Şimdi Ara

11. Sınıfın yazı için tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
2
Favori
2.598
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Ben şuan 11. Sınıfım ve bildiğiniz gibi dönem bitmek üzere. Aslında sayısal olmama ve hep tıp istememe rağmen neden bilmiyorum bu dönem sınava eşit ağırlıktan hazırlanmaya karar verdim. Hedefim ilk bin-iki bin falan.

Forumdaki diğer 11ler gibi uçuk netler yapmıyorum, diploma notum da, okulum da onlarınki kadar iyi değil. Dersaneye de gitmeyi düşünmüyorum. Sizce bu yazı nasıl değerlendireyim.

1. Planım:
    Ağırlıklı olarak mat-geo kasmak
    Tyt feni ve türkçeyi de halletmek

2. Planım ise
    Gene ağırlıklı olarak mat-geo kasmak
    Ama tyt fenin hepsini değil de sadece fiziği halletmek(kimya ve biyolojinin unutulacağını düşünüyorum çünkü)
    Türkçeyi halletmek ve coğrafya çalışmak. Çünkü coğrafyaya asla çalışmadım genel kültür tarzı soru gelmediği sürece direkt atlıyorum.

Bir de 11 matematiğini iyi ilerlettim, her konum tam gibi. Ygs kısmı eksik. Onu da yazın kapatacağımı düşünüyorum. Bunun yanında lti e başlayayım mı sizce, yoksa gereksiz mi olur. Edebiyat, tarih, felsefe falan çalışmayı düşünmüyorum.

Bir de bir sorum daha olacak. Elimde karekök lys 2016 basım var. Yks soru bankasını almama gerek var mı? Onu çözsem olur mu? Yoksa müfredat değiştiği için karekök yks alayım mı?

Çözmeyi düşündüğüm kitaplar:
    Matematik:
    Fen bilimleri ygs
    Karekök ygs
    Apotemi trigonometri
    Karekök yks(lys)
    Apotemi fonksiyon(fonksiyon bilgim çok kötü ve temel bir konu)
    Eğer lti başlarsam yüzdeyüz veya gür fasikülleri

Geo:
    Karekök 0(hiçbir şey bilmiyorum çünkü)
    Esen geo
    Bry gelişim b geo

Sizce bu kitapları çözmem doğru mu? Diğer dersler için hangi kaynakları alayım? Bir de bu planlardan hangisini uygulayayım?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Up

• 11.sınıf fen matematiğin iyiyse (samimi bi şekilde) zaten üniversiteyi kazanmışsın demektir

yazın tyt bak bitirebildiğin kadar bitir canın ne istiyorsa ( matematikten sonra tabi ki)

dönem başında ayt yi baştan alırsın millet tyt ile uğraşırken sen 100 tyt sabitlersin ayt ile uğraşırsın

tavsiyem yazın türkçe matematik geometri çalışman diğerleri kapanır her türlü
  • yoqartık kullanıcısına yanıt
    Hocam fenim iyi değil (kimya hariç) ama matematik fena değil. Zaten tmye geçmeyi düşünüyorum. Tavsiyeleriniz için de çok teşekkür ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: aceledenickyok

Hocam fenim iyi değil (kimya hariç) ama matematik fena değil. Zaten tmye geçmeyi düşünüyorum. Tavsiyeleriniz için de çok teşekkür ederim
    bende 11 im hocam yazın matlara ve fenlere bakmayı düşünüyorum her iki sınavında sonrada sene içerisinde sözellere
  • yoqartık kullanıcısına yanıt
    Fizikte 50 küsur konu var,bir şekilde hallolur kategorisine tüm fen dersleri girmez bence.

• Açıkçası 1500 e girmiş biri olarak şu öneride bulunabilirim . Yazın ben çalışırken fiziği geoyu vs adamakıllı halledemeyeceğimi düşünmüştüm ki bunu da sene bittiğinde iyice anlamıştım . Mat geo fizik gibi konuları basic düzeyde ilerletebilirsin . Tabii faydası olur o ayrı konu . Ben o yüzden tarih coğrafya ve felsefeyi %80 in üzerinde bitirdim . Seneye de +35 coğ ile başlamıştım . Sene içinde tekrar adamakıllı açmadım .

Demek istediğim şu bence mat vs zor iş bak ama seviyeli bak . Kolay orta zor kitapların olsun sırayla git . Ayrıca insanlar dersane olmayınca 24 saat benim günde 18 saat atarım gibi tutarsız şeylerde bulunuyor fakat tamamen hayal . Dersane konu düzenini hayat düzenini vs sağlıyor . Dünyanın en iradeli insanı vs değilsen dersanesiz kendin konu ve hayat düzenini tutturamayabilirsin . Sonra kimse uyarmadı deme .

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Empirewashere E kullanıcısına yanıt
    Hocam ya bi dersaneden burs falan da kazandım aslında da hiç gidesim yok, hem sevmediğim kişiler gidicek, hem de çok üşenirim ya çok vakit kaybı geliyor bana. Ama aynı zamanda iradesizim de ne yapacağımı bilmiyorum bu yüzden

• Teslas kullanıcısına yanıt
    Hocam fizik kesin bakacağım zaten, en zayıf noktam fizik ve geometri

• furkan eren1 F kullanıcısına yanıt
    Hocam senin konularını okudum ben, sen bu sene girsen bu sene bile iyi bir şeyler yapabilecek bir öğrencisin. Anlattıklarından(konularından) yola çıkarak söylüyorum bunu

• aceledenickyok A kullanıcısına yanıt
    İradesizim diyorsan kesinlikle gitmen gerekir . Çünkü sabah kaçta kalkcağın o gün hangi konulara çalışman gerektiği ve nelerden kaçar soru çözceğin tamamen sana kalıcak . Belki sen bunları hallediceksin bir süre ama şevkin vs kırıldığı an toplanamazsın . Ayrıca dersaneye gidememenin bir diğer kötü yanı hırs olucak . Ben mesela ilk başladığımda ( temel lisedeydim 12 de , 11. Sınıfta da dersanem vardı ikisi için de geçerli ) 200 kişi falan vardı ben 10-20 arasıydım . Sonra çalıştım çalıştım ve zamanla 1. Oldum . Yavaş yavaş oldu ama sonunda oldu . Beni ittiler ve hırslı olmama neden oldu . Sen evde tek kendi çalışmanı görceksin . Dersanede mesela ödevi yapamıyosun tüm sınıd yapmış vay anasını diyip abanıyosun seni gazlıyoe . Aynı zamanda dersane kimyadan haftada 2 mat 3 konu bitiriyor diyelim . Belki sen bunları kendin bu düzende ve hızda götüremiceksin . Bu yüzden dersane çok önemli . Bu düzeni kurmanda aşırı yardımcı oluyor . Dersleri dinlediğin zaman da eve geldiğinde güzel bir tekrar yaptığında her şey netleşiyor . Tekrar bu işin çözümü ben 12. Sınıfta günlük tekrar işine başladım ve sınavı böyle kazandım diyebilirim .

• Empirewashere E kullanıcısına yanıt
    Hocam tavsiyelerin için çok sağol ya. Uğraşıp yazmışsın baya. Ebet haklısın kendim evde kalırsam kalkamayabilirim, çalışamayabilirim. Çünkü fazla rahat bir insanım. Sorumluluk ve irade sıfır. Bu arada tm miydin, mf mi? Ve nereyi kazandın çok merak ettim

• aceledenickyok A kullanıcısına yanıt
    Mf idim . Nereyi kazandığımı özelden belirtmek istiyorum . Ama ilk 1.5-3k arasındaydım öyle söyleyim . Mf idim aynı zamanda . Rica ederim . İstediğiniz zaman danışabilirsiniz .

• quote:

Hocam senin konularını okudum ben, sen bu sene girsen bu sene bile iyi bir şeyler yapabilecek bir öğrencisin. Anlattıklarından(konularından) yola çıkarak söylüyorum bunu
    çok sağol hocam elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum ama benim gibi 100 kişi yok hocam sende çok rahatca halledersin ben mat 1 de pek problem yaşamıyorum ygs fen fen 2 ler ve mat 2 yi sağlam oturtcam çünkü türkçedede sıkıntı yok (imla hatası var biliyorum) o yüzden sosyalede bakmayı şöyle düşünüyorum sadece coğrafya yapıcam hocam sene içerisinde biraz felsefe tarih yaparım herhalde
    Hocam zaten felsefe ve tarihi deneme çözerek, denemelerdeki yanlışlarına bakarak vs. Çok rahat halledersin. Temelin de var her dersten çok rahat yaparsın. Başarılar bu arada

• quote:

Hocam zaten felsefe ve tarihi deneme çözerek, denemelerdeki yanlışlarına bakarak vs. Çok rahat halledersin. Temelin de var her dersten çok rahat yaparsın. Başarılar bu arada
    dediğin gibi yapıcam hocam tek korkum felsefeden gelecek bilgi sorusu aynı zamanda tarihten de bilgiye yakın gelirse onları yapmaya çalışıcam sanada başarılar hocam
    Hocam onları da yaparsın zaten, çok az baktın mı tamamdır

• quote:

aynı zamanda hocam sen de bence yazdıklarını uygularsan ilk 1 k da yerini alırsın inşallah bir tm olarak fenden de 14 felan yaparsan tadından yenmez matlara sıkı çalış bence en önemli ders çünkü çok zaman alıyor.zaten matı da yaptın mı tm de direk ilk bindesin hocam allah gücümüzü artırsın bende sayısalda ilk 500 içinde olmak istiyorum en kötü
    Hocam aynen, tmcileri öne atacak matematik, geometri ve fen. Bunlara abanırsam gerisi hallolur. Ben de ilk 1 k hedefliyorum inşallah olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Teslas

Fizikte 50 küsur konu var,bir şekilde hallolur kategorisine tüm fen dersleri girmez bence.
    tyt fiziği dönem içinde halledemeyen adam sınava girmesin kardeşim bir zahmet adam kendini kassa tyt fizik 2 ay bile sürmez
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.