Şimdi Ara

1 yıl doldurmuş bakıma girmemiş araç

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • reno servisinin bu durumda araç sahibine cevabı nedir ileride garantilik bir durumda ne oluyor

bu durum yada benzeri yaşanmiş bir şey varmıdır ?

bilindigi üzre bir çok yeni arabanın bakım periyodu 15000 1 yıl hangisi önce gelirse ..

fakat bir çok kullanıcı 11000 deki 13000 deki aracını 16 18 ay geçmiş olmasına ramen bakıma sokmamış

garanti manasında yada araca zarar verme seviyesinde ne düşünürsünüz

iki tane araç var almak istedigim 2010 4 ayında trafige çıkmış 13600 km de bakıma hiç girmemiş ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilyus -- 10 Mart 2012; 16:32:28 >

• Aracin garantisi devam ederken

Atiyorum 15.000 km bir bakima giriyor araba
    Siz km doldurmadiniz yinede bakima girmeniz lazim

Aksi halde arac garanti disi kalir siz aracin ruhsat fotokopisini alin servise sorun
  • Böyle durumlara düşmemek için her sene bakıma götürürüm. Kıl, tüy hesabı yapmaya gerek yok. İster yetkili servis, ister özel servis, ister sanayideki usta. Kim olursa olsun arabanızı senede bir kere görmeli. Yağını suyunu değiştirmeli. Km'nin dolması beklenmemeli.
  • yok mu bilgisi olan reno mais neder garanti işler mi yoksa gel ne olursan gel alayim servis ücretini garantilik bir durum olursada yan cizerim mi der
  • Opel'de bakım aralığı 1 yıl/15000 km. Yanlış hatırlamıyorsam +2 ay/+500 km gibi bir esneme payı var. Bu sürede bakımı yetkili servise yaptırmazsan, aracın direkt garanti kapsamı dışında kalıyor, mantıklı olan da bu zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilyus

yok mu bilgisi olan reno mais neder garanti işler mi yoksa gel ne olursan gel alayim servis ücretini garantilik bir durum olursada yan cizerim mi der

Kullanma kılavuzunu okuyun. 15000 km veya 1 yıl diye yazar. Mutlaka uymanızı isterler. Yetkili servisin eline koz vermeye gerek yok. Adamlar asıl parayı servisten kazanıyorlar. Bir an önce götürün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi topaz42 -- 10 Mart 2012; 16:44:21 >
  • Firmadan firmaya değişir Hyundai bakımlardaki 3-4000 km lik sapmalar yüzünden garantimi bozmadı. 5 Yılda garanti kapsamında işlem yaptılar araca. Tabiki her firma aynı değil.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: xiamen

Firmadan firmaya değişir Hyundai bakımlardaki 3-4000 km lik sapmalar yüzünden garantimi bozmadı. 5 Yılda garanti kapsamında işlem yaptılar araca. Tabiki her firma aynı değil.

Firmadan çok servisle ilgili. O serviste çalışan personelin tutumu ile ilgili. Birbirlerinden farklı davranabiliyorlar. Arabamın 130.000 bakımı için 4 farklı Renault servisinden 4 farklı fiyat almıştım.
  • Toyota da 10bin km veya bir yıl diyor
    Fakat ben her 10 binde bir götürdüm
    Her ikisinde de 1 yılı aşmıştım...
    3. Yıl bitiyor
    Garanti devam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: webcin

Toyota da 10bin km veya bir yıl diyor
    3. Yıl bitiyor
    Garanti devam

garanti devam da garantiden birşey degiştimi yani ihtiyaç oldumu asil önemli nokta orasi ..

durduk yere hazir servise gelmiş müşteriye kimse garantin bitik vs demez

dananın kuyrugunun koptugu noktaya geldiniz mi hiç .
  • quote:

quote:

3. Yıl bitiyor
    Garanti devam

garanti devam da garantiden birşey degiştimi yani ihtiyaç oldumu asil önemli nokta orasi ..

Evet değişti zaten ondan garanti devam dedim bir sıkıntı olmadı
    Sürücü koltuğunda arkaya iyice yaslandığında yay gicirdama sesi gibi bir olay vardı, garantiden değişmişti hatta 1300 tl falan yazıyordu fatura...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

3. Yıl bitiyor
    Garanti devam

Sürücü koltuğunda arkaya iyice yaslandığında yay gicirdama sesi gibi bir olay vardı, garantiden değişmişti hatta 1300 tl falan yazıyordu fatura...

sizin adiniza sevindim toyoda dan da bu beklenirdi ama yinede mekanik bakimla ilgili yani bakim yapilan aksamlarla ilgili bir degişim garantiden faydalanma olmamış ..

teşekkürler

Reno megan 2 kullanicilarina garanti ile ilgili kök söktürdügünü çok okumuştum

bobin arizasi veriyor motor garantiden yapamayiz diyorlar vs vs .

• quote:

quote:

quote:

quote:

3. Yıl bitiyor
    Garanti devam

sizin adiniza sevindim toyoda dan da bu beklenirdi ama yinede mekanik bakimla ilgili yani bakim yapilan aksamlarla ilgili bir degişim garantiden faydalanma olmamış ..

teşekkürler

Reno megan 2 kullanicilarina garanti ile ilgili kök söktürdügünü çok okumuştum

bobin arizasi veriyor motor garantiden yapamayiz diyorlar vs vs .

Evet motor veya sanzuman gibi mekanik bir olay durumunda sıkıntı yaparlarmiydi bilmiyorum tabi ama bu konuda galiba Toyota biraz daha esnek...
    Renault'un durumu dediğiniz gibi burunlarından kıl aldirmiyorlar bu nedenle ileride sıkıntı yaşamamak için zamanında servise girmek en mantiklisi...
    Ee siz neden zamanında gitmediniz diye sorabilirsiniz cevabı yaşadığım sehirde Toyota servisi yok o ne denle en yakın servise gidişim zoraki hep bir yıl süresini asmıştı...

• Garantinin delinmesi servisine göre göreceli bir durumdur. Bazı yerler müşteri kaybetmemek için yılı doldurmuş araçların bakımını yapıp garantiyi devam ettirebilir. Ama araçlarımızdaki motor yağlarının Km yapsada yapmasada ömürleri 1 yıldır. Sektirmemek gerek.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.