Şimdi Ara

1 Watt 2.4 GHZ amplifikatör Mesafesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.128
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arakdaşlar 1 watt 2.4 ghz amolifikatör ne kadar mesafede etkili olur n connecttör bi antene baglasak 15 dbi

hesaplamasını bilen veya bu işle ugraşan arkadaş varmı ?

• Piyasada 1-2 watt olarak satılan yükselticilerin hiçbiri gerçek değerinde değildir.

Size şöyle bilgi vereceğim. Standart AP ler ortalama 20-30mW gücünde çıkışa sahip. 1watt=1000mW olduğuna göre hesabını siz yapın.

Sevgiler.
  • Bende 1 watt'lığın devresi var fakat rf2126 transistör gerekli onuda tek olarak bulamıyorum toptan satıyorlar.
  • devreye diyelim 10db giriş yaptın ap'le sana 2 katı yani +20db bir sinyal veriyor.
  • yok ben anfileri buldum... yaklaşık 350 $ a 3 watt yurt dışında satılıyor

1 watt = 1000 mw oldugunuda biliyorum ama hesaplaamyı siz yapın demişsiniz neye göre hesaplama yapcaz yani 1mw mesafesi ne kadar her AP ninki degişir o zaman siz şöyle diyorsunuz bi AP 400 mt yaparsa 30 mw gücünde

1 km = 1000 mt

30 mw = 400 mt

1000 / 30 = 33

33 * 400 = 13200 mt

buda 13,2 KM denk gelir doğru bi hesaplamamı 1 watt için ?
  • Yurtdışında satılırda buraya sokamasın onları haberin ola
  • aslında ben şunu yaptım d-lin 2100 AP nin epremunu degiştirme yaparak çıkış gücünü 1 WATT çıkardım ve 1 adet dlink ANT24-1500

modemin antene giriş WATT ı 1 olarak veriyorum anten 160 cm boyunda da

http://video.google.com/videoplay?docid=3854509361604681164

15 dbi anten aldım OMNİ ama araay bide 1 amplifikatör takmak istiyorum tüm şehirde girebilmem için bi proje yapıcagım bulundugum yerin maksimum uzunlugu şehrin baştan başa 50 KM ve tüm şehri kuş bakışı görebiliyorum...

işte bi deneme videom aşagıda...

http://video.google.com/videoplay?docid=3854509361604681164

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2 ohm- 4 ohm farkı nedir
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • yok ben yurt dışından alış verişi ögrendim çok kolay geliyor sen bana bırak :D

neler aldım TRde yasak olan : )

Az bişi takdik yetiyor...
  • Aynı AP'den bendede var aynı şekilde sinyal gücünü bende yükseltim ancak pek bir fark göremedim açıkcası netstumbler baktım herhangi bir değişiklik göremedim
  • işte bende ondan böle bişeye ihtiyaç duydum :D Demek anlıyoruz birbirimizi :D
  • İstersen beraber rf2126 transistörü alıp devreyi yapabiliriz yada gümrükten takılmadan geçirebiliyorsan yurtdışından almak daha mantıklı olur
  • bence hazır outdoor lar daha iyi bir yayın verecektir... gümrük meselesi kolay hallederiz onu ...
  • Gerçek 3Watt yükseltici o fiyatların çok üzerinde zaten ve bu cihazların kullanımı yasak. Bi tanış firma Lübnanda savaş nedeniyle fiberleri koptuğu için p2p bağlantı yaptı ve Kıbrıstan Lübnan'a 244kilometreye 20mbit ile bağlantı veriyor ve hiçbir yükseltici olmadan.
    Şuan bu bağlantı devam ediyor. Ortalama pingler 10ms civarında. Ayrıca omni anten değil tabiki kullanılan antenler birebir karşılıklı antenlerdir. Ayrıntılı resimleri ekledim.

Yani söyleyeceğim cihazlar çok önemli. Piyasadaki sıradan cihazlar ile bunu asla başaramazsınız.

Sevgiler.

quote:

Orjinalden alıntı: FiReRinG

yok ben anfileri buldum... yaklaşık 350 $ a 3 watt yurt dışında satılıyor

1 watt = 1000 mw oldugunuda biliyorum ama hesaplaamyı siz yapın demişsiniz neye göre hesaplama yapcaz yani 1mw mesafesi ne kadar her AP ninki degişir o zaman siz şöyle diyorsunuz bi AP 400 mt yaparsa 30 mw gücünde

1 km = 1000 mt

30 mw = 400 mt

1000 / 30 = 33

33 * 400 = 13200 mt

buda 13,2 KM denk gelir doğru bi hesaplamamı 1 watt için ?

• Arkadaşlar her ne kadar 1 watt yasak da olsa kontrol eden yok ayrıca yönlü olarak kullandığınız zaman bunun hiç bir zararı yok mesela çanak anten ile kullanırsanız.
  • Çok Watt sağlığa zararlıdır, gerçekten lazım değilse boşuna uğraşmayın.

Bu arada Airties'in üretimi uzun mesafe wireless modemleri var 1500YTL civarına satılıyor onları da inceleyebilirsiniz.
  • Gereksiz dandik şeyler yani 1500 YTL çok para ona göre piyasada 500 dolara 1 wattlık çıkış veren ap ler varken o dandik şeye 1500 ytl çok ve gereksiz.
  • Eğer sağlıklı bir wireless düşünüyorsanız tavsiyem;

Ubiquiti Litestation veya Gateworks ürünleridir. Pahalıdır ve Türkiyede satışını yapan firma yok.

Bunlara linuxOS kurup istediğiniz gibi kullanmanız mümkün.

Ayrıntıları google dan bulabilirsiniz. Eğer alacak olursa iletişime geçebilir, yurtdışı fiyatına yakın fiyattan verebilirim.

Ayrıca 200, 400 ve 600mW mini-pci kartlarda mevcut.

Sevgiler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M_K_B -- 29 Mayıs 2007; 0:57:22 >

• senin bahsettingin WOB cihazı aitiesin ve çok dandik bi cihaz ben bunu mühendislerle konuştum airties arayıp admın bana dedidig omni mesafesi 500 mt geçmet dedi boşuna ugraşma dedi bana ben elindeki dandik ap 2100 ile dün 3,5 km çıktım 15 db anten ile airititeski adama diyorum bunun anteni güçlendirsek diyorum bunlara bu antenden başkası olmaz diyor ancak birebir görüşte arada engel olmadan 3 km olur dedi ben zaten omni 360 derece veriyorum 3.5 km : ) neyse sakın almayın ondan...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FiReRinG -- 29 Mayıs 2007; 15:40:03 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.