Şimdi Ara

%100 İşlemci Kullanımı Aşırı Yavaşlama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
4.221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • WinXP Pro SP2 kullanıyorum. P4 1,5 Ghz 512 MB SD Ram sistemim var. HDD 160 GB 1 aylık Samsung. Sorun şu, makinayı ilk açtığımda bile sistem aşırı kasılıyor ve en basit işlemi bile bekleyerek yapıyor. Görev yöneticisini açıp performans sekmesini tıkladığımda 200 küsür MB RAM, %100 işlemci kullanımı olduğunu görüyorum. Antivirüs ile Firewall u msconfig den devre dışı bırakıp reboot yaptım, ancak değişen hiç bir şey olmadı. Yani artalanda kasabilecek bir program çalışmazken bile aynı şey, %100 işlemci kullanımı! İnternet hızı da ziyadesiyle kaplumbağavari. TTNet 1024MB ADSL tek kelimeyle, özellikle de ilk sayfayı açana kadar sürünüyor. Biraz önce saniyede 7-8 KB veri alabiliyordu! Sanırım her iki durum da aynı dertten kaynaklanıyor. Spybot S&D, Ad-Aware, Nod32 ile de sürekli güncel database ile taratma yaptım, defrag da OK. Neden olabilir bu sizce? Çoğumuz hani makinayı kaldırıp camdan aşağı fırlatmak isteriz ya bazen, şu anda o duyguyu çok yoğun yaşamaktayım. Tek endişem yoldan geçen günahsız birine isabet etmesi. İşin içinden ben çıkamadım. Çözüm önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar. Veya gerçekten deneyimli, iyi bir servis tavsiyeniz var mı? Makinaya format atıp tamam bilgisayarınızdaki sorunu çözdük diyen sözde bilgisayarcılardan gına geldi de.

Unutmadan, herhalde Bios'un güncel oomamasıyla pek bir ilgisi yok mevzuunun sanırım. Bios update olayına pek girmek istemiyorum yoksa.

• görev yöneticisi işlemler menüsünden hangi programın işlemcini %100 kullandığını söylersen belki yardımcı olabiliriz
  • işlemler de şu anda 6 tane farklı svchost.exe çalışıyor. bunların üçünün kullanıcı adı system, diğer üçünün network service. bunlar garip geldi ama kaynak kullanmıyorlar şu anda. firefox en son sürüm %53, gerisi de sistem boşta işlemi. tray de işlemcinin fosforlu yeşil lambası yanmakta. bu lamba da her nedense görev yöneticisini açtığımda arz-ı endam etmekte.
  • o zaten görev çubuğunu açınca ortaya çıkar
    işlemler de CPU yazan yere 2 defa tıklarsan en çok kullanan programlar en üste gelir ordan bakabilirsin
    svchostların okaar olması normal sanırım ama eğer işlemciyi %100 kullanıyosalar sorun var demektir!!ne işe yaradıklarıı bende bilmiorm
  • :) saol demek onun trayde çıkması normal ctrl alt del yapınca. ama yine de benim makinadaki sır perdesini aralayabilmiş değiliz hala.
  • Kardeş benimde başıma böyle bir durum geldi bakalım sende de aynı sorun mu var? :)

Bilgisayarım'a sağ tuş tıkla. Özellikler > Donanım > Aygıt Yöneticisi

Aygıt yöneticisinden IDE ATA/ATAPI Denetleyicileri > Birincil IDE Kanalı'na(Eğer harddisk'in İkincil IDE Kanalı'na takılıysa oraya) sağ tuş tıkla ve Özellikler'i seç. (Resim 1)

Açılan pencerede Gelişmiş Ayarlar'ı tıkla. Buradaki ayarlar sende de 2. resimdeki gibi mi? Yoksa Ultra DMA Mode 2 yazan yerde Salt PIO'mu yazıyor?

• Hocam advanced settings de current trnasfer mode da Ultra DMA Modu 5 yazıyor bende. Onu 2 olarak değiştiriyorum, bakalım bi değişiklik olacak mı.
    ... değiştiremiyormuşum salt pio yu mu seçmeliyim yoksa? Ama sanki Ultra DMA daha güzel görünüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Satch Boogie -- 10 Mart 2008; 20:23:16 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yok üstad değiştirme sakın. Bende orası Salt PIO moduna düşmüştü. Ayne dediğin olaylar oluyordu. Ama yinede aşağıdaki dosyayı indirip bir çalıştırmayı deneyebilirsin. Ben bu şekilde çözmüştüm olayı.

http://rapidshare.com/files/98348432/resetdma.rar

Umarım işe yarar.
  • Maalesef DMA Reset olayı da pek çözüm olmadı bu işe. Hatta sürücüyü silip tekrar reboot ettim Windows kendisi tekrar yükledi sürücüyü ama değişen eden bir olay yok. Kime sorsam %99,9 DMA vakası diyor bu ama değil gibi görünüyor. Bir kaç gündür dedektiflik yapıyorum suçluyu bulmak için. İki güne kadar bu vakayı aydınlatamazsam FBI'dan yardım isteyecem!
    Media Player9 açarken bile kasılıyorsa bu alet hem RAM'iyle, hem CPU'suyla, ortada sistemi karıştıran bir suçlu var demektir.
  • bende de "system idle process" adinda system programi cpu'yu %82-95 arasi kullaniyor. sizce bu normal mi???
  • quote:

Orjinalden alıntı: Satch Boogie

Maalesef DMA Reset olayı da pek çözüm olmadı bu işe. Hatta sürücüyü silip tekrar reboot ettim Windows kendisi tekrar yükledi sürücüyü ama değişen eden bir olay yok. Kime sorsam %99,9 DMA vakası diyor bu ama değil gibi görünüyor. Bir kaç gündür dedektiflik yapıyorum suçluyu bulmak için. İki güne kadar bu vakayı aydınlatamazsam FBI'dan yardım isteyecem!
    Media Player9 açarken bile kasılıyorsa bu alet hem RAM'iyle, hem CPU'suyla, ortada sistemi karıştıran bir suçlu var demektir.

Bende Winamp'ta(2.95) mp3 açtığımda makine kendinden geçiyordu. Çok benzer bir durum ancak sendeki gerçekten bambaşkaymış. Üstad sorunu çözersen buraya yaz bizde birşeyler öğrenmiş olalım. Ne olur ne olmaz bir gün başımız gelirse..

quote:

Orjinalden alıntı: switel

bende de "system idle process" adinda system programi cpu'yu %82-95 arasi kullaniyor. sizce bu normal mi???

"Sistem boşta işlemi"... O anda işlemcinizin %xx boş olduğunu gösterir. Yani düşündüğünüzün tam tersi. Ne kadar yüksek o kadar iyi.

• soruna yardımcı olur mu bilmem ama; disk birleştiricisinden sistemin kurulu olduğu diski inceleyip raporda yazan sayfa dosyası parçalanması( ve parça sayısı) ve mft parça sayılarını söyleyebilir misin? pagefile dosyası çok parçalandıysa sanal bellek işlemciyi zorlayabilir.
  • quote:

Bende Winamp'ta(2.95) mp3 açtığımda makine kendinden geçiyordu. Çok benzer bir durum ancak sendeki gerçekten bambaşkaymış. Üstad sorunu çözersen buraya yaz bizde birşeyler öğrenmiş olalım. Ne olur ne olmaz bir gün başımız gelirse..

Şu ara rootkit i inceliyorum. Bir sonuç çıkarsa yazarım buraya.
    quote:

soruna yardımcı olur mu bilmem ama; disk birleştiricisinden sistemin kurulu olduğu diski inceleyip raporda yazan sayfa dosyası parçalanması( ve parça sayısı) ve mft parça sayılarını söyleyebilir misin? pagefile dosyası çok parçalandıysa sanal bellek işlemciyi zorlayabilir.

Sayfa dosyası boyutu 768MB, toplam parça sayısı 1 görünüyor. Toplam MFT boyutu 41MB, MFT kayıt sayısı 41.734, kullanımdaki yüzdesi 99 ve de toplam mft parçalanma miktarı 2 görünüyor. Bu rakamlardan ben bir şey anlamadım valla, yardımlarını bekliyorum hocam...

• düşündüğüm sorun değilmiş, mft ve pagifile normal görünüyor. bu arada system mechanicle de bir bakabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sabata -- 13 Mart 2008; 21:23:05 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.