Sadece kahve hesaplarım gerisi boş 1 kupa kahve ne elektrik doğalgaz su yakacak < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
1 TLlik kahveye 100 tl ödemeyin. (3. sayfa)
-
-
100 gr kahveden 25 içim nasil cikiyor...altin tartisinda 4 gr tartip burumdammi cekiyomuz
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Arkadaş Murat kurum gibi ocağı açmadan kahve demliyor. Bu kafayla iyi yerlere gelirsiniz hocam, başarılarınızın devamını diliyorum
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
benmi dedim ne dedim hatırlamıyom olur böyle şeyler dem demde demlenir.
-
valla ne kadar sorun yaşadığım suriyeli afgan varsa hepsi korkaktı
-
Ben her zaman diyorum Türkiyede esnaf insaflı diye de inanmıyorlar, ülkede öyle bir tüketici kitlesi varki 100 TL ye satılan kahve 200 TL olsun yine de alırlar. Esnaf istese o kahveyi 200 liraya bile çok rahat satar
Lahmacun mesela 50 lira tanesi, bak 100 lira olsun yine alırlar kimse demezki bunu fiyatı niye böyle
-
Geçen gün tavukdünyasının önünden geçtim. 50gram tavuk , 100 gr makarna ,biraz yeşillik için 200tl fiyat çekiyorlar ,şaka gibi o tabağı 20 tlye maal edersin..
1e 10 kar marjı :) millette kuyruk olmuş kapıda.
1kg tavuk gogus 150tl. 50 gramı maliyet 7.5tl.
İcine koydugu makarna maliyeti 5 tl.
Yeşillik 7.5tl.
Toplam 20tl maliyeti var. Dükkan ve çalisan gideri hariç. Millet onu yiyebilmek için dipdibe masaların arasında 200 tl veriyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliveli90 -- 20 Mart 2024; 9:51:29 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
avrupaya gidip gezmek isteyenler çoruma gidin gezin orda sokak cadde yok mu
hem paranız cebinizde kalır
-
Güzel tespit hocam
-
Taksileri elestir 90 tl veriyoruz kisa mesafe icin 67 tutuyo 90 istiyo
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naruto45 -- 20 Mart 2024; 10:10:34 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
İstanbul ise zaten ibb yuzunden milleti soyuyorlar.
Diğer illerde taksi bu kadar pahali degil..
Konuya bakınca Suriyeli ve Afganlardan bile daha beter duruma düşmeyi tavsiye olarak alıyoruz artık kendimize. Mülteciler gezip eğlenirken biz kendimize sakın dışarıda kahve içmeyin diye tavsiye mesajı atar olduk
-
Fason mercimek, tavuk bulyon ve böceklenmiş un. Mmmh enfes
Hayata nasıl ve nereden baktığınla alakalı güzel kardeşim.
Herkes biliyor maliyetinin uygun olduğunu lakin sosyalleşmek için arkadaşlarıyla vakit geçirmek için gidip 100 tl ödüyor insanlar bir kahveye.Sonuçta insan sosyal bir canlı değil mi ?
Diğer taraftan bir otelin tepesine çıkıp 250 TL’ye Türk kahvesi içtiğimide biliyorum.250 TL’yi bir kahveye mi veriyorum ? Yada bir yemeğe gidip 1500-2000 TL bir tabağın değeri olduğu için mi veriyorum? Hayır.Orada oturabildiğimi gösteriyorum.Yada Kia picanto bile ihtiyacımı görebilecekken gidip Cabriolet gibi Coupe gibi veya premium araçları tercih ediyorum.Neden ? Çünkü o prestij benim işime katkı sağlıyor ve kat ve katını işimden alıyorum
Tabi lan manyak mısın
Fırında satılan pide 20 ₺ iken halk ekmekte 10₺, öyle bir sinirlendim ki 99da 5 lira verdiğim pideyi niye %100 zamlı aldım diye eve geç gittim.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Arkadaşın burada bahsettiği sey biraz su eğer suz enflasyonun önünü açarsanız insanların fiyat algısı bozulacak için aynı zamanda firsatciliginda önünü açarsınız.
Çünkü ne fiyat koyarsanız koyun yarın daha da yükselecek diye alan çıkacaktır.
İşte o nedenle paranın namusu ile oynamamak gerekir faiz günah gibi akildisi önermeler dayanarak.
bu kadar karlıysa gidip kahve ve tavuk satmıyorsan aptalsın demektir.. Bir girişimde bulun sende 1 tl ye üret 100tl ye sat 99 tl kar.. günde 100 kahve satsan .. ayda 300 bin civarı kar demek.. yanına satacagın diğer şeylerle beraber ayda 1 milyon kar etmen lazım..
-
Katılıyorum, kahvenin ve çorbanın 20 liradan fazlaya satılmaması lazım, hiçbir sektörde(daha fazla emek gerektirenler dahil) bu kadar kar marjı yok. Dişçiler, doktorlar, mühendisler bile yıllarca eğitim alıp 1 saat tedavi yapıyor, 5 kat, 10 kat bile kat kar koyamazken ve bir sürü şeyle uğraşırken ve hastane masrafları çok yüksekken, 1 saatte kahve çorbayı yamayı öğrenen adamlar 1 saatte 60 tane kahve ve çorba satan en az 200 kat daha az maliyet(işyeri açarken) ile yiyecek-içecek sektörü çok daha fazla kar marjı koyuyor, hiç fiş-fatura vereni de yok yiyecek-içerek sektöründe, çoğu yerde belki bardak-tabak bile yıkanmıyor.
-
Olsun yine de dikkat et korkak birisi palayla boğaz kesmez
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X