlukla PPPoE portları var telekom tarafında. Bende ve arkadaşlarımda her iki taraftada PPPoE ayarlı. Bende ve arkadaşlarımda PPPoE ile bu hız 107 KB = 856 Kb çıkıyor. PPPoA ile ilgili istediğim değerleri internette aradım ama bulamadım. 1 Mbit PPPoA ile 1 Mbit PPPoE'yi karşılaştıracağım. Her iki taraftada PPPoA ayarlı bir arkadaş var ise bu bilgileri iletebilirmi acaba. Teşekkür ederim.