< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
1 TLlik kahveye 100 tl ödemeyin. (2. sayfa)
-
-
Eğlence içinde yuvarlanmaya millet bahçelerine gidebilirsiniz. Tabiki kahve ve çorbayı sonra için, yoksa mideniz ağzınıza gelir, 3 kuruşluk yediklerinizi de çıkarı verir, israf edersiniz.
-
cepte 100 lira varsa, onunla ne yapabilirim? bunu sorduğum sürece starbucks frappicino hep kazanacaktır, bunu bile yapamayacaksak niye yaşıyoruz hocam?
-
Kahve sizin neyinize icmeyin
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
1 TL'ye evde yapma maliyeti komedisini geçtim, kahve demlemek nedir la? :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 19 Mart 2024; 21:52:57 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
bir shot espresso için 8gr kahve gerekiyor.
hesaplı bir çekirdekten maliyet çıkarsak ( kg fiyatı 400TL)
3,2 TL maliyet yapar.
bir fincan türk kahvesi için de 6-8 gr kahve gerekir. çekilmiş türk kahvesi de 100 gr 35-40TL aralığına gelmiş
Harcanın su, temizlik doğalgaz vs de hesap yapsanız 4-5 TL civarı maliyeti olur.
Evde büyük bir kupa sütlü Amerikano yapmak bile en düşük maliyetle ( kahve makinesi amortismanı olmadan) 10TL'den az tutmuyor.
-
Öpülmek hoşlarına gidiyor boşver düşünme kimseyi deymez kimin ne hali varsa görsün bende senin gibi çok kafaya takıyordum artık umursamıyorum kim ne yapıoyrsa yapsın.
-
1 tlye kahvenin telvesini bile içemezsin. Ne 1 TL si? Evde yapsan bile sütü kahvesi 10 liradan aşağı tutmaz. 1 liraymış
meyve sebze yetiştirme kel alaka. gayet te öpüyorlar dışarıda. yanisi kafelere falan gitmiyorum bile bile saçma sapan paralar ödeyemem.
param da var ben kendimi enflasyondan koruyabilecek durumdayım ama bazı menüler gerçekten kafayı yemiş. en son üzerinde malzeme olmayan pizzaya 400 lira verdim parayı öderken de çemkirdim arkadaşlarımı da gelmemeleri için uyaracağımı söyledim.
ezik psikolojisine girmeyin , bu ne fiyat lan deyin herkes ayağını denk alsın.
-
Abi tazeliyeyim mi diyen olmadığı için kafa rahat saatlerce oturuyor gençler ne yapsın.
-
Mekanlarda satılanları çok daha uyguna evde kendisi yapabileceğini bilmeyen kalmadı zaten, mekanlara gitmenin olayı sosyalleşmek ve vakit geçirmek, mesela kızla ilk buluşmada bir yerde oturmak yerine bizim eve gel sana aldığım meyveleri soyayım demek mantıklı mı?
-
Herkes Einstein mübarek.
Dikkat et kardeşim suriyeliler sana çökmesin. Bi arkadaş anlattı mahallesinde ki suriyelilerden bi tanıdığı birşey çalmaya çalışıyor palayı boğazına yiyor olay da orda kapanıyor
Olur olur. Türk kahvesi mehmet efendi 39 tl, 2 tatlı kaşığı tepeleme koyuyorum ortalama 30 kupa kahve çıkıyor. Ortalama 1 tl
Kardom o kahve içenlerin %90 ının ana amacı kahve değil ortam için gidiyorlar, kimisi sınırsız oturduğu ofis ortamı için kimisi arkadaşlarıyla güzel vakit geçirmek için kimisi de eş bulmak için gidiyor.
Konu sahibi abartmış ama,
Kahve bir kenara fakat dışarıda çorbalar gerçekten gereksiz pahalı. 1 kase çorba 80 lira olur mu ya?
Çorba değil onlar şifa şifa
Bokunu çıkaran esnafa en iyi çözüm tercih etmemek. Saçma sapan fiyatlar içindeyiz. Tavuk dürüm 150 tl olmuş, bunlar öğrenci yemeğiydi. Kimse kusura bakmasında bir tavuk dürüme bu fiyat çekiliyorsa oradaki tek sorun ekonomik değildir.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Memet efendi dediğin endüstriyel kahve zaten kahve değil ve ucuz.quote:
Orijinalden alıntı: m f i
Olur olur. Türk kahvesi mehmet efendi 39 tl, 2 tatlı kaşığı tepeleme koyuyorum ortalama 30 kupa kahve çıkıyor. Ortalama 1 tl
Onunla bile hesaplasan yine 1 tl olmaz.
Sadece kahve ile maliyet hesaplanmaz. Su, elektrik (gaz) kullanıyorsan şeker vs. Evinin işletme gideri hatta kahveyi yaparken harcadığın enerjinin maliyeti, kullandığın makinenin maliyet, amortismanı, temizlik gideri vs vs
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi por favor -- 20 Mart 2024; 7:8:34 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X