Merhaba, 100 mbit VDSL kullandığım evden internetimi nakil ettirdim. 1000 mbit fiber tarifeye geçiş yaptım. Zyxel EX3501-T0 modem verildi. Ethernet testi yapamadım ama 4 farklı cihazda kablosuz hız en fazla 95-96 civarı alıyorum. Tesisattaki etherneti iptal edip modem kutusundaki ethernet kablosunu da denedik TT çalışanı ile ama hız değişmedi. Müşteri hizmetleri de hızda sorun görmüyor 1000'e kadar alabiliyorsunuz diyor testlerinde. Ama ben speedtest testlerinde 95 download 50 upload alıyorum. Belki yüksek hız için sinyal verilmemiş olabilir diye kayıt oluşturdu müşteri temsilcisi ama bu işin bi küçük sırrı var mıdır? |
1000 mbit tarifede 100 mbit hız alıyorum
-
-
Mekanik konnektör ü yenilediler mi ont ye db kaç geliyor 25 in altı gelmesi lazım birde binada çift splitter varsa eğer size takılan ont nin markası zte huawei ya da alcatel hangisiyse onla uyumlu olan kutuya taksınlar konnektörü.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Nokia g010g r ont takıldı. Bu teknik detaylara sahip değilim.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Modemde çıkış gücü mü düşük ayarlı acaba bir kontrol eder misiniz? Bir de bir uyarı yapayım bu modemde 2.4ghz ve 5ghz i aynı ağdan veriyor, kısaca otomatik geçiriyor bu da hızı etkiliyor olabilir. Wifi hız testi yaparken modem dibinde uzun süre durmaya dikkat edin, ağdan çıkın girin. Aynı modeme sahibim superonlinedan bağlattım ben de, bu sorunu çözmek için 2.4ghzi kapatmıştım ama bu da modemi saatte bir kapanıp açılmasına sebep oldu, mecbur geri açtım.
-
Wi-Fi kontrolcü ve lokal network kapasitenizi kontrol edin ethernet üzerinden kullanmak her zaman daha verimli olur. 1Gbps hızı modem'e kadar geliyor ama cihazınız desteklemiyor bence.
-
https://forum.donanimhaber.com/ping-nasil-dusurulur-kablosuz-kanal-ve-bant-genisligi-ayari-nasil-yapilir--157414269
-
-
Turk Telekom hazretleri size 100 Mbit hız uygun görmüş, elden bir şey gelmez, biat edip devam edin 🤭
(TT den ancak bu kadar hizmet alınır zaten 😂)
Wan kablosu bozuk olabilir mi? Eğer soketlerde veya kabloda hasar varsa port 100 e düşüyordur, bina altındaki cihazdan direkt bağlayıp denediler mi?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miskindvd -- 31 Aralık 2024; 22:26:29 >
ont ile modem arasındaki kablodan olabilir. wan 100 yazıyor dikkat ederseniz.
-
Cat6 ve üst sınıfı kabloyla denermisiniz normalde portlar gigabit destekli
-
Modem degısıklıgı yapıp deneme sansınız var mı Buyuk ıhtımal kısıtlı verıyolardır sıze 1000 mps dıyıp 100mps verıyolardır
Kotu yanı modem harıcı takma olmayısı dıye bı durum soz konusu eger eskı modemınız varsa deneme yapın
Modem değiştirildi, ZTE ZXHN H3600P modem verildi. Daire içi cat kablodan verim alamadık. Modemle birlikte gelen cat kabloyu taktık sorun yaşamadım. ZYXEL’i de aynı şekilde cat kablo değiştirip denemiştik olmamıştı. Bu iki modem arasında hangisi iyidir bilemiyorum ama şuan halimden memnunum. Daire içi cat kabloyu da yapabilirsem değiştireceğim CAT6 sipariş ettim.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
benim de aynısı olmuştu. Modem ont arası kabloyu değiştirince çözülmüştü.
-
Hız testi yaptığınız yerde hangi server seçili.
Bende de isimkayit.com diye bir şey seçtiğimde 100 mbiti geçmiyor.
Başka server seçince 900 civarı çıkıyor.
-
Kesinlikle kablodan. Kabloyu değiştirin. Renkler yanlış çakılmış olabilir.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X