Şimdi Ara

10 kilo verdim ama göbek gitmedi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
10.122
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • boy 1.78 yazın 10 kilo verdim 87 kilodan 77 kiloya düştüm. 2-3 aydır sabit kilodayım ama göbek gitmedi hala yağlı duruyor. ne yapmam lazım? öğrenci olduğum için imkanlar kısıtlı

• Vücutta bölgesel olarak yağ yakamazsın. Yok mekik çekeyim göbeğim erisin diye birşey söz konusu değil. Diyetisyen yardımı ile kilo verdiysen muhtemelen kas kütlesi+vücut yağ oranı olarak kilo verdin; şöyle düşün kısacası 6 kilo yağ verdiysen 4 kiloda kas verdin. Çünkü diyet süresince kasları korumak için ezgersiz yapmamışsın. Yani aslında diyetisyen programı ile teknik olarak sağlıklı kilo vermedin. Kaslarının proteine olan ihtiyacı spor yapan bir bireye göre daha az olduğu için, ne şekilde diyet yaparsan yap, ne yersen ye yağ kütleni arttırmaktan kaçışın yok. Çünkü insülin direnci yüzünden proteinide yağa çeviriyorsun.

Yapman gerekenler basit. Günde 16 gram şekeri geçmeyeceksin. Ekmek ve benzeri şeyler tüketmeyeceksin. Zaten ortalama bir vücut metabolizmasına sahip olduğunu varsayıyorum. O yüzden bu tavsiyeme kesinlikle kulak ver; günde 3 öğünü aşma. Ara öğün ya da atıştırmalık kesinlikle yemeyeceksin. Çünkü insülin direncinden dolayı sözde aldığın protein, karbonhidrat, şeker, yağ kısacası yediğin herşey direk olarak vücut yağına çevrilecek. Çünkü kasların ve vücudun aldığın besinleri kullanmayacak.

Kesinlikle spora başlamalısın. Bu işin kolay yolu yok göbekten ve bel arkası yağlardan kurtulmak istiyorsan mecbursun. Tüm vücuttaki yağ oranını düşürmelisin ki, göbeğin gitsin. Hurafelere ya da duyduklarına inanma sistem budur başka bir şeyleri yapmanı isteyen bu konuda bilgisizdir. Şimdiden kolay gelsin.
    Ekleme: Bende spora başladığımda 185/58 civarındaydım. Şu an 67 kiloyum. Yağ oranım %8, metabolizma yaşım ise 13 ki ben 22 yaşımdayım. Mesela bende yağ oranı çok düşük olduğu için aç kaldığımda vücut kaslardan tüketiyor. Şekerinde kas gelişimi üzerinde etkisi büyük ama kötü anlamda; şöyle ki kaslarının hacim kaybetmesini sağlıyor kısacası kazandıklarını koruman çok zorlaşıyor. Bunları yazma sebebim sana vereceğim başka bir tavsiye aklıma geldiği içindi.
    Markete gittiğin zaman illa bir şeyler yemek istersen besin değerlerine kesinlikle göz at. Şeker seviyesi 6-7 gram şeker barındıran ürünlerin üzerindeki atıştırmalıkları alma. Genel olarak hepsi +30 gram şeker barındırıyor. Örneğin reklamlarla çocuklar için sağlıklı atıştırmalık diye pazarlanan kinder süt dilimleri bile 45 gram şeker içeriyor ve protein, karbohidrat gibi değerleri çok düşük. Genelde tüm besinler böyle ama sana bulduğum bazılarını yazayım. Danone Süt Dilimi(paketinin üstü mavili): Eski sistem atıştırmalıklardan. Şeker yerine yağ ile tatlandırılmış. Spor yaptığın sürece yiyebilirsin.
    Nutymax(Sade): Kinderin buenolarında +40gr şeker var. Nutymax markasının sadesi aynı şekilde yağla tatlandırılmış. Fıstık ve fındıklısı şekerli onlardan alma. Birde Eti Gong gibi ismi olan birşey var. Acılıları çok hoşuma gitti aynı şekilde şekersiz.
    Yapay Zekanın Yanıtı

10 Kilo Verdim Ama Göbek Gitmedi: Nedenleri ve Çözümleri

Kilo vermek isteyen birçok kişi, "10 kilo verdim ama göbek erimiyor" şikayetinde bulunur. Bu yaygın bir sorundur ve çeşitli nedenleri olabilir.

Nedenler:

• Kilo Kaybı Hızlı Olmuş Olabilir: Hızlı kilo vermek, kas kaybına neden olarak metabolizmayı yavaşlatabilir. Bu da göbek bölgesinde incelmeyi zorlaştırabilir.
    • Karın Kasları Zayıf Olabilir: Zayıf karın kasları, göbeğin sarkmasına ve öne çıkmasına neden olabilir.
    • Hormonal Dengesizlikler: Hormonal dengesizlikler, özellikle menopozda veya androjen seviyelerinin düşük olması durumunda göbek bölgesinde yağ birikimine yol açabilir.
    • Kortizol Seviyeleri Yüksek Olabilir: Stres hormonu kortizol, göbek bölgesinde yağ depolanmasını tetikleyebilir.
    • Yetersiz Uyku: Yetersiz uyku, kilo vermeyi ve göbek bölgesindeki incelmeyi zorlaştırabilir.
    • Genetik Faktörler: Bazı kişiler genetik olarak göbek bölgesinde yağ biriktirmeye daha yatkındır.

• Yavaş ve Sürekli Kilo Ver: Kas kaybını önlemek için haftada ortalama 0,5-1 kg kilo vermeye çalış.
    • Karın Kaslarını Güçlendir: Plank, mekik ve bacak kaldırma gibi egzersizler karın kaslarını güçlendirir ve göbeğin incelmesine yardımcı olur.
    • Hormonal Dengenizi Kontrol Ettirin: Hormonal dengesizlikler varsa, doktorunuz tedavi seçenekleri önerebilir.
    • Stresi Yönetin: Stresi yönetmek kortizol seviyelerini düşürmeye yardımcı olur. Yoga, meditasyon veya egzersiz gibi stres yönetimi tekniklerini dene.
    • Yeterli Uyuyun: Her gece 7-9 saat kaliteli uyku alın.
    • Sağlıklı Bir Diyet Izleyin: Şekerli içecekler, işlenmiş gıdalar ve doymuş yağlardan kaçının. Meyve, sebze, tam tahıllar ve yağsız proteinlere odaklanın.

"Kilo verdim ama göbek gitmedi" sorunu genellikle karmaşık bir nedenler dizisinden kaynaklanır. Yukarıdaki çözümleri izleyerek, göbek bölgesindeki incelmeyi teşvik edebilir ve genel olarak sağlığını ve zindelik seviyeni iyileştirebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bi 10 kilo daha ver

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.82 77 kiloyum bende de göbek var yağ yakıp kas kütleni artırman gerekiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şekerli şeylerden uzak dur. Kola cips sakın yeme. Ekmek çok tüketme. Bölgesel egzersiz yap

• quote:

Orijinalden alıntı: GuardianN-

Şekerli şeylerden uzak dur. Kola cips sakın yeme. Ekmek çok tüketme. Bölgesel egzersiz yap

ama bunlar çok zor
  • quote:

Şekerli şeylerden uzak dur. Kola cips sakın yeme. Ekmek çok tüketme. Bölgesel egzersiz yap

Cahil dostum ağzından çıkanı kulağın duyuyor mu ? Bölgesel egzersiz yapmak nedir ya
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kezahakeza

quote:

Cahil dostum ağzından çıkanı kulağın duyuyor mu ? Bölgesel egzersiz yapmak nedir ya

peki ne yapmam lazım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kilo Verdim Ama Geri Alacam.
    6 yıl önce açıldı
    Bu Diyetle Ayda 15 Kilo Verdim
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Fitness.

Şekerden uzak dur. Kh azalt yağı elleme protein artır. Kalori hesabı yap geç sonra. 70 e in. Kalmaz bişey.

• The Tenth Doctor kullanıcısına yanıt
    imzasına akdeniz tıp öğrencisi yazsın mı
  • Hocam kiloyu aç kalarak verdiysen kas kütleside kaybettin demektir. Göbek gitsin istiyorsan spor yapıp kas kütlesini korurken yağ yakman lazım. Yağlı ve şekerli şeylerden uzak durmalısın.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: birvarmışbiryokmuş

Hocam kiloyu aç kalarak verdiysen kas kütleside kaybettin demektir. Göbek gitsin istiyorsan spor yapıp kas kütlesini korurken yağ yakman lazım. Yağlı ve şekerli şeylerden uzak durmalısın.

diyetisyenle verdim.

böyle işin ta ebesine ya illa şekerden uzak duracaz yani. böyle iş mi olur vay anasını ya
  • quote:

quote:

Mekik mesela ? Karına yönelik egzersiz. Boş boş konuşmayın

• quote:

quote:

quote:

ba ba ba laflara bak. uzun uzun açıklayamıcam şimdi sana biraz araştırma yoluna git kendin öğren. sadece mekik çekerek göbek möbek erimez.tüm vücudu çalıştırması lazım

• quote:

quote:

quote:

quote:

ba ba ba laflara bak. uzun uzun açıklayamıcam şimdi sana biraz araştırma yoluna git kendin öğren. sadece mekik çekerek göbek möbek erimez.tüm vücudu çalıştırması lazım

Laflara bak ya ergen ergen cevaplar.. bırak git ağır blok

• konudaki herkesi blokladım sizde bloklayın blok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vucut yakilan her yagi gobek bolgesinden yakmak zorunda degil. Isterse baldirdan yakar isterse en gorunmeyen yerdeki yaglardan yakar.

Yani bu genlerinin bilecegi is. Bize sorma :D

• Vücutta bölgesel olarak yağ yakamazsın. Yok mekik çekeyim göbeğim erisin diye birşey söz konusu değil. Diyetisyen yardımı ile kilo verdiysen muhtemelen kas kütlesi+vücut yağ oranı olarak kilo verdin; şöyle düşün kısacası 6 kilo yağ verdiysen 4 kiloda kas verdin. Çünkü diyet süresince kasları korumak için ezgersiz yapmamışsın. Yani aslında diyetisyen programı ile teknik olarak sağlıklı kilo vermedin. Kaslarının proteine olan ihtiyacı spor yapan bir bireye göre daha az olduğu için, ne şekilde diyet yaparsan yap, ne yersen ye yağ kütleni arttırmaktan kaçışın yok. Çünkü insülin direnci yüzünden proteinide yağa çeviriyorsun.

Yapman gerekenler basit. Günde 16 gram şekeri geçmeyeceksin. Ekmek ve benzeri şeyler tüketmeyeceksin. Zaten ortalama bir vücut metabolizmasına sahip olduğunu varsayıyorum. O yüzden bu tavsiyeme kesinlikle kulak ver; günde 3 öğünü aşma. Ara öğün ya da atıştırmalık kesinlikle yemeyeceksin. Çünkü insülin direncinden dolayı sözde aldığın protein, karbonhidrat, şeker, yağ kısacası yediğin herşey direk olarak vücut yağına çevrilecek. Çünkü kasların ve vücudun aldığın besinleri kullanmayacak.

Kesinlikle spora başlamalısın. Bu işin kolay yolu yok göbekten ve bel arkası yağlardan kurtulmak istiyorsan mecbursun. Tüm vücuttaki yağ oranını düşürmelisin ki, göbeğin gitsin. Hurafelere ya da duyduklarına inanma sistem budur başka bir şeyleri yapmanı isteyen bu konuda bilgisizdir. Şimdiden kolay gelsin.
    Ekleme: Bende spora başladığımda 185/58 civarındaydım. Şu an 67 kiloyum. Yağ oranım %8, metabolizma yaşım ise 13 ki ben 22 yaşımdayım. Mesela bende yağ oranı çok düşük olduğu için aç kaldığımda vücut kaslardan tüketiyor. Şekerinde kas gelişimi üzerinde etkisi büyük ama kötü anlamda; şöyle ki kaslarının hacim kaybetmesini sağlıyor kısacası kazandıklarını koruman çok zorlaşıyor. Bunları yazma sebebim sana vereceğim başka bir tavsiye aklıma geldiği içindi.
    Markete gittiğin zaman illa bir şeyler yemek istersen besin değerlerine kesinlikle göz at. Şeker seviyesi 6-7 gram şeker barındıran ürünlerin üzerindeki atıştırmalıkları alma. Genel olarak hepsi +30 gram şeker barındırıyor. Örneğin reklamlarla çocuklar için sağlıklı atıştırmalık diye pazarlanan kinder süt dilimleri bile 45 gram şeker içeriyor ve protein, karbohidrat gibi değerleri çok düşük. Genelde tüm besinler böyle ama sana bulduğum bazılarını yazayım. Danone Süt Dilimi(paketinin üstü mavili): Eski sistem atıştırmalıklardan. Şeker yerine yağ ile tatlandırılmış. Spor yaptığın sürece yiyebilirsin.
    Nutymax(Sade): Kinderin buenolarında +40gr şeker var. Nutymax markasının sadesi aynı şekilde yağla tatlandırılmış. Fıstık ve fındıklısı şekerli onlardan alma. Birde Eti Gong gibi ismi olan birşey var. Acılıları çok hoşuma gitti aynı şekilde şekersiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bera336 -- 30 Ekim 2017; 18:36:30 >

• aynı sorun bende de var bunun sebebi sporsuz kilo vermekmiş sanırım

ben hiç spor yapmadan 87kg'dan 80 kiloya düştüm.Belimde farkedilir bir küçülme var artık dar olan pantolanlarıma rahat giriyorum ama göbek ve meme hala duruyor.Nasıl gidicek bilmiyorum hala çirkin görüntü var
  • Mekik çekince yağ hücrelerin kas hücresine dönüşmez.Yağ hücrelerini küçültmen lazım .Bu yüzden yürüş-koşu-bisiklet şart.

Şekerden uzak dur . Ayrıca mekik ile sadece göbeği gideremezsin bölgesel zayıflamak yok.Yani o yüzden spor şart .
  • quote:

Orijinalden alıntı: BlackLead

aynı sorun bende de var bunun sebebi sporsuz kilo vermekmiş sanırım

ben hiç spor yapmadan 87kg'dan 80 kiloya düştüm.Belimde farkedilir bir küçülme var artık dar olan pantolanlarıma rahat giriyorum ama göbek ve meme hala duruyor.Nasıl gidicek bilmiyorum hala çirkin görüntü var

Bnde 105ten 90a düştüm pantolon bol gelıyor ama dışardan hiçbir değişiklik yok sanki 175 boyundayım

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.