Şimdi Ara

105 NCİ TOPÇU ALAY KOMUTANLIĞI YEDEK SUBAY TEST MULAKAT MERKEZİ - ÇORLU (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
287
Cevap
2
Favori
37.314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yahu gece 3 te nasıl 54. grup oluyosunuz yav. şakamı yapıyosun :S

edit: gece mi gündüzmü belirtilmemiş. eğer öğlense belirtmen lazım. herkes geceye odaklanmış durumda.

öğlen 15:00 yazılır. sabah 03:00. biraz özen gösterelim siz bilgi kaynağısınız bizim için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neyleyem -- 1 Aralık 2010; 21:13:16 >
  • çok sıraya kaynamaaa var dikkatli olun arkadaslar, eger bunun önüne gecilirse orada kimse kalmaz....herkes mutlu ayrılır...
  • imkanınız varsa şimdi gidin sıra numarası alın...şimdi bile dağıtılıyor..
  • 1 saatlik mesafeden, evden çıkış, giriş 20 saat sürdü arkadaşlar. Malesef, benim öyle oldu. İlklerin sancısını yaşadık gibi ama keyifliydi. İçerisi medeniyetin beşiği gibi, şahaneydi. Dünyadaki en sabırlı, en anlayışlı, en kibar insanlardı içerdeki askerler. Beyler ben 8. grubu organize eden grup başkanıydım. Gece -01.12.2010- 01:15'de benden önce gelen arkadaşlar tarafından 354. sıraya yazıldım. Sabaha kadar dolanın, sabah da 350'den, 400'e kadar (8. grup) olan arkadaşlarını bağıra çapıra topla gel listeyi al benden, sıra olalım dedil gönüllü ve benden önce gelen arkadaşlar. Bu şekilde konuşarak, bağırarak, organize olarak 5'ten 12. gruba kadar aramıza uçan kuşu sokmayarak geceden gelip adını yadıranların bir kısmı olarak sorunsuz içeri girdik. Fakat şu noktaya dikkatinizi çekerim, asker karışmıyor hiç bir şeye. Her şey biz tertiplerin çabalarıyla, önce gelenin, daha sonra gelenleri sıraya ve listeye yazmasıyla oluyor. Tamamen imece üslü. Kurtuluş Savaşı gibi. Ama zevkli. Sadece kapıda 5'erli gruplar halinde sıra görmek istiyor askeriye. Sizin yaptığınız listelerin onlar için bir önemi yok. Sıra no felanda vermiyorlar. Sizden önce gelenlerden alacaksınız sıra numaranızı ki ona göre orda bulunun zamanında. Araya kaynayanlar olmuştur, sıradan habersiz gelince kuyrugun en arkasındaki gruba adını yazdırmayanlar olmuştur vs bunları asker önemsemiyor. Dolayısıyla, biz 5'den 12. gruba kadar dğzenli sıramızı yaptık arayada kaynamak isteyen 100'lerce insanı, kavga, dövüş, bağıra, çağıra kovduk. Fakat bizden önceki 4 grup (1., 2., 3. ve 4.) malesef 400 kişi evet, 400 kişinin daha araya kaynamasına izin vermiş. Çok büyük hakkımız yendi ama, biz 5.'den, 12. grup liderleri olarak bu ilk gelenlerin oluşturuduğu grubu kontrol edemedik. Onların grup liderleri malesef duyarsız çıktı, bizler gibi gerekli çabayı göstermedi. Aradaşlar bağıracaksınız, gtubunuzu oluşturacaksınız, sizden çnce kim geldiyse arkasında sıraya geçeceksiniz, bu düzene uymayanları da yakaştırmayacaksınız. Olay bundan ibaret. Bizden 3 saaat sonra ortalık kalabalık açısından kıyamet gününe dönmüştü bile ki ben en son 17:00'de oradan ayrıldım yine mahşer günü gibiydi. Ama sıra olayını düzene sokmuşalrdı bizden sonra gelenler de. Biz (5'den 12. gruba, gönüllü grup başkanlarının çabalaryıla ve sıradaki tertiplerin özverisiyle) milat olduks sıraya girme konusunda Çorlu'da. Bizden önceki ilk 4 yani kaynayanlarla beraber esasen 12. grup (400 kişi kaynayınca araya) malesef Çorlu'nun ilk sancılarıydı ve hemen arkasındaki gruplar olarak biz çektik bütün cefayı. O 400 kişiden yakalayabildiklerimizi, işeriye henüz kaçmamış olanları tabikide listedeki isimlere bakıp belileyebilirdik fakat, çok kalabalık bir kaynama olduğu için gücümüz yetmedi. Gidenler son grubu bulsun, ona göre arkasına hemen yeni grup yapsın. Herkese sorsun, siz bir grup yaparken başka yerde başkaları da bir grup yapıyor olabilir. Önünüzdekine, arkanızdakine, deli gibi herkese sorun konuşun, arka, arkaya organize olun. Bir ara iki tane 43. grup yapmıştı mesela insanlar :) Kolay gelsin. Merak edenler her konuyu sorabilirler bana. Çok yorgunum, sızabilirim, şimdiden kusura bakmayın geri dönemezsem.

• Telefonları ne yapıyoruz girerken?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sahinaist

Telefonları ne yapıyoruz girerken?

Hocam hiç dert etme, ben ettim, başkasına verdim -dediğim gibi herkese soruyorsunuz, arabası olan birini arıyorsunuz kendi gurubunuzda, çekinmeyin yoksa işlerinizi halledemezsiniz, laf atın, konuşun, soru sorun- daha büyük çile oldu. En güzeli içeride bir çadıra topluyor, inanılmaz düzenli. Yani bügün öyleydi. Elektronikleri poşetlere koyup, üzerlerine size askeriye kapısından girerken biraz önce verilmiş olan numaraları yazıyorlar. Sırt çantalarını da o çadıra alıyorlar içindeki elektronikleri aynı dedğimi gibi kayıt altına alıp, masaya koyarak. İhitycaınız ne varsa -giyecek, yiyecek, içecek, mp3 player, fener vs- istediğiniz alın yanınıza, dert etmeyin. Çadıra bırakıyorsunuz zaten. Bugün öyledydi. İçerisi inanılmaz düzenli, muazzam, medeniyet var içeride, dışarıdaki keşmekeş yok, içerde hiçbir sıkıntı çekmeyeceksiniz. İçerisi cennet.

• sıra nuamrası şimdi alınıyor diyen arkadaş. 20.30'da gittim ben sıra mıra olayı yoktu henüz. başladığından emin misin ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: lvarlik

sıra nuamrası şimdi alınıyor diyen arkadaş. 20.30'da gittim ben sıra mıra olayı yoktu henüz. başladığından emin misin ?

Hocam dağılmışlardır gece diye, elbet bir sıra vardır, git etraftaki herkese ama herkse, arabalara vs sor, son sıra kimdeyse onu bul. Başka türlü olmaz. Asker sıra dağıtmıyor -en azından bugün myleydi-, oraya gidenler kendi arasıda organize olup kendileri bir sıra belirliyor ve ona göre sabah askeriye kapısında diziliyorlar. Ya da bugün olduğu gibi -gerçi bu sabah vardı sıra tutan- sabah 06:00 sulaırnda askeri kapıya dayan ve karambole katıl, eğer cidden sıra tutan birileri yoksa. Ama dediğim gibi sabah oraya gittiğinde birileri gelip sana diyecek, biz dün gecenden, akşam vs gelip aramızda sıra oluşturduk, al buda kağıt ve listesi vs diye. Onları bul. Tek, tek herkese sor, ben öyle yaptım misal kendi grubumu oluştururken. Deli gibi askeriyeden otobana kadar yol boyunca grup 8 diye bağırarak grubumdaki herkesi topladım ve sıraya götürdüm ki araya kaynayanlar olmasın, ben grup sekizim diye sap gibi beklemeyeyim diye. O hesap sen de en son sırayı bulup onların listesine adını yazdırabilirsin eğer işlerini üsülüyle yapmak istiyorsan.

• arkadaşlar ben 4 saat sora gidicem kaç numarayı alırım ve işim nezman biter bi tahmini olan varmı
  • öğleden sonra girersin bence. çünkü bugünden kalan bi 500 kişi var. ben de 2. gün gideceklerdenim, sanırım en yoğun gün bizimki olacak. 2. gün işlemler hızlanacağı için 3. günküler en rahat olacaklar ama yine de işi garantiye alalım diye gidiyorum işte napalım...
  • quote:

öğleden sonra girersin bence. çünkü bugünden kalan bi 500 kişi var. ben de 2. gün gideceklerdenim, sanırım en yoğun gün bizimki olacak. 2. gün işlemler hızlanacağı için 3. günküler en rahat olacaklar ama yine de işi garantiye alalım diye gidiyorum işte napalım...

sağol bide bugün herkesi aldılar saat 5 civarı gittim 50. grup fln ne warsa 3 kişi 5 kişi aldılar kaçtan başlıcak numara bilgin varmı arkadaşım 41 aldı yarın gel dediler çocuk eve geldi 50yi aldılar akşam içeri o napıcak şimdi yarın
  • iyi akşamlar arkadaşlar. enson kaçıncı gurubu aldılar acaba ben 46. guruptayımda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Çift kuşe

arkadaşlar ben 4 saat sora gidicem kaç numarayı alırım ve işim nezman biter bi tahmini olan varmı

Tertip senden önce gelenler, bugün akşamdan kalanalar vs sıra yazıyorlarsa ve karambol olmazsa sen 15:00 gibi girebilirsin ancak bugünkü tecrübelerime göre. Bügün ben 17:00'da ayrılırken hala mahşer günü gibiydi, her yer araba doluydu, yaya gelenleri saymıyorum bile. İçeride de en az 4 saat harcarsın. Bunlar önemli değil, çünkü bunlar sizin elinizde değil. Sıraya geçip, sıranızı bekleyeceksiniz, içerde de hep sıra bekleyeceksiniz. Toplam yapılan iş -yazılı sınavdan yarım satte çıktığını farzet ki sözlü yok gibi, bir şey olmuyor yani, sadece yazılı olarak düşün- 45 dakika ama içerde sıralardan dolayı 4 saat harcıyorsun. Sizin elinizde olan, adam gibi sıra oluşturmak ya davar olan sırayı korumak kanakları engellemek, bağıra, çağıra, birlik, beraberlik olarak. Bu sizin elinizde. Böyle yaparsanız emin ol işiniz daha kısa sürede bite. Kaynaklara, çakallara dikkat. Tabi önce son sırayı bulup arkasına geçmeniz gerekiyor. Umarım hala son gelenler sıra tutuyordur, sıra tutma konusunda bir düzen vardır. Yoksa da gidenler olarak oluşturun ve askeri kapıya mümkün en yakın yerde kamp kurun, gelenleride kaydedip arkanıza alın. Yoksa hakkınız yenir, gece 3'te gelen de, sabah 06:00'da gelen de askeri kaoıya yığılır, karabolden girerler. Bugün ilk malesef öyle oldu. Sonra biz düzelttik tabi ama iş işten baya geçmişti. 400 kişi arya kaynamıştı bizim önümüze. Klabalıktı atamadık.

• quote:

quote:

öğleden sonra girersin bence. çünkü bugünden kalan bi 500 kişi var. ben de 2. gün gideceklerdenim, sanırım en yoğun gün bizimki olacak. 2. gün işlemler hızlanacağı için 3. günküler en rahat olacaklar ama yine de işi garantiye alalım diye gidiyorum işte napalım...

sağol bide bugün herkesi aldılar saat 5 civarı gittim 50. grup fln ne warsa 3 kişi 5 kişi aldılar kaçtan başlıcak numara bilgin varmı arkadaşım 41 aldı yarın gel dediler çocuk eve geldi 50yi aldılar akşam içeri o napıcak şimdi yarın

Bende kendini riske atıp 3. gün gideceklerdenim.İnşallah akıl karı bir iş yapıyoruzdur.

• Arkadaşlar gidin askeri kapıya, askerlerin izin verdiği en yakın yerden itibaren geriye doğru yeni gelenleri arkanıza alarak ve sıra numarası yazarak A4'e, kamp kurun, bu işin başka yolu yok.Dün araya 400 kişi kaynadı işte ki bizim gruplar 30 Kasım 21:00'dan beri bu sabaha kadar sürekli sıra tutyorlardı A4'lerde ve grup başkanlarına verdiler onlar da gruplarını sıraya soktu vs. Gidin, insayatifi alın, kamp kurun. Biz dün orda bir ağacın altında, kalın giyinerek, altımıza gazaete sererek, kumanylarımızı alıp kamp kurduk, sabahladık. Ama tabi sıranın aşı biz olmadığıımz için baş kısmında kaynama oldu ama bizim kampın başına, sonuna bir sinek bile sızamadı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jetboys

quote:

quote:

Bende kendini riske atıp 3. gün gideceklerdenim.İnşallah akıl karı bir iş yapıyoruzdur.

Tabi, tabi, o da var. Benim tecrüblerim ve okuduklarım da aynen 3. gün öğleden sonrayı en iyi tercih olrak gösteriyor. Daha önce dedikelrimin, benim için macerasever, tez canlılar için. Yoksa 3. gün öğlenden sonra git, gece yarısına kadar vs sürse de işşinizi halledecekler.

• sınawa giren arkadaşlar şuanda ne hissediyosunuz
  • quote:

sınawa giren arkadaşlar şuanda ne hissediyosunuz

Sınava giren değilde, sıra bekleyen diyelim, çünkü içerdede 45 dakika uğraşıyon en fazla, gerisi bekleme :) Valla ben direkt tezkereyi almış kadar mutlu oldum.
  • Arkadaşlar yarın bizi daha karışık bi durum bekliyor çünnkü bugün sıra gelmez diye gonderilen gruplardan içeri alınan yani eksilenler var bunun dısında gece gelenlerin oluşturduğu guruplar var yarın bizi tam bir karmaşa bekliyor...
  • Arkadaşlar zarfların üstünde 5.kolordu yazıyor. herkez kesin 105. topçu alayında giriyor sınava değilmi? havaalanının kapısına mı gidiyoruz yoksa farklı bir yermi?
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.