Şimdi Ara

1100D VS. 550D--600D--650D

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.953
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Yaklaşık 1 ay sonra görevime atanacağım ve gorev surem boyunca Anadolu'nun çeşitli il ve ilçelerinde gorev yapacagım

Gitmeden bir DSLR fotograf makinesi almak istiyorum. Canon düşünüyorum

Mayıs ayında bir yakınım Amerika'dan gelecek ona sipariş etmeyi düşünüyorum
    Ama duyduğuma göre ABD fiyatı ile buradaki spot piyasa arasında pek bir fark yokmuş

Gönlüm 650 d den yana ama bütçeyi kasıyor biraz. 1400-1500 tl ye falan hayyamdan falan alınabiliyormuş
    İkinci el de aşağı yukarı aynı gibi

Benim asil sormak istediğim, sahibinden de baktım 750-850liralara 1100D ller alınabiliyor hatta garantili ve çift lensli olanları bile var yanında çanta hafıza kartı filtre vs hersey var

Yeni başlayan biri olarak 1100 d alsam isimi görür mü ya da biraz daha zorlayıp 550-600-650 D den birini mı alsam?

Bu digerleri 1100d nin yapamadığı neleri yapıyor?

• 1450 liraya 650D satanlar nasıl satıyor acaba? ABD'de bile vergi ile 700$ civarı ürün

Refurbished ürün falan olduğunu düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IgorStravinsky -- 20 Mart 2013; 11:45:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: IgorStravinsky

1450 liraya 650D satanlar nasıl satıyor acaba? ABD'de bile vergi ile 700$ civarı ürün

Refurbished ürün falan olduğunu düşünüyorum

1450 tl ye 650d satilip satılmadigini tam olarak bilmiyorum
    Sagdan soldan okuduğum bilgiler hepsi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir kac ay önce sx150 aldım ve suan yetmemeye başladığı icin DSLR a gecmek istiyorum
    Eğer 1100D alırsam yine aynı duruma düşüp kısa sürede üst modele gecmek ihtiyacı duyar miyim acaba:(
    600D ile 1100D arasında cok büyük farklar var mı acaba
    Sonuçta işi yapan lensler ise gövdeyi 1100d alıp lenslere yatırım yapsam iyi olmaz mı acaba
    Suan sahibinden de bir satıcı 3 aylık 1100D yi 18-55 ve 50mm lens çanta sd kart ile 800 e satıyor
    Sizce de cazip değil mi?

• 1100D kullandıktan belli süre sonra üst modellere geçmek isteyebilirsin 650D al en az 2 yıl götürür
  • quote:

Orijinalden alıntı: Partis Temporus

1100D kullandıktan belli süre sonra üst modellere geçmek isteyebilirsin 650D al en az 2 yıl götürür

Ben en iyisi bı teknoloji markette kurcalayayim iyice
    İyinin sonu yok

• quote:

Orijinalden alıntı: bjkhukuk

quote:

1100D kullandıktan belli süre sonra üst modellere geçmek isteyebilirsin 650D al en az 2 yıl götürür

İyinin sonu yok

fotoğraf makinelerinde, özellikle canon'da aynen dediğiniz durum geçerli. sonu yok.

modeller arasında özellik bakımından çok fark yok, spot fiyatları da birbirine oldukça yakın. 1/10 civarında farklar var hepsinin arasında. spot kutulu 18-135 lensli herhangi bir makine satan kimse yok, üstüne üstlük 18-55 is lensli 1100d satan da yok.

büyük mağazalarda ise, bize ya en ucuzunu 1100d sigma dc lenslisini satmak istiyorlar ya da 1600-1700 arasında değişen 600d satmak istiyorlar. oysa, spot fiyatlarında bu kadar oynama yok.

bana göre, parası olan alsın, ben az satayım ama sattığımdan daha çok kar edeyim diyorlar. artık anladım, fotoğraf makinesi satmak demek, iteklediğine satmak demek oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: ali bey amca

quote:

quote:

İyinin sonu yok

fotoğraf makinelerinde, özellikle canon'da aynen dediğiniz durum geçerli. sonu yok.

modeller arasında özellik bakımından çok fark yok, spot fiyatları da birbirine oldukça yakın. 1/10 civarında farklar var hepsinin arasında. spot kutulu 18-135 lensli herhangi bir makine satan kimse yok, üstüne üstlük 18-55 is lensli 1100d satan da yok.

büyük mağazalarda ise, bize ya en ucuzunu 1100d sigma dc lenslisini satmak istiyorlar ya da 1600-1700 arasında değişen 600d satmak istiyorlar. oysa, spot fiyatlarında bu kadar oynama yok.

bana göre, parası olan alsın, ben az satayım ama sattığımdan daha çok kar edeyim diyorlar. artık anladım, fotoğraf makinesi satmak demek, iteklediğine satmak demek oluyor.

Bu durumda ben galiba ikinci el 550D veya 600D alacağım gibi görünüyor
    1100d den vazgeçer gibi oldum
    Bu kadar insan alma diyorsa vardır bir hikmeti diyorum
    İkinci el olunca hem cantadir karttir filtredir bunlar da uyguna geliyor

• Konuyu acan arkadasla ayni dusuncedeydim kafamdaa aynı ayni sorular vardi bende 1100 lafamdan sildim en buyuk sebebi megapixel di 600 ile 650 arasindaki en buyuk fark nedir? Birde bunlara bakarken kafamı nikon karistirmaya baslati yorumlarinizi bekliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: fashionmann

Konuyu acan arkadasla ayni dusuncedeydim kafamdaa aynı ayni sorular vardi bende 1100 lafamdan sildim en buyuk sebebi megapixel di 600 ile 650 arasindaki en buyuk fark nedir? Birde bunlara bakarken kafamı nikon karistirmaya baslati yorumlarinizi bekliyorum.

Dostum en büyük farkı FİYATi
    Bunun haricinde
    650D de dokunmatik ekran var - HDR fotograf çekme özelliği var - en önemlisi ise video çekerken otomatik odaklama var - iso performansı daha iyi - Pespese cekim hızı daha yüksek

Way be 650D nin baya artısı varmış aslında
    Bu dokunmatik ekran olayı pratikte fayda sağlıyor mü acaba

• Dokunmatigi fena değil diyorlar ama pratikte denemedim şahsen

• Bedavashop.com'da 650D, 1500 lira civarı. Site ise güvenilir arkadaşım buradan alışveriş yapmıştı.

http://www.bedavashop.com/Canon-Eos-650D-18-55mm-IS-II-KIT-Canta-8GB-Class-10-Hafiza-karti-Uv-Filtre-HEDIYE%2CPR-1652.html?ref=akakce

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasinemir -- 23 Mart 2013; 18:47:57 >
  • 1100 d yi diğerleri kadar incelemedim ama xxxd serisi genel anlamda ekranı ve ufak ayrıntıları dışında çok fark göstermeyen makineler.

yani şöyle diyeyim 550d bana yetmiyor diyen biri genelde 650d almaz. bellki xxd (50d, 60d gibi ) ama genelde full frame xd gibi bir makine ister ( 5d gibi ). 1100d hakkında bilgim olmadığımdan emin değilim ama o da yakınsa diğerlerine titreşim önleyici 2 lens hatta bir tripod almak çok daha avantajlı olabilir.

ben genelde manuel ayarda kullananlar için diyorum. video ve AF da kullananlar için işlemci ve lens sesi gibi ayrıntılar daha da önemli.

mesela 1000d kullanıcısından örnekler

biraz programlarla fotoğrafları işleme konusunda da iyi ama o kadar makinede takılmamak gerektiğini göstermek için iyi bir örnek bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tyuıtyuı -- 23 Mart 2013; 20:27:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Hurby

1100 d yi diğerleri kadar incelemedim ama xxxd serisi genel anlamda ekranı ve ufak ayrıntıları dışında çok fark göstermeyen makineler.

yani şöyle diyeyim 550d bana yetmiyor diyen biri genelde 650d almaz. bellki xxd (50d, 60d gibi ) ama genelde full frame xd gibi bir makine ister ( 5d gibi ). 1100d hakkında bilgim olmadığımdan emin değilim ama o da yakınsa diğerlerine titreşim önleyici 2 lens hatta bir tripod almak çok daha avantajlı olabilir.

ben genelde manuel ayarda kullananlar için diyorum. video ve AF da kullananlar için işlemci ve lens sesi gibi ayrıntılar daha da önemli.

biraz programlarla fotoğrafları işleme konusunda da iyi ama o kadar makinede takılmamak gerektiğini göstermek için iyi bir örnek bence.

Bugun elektronik markette 600d 650d 1100D 60D ve D90 i kurcaladım
    Ve yine aklım çelindi
    D90 ve 60D büyüklükleri ile beni cezbettiler
    Ben de biraz büyük biriyim de :) eller de büyük haliyle
    Ama galiba 600D veya 650D den birini alacağım
    Bütçe bunları kurtarır
    İleride de FF bir makineye geceriz bikmazsak bu hobiden :)

• quote:

quote:

1100 d yi diğerleri kadar incelemedim ama xxxd serisi genel anlamda ekranı ve ufak ayrıntıları dışında çok fark göstermeyen makineler.

Bugun elektronik markette 600d 650d 1100D 60D ve D90 i kurcaladım
    Ve yine aklım çelindi
    D90 ve 60D büyüklükleri ile beni cezbettiler
    Ben de biraz büyük biriyim de :) eller de büyük haliyle
    Ama galiba 600D veya 650D den birini alacağım
    Bütçe bunları kurtarır
    İleride de FF bir makineye geceriz bikmazsak bu hobiden :)

bence insan bir yeterliliği olup olmadığına da bakmalı bence. en azından bir fotoğraf makinesini sabitleyebiliyor mu elinde diye. evet makineyi güçlü bir şekilde tutamıyor dedirtmek moralini bozar adamın bir yerden sonra :( .( kadın da olabilir yani ayırım yapmamak lazım )

grip kullananlar da var. XXL gibi giyim ölçüsü olmadığından genelde teknik nedenlerden dolayı büyüyor makineler. yeteneği baltalamayan bir makinenin olması herkesin arzusu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tyuıtyuı -- 24 Mart 2013; 11:40:48 >

• quote:

mantıklı şeyler yazan kişilere denk gelmek güzel. aynen katılıyorum, o ufak ayrıntılar yaklaşık 400-500 lira fark yaratıyor.

"ipad2 mi alsam canon 650d mi alsam?" diye soranlar mı istersin, en az 4000 liralık makine tavsiyesi verenler mi yoksa sadece video çekmek için alanlar mı istersin, hepsinden var bu mecrada. çoğunun da ev kirası, ev geçindirme veya mutfak masrafı gibi giderleri olduğunu düşünmüyorum. bir yerlerden hazır para ile hava atmak amaçlı fotoğraf makinesi aldığını, "ben net olayım, arkası bulanık olsun" menşeili fotoğraflarını facebook'a koyma gayelerini güttüğünü düşünüyorum. işte bu kitle, o 400'ü veriyor; fiyatlarda kırılmalar yaşanmıyor.

ben arkadaşa yardımcı olmak için, kendi kararımı açıklayayım: dc setli 1100d veya 550d alıp, borcu hafifledikten sonra 18-135 alacağım. çok büyük ihtimalle, 1100d alacağım. zira arada 300 lira farkediyor. artık o ikisinin arasındaki farkın 300 lira etmeyeceğini düşünüyorum.

umarım yardımcı olmuştur. ama, 550d resmi canon sitesinde satılmadığına göre, artık üretilmediğine kanaat getirdim. dolayısı ile, stokları eritmek maksatlı ve eldeki sigma dc lensleri eritme amaçlı bir kampanya yapılabilir diye beklemedeyim hala. bu açısı da var. yahu, bu dc lensli setler sadece doğu avrupa ile türkiye'de satılıyor ama is lensli set fiyatına gidiyor. bize uygun gördükleri muameleyi düşündükçe sinirleniyorum. üstelik satıcıların da, satış yapma amaçlı ve genel alıcı profiline uygun düşen açıklamalar ile resmen kandırmaya uğraşması hiç hoşuma gitmiyor.

ismi lazım olmayan ve sadece fotoğrafçılıkla uğraşan bir mağazaya gittim. 1100d sordum, bir fiyat söyledi. dc setti. is setlisini sordum. "yok" dedi, "bunlar da aynı" dedi. "ilk makinedir, tam uyar" dedi. "zaten bu 100'se, onlar 101 liradır" dedi. "ya hava biraz kararınca ne yapacağım" dedim. "dc lensleri neden 30 liraya bile satamıyoruz sonra dedim, neden arada 200 lira oynuyor" dedim. "alacaksan dc var, diğeri yok" dedi. dükkandan çıktım.

yine ismi lazım olmayan büyük bir mağazaya gittim, "d3000 + çift lensli kit'ten neden almıyorsun, sadece 1800 lira" dedi. "yüz lira bile etmeyen lense neden üç yüz lira fazla vereyim ki" dedim, "ttl sensörü ile iso performansı beni zorlamaz mı?" dedim, "sorduğunuz makineden yok" dedi. gitti.

daha yazacak çok şey ama yeter galiba bu kadarı. işte bu kafalardan dolayı fiyatlar bu kadar yüksek. alan adam bilmiyor ki, satan adam uğraşsın.

aceleniz yoksa, ki fotoğraf makinesine bir aciliyet nasıl olur bilemiyorum, kampanyaları bekleyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali bey amca -- 24 Mart 2013; 16:04:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ali bey amca

quote:

mantıklı şeyler yazan kişilere denk gelmek güzel. aynen katılıyorum, o ufak ayrıntılar yaklaşık 400-500 lira fark yaratıyor.

"ipad2 mi alsam canon 650d mi alsam?" diye soranlar mı istersin, en az 4000 liralık makine tavsiyesi verenler mi yoksa sadece video çekmek için alanlar mı istersin, hepsinden var bu mecrada. çoğunun da ev kirası, ev geçindirme veya mutfak masrafı gibi giderleri olduğunu düşünmüyorum. bir yerlerden hazır para ile hava atmak amaçlı fotoğraf makinesi aldığını, "ben net olayım, arkası bulanık olsun" menşeili fotoğraflarını facebook'a koyma gayelerini güttüğünü düşünüyorum. işte bu kitle, o 400'ü veriyor; fiyatlarda kırılmalar yaşanmıyor.

ben arkadaşa yardımcı olmak için, kendi kararımı açıklayayım: dc setli 1100d veya 550d alıp, borcu hafifledikten sonra 18-135 alacağım. çok büyük ihtimalle, 1100d alacağım. zira arada 300 lira farkediyor. artık o ikisinin arasındaki farkın 300 lira etmeyeceğini düşünüyorum.

umarım yardımcı olmuştur. ama, 550d resmi canon sitesinde satılmadığına göre, artık üretilmediğine kanaat getirdim. dolayısı ile, stokları eritmek maksatlı ve eldeki sigma dc lensleri eritme amaçlı bir kampanya yapılabilir diye beklemedeyim hala. bu açısı da var. yahu, bu dc lensli setler sadece doğu avrupa ile türkiye'de satılıyor ama is lensli set fiyatına gidiyor. bize uygun gördükleri muameleyi düşündükçe sinirleniyorum. üstelik satıcıların da, satış yapma amaçlı ve genel alıcı profiline uygun düşen açıklamalar ile resmen kandırmaya uğraşması hiç hoşuma gitmiyor.

ismi lazım olmayan ve sadece fotoğrafçılıkla uğraşan bir mağazaya gittim. 1100d sordum, bir fiyat söyledi. dc setti. is setlisini sordum. "yok" dedi, "bunlar da aynı" dedi. "ilk makinedir, tam uyar" dedi. "zaten bu 100'se, onlar 101 liradır" dedi. "ya hava biraz kararınca ne yapacağım" dedim. "dc lensleri neden 30 liraya bile satamıyoruz sonra dedim, neden arada 200 lira oynuyor" dedim. "alacaksan dc var, diğeri yok" dedi. dükkandan çıktım.

yine ismi lazım olmayan büyük bir mağazaya gittim, "d3000 + çift lensli kit'ten neden almıyorsun, sadece 1800 lira" dedi. "yüz lira bile etmeyen lense neden üç yüz lira fazla vereyim ki" dedim, "ttl sensörü ile iso performansı beni zorlamaz mı?" dedim, "sorduğunuz makineden yok" dedi. gitti.

daha yazacak çok şey ama yeter galiba bu kadarı. işte bu kafalardan dolayı fiyatlar bu kadar yüksek. alan adam bilmiyor ki, satan adam uğraşsın.

aceleniz yoksa, ki fotoğraf makinesine bir aciliyet nasıl olur bilemiyorum, kampanyaları bekleyin.

en büyük sorun zaten giriş ve ya da bir üst sınıf olarak nitelendirilen makinelerde yaşanıyor. nedeni, alacak olanın hem fotoğrafçılığa hem de makinelere yabancı olması. alırken ben de öyleydim. burada yazdıklarıma rağmen, makine aldığım zaman kıyasla biraz daha donanım bilgisine sahip olsam da gene de fotoğraf makinesinin teknik detaylarını konuşmayı sevmem ve çok da bilgili değilim. ( dikkat ederseniz üstünkörü belirlediğim farkları söyledim )

zaten insan donanım sitesinde bunların yaşandığı için biraz alttan alabiliyor yoksa başka site olsa tepkiler daha sert de olabilir.

insanların fotoğrafçılığa bakış açısında eleştirilecek çok şey var ama kimseyi kırmaya ya da laf dalaşına girmeye değmez diye düşünüyorum. makinemi aldım ve istediğim zaman keyfimi ala ala çekiyorum, tavsiye de ederim.

ama fotoğraf çekip iki güzel kare çekin, ona bile dil uzatıp keyif kaçırmaya çalışan bile çıkar. özellikle kadınlar buna daha bir eğilimli gözlemlediğim kadarıyla.

yani kişi kafasına göre bir makine alıp keyfine ya da işine bakması lazım yoksa gereksiz yerlerde takılıp zevkinden bile soğuyabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tyuıtyuı -- 24 Mart 2013; 16:48:32 >

• Aslında 1100D 650D olarak bakmamak lazım konuya yanlarında verilen kit lensleri düşünürsek alacağınız resim kalitesi aşağı yukarı aynı olacaktır.. yaklaşık 2 senedir 1100d kullanıyorum ve lense yatırım yapıyorum düşünenlere de bunu tavsiye ediyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.