aracım peugeot 206 HDI (dizel) geçen hafta sonu ailecek ıhlara vadisine gittik araçta 4 kişi ve bagaj var idi. vadinin otopark çıkışındaki rampada öndeki araç durunca mecburen durdum. aracı 1 viteste kaldırmak istediğim zaman araç gaz yememeye başladı ve stop etti. Aracı tekrar çalıştırıp devirli olarak kaldırdım ve yokuşu çok zor çıktım. daha sonra ankaraya döndüm şu anda aracın gidişinde yada kalkışında bir problem yok ama kafamda soru işareti kaldı . acaba neden yaptı diye aracım 44.000 km de ve bakımdan yeni çıktı. aracım garanti dışında yetkili servise götürmeme gerek varmı. Mazotuda devamlı totalden almaya çalışıyorum ve katkı maddesi koyuyorum(peugeotun verdiği).
debriyaj balatasında bir problem olabilir.
balata 44000 de problem çıkarabilirmi ?
quote:
Orjinalden alıntı: helin06
Çıkarabilir.15000 KM DE debriyaj baskı balatası gitmiş bi arkadaşım var.Aracı vw transporter 2008 model.
aracini guvenilir bir ozel servise de goturebilirsin, ama her ozel servis iyi olmuyor maalesef.
Debriyaj balatası bittiyse araba niye stop etsin, bence başka bir sorun var.
bence sıcaktan ve aşırı yükten. havalar çok ısınınca araçlarda bazen gaz yememe problemi olabiliyor.
Balata yanlış bir kullanımla (yanlış anlamayın sözüm size değil sadece örnek vermek amacıyla) değil 44 bin, 2 km de bile bitebilir, servise gitmeden önce size tavsiyem bilindik yöntemlerle debrijayınızı test etmeniz, 4 veya 5. vites ile kalkmaya çalışınız araç stop ederse bu problemin debriyajdan olmadığına bir işarettir. Ancak 206 hdi kullanmış biri olarak aracın rampada kalkışlarda biraz zorlandığını, hele ki taşıdığı kelle miktarı ve yüke oranla bu zorluğun fazlalaştığını belirtmek isterim.
quote:
Orjinalden alıntı: Soylukan
Balata yanlış bir kullanımla (yanlış anlamayın sözüm size değil sadece örnek vermek amacıyla) değil 44 bin, 2 km de bile bitebilir, servise gitmeden önce size tavsiyem bilindik yöntemlerle debrijayınızı test etmeniz, 4 veya 5. vites ile kalkmaya çalışınız araç stop ederse bu problemin debriyajdan olmadığına bir işarettir. Ancak 206 hdi kullanmış biri olarak aracın rampada kalkışlarda biraz zorlandığını, hele ki taşıdığı kelle miktarı ve yüke oranla bu zorluğun fazlalaştığını belirtmek isterim.
ilk önce debriyajı test edin sağlamsa servise danışın
quote:
Orjinalden alıntı: geremy
debriyaj balatasında bir problem olabilir.
geremy nin dediği doğru
aşırı yük ve dik yokuş
ufak hacimli dizel araçlarda bu tarz durumlar meydana geliyor dizel olarak kullandığım palio ve puntoda bile çok dik yokuşta kavrama yaptıktan sonra araç gaz yemeyip stop ediyordu.
ya dediğiniz gibi devirli kalkacaksınız. yada biraz daha rampa aşağısına inip hızınızı alarak çıkacaksınız.
debriyajın düz yolda yada o yokuşun haricinde sorun çıkarmadığını söylüyorsanız bence debriyajda sorun yoktur.
bana göre normal bir durum.
quote:
Orjinalden alıntı: individual
aşırı yük ve dik yokuş
ufak hacimli dizel araçlarda bu tarz durumlar meydana geliyor dizel olarak kullandığım palio ve puntoda bile çok dik yokuşta kavrama yaptıktan sonra araç gaz yemeyip stop ediyordu.
ya dediğiniz gibi devirli kalkacaksınız. yada biraz daha rampa aşağısına inip hızınızı alarak çıkacaksınız.
debriyajın düz yolda yada o yokuşun haricinde sorun çıkarmadığını söylüyorsanız bence debriyajda sorun yoktur.
bana göre normal bir durum.
+1 mesela d4d toyota dizellerinde de yokuşlarda bazen problem çıkabildiği söyleniyor..hatta benim bi arkdaşımda var,çok dik yokuşlarda ara sıra problem yaşıyor,servise götürmüş,debriyajda veya motorda problem olmadığı,bu tarz şeylerin normal olduğu söylenmiş
quote:
Orjinalden alıntı: SYSTEMOFADOWN
quote:
Çıkarabilir.15000 KM DE debriyaj baskı balatası gitmiş bi arkadaşım var.Aracı vw transporter 2008 model.
3000KM ye kadar 2 kere balata değiştirende war
Baskı balatanı kontrol ettirmelisin... Tehlike yaratmaz,bir süre daha gider ama kafana takılır...
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
cevaplar için çok teşekkürler arkadaşlar
debriyaj balatasında sorun olsa bunu devamlı yapar diye düşünüyorum. Aracın kalkışına özellikle dikkat ediyorum bu olay olduktan sonra daha da dikkat eder oldum şu anda kalkışta yada çekişte bir sorun yok ama servis yolu göründü sanırım inşallah balatada sorun çıkmaz da bize de masraf çıkarmaz. Bazı arkadaşlar sıcaklık ile ilişkili olabilir demişler o gün hava gerçekten çok sıcaktı ve araç güneşte kalmıştı ama (teknik bilgim az olduğu için kusura bakmayın) sıcaklık ile kalkış arasında bağlantı kuramadım. Ben dizellerin soğuk havada sorun çıkardığını duymuştum ama sıcak havalarda da sorun çıkarabileceğini yeni öğrendim.
quote:
arkadaşlar günaydınlar
bir sorunum var yardımcı olursanız sevinirim
aracım peugeot 206 HDI (dizel) geçen hafta sonu ailecek ıhlara vadisine gittik araçta 4 kişi ve bagaj var idi. vadinin otopark çıkışındaki rampada öndeki araç durunca mecburen durdum. aracı 1 viteste kaldırmak istediğim zaman araç gaz yememeye başladı ve stop etti. Aracı tekrar çalıştırıp devirli olarak kaldırdım ve yokuşu çok zor çıktım. daha sonra ankaraya döndüm şu anda aracın gidişinde yada kalkışında bir problem yok ama kafamda soru işareti kaldı . acaba neden yaptı diye aracım 44.000 km de ve bakımdan yeni çıktı. aracım garanti dışında yetkili servise götürmeme gerek varmı. Mazotuda devamlı totalden almaya çalışıyorum ve katkı maddesi koyuyorum(peugeotun verdiği).
arabanızda çok fazla problem aramayın bence çünkü orası küçük hacimli bi dizel araba için oldukça dik ve yorucu bi yokuştur. bi de içinde 4 kişi varsa bence çok normal ben oraya gittiğim zaman önümde araba olmamasına dikkat ederim durunca kalkması hakketten bi eziyet oluyoo ama siz genede arabanızı bi servise götürün içiniz rahat etsin
arkadaşım debriyajında problem olmaz için rahat olsun.debriyaj sorunlu olsaydı kalkarken araba stop etmez aksine devir yükselir ama araba kalkmazdı.stop ettiğine göre debriyaz sağlamdır.senin duırumun motorun küçük hacminden ve yükten kaynaklıdır.ama yine de bi servise götürüp kontrol ettir derim ben.belki başka bi problem olabilir.
Baskı bakatasından olacağını düşünmüyorum.Araç gaz yemiyorsa büyük bir ihtimalle yakıt ile ilgili bir problem var.Ben de palandökene bora ile çıkarken yaşamıştım.Araba bir türlü kalkmıyordu kalkınca 1 den 2 ye atar atmaz araba yığılıyordu.1. viteste bayağı gittim sonunda araba açıldı.2 ile yığılan araba 4. vitesi istemeye başladı.Dediğim gibi baskı balatası olacağını düşünmüyorum ancak siz yiede kontrol ettirin zarar gelmez
dizel aracı vede küçük hacimli ise illaki gaz yemez yokuşta.yanı arçta sorun yok.biz aile dostumuzla artvin deki köylerine gitmiştik.benzinli opel astra bile durdu.bizde mecbur arkada durduk.astrayı kaldırmak baya zaman aldı.bence servise gitmene bile gerek yok.ben babamın 2.0dtı vectrasını az olan yokuşta bile yüksek devir kaldırıyorum.dert etme aracının hiç bişeyciği yok...