Şimdi Ara

10 GUNDE YGS NASIL KAZANILIR ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
193
Cevap
9
Favori
58.885
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: wors

sadece ama sadece kendinizi kandırıyorsunuz.
    basit bir psikoloji yükseltme çabası bu yaptığınız.
    elbette son 10 kasmanız size yarar sağlıyacaktır fakat sınav anı öyle bir andır ki bir anlık dikkat dağınıklığı sizi bitirir.
    demem o ki 10 günde 400 üstü yaparım diyerek övdüğün yeteneğini 5 aya yaysaydın çok daha mantıklı hareket ederdin. amacım şevkini kırmak değil.
    fakat sınav sonunda ben uğraşmıştım neden böyle oldu dememen için söylüyorum.

Boğaziçi Universite 3.ncü Sınıf Öğrencisiyim Sınavı son 2 ayda kazandım ben. Eksi 2 Mat1 netinden gelerek.

300 Alan adam bu konu sayesinde 350+ Almazsa gel deki boş bir konu olmuş. ''Ben tamamen arkadaşlara gerçekleri göstermek istiyorum''

• quote:

Orijinalden alıntı: pickupartist

quote:

Orijinalden alıntı: EMRE ÖZCAN

Eğer biraz olsun temeliniz varsa yapılmayacak şey değil.bu arada önünüzde 10 gün değil 15 gün var. En azından türkçede 30 civarı paragraf sorusu geliyor.Paragrafı anlayıp soru senden ne istiyorsa onu yapmaya çalışacaksın.2-3 saatlik çalışmayla yapılabilir.İsterseniz dilbigisinde de yazım kuralları -ses bilgisi-noktalama gibi konulara bakabilirsiniz.1-2 soru da burdan yapabilirsiniz.Diğer zor konularla uğraşmak vakit kaybı olur.

matematikte zaten herkesin yapabileceği 10 soru falan geliyor.Dört işlem bilgisi ve basit denklemlerle bunu da halledersiniz 3-4 saat çalışmayla.İşte daha sonra sayılar konusu var.Bu belki 1 gününüzü alabilir. ama anlarsanız 5-6 soru da burdan yaparsınız.

geometriden de açılar konusuna bakılarak 2-3 soru yapılabilir.

Fen konuları biraz zordur.Bilgi ister.Buna daha çok vakit ayırmanızı öneririm.Çok soru çıkan konulara çalışmalısınız.

Sosyal geçen sene bilgi ağırlıklıydı ama bu sene daha çok yorum sorusu olabilir.sana bir paragraf verir bunu yorumlamanı ister.Eğer biraz olsun tarih dersi gördüysen bunlarda da yorum yapabilirsin.Tabi hiç bilginiz yoksa osmanlı döneminde olan önemli olaylar,neyin ne anlama geldiği yani neyden ne sonuç çıkacağına falan çalışın.Mesela Fatih zamanında altın para basıldı-Bu da devletin zenginliğinin göstergesidir gibi.

Coğrafyada da birkeç yorum sorusu vardır.Biraz da genel kültürünüz varsa 3-5 soru yağapabilirsiniz.iklim ,bitki örtüsü,dünyanın hareketleri,nüfus gibi konulara çalışabilirsiniz.

felsefeye 2-3 saat bi göz gezdirseniz zaten çoğunu yaparsanız.Hatta çalışmadan bile yorumlayabilirsiniz.

son olarak çıkmış sorulardan çözebildiğiniz kadar çözün.Bunlar size fikir verecektir.

şu dediklerim 5 gün bile sürmez onu da bilin.
    Herşeyden önce yapabileceğinize inanın!

Umarım yardımcı olabilmişimdir.Başarılar.

mesela netleriniz şu şekilde olursa 400 civarı yapabilirsiniz.Ortalma olarak her dersin yarısını yapmanız gerekir.Tabi bunlar değişkenlik gösterebilir.

http://i1103.hizliresim.com/2011/3/11/12386.jpg

Muhteşemdi, Arkadaş son noktayı koydu. Buradan itibaren plan isteyen olmayacak sanırım ? Beklediğim yanıt buydu.

Alıntıları Göster

• quote:

Orijinalden alıntı: NuTeRX

Zeki isen yapabilirsin.Basit bir genel yetenek sınavı gibi zaten.1 sene boyunca çalışarak zaten alabileceğin puanı en fazla 30-40 yükseltiyorsun çünkü konu bazlı değil.

Alıntıları Göster
    Temelin olsa dahi yapamazsın.Boşu boşuna kasıp canını sıkma.Hadi geçmiş olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FadeToßlack

Senin gibiler benim ulaşabildiklerimi hayal bile edemez.
  • 5aydir yatan biri gunde 18 saat calisirsa mavi ekran verir hatta isinir patlar
  • Elimde cok gusel matematik ygs konulari pratik islemler power point dosyalari var cok super ve kolay anlatiyo isteyene atabilirim
  • quote:

quote:

Son 2 ayda çalışmakla son 10 günde çalışmak arasında dağlardan da öte fark vardır.Sınav son 10 günde kazanılacak bir şey olsaydı 60'lardan beri yapılan bir sınav öğrencileri bu kadar germezdi.Millet güle oynaya gençliğini yaşardı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bach

5aydir yatan biri gunde 18 saat calisirsa mavi ekran verir hatta isinir patlar

Ciddiyim beyler.Online kaynağı olan varsa paylaşsın.Türkçe paragraf soruları, dil bilgisi soruları,matematikten kolay konular,sosyal,coğrafya ve felsefe soruları falan.Anlık bir çalışma isteği geldi geçmeden birşeyler yapayım bari

• Matematik tumm ygs konulari pratik islemler cikmis tumm sorular power paint belgeler isteyen mailini pm atsin yolluuyam bana baya faydasi oldu
  • quote:

quote:

quote:

Son 2 ayda çalışmakla son 10 günde çalışmak arasında dağlardan da öte fark vardır.Sınav son 10 günde kazanılacak bir şey olsaydı 60'lardan beri yapılan bir sınav öğrencileri bu kadar germezdi.Millet güle oynaya gençliğini yaşardı.

Alıntıları Göster
    Bende varım dostum , sadece sevmediğim derslerde konu eksiklerim var.

Temelim fena değil ham 350-360 alıyorum ama tek hedefim ham 400 üstü..

Bu 1 hafta sadece konu eksiklerimi kapatıcam günde 8 saat üstü planlıyorum ve yarın başlıyorum.

ayın 18inde 10 lu denemelere başlicam 10 tane deneme çözüp bitircem.

• quote:

Alıntıları Göster
    Ben de giricem bu sene. Çok heyecanlıyım 10 gün mü kaldı harbiden?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Babblebabble

quote:

Ciddiyim beyler.Online kaynağı olan varsa paylaşsın.Türkçe paragraf soruları, dil bilgisi soruları,matematikten kolay konular,sosyal,coğrafya ve felsefe soruları falan.Anlık bir çalışma isteği geldi geçmeden birşeyler yapayım bari

Alıntıları Göster
    az önce geçen senenin denemesini çözdüm 380 puan çıktı..ve 20 gün kaldı bu gidişle hiç bi yeri kazanamıcam..

• quote:

Orijinalden alıntı: Citizen

Forumda hala yazılım bilmeyenler var
  • quote:

Orijinalden alıntı: Citizen

SBS'ye daha var
  • quote:

Orijinalden alıntı: cannfree

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Ben hala adam gibi çalışılınca her şeyin olabileceğine inanıyorum. Zeka da lazım tabi Bu sene gireceğim için kendimi avuttuğumu falan düşünebilirsiniz, ben de size derim ki YGS LYS benim için önemli değil yurtdışına gidiyorum seneye.

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Önümüzdeki yıl ygs ye gireceğim şimdiden çalışmaya başladım en sona bırakmayın son günlerde çalışmayın olduğu kadar
    Olmazsa önümüzdeki sene girersiniz .

• quote:

Orijinalden alıntı: Arcatera

Önümüzdeki yıl ygs ye gireceğim şimdiden çalışmaya başladım en sona bırakmayın son günlerde çalışmayın olduğu kadar

Kesinlikle, Seneye hazırlanacak arkadaslara cok ornek bir konu oldu.

Tebrik ediyorum sizi.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Arcatera

Kesinlikle, Seneye hazırlanacak arkadaslara cok ornek bir konu oldu.

Tebrik ediyorum sizi.

Alıntıları Göster
    bende bu sene gireceğim temelim 0 daha çalışmayada başlamadım amacım barajı geçmek yarından itibaren çalışacağım.

• quote:

Orijinalden alıntı: TheMarjinaLs

quote:

Orijinalden alıntı: K.Kahriman

imkansız temelin yoksa.

Bende böyle bir şeyi merak ediyorum.Lise 3 öğrencisiyim.Gayet başarılı ve dersleri rahat anlayan biriyim.

TEK PROBLEMİM ; MATEMATİK VE GEOMETRİ . BU İKİSİNİ NASIL YAPACAĞIM BİLMİYORUM. BU SENE (1-2 HAFTAİÇİNDE DERSHANEYE YAZILACAĞIM) DERSHANE YAZILMAM BANA BİR ŞEYLER KATAR MI ? SON SINIFTA İSE BAYAĞI ÇALIŞSAM TEMELİM OLUŞUR MU

Edebiyat-
    Tarih
    İnkılâp
    Felsefe
    Coğrafya
    Dil ve Anlatım (Biraz dil bilgisnde problem var ; Zarf-Yüklem -Ulama vs (Aşılmayacak bir problem değil.Biri anlatınca anlıyorum))
    Mantık

kısacası 2 ana ders hariç diğerlerini yapabiliyorum. Sizce Matematik ve Geometriyi pek iyi yapamassam durumum neolur ?

Cevap verirseniz sevinirim !

Kolay gelsin kardeş...

• quote:

Orijinalden alıntı: Babblebabble

quote:

Alıntıları Göster
    sınav kaç soru arkadaşlar? Sınava girecek kişiler tüm soruları çözmek zorunda mı?

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.