Merhabalar kablonet 1000mbps paketine geçiş yaptım ama başlıktada belirttiğim gibi killer gigabit ethernet kartlı laptopta kablolu bağlantı ile 270mbps hızın üzerine çıkamıyorum. Wifi 802.11n yazıyor ama onunlada 50-60 mbps ancak alabiliyorum. Macbook ve iphone telefon ise wifi ile 800 alıyor. Cat6 kablo ile bağlanıyorum. Modemle gelen kabloyuda denedim olmadı. Teknik servis geldi laptopunuzun ethernet kartı desteklemiyor dediler TP-Link ue300 gigabit ethernet adaptör aldım onunla bağlanıyorum yine 270mbps üzerine çıkmıyor. Bazı forumlarda anakart desteklemediği için olduğunu söyleyenler var ama anakartımla ilgili bilgide bulamadım. Yardımcı olabilecek var mı ? Modemim ZTE F6600. ![]() |
1000Mbps internetten 200mbps alabiliyorum yardım

-
-
Selamlar, Auto duplex modunde 1000 i görebilmeniz lazım. Muhtemelen kablosal bir sorun yaşıyorsunuz. 23awg bir cat6 ile deneme şansınız var mı?
-
Selamlar Bina alt yapısından kalan 23awg reçber marka bir cat6 kablo varmış hocam onu kestirip rj45 taktıracağım bugün, deneyip sonuçları yazarım
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Farklı kablo ile de denedim sonuç yine aynı çıktı maalesef
O zaman driver tarafında güncelleme var mı ona bakın hocam.
-
Yok hocam onlarıda kontrol ettim bilgisayar eski olduğu için sürücüler eski ama en güncelleri bunlar maalesef
Şu driverı bi deneyebilir misin biraz araştırdım, intelin yeni driver setinde galiba yokmuş e2200 şu linki buldum ama sanırım destekleyen en son sürüm bu gibi.
https://www.techpowerup.com/forums/threads/latest-killer-e2200-e2400-e2500-drivers.264679www.techpowerup.com
Burada yazılmış
reddit
From the KillerNetworking community on Reddithttps://www.reddit.com/r/KillerNetworking/comments/sdnvt2/still_rocking_an_e2200_with_2017_drivers
-
Hocam geç gördüm mesajı emekleriniz için teşekkürler. Bu driver ı deneyip sonucu yazacağım. Bu arada bugün tekrar servis çağırdım 2 bilgisayarla geldiler ikiside 970mbps hız aldı. Modem kablo veya hat ile ilgili bi problem olmadığı kesinleşti. Sorun bilgisayarda umarım bu driver ile düzelir.
Rica ederim hocam, en kötü güncel bir gigabit usb3 portlu cihazla işlem yapılabilir diye düşünüyorum. Bir de eski ama belki fayda sağlar cihazın genel biosu varsa o da bir opsiyon olabilir.
-
Hocam son attığınız linkteki güncellemeyi denedim şuan 400mbps civarında alabiliyorum ama yine düşük kalıyor.
İnternette araştırırken şu rehbere denk geldim ;
https://www.techpowerup.com/forums/threads/guide-turn-your-killer-e2200-nic-into-qualcomm-atheros-ar8161.198899www.techpowerup.com
bunuda denedim sürücüyü değiştirdim ama yine aynı 400 civarında geziyorum. Ayrıca ilk mesajdada yazmıştım TP-Link eu300 usb 3.0 to gigabite ethernet dönüştürücüm de var. Onunla bağlanınca yine 400 veriyor. Ne yapacağımı şaşırdım artık
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X